HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2019 Cumartesi - 11:19

Genç mucitlerden rengarenk kortej

Dünyayı İzmir’de buluşturan, yüzlerce genç bilim kahramanını fuarizmir’de bir araya getiren FIRST® LEGO® League Open International Turkey, “Bilimin Renkleri Korteji” ile unutulmaz anlar yaşattı. Gündoğdu Meydanı’ndan Kültürpark’a kadar gerçekleşen kortej, 40 ülkeden İzmir’e gelen genç mucitlerin taşıdığı bayraklarla adeta gökkuşağını andırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı korteje, İzmirlilerin ilgisi bir hayli fazla oldu.

Genç mucitlerden rengarenk kortej

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Bilim Kahramanları Derneği ve İZFAŞ tarafından HSBC Bank ana sponsorluğunda gerçekleşen FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey, son hızıyla devam ediyor. Bu yıl “INTO ORBIT” – Uzay Serüveni adlı temasıyla yüzlerce çocuğa ev sahipliği yapan fuarizmir, heyecanlı rekabetin yanında eğlenceli anlara da sahne oldu. İlk günün akşamında gerçekleşen “Welcome Party”nin ardından ikinci günde eğlencenin adresi Kültürpark oldu. 

Renklerin buluşması
40 ülkeden 82 takım ve 800 katılımcıyı İzmir’de ağırlayan dev turnuva kapsamında rengarenk bir kortej gerçekleşti. “Bilimin Renkleri” adlı kortej, yüzlerce genç mucit ve ülkelerinin bayraklarıyla adeta gökkuşağını andırdı. Bilimin Renkleri Korteji’ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane ve Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir de katıldı. Sokak göstericileri ile bando eşliğinde Gündoğdu Meydanı’nda toplanan kortej, Plevne Bulvarı’ndan devam ederek Lozan Kapısı’ndan Kültürpark’a giriş yaptı. Korteje büyük ilgi gösteren İzmirliler, Başkan Tunç Soyer ile sık sık fotoğraf çektirdi.   
 
Soyer: “Burada sizlerle olduğum için çok mutluyum”
Başkan Tunç Soyer, kortejin ardından gerçekleştirilen “Colors of Culture” (Kültürlerin Renkleri) etkinliğinde çocuklarla bir araya geldi. Genç mucitlere İngilizce ve Fransızca seslenen Soyer, farklı ülkelerin birbirinden renkli kültürlerini sergilediği gecenin açılışını yaptı. Başkan Soyer, organizasyona katılan herkese teşekkür ederek, “Burada sizlerle olduğum için çok mutluyum. Sevgili misafirler, buradaki her anın keyfini çıkarın. Umuyorum ki buradan ayrılıp ülkenize ve ailelerinize döndüğünüzde çok güzel anılar biriktirmiş olursunuz. Her birinizin İzmir’de mutlu anlar geçirmenizi dilerim” ifadelerini kullandı. 

Kültürpark, dünya kültürlerine ev sahipliği yaptı
Robot turnuvaları ve proje sunumlarında heyecan dolu anlar yaşayan genç mucitler, “Colors of Culture” etkinliğinde günün yorgunluğunu attı. Kültürpark’ı ülkelerinin kültürleriyle zenginleştiren çocuklar, birbirinden renkli görüntülere sergiledi. Bilimin kültür ve sanatla birleştiği gecede dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar aynı şarkıları söyleyip dans etti. Takımlar, kurulan sahnede şovlarını sergiledi.

“Bilim herkesi birleştirmeye devam ediyor”
Nijerya, Estonya, Hindistan, Tayvan, Lübnan, Rusya, Ukrayna, Romanya, Güney Kore, Brezilya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Ürdün, Azerbaycan, Avusturya’dan toplam 24 takım kendi ülkelerine özgü gösterilerini sergiledi. Genç bilim insanların renklerini taşıyan geceyi değerlendiren Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir ise, “Kültürlerin renkleri müthiş eğlenceli geçti. Burada aslında bilimin renklerini görüyoruz. Bu güzel insanlar dostluğu, barışı, bilimin birleştiriciliğini ve bilime umut olduğunu bizlere gösterdi. Bilim insanları gördüğünüz gibi kültür ve sanatı da destekliyor. Bilim, herkesi birleştirmeye devam ediyor” dedi. 

İnciraltı Kent Ormanı’nda kaynaştılar
Turnuvanın üçüncü gününün akşamında geleceğin bilim kahramanları, İnciraltı Kent Ormanı’ndan kendileri için hazırlanan “Friendship Night” etkinliğinde doyasıya eğlendi. Takımlar ülkelerine has dans gösterileri gerçekleştirirken, genç mucitler çalan müziklerle de oynamayı ihmal etmedi. Open International Turkey, bugün (Cumartesi) gerçekleşecek karşılaşmaların ardından ödül töreniyle sona erecek.

 
İzmirli Neşe serseri kurşun kurbanı olmuştu... O katilin cezası katlandı!
 
Konak'ta 100 yılın destanı anlatıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Mayıs 2019 Cumartesi 11:46

Kortejin önünde başkanla birlikte çocuklar yürür, azıcık nezaket.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İnce söz vermişti... Güzelbahçe'de ilk halk meclisi
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 31 Mart yerel seçimlerinde seçim ...
Masterlerin buluşmasında Başkan İduğ'a sürpriz
Ege Masterler Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen + 50 Yaş ...
Buca çiçek bahçesine dönüşüyor: 3 ayda 30 bin çiçek
Buca Belediyesi, yarım milyona yaklaşan resmi nüfusuyla İzmir’in en hızlı ...
 
Uzay serüveninde heyecan dorukta 
İzmir’i kıtalararası bir bilim şenliğine dönüştüren FIRST® LEGO® League ...
İp canbazları 40 yıl sonra Torbalı’da
En son 1970’li yıllarda Torbalı ve çevre köylerde görülen ip canbazları, ...
Bornova Belediyesi'nden vatandaşa vergi kolaylığı
Bornova Belediyesi, emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerinin ...
 
Başkan Sandal'dan tasarruf hamlesi: Kiralık makam aracı da gitti
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediyedeki israfı önlemek adına ...
İzmir'de büyük temizlik: Burası çöp kovası mı?
İZSU Genel Müdürlüğü Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışması başlattı. ...
Karabağlar’da vezneler hafta sonu açık
Karabağlar Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik, İlan Reklam ilk taksiti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva