HABERLER>POLİTİKA
29 Eylül 2020 Salı - 16:30

Gelecek Partisi İzmir'de deprem: 6 ilçe başkanı istifa etti!

Gelecek Partisi İzmir'de 6 ilçe başkanı istifalarını sundu. Gelecek Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Fidanel  "Daha önce Karabağlar İlçe Başkanımızın kardeşine il başkan yardımcılığı için maddi teklifte bulundu. İl Başkanımız görevlere bedel belirlemiş ve ona göre birini arıyor " ifadeleri kullanıldı.

Gelecek Partisi İzmir de deprem: 6 ilçe başkanı istifa etti!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gelecek Partisi İzmir'de Karabağlar, Menderes, Karaburun, Seferihisar, Konak ilçe başkanları bugün toplu olarak istifa ettiğini açıkladı. Karabağlar İlçe binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında ilçe başkanları istifa nedenlerini açıkladı.

Başkanlar, istifalarına gerekçe olarak Genel Merkez’in ilçe başkanlarının kişisel menfaatlerine göre hareket etmeleri istenmesi ve verilen vaatlerin tutulmamasını neden gösterdiler.

“BU SAATTEN SONRA BİZ YOKUZ”
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Fidanel,  "İl başkanlığının bize iletilen 240 bin TL borcu var. Bunun 40 bin küsur lirası araç kiralama parası… Partide maliyeden sorumlu olan Ali Sungur kendi aldığı aracı partiye kiralamış. İl Yönetimi basın birimlerine, kiraya, çalışanlara olan borçların olduğunu söylediler. Bunu defalarca sayın İl Başkanımız gündeme getirmiştir. İl Başkanı daha önce Karabağlar İlçe Başkanımızın kardeşine il başkan yardımcılığı için maddi teklifte bulundu. İl Başkanımız görevlere bedel belirlemiş ve ona göre birini arıyor. Bu durum bizi son derece üzmüştür. Geçtiğimiz hafta Gaziemir İlçe Başkanımızın istifa ettiğini ve tabelaların ineceğini söyledik. Orada tabela ücretlerinin yüksek olduğunu söyledik ancak dün itibari ile o tabelalar indi. Genel Merkez’in İzmir'e olan ilgisi nedir bilmiyoruz ancak şimdiye kadar ki tüm maddi harcamaları biz kendimiz yaptık. Buradan çağrıda bulunuyoruz. Tabelaları buradan alabilirsin. Tabela ücretlerinin yüksek olduğunu ve bunu ödemeyeceğimizi kendisine söyledik. Bu saatten sonra biz yokuz. Gelecek Partisi'ne teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

“PARA VERMEYEN İSTİFA EDEBİLİR”
Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Fidanel, maddi anlamda kendilerine hiçbir yardımın yapılmadığını söyledi. Fidanel "Biz ilçe başkanları olarak 8 aydır mücadele veriyoruz. Ancak bu mücadele kapsamında bizler bir değer görmedik. Defalarca gündeme getirmeyi çalıştık ancak sonuç alamadık. Öncesinde İl Başkanlığı yapan Cem Kavur bey'den mazbatalarımız aldık ancak ondan sonra herhangi bir katkı alamadık. Bu süreçte il ve genel merkezden herhangi bir katkı alamadık. Bu süreçte yapılan masraflarımız var. Tabelalar ve genel başkanımızın resimlerinin genel merkez tarafından karşılanacağı söylenmişti ancak bunlar bizden istendi. Bu yüksek tutarlar neydi… Bu tutarlar 80-100 bin TL'lere ulaşan ücretlerdi. Hatta benden senet dahil istediler. Cem Kavur ve ekibi görevden alındı yerine Mustafa Serhat Şener bey atandı. Kendisiyle uzlaşı ve ortak bir nokta bulamadık. Kendisinin bize maddi veya manevi bir desteği olmayacağını dile getirdi. Geçtiğimiz hafta ilde bir toplantı düzenlenerek bizi çağırdı. Toplantıda son olarak Çiğli kongresi kaldığını ve Çiğli kongresi sonrası Kurultay olacağını ancak bunun maddi giderinin olacağını söyledi. Bizde kendisini genel başkanı burada görmek istediğimizi söyledik. Kendiside bize bunun için 70 bin TL gibi bir masrafı olacağını söylemişti. Biz bu ücreti ödemek istemediğimizi söyleyince istemeyen istifa edebilir diye açıklamada bulundu. Biz 1 haftadır istifaları bekledik, sabrettik, 8 aylık emeklerimizin boşa gitmemesi adına bu mücadeleyi 1 haftadır veriyoruz. Biz istifalarımız basın yoluna vermeden önce Genel Merkezimize illettik. İstifalarımızı İl Başkanımıza da iletildi. Kendisi ilçe başkanlarımızın içinde bulunduğu WhatsApp grubuna 'Emekleriniz için teşekkür ederiz' ifadeleri kullanıldı.

“ORTADA BİR DAVA YOK”
Karabağlar İlçe Başkanı Murat Uzunöner ise ortada bir dava olmadığını gördüklerini söyledi. Uzunöner, "Bizim burada almış olduğumuz karar başta genel merkezin ve İzmir il yönetiminin anlaşmaması sonucunda doğmuştur. Süreci değerlendirdiğimizde inandığımız dava uğruna gelmiştik. Ancak gördü ki ortada bir dava yok" diye konuştu.

“BİZE VERİLEN VAATLER VARDI”
Karaburun İlçe Başkanı Mehmet Zorbay, partinin bundan sonraki süreçte insanlara şeffaf davranmalarını umduklarını söyledi. Zorbay "Bu yolda başlarken bir davet ile başladım. Bize verilen vaatler vardı. Verilen vaatleri şuan ki il başkanımıza ilettik ve talep ettik. Biz bize verilen söylenenlerin yapılmaması sonrası sürece devam edemeyeceğimizi söyledik. Bizden sonra kurulacak il ve ilçelerde insanlara şeffaf davranırlar umarım. Ona göre onlarda bu işin içinde olup olmayacağını kendileri karar versinler" dedi.

İSTİFA SAYISI 12 İLÇEYE ÇIKTI
Daha önce Gaziemir, Buca, Tire, Çeşme, Narlıdere, Balçovau ve Konak ilçe başkanlarının da istifalarıyla İzmir’de 17 ilçe başkanlığı olan Gelecek Partisi İzmir’de istifa eden toplam ilçe sayısı 12 oldu.

 
Bisikletiyle Doğu Avrupa turuna çıkan kadının son durağı Türkiye
 
Korona'dan ölen belediye başkanı bir daha seçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Yücel’den ‘anket’ yanıtı: Bu rakamların halkta karşılığı yok!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, hafta sonu İzmir’de ...
'Karabağ meselesini kökünden çözmek istiyoruz'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalarla ...
Sertel itfaiyecilik haftasını kutladı, çağrısını yineledi: Destek olalım, meslek olsunlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, itfaiyecilerin ...
 
CHP'li Kılıç'tan AK Partili Dağ'a ‘anket’ çıkışı: Goebbels bile buna gülerdi!
AK Parti'nin Ödemiş Kongresi'nde anket sonuçlarını açıklayan AK Parti ...
Çalkaya'dan Kılıçdaroğlu'na 'Uzaktan eğitim' raporu
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Genel ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e çekici tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, trafiğin yoğun olduğu ...
 
CHP’den iki günlük İzmir kampı!
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) görevli 3 isim İzmir'deki yarın kalan ...
CHP'li Sındır'dan 'acele kamulaştırma' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan Resmi Gazete’de yayınlanarak ...
CHP'li Kılıç'tan 'kara para' açıklaması ve hükümete çağrı: Rüşveti açıkla, şaibeyi ortadan kaldır!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Reza Zarrab’ın Türkiye’de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva