HABERLER>İŞ DÜNYASI
30 Nisan 2019 Salı - 15:59

Geleceğin tekstil mühendislerine müjde

Türkiye’nin ihracat ve istihdamda lider sektörlerinden tekstil ve hazırgiyim sektörleri tarafından başarılı gençlerin tekstil mühendisliklerini tercih etmesi için yürütülen “Modanın Mühendisleri Projesi”nde, tekstil mühendisliğini tercih edecek başarılı gençlere burs verilmesi konusunda son aşamaya gelindi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Burak Sertbaş, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşen seminerde burs konusu ile ilgili detayları paylaştı.

Geleceğin tekstil mühendislerine müjde

EHKİB tarafından yürütülen ve başarılı öğrencilerin tekstil mühendisliği bölümlerine yönlendirilerek sektörün ihtiyacı olan kaliteli mühendis ihtiyacının karşılanmasını sağlamayı amaçlayan “Modanın Mühendisleri” kapsamındaki etkinlikler devam ediyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen projede, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Konferans salonunda rehber öğretmenlere yönelik bir seminer düzenlendi. Prof. Dr. Uğur Batı’nın konuşmacı olduğu etkinlikte EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş ve İzmir İl Milli Eğitim Müdür Öner Yaşhi açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Başarılı öğrencilere ‘tekstil mühendisliği’ bursu
Proje hakkında katılımcıları bilgilendiren Sertbaş, Modanın Mühendisleri projesi kapsamında üniversiteye hazırlanan, kariyerini belirleme dönemindeki lise öğrencilerine “tekstil mühendisliği”ni en doğru şekilde tanıtmak, bölüm üzerindeki yıllar içinde oluşan olumsuz algıyı gidermek, bu bölümden mezun olan tekstil mühendislerinin iyi şirketlerde iyi konumlarda olduğunu öğrencilere göstermek için büyük çaba harcadıklarını belirtti.

Sertbaş sözlerine “Çalışmalarımız arasında bilgilendirme sunumları, okul ziyaretleri, velilere yönelik AVM’lerde stant açılması vb. etkinliklerin yanı sıra Türkiye’deki aralarında EHKİB’in de yer aldığı 10 Hazırgiyim - Konfeksiyon ve Tekstil İhracatçıları Birliğinin katılımı ile burs projemiz var. Tüm bu çabalarımız sektörümüzün mühendis ihtiyacını karşılama ve tekstil mühendisliği bölümlerine kaliteli öğrenci girdisi sağlayarak başarılı mühendisler yetiştirmek amacını taşıyor” şeklinde devam etti. 

Burs duyurusunun Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayından sonra gerçekleştirileceğini belirten Sertbaş, proje kapsamında Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda İlk 20 bine giren öğrenciler arasından tekstil mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilere asgari ücret, ilk 20 bin ile 50 bine giren öğrencilerin arasından tekstil mühendisliği bölümlerini tercih eden öğrencilere asgari ücretin %75’i ve 50 bin ile 80 bin arasında giren öğrencilerden tekstil mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilere asgari ücretin yarısı kadar burs verileceğini belirtti.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yaşhi ise tekstil sektörünün Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğunu bu nedenle EİB’in projesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi. Bu proje kapsamında sevilen hocaları öğretmenler ile buluşturma noktasındaki taleplerinin yerine getirilmesinden duyulan memnuniyeti paylaşan Yaşhi, proje kapsamında iş birliklerimiz, ortak çalışmalarımız devam ediyor şeklinde konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından konuk konuşmacı Prof. Dr. Uğur Batı katılımcı rehber öğretmenlere yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

 
YSK'dan HDP'nin KHK itirazına ikinci ret
 
Adana yanıyor! 38 dereceyi gördü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'idam' çağrısı!
EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. ...
Türk boya firması Japonlara satıldı
Japon Nippon, Filli Boya markasını da barındıran Betek Boya ve iştirak ...
İzmir'den Macaristan'a ticaret köprüsü
Macaristan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla ...
 
Urla'da şenlik havasında deniz temizliği
Mavi denizleri korumak ve çevre bilincini artırmak amacıyla her yıl bahar ...
Yeni başkanlardan İZTO'ya iş birliği sözü
İzmir Ticaret Odası (İZTO) meclis toplantısı 31 Mart seçimlerinin ardından ...
İş insanlarının koltuklarına çocuklar oturdu
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
 
Kamu bankaları için Hazine Bakanlığı'ndan yeni hamle
Kamu bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesi için 3,3 milyar ...
Egeli sanayicilerden çağrı: Bu son olsun!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ...
Elektronik ticaret 3 ayda yüzde 64 büyüdü
Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ekmekçi, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva