HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2020 Pazar - 19:43

Geçmiş dönem adayından çöp çıkışı: Başkanın elindeki ateş topu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisi tartışmalara neden olurken CHP’nin 2014’te yerel seçimde adayı olan eski İlçe Başkanı Ahmet Pala’dan açıklama geldi. Pala, “Belediye başkanı görevinde henüz bir yılını doldurmadan bir ateş topunu elinde buldu. Yapması gereken sorumluluğu paylaştırmaktır” dedi.

Geçmiş dönem adayından çöp çıkışı: Başkanın elindeki ateş topu!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes İlçesi’nde yapılması planlanan Güney Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi nedeniyle yaşanan tartışmalı süreç devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihale sürecini devam ettirdiği, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Bakan Dr. Bekir Pakdemirli imzasıyla “ön tahsis izni” verip 312 hektarlık alan ayırdığı tesis projesiyle ilgili siyasi partilerden de açıklamalar gelmişti.

Tesisin Menderes’e yapılacağının açıklanmasının ardından kamuoyuna fikirlerini paylaşan CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ÇED sürecinin kendileri açısından ölçüt olacağını vurgulamıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısına Menderes’teki meclis üyeleriyle birlikte katılmayıp “nötr kalmak istedim, süreci görmek niyetindeyim” diyen Kayalar’ın durumunu partinin 2014 yerel seçimler adayı Ahmet Pala değerlendirdi.

CHP’nin, “beni çöp tesisine karşı çıktığım için aday göstermediler” diyen eski Belediye Başkanı Ergun Özgün’ün yerine aday gösterdiği fakat 2014 yerel seçimlerini 400 oy gibi küçük bir farkla AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya karşı kaybeden Pala, daha sonra ilçe başkanı olarak görev yapmıştı. Pala, mevcut Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın zor günler yaşadığını belirtirken, “Görevinde henüz bir yılını doldurmadan bir ateş topunu elinde buldu” ifadelerini kullandı.

KAYALAR İSTİYOR
Pala yaptığı açıklamada, “Menderes’te doğup büyüyen ve yaşayan bir birey olarak, tarihteki Yeniçeri mantığı ile ‘biz istemezük’ demeden önce, farklı görüşleri dinleyerek olayın teknik detaylarını öğrenmeye çalıştım. Büyükşehir belediyesinden konu ile ilgilenen yetkililer bu tesisin çevreye zararı olmayan bir proje olduğu konusunda çok iddialılar. Gelişmiş ülkelerdeki buna benzer tesisleri örnek gösteriyorlar. Ancak, projenin detayları ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Evet, bazı Avrupa ülkelerinde yerleşim yerlerinin hemen yakınında, çevreye hiçbir zarar vermeyen katı atık dönüşüm tesisleri var mı? Var, bende bizzat gördüm. Menderes Belediye Başkanı Kayalar’ın konuşmalarından bu konuda ikna olduğu ve desteklediği anlaşılıyor” dedi.

ZARARI YOK!
AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın açıklamalarının siyasi kişiliğe sığmayan açıklamalar olduğunu söyleyen Pala, “Kendisi tesisin baraj havzasına zarar vereceğini söylüyor ama projenin yapılacağı bölge tarım arazisi değil. Orman vasfında, kısa makilikten oluşan, kıraç bir yapıya sahip. En yakın yazlıkların olduğu Yonca Köy Sitesi’ne ise 6 km mesafede ve bölgedeki dere yataklarının tahtalı havzasına değil, Ahmetbeyli Deresi’ne bağlantısı var. Menderes’te yaşayan insanlar tedirgin ve endişeli. Her kesim konuyu kendi bakış açısından değerlendirdiği ve halka henüz detaylı teknik bilgi sunulmadığı içinde bu tedirginlik artıyor. Tesis çevreye, tarıma ve turizme hiç zarar vermese bile, Menderes halkının bu projeye karşı çıkmaması için bazı konuların netleşmesi ve halkın aydınlatılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Pala, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve projeyi destekleyenlerin Menderes halkına günlük 2 bin 800 ton katı atığın hangi güzergahtan taşınacağı, tesisin kapalı ve sızdırmaz depolama imkanı bulunup bulunmadığı, cürufların nerede depolanacağı gibi konuların anlatılması gerektiğini söyledi. Açıklamasında, “Adnan Menderes Havalimanı ve Tahtalı Barajı için ciddi bedeller ödeyen Menderes halkının bu projeden çıkarı ne olacak” sorusunu yönelten Pala şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu konu ile ilgili karar verme noktasında olan kişilerin, özellikle Kayalar’ın, ateş topunu tek başına ellerinde tutmak yerine bu sorumluluğu teknik kapasitesi , siyasi çevresi olan ve kanaat önderi olabilecek kişilerle de paylaşarak halkı daha iyi aydınlatmalarını ve kararı birlikte almaları gerektiğini düşünüyorum”

 
İlk maç, ilk zafer! Göz-Göz Kartal'ı yıktı
 
Karaburun'da mis gibi festival
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menderes'lı 27 Ocak 2020 Pazartesi 04:58

Değerli Menderesli kardeşlerim bu tesis o kadar masum olsa Buca ve Karabağlar gibi iki büyük ilçe bunu Menderese bırakır mı?Madem gelişmiş ülkelerde yerleşim yerlerinin yanıbaşında zararıda yok;O zaman Karabağlar ve Bucada böyle ormanlık alan çok,mesafede yakın yapsınlar oralarda bir yerlere neden 50 km.uzağa yapmaya çalışıyorlar.Hatta Karabağlar_ Gaziemir arası daha uygun kilometrelerce yanan yer var hem çok yakın hemde yakıt ve araç tasarrufu bakımından çok avantajlı.Menderes Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine sesleniyorum acaba sordunuzmu bu kadar zararsız ise neden çöpün en çıktığı Buca veya Karabağlara yakın bir yerler tesisi yapmıyorlar.Ahmet kardeşim soruna böylede yaklaşmanı tavsiye ederim.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu: Enkaz altından 45 vatandaş kurtarıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'daki depremin ardından enkaz altında ...
Erdoğan'dan Elazığ depremi açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremde şu ana kadar 31 vatandaşımız hayatını ...
Yıldırım’dan vefa buluşmasında mesaj: İzmir siyasi tarihinde görmediği hizmeti aldı
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım vefa buluşmasında yaptığı ...
 
Salıcı’dan ‘Kale’de net mesaj: Çankaya’daki mutabakatı İzmir’de sağlamalıyız!
Karşıyaka’daki örgüt buluşmasının basına kapalı bölümünde konuşan Örgütlerden ...
AK Parti İl Danışma Kurulu ileri bir tarihe ertelendi!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 26 Ocak’ta yapmayı planladığı 60. İl ...
Bahçeli: Devlet seferberlik içinde
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Elazığ'daki depremle ilgili "Türkiye ...
 
AK Partili Şengül’den flaş açıklamalar: Şer odakları süreci bize mal etti!
31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından yürüttüğü il başkanlığı görevinden ...
Bakanlardan ortak deprem açıklaması
Bakanlar Süleyman Soylu, Fahrettin Koca ve Murat Kurum Elazığ'da yaşanan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva