HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Aralık 2019 Çarşamba - 10:39

Gaziemirli kadınlar haklarını öğreniyor

Gaziemir Belediyesi’nin proje ve çalışmalarıyla ekonomik, sosyal hayata katılan kadınlar; Avukat Sevinç Güleç’in verdiği ‘Boşanma Sürecinde Medeni Haklar’ konulu eğitimde haklarını öğrendi.

Gaziemirli kadınlar haklarını öğreniyor

Gaziemir Belediyesi,  toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçmek; kadınları sosyal, toplumsal ve ekonomik hayata çekmek için özel proje ve çalışmalar hayata geçiriyor. Mesleki eğitim ve kişisel gelişim kursları, istihdam yaratan projeler ve danışmanlık hizmetleri ile kadınlara destek olan belediye, eğitimlerle de onların kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu kapsamda, Cumhuriyet Semt Evleri’ndeki kadın kursiyerlere Boşanma Sürecinde Medeni Haklar konulu eğitim verildi. Avukat Sevinç Güleç’in konuşmacı olduğu eğitimde kadınlar; boşanma, boşanma türleri ve sebepleri, dava süreçleri, davalarda zaman aşımı, maddi-manevi tazminat, mal paylaşımı, nafaka, velayet gibi konularda bilgilendirildi. Gaziemirli kadınlar için hazırlanan çalışma takvimine göre gelecek ay semt evlerinde sağlık konusunda sunum ve eğitimler gerçekleştirilecek.

Boşanma nedenleri
“Hukuk sistemimizde boşanma, Türk Medeni Kanunu'nda belirtilen sebeplerin varlığı halinde, hâkimin karar vermesiyle mümkün olmaktadır” diyen Avukat Sevinç Güleç, TMK’da boşanma sebeplerinin genel ve özel olmak üzere ikiye ayrıldığını dile getirdi. Güleç, “Bu ayrımın temelini; boşanma nedeninin açık, somut ve kesin bir şekilde Türk Medeni Kanunu'nda belirtilip belirtilmemesi oluşturmaktadır. Genel boşanma nedeni Türk Medeni Kanunu'nda evlilik birliğinin temelinden sarsılması olarak açıklanmıştır. Fakat tam olarak nelerin bu sınıfa girip girmediğinin takdiri hâkime bırakılmıştır. Özel boşanma sebepleri ise Türk Medeni Kanunu'nda açık ve kesin bir şekilde düzenlenmiştir. Özel boşanma nedenleri;  zina, hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış, suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme, terk ve akıl hastalığıdır” diye konuştu.

Anlaşmalı ve çekişmeli boşanma
Boşanma türlerinin anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma olmak üzere ikiye ayrıldığını dile getiren Avukat Sevinç Güleç, “Anlaşmalı boşanma; her iki tarafın da boşanma, velayet, mal rejimi, tazminat ve nafaka gibi konularda fikir birliği sağladıkları boşanma türüdür. Anlaşmalı boşanmada önemli olan evlilik birliğinin en az bir yıl sürmesi ve taraflar arasında fikir birliğinin sağlanmasıdır” dedi. Eşlerin boşanma sürecinde anlaşamamalarında ise çekişmeli boşanma davası sürecinin başlayacağını belirten Avukat Güleç şunları söyledi:

“Çekişmeli boşanma; anlaşmalı boşanma dışında kalan, eşlerin uyuşmazlık halinde oldukları davalardır. Eşlerin boşanma hususunda veya boşanmanın tazminat, nafaka ve velayet gibi sonuçları hakkında anlaşamamaları halinde çekişmeli olarak boşanmaları mümkün olacaktır. Bu durumda tazminat, nafaka, velayet gibi konularda kararı hâkim verecektir.”

Sıcak ve samimi bir ortamda düzenlenen, kadınların sorularına cevap bulduğu eğitimde tazminat, nafaka, velayet ve mal paylaşımı gibi konular da detaylı olarak ele alındı.  

 
İzmir için makyaj vakti: Gecekondular rengarenk olacak
 
Sigara satışında 'tek paket' dönemi başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Travel Turkey’de Karşıyaka rüzgârı esecek
Karşıyaka Belediyesi; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ...
Peynircioğlu Deresi’nde ezber bozan dönüşüm
İzmir Büyükşehir Belediyesi küresel iklim kriziyle mücadele kapsamında ...
Buca'nın kalbine 150 araçlık otopark
Kentin kalbi Şirinyer’deki trafik ve otopark sorununu rahatlatabilmek ...
 
Çiğli'nin banklarını ve çöp konteynırlarını öğrenciler üretecek
Çiğli Belediyesi ve 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında ...
Başkan Sandal’dan engellilere iki müjde
Dünya Engelliler Günü, Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli ...
Başkan Kayalar’dan anlamlı ziyaret
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Menderes Belediye Başkanı Mustafa ...
 
Karaburun Travel Turkey Fuarı’na hazır
Karaburun Belediyesi, 13’üncü Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’nda ilçenin ...
Başkan Sengel'den örnek farkındalık
3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Efes Selçuk’ta düzenlenen etkinliklerle ...
Soyer’den itfaiye erine teşekkür ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak’taki yangında ev sahibini ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva