HABERLER>GÜNCEL
5 Aralık 2019 Perşembe - 12:56

Gaziemir meclisinde gündem işten çıkarmalar… Arda’dan açıklama: Başkanlığın takdiri!

Gaziemir Belediye Başkanı Arda, 23 sözleşmeli personelin 6 tanesinin kurumla ilişkisinin kesilecek olmasıyla ilgili AK Parti’den gelen eleştiriye, “Sözleşmeli personel, adı üstünde 31.12.2019’a kadar çalışacağına dair imza atıyor. Bunu bile bile burada çalışıyor. Biz haber verme zorunluluğumuz olmamasına rağmen yollarımızı ayıracağımızın 1 ay öncesinden bilgisini verdik. Bu başkanlığın takdiri! Dolayısıyla bu uygulama böyle devam edecek” dedi.

Gaziemir meclisinde gündem işten çıkarmalar… Arda’dan açıklama: Başkanlığın takdiri!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) iktidar olduğu Gaziemir Belediyesi’nde sözleşmeli personellerin bazılarının 2020 yılında işten çıkarılacağı açıklandı. Konu, belediye meclis toplantısında gündeme geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grupları, 23 personelin 6 tanesiyle ilişkinin kesilmesiyle ilgili eleştirel bir tavır sergiledi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Atmaca 2 personelle yola devam edileceğini söylerken geri kalan diğer çalışanlarla sözleşme yenilenmeyeceğini fakat yeni kurulan şirkete geçişlerin olacağını aktardı. Belediye Başkanı Halil Arda konuyla ilgili açıklama yaptı ve “Başkanlığın takdiri” dedi. MHP’li Meclis Üyesi Selahattin Şahin de şeffaf belediyecilik vurgusu yaparken yönetime eleştirilerde bulundu.

23 PERSONELİN TAMAMIYLA SÖZLEŞME YENİLEYELİM!
AK Partili Atmaca, “Sözleşmeli personellerimiz ciddi sıkıntı içindeler. Belirsizlikler bu arkadaşlarımızı ciddi karamsarlığa itmiş durumda. 23 arkadaşımızın 6 tanesiyle yola devam edilmeyeceği tebliğ edilmiş. 2 tanesi ile devam edilecek. Geri kalanların da sözleşmelerinin yenilenmeyeceği ancak şirket personeli olarak devam edeceği yönünde duyumlar aldık. Hak, hukuk ve adaletten bahsetmek lazım... Bu arkadaşlarımızın ilişiği kesiliyor bazılarının kesilmiyorsa bana sorarsanız tüm personelimizle yola devam etmemiz lazım. İnsanların almış olduğu krediler, ailevi problemleri, bakmakla yükümlü olduğu insanlar vardır. Kışın bu insanları başkalarına muhtaç halde bırakmak bizim anlayışımıza uymuyor. Özelikle rica ediyorum. 23 personelimizin mutlak ve mutlak tamamıyla sözleşmeler yenilenmeli. Bu insanlarla yola devam edilmeyecekse önümüzdeki dönem için duyuru yapmış oluruz, onlar da 1 yıl içinde karar alır ve yollarını çizerler. Benim şahsi ve grubum adına ricam 23 personelle bu dönem sözleşmenin yenilenmesidir. Sözleşmeli personelin kalıcı kadro ile ilgili beklentileri var. Bu kardeşlerimizin birçoğu şirketten geldiği için özlük haklarını bırakarak geldiler. Bu haklarını en azından kalıcı kadro almaları durumunda telafi hediyesi olarak düşünmek lazım... Bu kardeşlerimize sahip çıkmanızı öneriyorum. Belediyeler kar amacı güden işletmeler değildir. Sosyal belediyecilik anlayışıyla bakmak lazım… 23 personelin belediyemize yükü yapılan harcamalar yanında bir hiç olarak kalır” dedi.  

ADI ÜSTÜNDE SÖZLEŞMELİ PERSONEL, BU BAŞKANLIĞIN TAKDİRİ!
Belediye Başkanı Arda ise, “Sözleşmeli personel, adı üstünde 31.12.2019’a kadar çalışacağına dair imza atıyor. Bunu bile bile burada çalışıyor. Biz haber verme zorunluluğumuz olmamasına rağmen yollarımızı ayıracağımızın 1 ay öncesinden bilgisini verdik. Kendilerine iş arama seçeneği için bilgilendirme yaptık. Yola devam edeceklerimize de bilgilendirme yaptık. Personel giderlerimizin bütçenin yüzde 40’ının geçmemesi gerekiyor. O çok çok geçmiş. Diğer tarafından biz bağlayan şeyler var. Bu başkanlığın takdiri! Dolayısıyla bu uygulama böyle devam edecek” diye konuştu.

MHP’Lİ ŞAHİN: ŞEFFAF BİR ANLAYIŞLA DEVAM EDİLSE DAHA İYİ OLUR!
MHP’li Meclis Üyesi Selahattin Şahin de oturumda söz aldı ve “Yeni şirket kuruldu. Bu uygulamaları dışarıdan duyuyoruz. Bu uygulamalar için daha önceden meclis bilgilendirilse, bu anlamda ve genel anlamda şeffaf olunsa iyi olur. Allah’ın izniyle bu dönem buradayız. Belediye başkanımız sizsiniz. Kaza bela olmazsa meclis üyelerimiz de burada. Sevgi saygı çerçevesinde şeffaf bir anlayışla devam edilse daha iyi olur. Yetkilerinize kimse bir şey diyemez. Gaziemir size yetki verdi, kullanacaksınız tabii, ama kimseyi mağdur etmeden. 23 personel işten çıkarılacak. Sözleşmesi bitenler var. Çıkarılmayan var. Eşit davranılsa, şeffaf olarak bu uygulamalar yapılsa iyi olur” açıklamalarında bulundu.  

BURADA HER ŞEY DÜZGÜN İŞLİYOR
Şahin’in sözleri sonrasında konuşan Başkan Arda, “Sevgi ve saygıdan bahsettiniz. Burada hiç kimse kimseye karşı saygısız davranmıyor. Öyle bir ifade ettiniz ki bunu düzeltmeniz lazım! Mecliste herkes herkese karşı nazik bir şekilde konuşuyor. Burada her şey kanunlara uygun bir şekilde yapılıyor. Birçok denetime tabiyiz. Gündeme gelen konular, komisyonlara havale ediliyor. Komisyonlarda varsınız. Komisyonda olmazsanız şeffaflık olmaz. Ben oturduğum yerden bir karar almıyorum. Komisyonlarda tartışılıyor ve rapor buraya geliyor. Ve o raporlar doğrultusunda müzakere ediliyor ve oylanıyor. Burada her şey düzgün işliyor” cevabını verdi.

ŞİRKET HAKKINDA BİLGİ VERİLSEYDİ İYİ OLURDU, KOMİSYONA GİTMEDİ!
Şahin son olarak, “Tabii ki de bu mecliste kimse kimseye saygısızlık yapmıyor. Ben bunu kastetmedim. Örneğin yeni kurulan şirket daha önceden anlatılsa, ne amaçla kurulduğu söylense, ‘şirketi bu amaçla kullanılacağız’ diye anlatılsa iyi olur. O, komisyona gitmedi. Tabii ki de burada sevgide serbestiz ama saygıda mecburuz. Bu meclisi seviyorum ben” ifadelerini kullandı. 

 
Kazada yaralandı, 2 gün sonra yaşamını yitirdi
 
Tinerle sobayı tutuşturmak istemişti... İzmir'de can verdi
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halk 6 Aralık 2019 Cuma 18:24

Benim paramla hakketmeden maaş alanlara hakkımı helal etmiyorum.neden kimse bu memleket için çalışmıyor herkes kendi çıkarları için uğraşıyor böyle haksız kazanç sağlayanlara sesleniyorum tüğü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsunuz bu sizden çıkar hemde öyle cikarki herkese ibret olursunuz.

Yorumu oyla      4      5  
Mustafa 6 Aralık 2019 Cuma 15:10

Herşey çok güzel oluyor halil ibrahim şenolun ekibi herşeyi hak ediyor Bugünde yarın da Halil arda arkanda

Yorumu oyla      4      5  
Gerçek CHP’li 6 Aralık 2019 Cuma 03:44

Halil Ardanın bu tutumu mağdur olan personellerin yanında en çok CHP’ye zarar vermektedir. Gaziemirde yıllardır CHP kazanamıyordu HALİL İBRAHİM ŞENOL 2 dönem üst üste kazanarak Gaziemirde CHP nin yolunu açtı! Başkan eski başkana olan öfkesinden mi acaba bu personellerle uğraşıyor? Bu kadar kul hakkının vebalini nasıl ödeyecek acaba? Chp genel merkez sözleşmeli personel kıyımı için acil adım atmalıdır!!!!

Yorumu oyla      6      5  
Sarnıçlı 6 Aralık 2019 Cuma 02:30

Çok merak ediyorum AKP yi her fırsatta kınayıp kendi partilileri işten çıkarılırken Genel merkez millet vekilleri neden sesini çıkarmıyor bu kadar kolaymı insanların ekmeğiyle oynamak umursamıyorlarmı yoksa kendi partisinin başkanlarına söz geçiremiyorlarmı???Birde Belediyeler başkanların işyerleri değil eşlerine oda yapıp hergün mesaiye gelir gibi gelmek ne demek??? elbette belediye başkan eşleride aktif olacak ama kamu binası olan belediyede kendine özel oda yaptıramaz bu israftır gönüllü çalışan biri bir sürü para harcatıp özel oda istemez birde özel kalemi kendine özel tuvalet yaptıramaz hatta beğenmeyip yıktırıp bir daha yeniletemez ayıptır günahtır bu nasıl bir egodur orası kamu malı yani milletin siz eviniz gibi kırıp dökemezsiniz kendinize gelin unutmayın sizi halk o makama hizmet için seçti halkın sesine kulak verin bu kadar kibirli olmayın

Yorumu oyla      6      5  
bugün de yarın da halil ibrahimŞENOL 5 Aralık 2019 Perşembe 23:05

sözleşmesi uzatılan 2 kişi diyorsunuz tesadüf heralde bir tanesi chp meclis üyesi emin aksoyun eşi çıkarılan onca işçinin suçu ne kendi yandaşlarınızımı alıcaksınız yaptığınız her işi yüzünüze bulaştırıyorsunuz yaptığınız hiç bir iş yok öyle yaboyla filan 5 yılı geçiremezsin

Yorumu oyla      7      5  
Meraklı 5 Aralık 2019 Perşembe 21:44

Çok merak ediyorum genel merkez seni başkan yapanlar sana kararından dön dese onları sayıp sözlerini dinleyecekmisin? Genel merkeze sesleniyorum ülke çapındaki bu bu kıyıma son verin. Başkana biri çıksın hatasını söylesin acaba dinleyecekmi?

Yorumu oyla      10      5  
Vatandaş 5 Aralık 2019 Perşembe 19:32

Sayın başkan dün akşamki meclisteki açıklamanızdan bir partili olarak büyük üzüntü duydum biz tek adamlığa karşı dururken sizin başkanın tasarrufu deyip meclis üyelerinizin dahi fikrini almadan vediğiniz kararlar bu partiyede bulunduğunuz makamada yakışmadı ayrııca seçimler geçeli bir yıla yakın zaman geçti hala bir icraat yok son bir yılıda saymayın arada 3 yıl kaldı bu arada ne yapabileceksiniz bence çalışanlarla uğraşmayı bırakıp hizmet edin yarında olabilmek için malum insanlar iyiyi kötüyü ayırabiliyor

Yorumu oyla      9      5  
İyi CHP li!!! 5 Aralık 2019 Perşembe 19:20

Başkan geldiğiniz günden beri çalışanlarla uğraştınız yeter artık Gaziemirli hizmet bekliyor.ilk icratınız usulsüz alım diye işçi çıkarmak oldu ama ne hikmetse aynı yöntemle yenilerini aldınız şimdide devletin açtığı kadrolarda çalışan isözleşmelilerle uğraşıyorsunuz bunların haklarını alıp yerine kimleri alacaksınız? Siz başkan olarak yeni kadro isteyebilirsiniz veya söz verdiklerinizi yeni şirketinize alabilirsiniz sizin projeleriniz yokmu 9 ay oldu bir icraat göremiyoruz bir çivi çakın açılış yapın alkışlayalım Büyük şehirin projelerini anlatmayın Sizde birşeyler yapın tabiki belediye binasının içini değiştirmekten çalışanlarla uğraşmaktan fırsat kalırsa İyi insan sözle olunmaz özde olunur

Yorumu oyla      9      5  
İLÇE ÜYESİ 5 Aralık 2019 Perşembe 18:56

Zafer calpbinici işten haksız yere çıkarıldı yazıklar olsun. ....

Yorumu oyla      9      5  
Bizler iyi insanlarız 5 Aralık 2019 Perşembe 18:48

Seçimler geçeli 9 ay oldu Halil Arda daha çalışanlarla uğraşıyor demekki yapacağı tek hizmet bir önceki yine CHP li başkana olan kinini onun işe aldığı emekçilerile uğraşarak alıyor . Çalışanla uğraşmayan hizmet eden başkan istiyoruz.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki terör saldırısı davasında kırmızı bülten kararı!
İzmir Adliyesine yönelik terör örgütü PKK'nın saldırısında kullanılan ...
'Sazanlı' dolandırıcılık şebekesi bu kez İzmirli'ye kebap yedirdi!
ANTALYA'da, makine mühendisi Mehmet Ata Ağırman'ı ablasının hastalığı ...
İzmir'de beş katlı binanın çatısı yandı
İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir binanın çatısında çıkan yangın, maddi hasara neden oldu.
 
Çirkin paylaşım ile ilgili gözaltı!
Ordu Cumhuriyet Savcılığı, evine girerken bıçaklanarak öldürülen Ceren ...
İzmir'e mevsimin ilk karı düştü
İzmir'e mevsimin ilk karı düştü
Denetimler sıklaştı: 9 ton balığa el konuldu!
Ankara'da, Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, sahil kentlerinden Başkent'e ...
 
İzmir raylarında panik: Tren duman dumana kaldı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, şehirlerarası yolcu treni vagonunun altından ...
İzmir'de bir kadının dramı: 29 yıldır boşanamıyor!
İzmir'in Narlıdere ilçesinde yaşayan Hülya Görür (46), 29 yıl önce evlendiği ...
3 yıl sonra nihayet! İzmir'in göbeğinde 'yosun tutan tarih' için harekete geçildi
İzmir’de yapılmak istenen iş merkezi temelinde, Milattan Sonra 2'nci yüzyılda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva