HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2021 Salı - 22:49

Gaziemir Meclisi’nde atışma: Burası Menemen değil, burada her şey kayıtlı!

Gaziemir Belediyesi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 saat süren Meclis oturumunun gündeminde Faaliyet Raporu yer aldı. Gerçekleştirilen oylama Cumhur İttifakı ve bağımsız Meclis Üyesi'nin 'ret' oylarına karşı, Millet İttifakı'nın 'kabul' oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis Hail Arda hakkında bugün görülen davanın gerilimi vardı. AK Partili meclisi Uğur İnan Atmaca ile Başkan Arda arasında söz düellosu yaşandı. Arda’nın 55 bin TL'lik fatura üzerinden Atmaca’ya yönelik olarak verdiği cevapta “Burası Menemen değil, burada her şey kayıtlı” demesi dikkat çekti.

Gaziemir Meclisi’nde atışma: Burası Menemen değil, burada her şey kayıtlı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Nisan ayı olağan Meclisi'nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Faaliyet raporunun görüşüldüğü ve gergin geçen Meclis oturumuna Başkan Halil Arda'nın açıklamaları damga vurdu. Faaliyet raporu ve bugün gerçekleşen dava süreci ile ilgili konuşan Arda, çarpıcı ifadeler kullandı.

ARDA’DAN DAVA ÇIKIŞI: SEÇİMDE YAPAMADIĞINIZI ADLİYE KORİDORLARINDA YAPMAYACAKSINIZ
Meclisin açılışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava üzerinden AK Parti cephesini hedef aldı. Arda yaptığı açıklamada “Bugün 6 Nisan 2021. Hevesle bu koltukta oturamamamı bekliyorlardı ama oturuyoruz. Önce 17 Aralık diye heveslenildi, sonra bugün gidiyorum diye hayal kurdular. Şimdi 13 Temmuz hayalleri ile yaşayacaklar. Uğur Bey, seçimde yapamadığınızı adliye koridorlarında yapmayacaksınız. Adliye koridorlarında harcadığınız enerjiyi seçim zamanı harcasaydınız… Uğur Bey 55 bin Türk Liralık faturayı getirdiniz mi? Uğur Bey bir gazeteye servis yapıyor ‘Gaziemir Belediyesi böreğe doymuyor’ diye… Hiç umurumda değilsiniz. Gaziemirlilerin de AK Parti'nin de umurunda değilsiniz. Yanınızda oturan arkadaşlarınıza ve ittifak yaptığınız arkadaşlarınıza yalan söylüyorsunuz. Bekledim 'yanlış anlaşıldık' demenizi ancak sizden öyle bir açıklama görmedim. ‘55 bin Türk Liralık faturayı çıkarın bu koltuğu bırakırım’ dedim. Ben size her mecliste attığınız o iftirayı sunacağım. Geçen mecliste bizim denetim komisyonu raporumuz okundu, buna Uğur Bey tarafından 30 maddelik şerh konulmuş. ‘Ben buna şerh değil şer’ diyorum" diye konuştu.

GAZİEMİR BELEDİYESİ MİSAFİRLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAK
Sözlerine Atmaca'nın Denetim Raporu'na koyduğu 30 maddelik şerh raporuyla ilgili konuşarak devam eden Arda, "2019 yılında da denetim komisyonu üyesiydiniz. Biz 8 Nisan'da bu koltuğa oturduk, 3 ay temsil ağırlama giderleri 402 bin Türk Lirası. Biz koltukta yoktuk o zaman. Sonrasında 9 ay bizim görev sürecimizde 160 bin Türk Lirası. Toplam 560 bin Türk Liralık harcama olmuş. Siz ona ses çıkarmamışsınız, bu yıl 800 bin Türk Liralık bir kaynak ayırmışız ancak 307 bin Türk Lirasını kullanmışız. Geçen sene ocak ve şubat ayında 55 bin Türk Liralık çiçek alınmış ancak bunu hiç eleştirmemişsiniz. Bu yıl kalktınız bize bütçemizin yüzde 43'ünü harcadığımız bir durum hakkında konuştunuz. Gaziemir esnafı yok sayılıyor demişsiniz…  56 tane avansas alışveriş yapmışız, 40 tanesini kendi esnaflarımızdan yapmışız. Tamamının dışarıdan alındığı yok. Onunda dışında 24 Ocak 2020 tarihinde Gaziemirlilerin anılması adı altında bir panel yapmışız. O panelde görevli gazeteciler ile bir yemek yemişiz 1,863 Türk Lirası. Siz bu gazetecilerin ismini de ifşa ederek, bu şer raporunu iki gazeteye servis ederek yayınlanmasını sağladığınız. 1 kuruş almadan geldiler. Onlara yedirdiğimiz yemeğin lafını etmişsiniz. Misafir benim başımın tacı. Gaziemir Belediyesi misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacak. 89 bin 40 Türk Liralık bir alım diyorsunuz ancak bunun gerçekleşen kısmı 39 bin 500 Türk Lirası. Temmuz, nisan ve haziran  ayında toplantı yapmamıştık. Sonrasında 3 toplantı yaptık o toplantıda size de ikram ettik bu börekleri, siz de yediniz. Sanki bu tüketim oluşmamış gibi algı yaratmaya çalışıyorsunuz. Alınan şeyler kalıyorsa atılacak değil, buzdolapları var ve oraya konulup daha sonra yeniden kullanılıyor. Pandemi dönemi dışarıda restoranlar kapalı, burada misafirleri ağırlıyoruz. Burada soframız herkese açık.  Doğrudan teminle Tuğba Kuruyemiş’ten alınmış. Ne alınmış? Çay alınmış… Kuruyemişçi deyince aklınıza sadece kuruyemiş mi geliyor. Bu belediyenin 1 yıllık çayı alınıyor. Siz geçen sene de denetim komisyonundaydınız. 2020 yılında Doğuş Çay'ı daha pahalıya almışız. Bunun gibi daha çok örnek var… Geçen sene ki komisyon üyeliğinizde bunların hiçbirine değinmemişsiniz" dedi.

521 AİLEYE DESTEK VERİLİYOR
Arda eleştirilerini sürdürerek "Gıda Bankasını kapattık. Oraya bir sosyal market açtık. Ancak ne siz oraya bir adım attınız, ne de 521 aile oradan faydalanıyor bunlardan bir habersiniz…  Bir kuruş katkınız varsa gelip söyleyin. 521 ailemiz kimdir ben bilmiyorum bile. Hukuk danışmanlığı için dışarıdan destek almışız. Evet, attığınız iftiralar ile mücadele için bunlara ihtiyacımız var" dedi.

7 YILDIR HİÇBİR GELİR YOKTU
AK Parti’nin 30 maddelik şerh raporuna yanıtlarını sürdüren Arda, "Sosyal denge tazminatını burada da yazmışsınız. Hangi belediyede  limitin üzerinde sosyal denge tazminatı bu kadar veriliyor? Festival kafeyi çıkardık 1,5 yıldır bekliyoruz. Hukuki süreci bekleyerek devam ediyoruz.  YABO isimli onlarca personel… Size bir türlü anlatamadık bunu. Gelin bir gün, 2 masa var nerede onlarca personel? Gören var mı onlarca personeli? Buradaki iftira! Sizde biliyorsunuz orada onlarca kişi çalışmadığını, 2 kişi çalıştığını. Buna rağmen burada algı yaratıp basına servis ediyorsunuz. Pandemi sürecinde mahkemeler kapandı. Davalar aylarca geriye atıyor. Mahkemeye müracaatımızı yaptık, bizden kaynaklanmıyor bu. Ancak siz yine bu bizim sorunumuzmuş gibi dile getirmişsizin. Denetim Komisyonu başkanımız burada, varsa bilgi verilmemesi durumu söylesin. Denetim Komisyonu başkanı temsil eder, buna rağmen ulaşamadığınız bir şey varsa söyleyin. Siz kafanıza göre gidip belediyenin herhangi bir biriminden son dakika bir şey isteyemezsiniz üzerinden 45 gün geçmiş. Bu belediyeye 7 yıl boyunca ambalaj atıkları ile ilgili bir gelir girmiş mi? Biz bir çalışma yapmışız ihaleye vermişiz,  sonrasında pandemi ile birlikte AVM kapanmış ve firma geri çekilmiş. Şimdi yine 3 yıllığına aynı firma ile anlaşmışız. Evet, fiyat farkı var şu an. Şimdiye kadar belediyeye böyle bir kaynak girmiş mi? Bizim bu çabalarımız olmasa belki Gaziemir Belediyesi ekonomik anlamda böyle olmayacaktı. Ekonomik anlamda daha zor bir süreç olacaktı. Bunların hepsi ile ilgili suç duyurusunda bulunabilirsiniz ancak bu Gaziemirlilerin umurunda değil. Çünkü Gaziemirlilerin bana güveni sonsuz. Bende buranın her kuruşunun hesabını yapıyorum. Bundan sonra da aynı heyecan ile çalışmaya devam edeceğim" dedi.

KÜRSÜYE KIRMAZ GEÇTİ
Faaliyet Raporu'nun görüşülmesi sırasında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Meclis Yönetimi için 1'nci Başkan Vekili Necati Kırmaz’ı başkanlık koltuğuna oturttu.

ÇALIŞMALARIMIZ ZOR KOŞULLARDA DA OLSA DEVAM ETMİŞTİR
Faaliyet Raporu ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan Ünal Işık, raporun incelenmesinde pandeminin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Işık, "Ülkemiz ve dünyanın olağan üstü şartlardan geçtiği bir dönemdeyiz. Gerek ülkemizde gerekse dünyadaki ekonomik daralmalar bazı işleri aksaklığa sürüklemektedir. Bizim de raporumuza baktığımızda yüzde 66 gerçekleşme olmuştur. Bunun düşük seviyede kalması imar affı ile ertelenen vergi borçları ve pandemi olmuştur. Yine de bu konularda belediyemiz önceden aldığı önlemlerle faaliyetlerin bir nebzede olsa rahat olmasında katkı sağlamıştır. Bu dönemde Binbaşı Reşat Bey’de açılan taziye evlerimiz oldu. Çeşitli mahallerimizde bin 500 metrekarenin üzerinde yeşil alan ilçemize kazandırıldı. Yıl boyunca pandemiye rağmen kurs ve eğitim çalışmalarımız zor koşullarda da olsa devam etmiştir. CV Bank yoksul ailelerin iş bulmalarında umut olmuştur. Fidanlı arsanın takası ile ilçemize 2 güzel tesis kazandırıldı. Yaşlı bakım ve muhtaç vatandaşlara yardımlarımız devam etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığımız ile yapılan çalışmalarda ilçe stadyumumuz yenilendi" dedi.

2020 YILINDA SADECE 85 TANE BİNAYA OTURMA İZNİ VERİLMİŞ
AK Parti grubu adına söz alan Ali Gönen ise Gaziemir'e olan ilgilinin azaldığını belirtti. Gönen, "Bugün Gaziemir Belediyesi'nin faaliyet raporunu görüşeceğiz. Biz bunda Gaziemirli 2 yıldan beri belediyemizin hizmetlerinden ne kadar yararlandı bunlara bakacağız. Bunları ölçmek için birçok anketler de yapabilir ancak bunu en iyi seçim sonuçlarda görüyoruz. Bu süre zarfında bizler de ‘Siyasi partilerin temsilcileri olarak ne kadar yaklaşıldı, Gaziemirlilerin hayatının kolaylaştırılması için neler yapıldı?’ diye rapora göz attık. Bütçe ile ilgili 160 milyon Türk Liralık bir bütçe söz konusu, ancak gerçekleşen 105 milyon Türk Lirası. Buca fidanlığına baktığımızda sadece o 35 milyon Türk Lirasıydı. Bu yüzden bu açığın böyle olması çok şaşırtıcı değil. Bu yıl bir pandemi dönemi var bunu göz ardı etmiyoruz ancak bu açığı sadece pandemi ile açıklamak söz konusu olmaz. Büyükşehir Belediyesi ile yapılan 2 çalışma var. Onun dışında bakıldığında hep yolların yamalanması gibi şeyler. Yeni bir yol açılması ya da genişletilmesi gibi ciddi bir çalışma göremedik. Kentsel dönüşüm ile ilgili bir takım denemeler yapıldı ancak bir sonuç alınamadı. Şimdi de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir dönüşüm çalışması yapılması planlanıyor. Umarız ki bundan bir sonuç alınabilir. Gaziemir'in en önemli noktası stratejik konumu… Yani havayolumuz var. İzmir'e gelmek için Gaziemir'den geçmek zorundasınız. Gelen vatandaşların ilk intibaları Gaziemir ile oluşuyor. İnşaatların yapı kullanma izin belgeleri var. 2018 yılında 486 tane oturma izni verilmiş. 2020 yılında 85 tane oturma izni verilmiş. Bu da demek ki Gaziemir'de yeni konutlar yapılmıyor ve bu da bizde ilginin azalması endişesini yaratıyor. Kaçak yapılar ile ilgili bir af söz konusu oldu. Bu konuda belediyemizin kaçak yapılar ile mücadele 46 binanın yıkım kararı alınmış ancak ne kadarı yıkıldı bunla ilgili bir bilgi yok. Kentimizin daha güzel bir yer haline gelmesini istiyorsak kaçak yapılar ile mücadele edilmesi şart. Gaziemir'de kadın sığınma evleri konusunda da belediyemizin sınıfta kaldığını görüyoruz. Bunları hayata geçirmek noktasında gerekli çalışmaların yapılmadığını görüyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü’nün mali tablosu var. Burada gerçekleşen mali kaynak 11 milyon Türk Lirası. Burada fiziki gerçekleşme yüzde 67 olarak gerçekleşiyor. Bizim bilmediğimiz ya da eksik bildiğimiz bir durum mu var arkadaşlarımız bunla ilgilenirse sevinirim" dedi.

BELEDİYEMİZ GEÇER NOT ALAMADI
Sözlerine 3 belediye şirketleri ile ilgili düşünceleriyle devam eden Gönen, şu ifadeleri kullandı:

"Şirketlerle ilgili biz ilk mecliste göreve başladığımızda başkanızın söylemi vardı, ‘2 belediye şirketini birleştireceğiz’ diye.  Biz böyle bir talebi çok hoş karşılamıştık ancak sonrasında karşımıza yeni bir şirket talebi ile ilgili gelinmişti. Bize birçok belediyenin maliyet borçları var dendi. Hala 3 şirket ile devam ediyoruz. Rapora baktığımızda SEYDAŞ'ın faaliyet alanı yok. Yani ne yaptığını bilmiyoruz. Bu şirketlerin birleştirilmesinde yarar olduğunu düşünüyoruz. Denetim Komisyonu raporu ile ilgili kısmı yazılı olarak vermiştik. Başkanımız da açıklama yaptı. Uğur Başkanımızın yaptığı çalışmalar sonrası elde ettiği veriler var ve şunu görüyoruz, bazı olmaması gereken harcamalar var. Reyhan Pastanesi’nden çikolata getirilmesinin ne anlamı var? Buradan 5 Türk Lirasıyla alacağımız ürünü oradan 8 Türk Lirasına almanın ne anlamı var? Kamunun parasını harcarken, 1 defa değil 10 defa düşünmeliyiz. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.  Biz isterdik ki belediyemiz güzel bir çalışma gerçekleştirsin. Kocaman bir kitap ve çoğu fotoğraflar ile bezenmiş. Ancak söyle kısaca baktığımızda daha çok şey var. Ancak daha önce tekrar edildiği için zamanınızı almak istemiyoruz. Gaziemir Belediyesi yaptığı çalışmalar ile ilçemizin konforunu arttırma konusunda başarılı olabilseydi... Bizim incelemelerimiz noktasında belediyemiz geçer not alamadı, umarım seneye bu geçer notu alabilir. Bundan dolayı kabul oyu vermeyeceğiz.”

SON 5 YILIN EN DÜŞÜK GERÇEKLEŞME ORANINA SAHİP
MHP Meclis Üyesi Selahattin Şahin ise 2020 yılı için konulan hedeflere ulaşılma konusundaki sıkıntıya dikkat çekti. Şahin, "Bir yılı aşan süredir vahim bir salgının pençesindeyiz. Ülkemiz bütün imkanlarını seferber ederek salgınla mücadele ediyor. Maalesef vefat ve vaka sayısında artış gözüküyor. Mutasyon ve virüsün bulaşma hızı endişe yaratıyor. Bizlere düşen kontrolü ve tedbirli bir hayat planlamasıdır.  Bizlere ulaştırmış olduğunuz 2020 faaliyet raporunun içeriğinin kitap dizaynının tatmin edici olmadığını düşünüyorum. Kitapçığın vizyonumuz kısmında, çevreye ve doğaya öncü bir belediye olmak hedefi olan bir belediyenin Aktepe'deki Kurşun Fabrikası bölgesinde gösterdiği ilgiyi, Sarnıç bölgesinde oluşan moloz yığınlarında göstermemesinin ne kadar samimi olduğunu Gaziemirlilerin vicdanına bırakıyoruz. Belediye meclis üyesinin sorularının bazılarına cevap veren bazılarına cevap vermeyen, söz hakkı vermeyen yönetimin ne kadar söz hakkına saygılı olduğunu sizlerin görüşüne sunuyoruz. Faaliyet raporunun yüzde 66 ile son 5 yılın en az gerçekleşme oranına sahip olduğu görülecektir. Tamamen yeni yönetime ait olan ekip tarafında hazırlanan 160 milyon Türk Liralık bütçenin 105 milyon Türk Lirasının da kaldığı görülecektir” dedi.

BU FAALİYETSİZLİK RAPORUDUR
Faaliyet raporu ile ilgili söz alan bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu, "Faaliyet raporu oylanması ama ben faaliyet falan görmedim. Bu faaliyetsizlik raporu… Bununla sadece bugünkü yerel iktidarı suçlamak olmaz, genel iktidar da bundan suçlu. Türkiye'nin Çernobil'i denilen yerde atıkların temizlendiğini keşke bu raporda görebilseydim. Burada genel iktidarın Gaziemir'e ne yaptığı da önemli. Bir çivi çaktı mı Gaziemir'e? Yerel iktidar da pandemi nedeniyle marttan sonra keşke… Ben kıskanıyorum; Konak, Çiğli Belediyelerinin faaliyet raporlarını okudum, onlarca yardımları var. Ben yıllardır burada faaliyet raporunu dinlerim ancak bu kadar kısa sürede İrfan Bey'in kürsüden indiğini görmedim.  Ben isterdim ki esnafa destek ile ilgili çok şey konuşalım. Bırakın şu anki idarenin belediyeye desteğini, beni ve arkadaşlarımın ortak verdiği destek paketi bile engellenmek istendi. Pandemide yapılan tek şey kuaförlere verilen 100 Türk Liralık ücret. Onun dışında bir şey yok. 30 Ekim'de deprem oldu… Deprem ile ilgili bir önerge verdim aylarca gitti geldi. Deprem olunca akıllara geldi ve Meclis oy birliği ile kabul edil. Deprem toplanma alanlarını genişletmeyi bırakın git gide daraldı. 2020 yılında sağlık köyü, yarı yarıya azaldı. Bu anlamda da belediyemiz önümüzdeki 2021'de… Keşke bu sağlık köylerini 2 ya da 3'e çıkarabilsek. Geçtiğimiz günlerde ormanda yürüyüş yapayım dedim ancak gidemedim. Hurdacılar orayı işgal etmiş. Bunu söylememize rağmen kimse buna müdahale etmemiş. Benim eleştirilerim sadece yerel yönetime değil genel iktidara da. Sayın başkanımızın hukuki olarak kiracıların tahliye edildiğini söyledi ancak hukuki olarak bir kiracı tahliye edilmiş olsa neden 20 aydır orası boş kalsın.20 aydan beri biz niye o kafeyi işletemiyoruz.  Bu faaliyet raporunu benim oyum ret olacaktır" ifadelerini kullandı.

ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER VERİLMEKTEDİR
CHP’li Nimet Şekercioğlu ise kendilerinin yardımları yaparken insanların gözüne soka soka yapmadıklarını belirtti. Şekercioğlu, "Burada öngörülen bütçe görüşmelerinde, öngörülen bütçeden gerçekleşme oranı yüzde 66 olmuş. Burada pandeminin etkili olduğunu görmekteyiz.  Ulaşımda Irmak Mahallesi’ne ek otobüs hattı kuruldu. Keşke kadına şiddet olamasa da bu ülkede kadın sığınma evi açılmasa. Bütçe için tüyü bitmemiş yetimin hakkı var dediniz. Gerçekten çok doğru bir söylem. Bunu iktidar da olan partinizden de aynı hassasiyeti bekliyorum. İnsana dokunan hizmetlerden sosyal marketi çok önemsiyorum. Biz yapılan hizmeti gözlere soka soka yapmıyoruz. Burada çok önemli bir hizmet verilmektedir. Belediyemiz mali açıdan çok ciddi önlemler alınmıştır" diye konuştu.

YA OKUDUĞUNUZU ANLAMIYORSUNUZ YA DA GÖRMEZDEN GELİYORSUNUZ
Söz alan CHP Meclis Üyesi İzel Zenginobuz Derinsu ise Faaliyet Raporu'na yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi. Derinsu, "Muhalefet sırasında oturan arkadaşlarımızın eleştirilerine değineceğim... Koskoca kitabın faaliyetsizlik raporu olduğu ve doyurucu olmadığı yönünde eleştiriler geldi. Ya sizler okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da görmezden geliyorsunuz. Bütçe gerçekleşmesi olarak ise 35 milyonluk bir taşınmaz satışı öngörülüyordu ancak bu takasla gerçekleşti, yanında da pandemi var dediniz. Yani aslında farkı kediniz açıkladınız. Sarnıç orman sahası ile ilgili, ayrıştırma yapmaksızın molozların Harmandalı’na götürülmesi mümkün değil. O bölge ayrıştırma alanı olarak kullanılıyor ve orada molozlar ile mücadelenin gerçekleştirildiğini belirtiyoruz. Orman sahası sürekli olarak temizleniyor. Fen İşleri’nin hedeflerinin gerçekleştirilmemesine dem vuruldu… Sarnıç pazaryeri alanının tahsisi için hiç elinizi taşın altına koydunuz mu? Gelin bir el atın 2021 faaliyet raporunda o pazaryerini görelim.  İZSU sorunları ile ilgili biz hiçbir zaman bu bizim görevimiz değildir demedik, takibini yürüttük. Kanun zaten gerekli önemleri belirterek bunları düzenledi. Süreç içinde pandeminin en yoğun olduğu dönemde kiralar tamamen ötelendi. Bunlar burada defalarca dile getirildi.  ‘Sadece saha ve 73 sokak kaldırımı yapıldı’ dendi.  Sarnıç İzmir yolu olarak geçen alanda orta refüj düzenlemesi yapıldı, Akçay'da asfalt yenilenmesi yapıldı, dereler İZSU tarafından düzenli olarak temizlenmekte, Duyu Parkı projemiz var Büyükşehir ile birlikte. Gaziemir Gençlik Merkezi ve Sanat Merkezi… Bunları dava açarak engellemeye çalışsanız da biz bunları hayata geçireceğiz. En önemli çalışmalardan bir tanesi 28 kilometrelik metro projesi. Bir metro projesi kolay planlanmıyor. Ulaşım ve altyapıya 30 bin Türk Lirası ayrıldığı bir şehirde yaşıyoruz. Biz bunlar bin Türk Lirasına yapmıyoruz. Raporda yer alamayan başka bir çalışmamız da BİSİM projesi. Geçen mecliste İstanbul Sözleşme'nin fesih edilmesi ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdiniz ve 'korkmayın' dediniz. Sözleşmenin fesih edildiği gün kentimizde 17 yaşında bir genç kız kardeşimiz öldürüldü. Kadın sığınma evleri bunları kurtaracak mı? Kadın sığınma evleri gizli olur, yeri bilinmez. Bu saatten sonra kadın sığıma evi açsak ne olur açmasak ne olur? Bu ülkede öğrencilik yıllarımda yakın koruması ile öldürülen kadınlarımıza şahit olduk. Şu an ülkede engelli aileleri ayaklanmak üzere. Geçmiş yıllarda alınan raporlar bir anda iptal edildi. Yeni heyet raporları yüzde 20-30 oranından daha düşük çıktı ve maaşları kesildi. Bu kadar güçlü bir devlet yüzde 10'luk engelli bireylerimize sahip çıkamıyor mu? Çöp araçları aldık. Taşerondan kurtulup araçlarımızı kendimiz aldık. Kamu alanlarını vatandaşlara açtık.  Sosyal Market’i açtık ve insanların evine koli götürmüyoruz, kendileri gelip orada alışveriş yapıyorlar. Bizim o kolilere koyduğumuz ürünlere hiç talep yok. Taziye evlerimizi açtık 2 tane. 226 kişiye danışmanlık hizmeti verdik, 5 gencimiz bu danışmanlık sayesinde Avrupa'dan burs buldu. Mali disiplini sağladık, esnafa olan borcumuzu ödedik. Esnafa ve işçiye hiçbir borcumuz yok. Belediyemizin gelirlerini ihaleler yaparak arttırdık. Gaziemir'in Çernobil’i için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün ulusal basın sesimize kulak vermeye başladı. Sizlerin de katkısı ile bu sorunları çözme niyetindeyiz" dedi.

FAALİYETSİZLİK RAPORU DEMEK BAŞLI BAŞINA EMEĞE SAYGISIZLIK…
Konuşmalar sonrası söz alarak Faaliyet Raporu ile ilgili eleştirilere yanıt veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlarımız birçok konuya değindi. 2020 yılı tarihe geçecek bir yıl oldu. Bütün dünya için. Bizde bundan çok etkilendik. Pandemi süreci bütün dengelerimizi bozdu. Bunu yok saymak doğru değil. Ali Bey'in eleştirileri ile ilgili... Yeterli bir neden değil mi pandemi? Onca insanımız öldü… Faaliyet kaynağınız varsa yapılır. İller Bankası’ndan 34 milyon Türk Lirası para gelmiş. Sadece maaşlara ödediğimiz para 51 milyon Türk Lirası.  Bütçe, 105 milyon olarak gerçekleşti. Tabii ki gerçekleşme oranı düşük ancak böyle bir ödeme geliriniz olmazsa nasıl gerçekleştireceksiniz? Biz 70 milyon Türk Liralık bir kaynağı yaratıp bunu tamamladık.  Bu süreçte bütün icra dosyalarımız bitmiş. Esnafa, çalışanlara borcumuz bitmiş...  2020 yılı önemli bir yıl. Sel, deprem, pandemi… Hepsi bizi etkiledi. Personel açısında etkiledi. Cezaevinden gelen işçiler, çıkarılan aftan dolayı evlerine gönderildi. Temaslı arkadaşlarımız evlerine gitti, kısıtlamalı çalışma yapıldı. Bu süreçte faaliyetsizlik raporu demek başlı başına emeğe saygısızlık… Başkan yardımcılarımızın, müdürlerimizin 900 çalışanın emeğine saygısızlık. Bu insanlar sahada canla başla çalıştılar. Şu an hala 1 yıldır göreve gelmeyen çalışanlarımız var. Geride kalan arkadaşlarımız dönüşümlü de çalışsa iki kat performans ile çalıştılar.  Yeni bir yol açılmamış dendi. Açılacak yol varsa açarız. İmar düzenlemesi yapılması gereken yerler var. Terklerin, kamulaştırmanın yapılması gereken yerler var. Tabii ki Büyükşehir Belediyemizi kullanacağız. İnşaat ruhsatı az dediniz, inşaat yapılacak alan kalmadı. Düzenlemesi yapılacak alanlar var. Geçmiş yıllarda meclise geliş ancak reddedilmiş. 2 gün önce imar komisyonuna havale ettik. İmar komisyonundan geçer, meclisimizden ve büyükşehir meclisinden geçerse alan inşaat yapımına açılacak."

KAYNAKLARIMIZI SON DERECE VERİMLİ KULLANIYORUZ
Sözlerine gider kalemlerindeki bazı rakamlar ile devam eden Başkan Arda, "Engelliler ile ilgili 839 engellimizle iletişimimiz devamlı var. Sosyal yardımlarda 5 bin 473 kişiye yardım yapmışız. Emrez'de ki köprü faaliyet raporunda olamayacak ancak sel baskını yaşadık. O selde derelerimizin ıslahını yaptık, bazı yerlerde de ıslaha devam ediyoruz. 100 yılda bir yağan yağmurun gerçekleştiği yerde bir anda dere kaldırmıyorsa bizim yapacağımız bir şey var mı? Tehlike yaratan köprüyü de ben kapattım. İZSU o köprüyü yapacak. Şirket birleşmesinden bahsedildi. Hiç borcu olmayan şirketimiz olsun istiyorduk. Biz burada esnafa borcumuzu kapattığımız gibi SGK'ya olan borçlarımızı da kapatmaya başladık. 500 bin Türk Liralık borcu ödedik. Bu 1999 yılının borcu. Ödeme gücümüz olanları ödeyeceğiz, bir kısmı kalacak. Ayda 4.5-5 milyon SGK'ya taksit ödememiz gerekiyor. İller bankasında gelen para 1.5 milyon.  500 bin Türk Lirası ödeyerek 14 tane dosyayı kapatmak belediyeye büyük katkı sağladı. İsraf yapmıyoruz. Öyle olsa borçlarımız olur. Pandemi ile birlikte nasıl tasarruf yaptığımızı gördük. Gaziemir Belediyesi, Gaziemirli esnafın gözünde  iyi durumda. Ali Bey’in eleştirilerine baktığımızda dolu dolu hiçbir şey yok. Bu bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.  Keşke Emrez'deki nükleer alanda sizde açıklama yapsanız. 15 yıldır orada dumanlar tütüyor, insanlar zehirleniyor. En son Büyükşehir Meclisi’nde dile getirdim. Benim gücüm bu kadar. Vali Bey’den toplantı istedik.  Türkiye Cumhuriyeti orayı kamulaştırsın, 70 dönümlük bir alan. Kamulaştırsın ve orayı bilimsel yöntemlerle temizlensin. Bu güne kadar konuşma ile ilgili hiçbir dert yaşadığımızı düşünmüyorum. İstediğiniz kadar konuşunuz. Kaynaklarımızı son derece verimli kullanıyoruz" dedi.

Arda rapora ilişkin olarak ayrıca "Faaliyet raporu ile ilgili ‘olmadık fotoğraflar ile süslemişsiniz’ dendi. Ne yapalım size anlatmayalım mı bunu? Porta yetişmiyor diye eleştiriyorsunuz, düne kadar neden çıkardınız diye bizi eleştiriyordunuz. Geldiğiniz nokta çok güzel. Festival Kafe ile ilgili hukuka uyduk diyoruz, hukuka uygun yasal süreçler takip edilerek yapılıyor, karşı taraf dava açıyor, o dava pandemi nedeniyle uzuyor… Ne yapacaktık orada? Yasal süreç devam ediyor. Paldır küldür girip işgal edebilir misiniz? O da umarım kısa sürede sonuçlanacak. Belediyede ihtiyaç durduğumuz noktalara personel alıyoruz. Bir taraftan iş yapılmıyor deniliyor diğer tarafından iş yapacak kişileri aldığımızda eleştiriyorsun. Biz bu pandemi sürecini fırsata çevirdiğimizi düşünüyorum. Gençlik Merkezimiz için 2 ay içerisinde temel atacak seviyede olacağız. Bütün her şeyi hazır, verilen yetkiye dayanarak, protokollerimizi imzaladık 15 gün içinde tapu devri yapılacak. Gaziemir için çok önemli iki proje. 2023 hiç kimsenin tekelinde değil. Cumhuriyetimizin 100'ncü yılının adını taşıyacak bir sanat eseri yapmak istiyoruz. Deprem alanları daraltıldı deniyor. Park sadece yenilendi, alanın daraltıldığı yok. Polis lojmanları ile ilgili çok kötü kokular alıyorum. İstanbul'da çok ünlü bir müteahhide oranın verildiği söyleniyor, bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ben 2020 yılında her şeye rağmen ekonomik anlamda ayakları yere basan bir belediye yarattığımı düşünüyorum. Umarım bu pandemiden bir an önce kurtuluruz ancak çok üzülerek söylüyorum ki çok yakınımdaki biri aşı olmasına rağmen hastalığa yakalandı. Aşının da çok etkili olmadığını söylemek istiyorum" dedi.

RAPOR OYÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Başkan Halil Arda'nın konuşmasının ardından ise Faaliyet Raporu'nun oylamasına geçildi. Gerçekleştirilen oylama Cumhur İttifakı ve bağımsız Meclis Üyesi'nin 'ret' oylarına karşı, Millet İttifakı'nın 'kabul' oyları ile  oy çokluğuyla kabul edildi.

MADEM UMURUNDA DEĞİLİM NEDEN BENLE UĞRAŞIYORSUN?
Dilek ve temenni kısmında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, Başkan Arda tarafından yöneltilen eleştirilere karşılık verdi. Atmaca, "Bu akşamki toplantıya aslında katılmayacaktım. Ancak adliyede gerçekleşen bir diyalog neticesinde bir şeyler kaçırmayayım diye buraya geldim ve sabırla sona kadar bekledim.  Adliye kadrolarında koşturacağına mesainizi emeğinizi sahada harcayın diye bir kelime söyledi. Biz siyaset için adliye koridorlarında gezmiyoruz. Bunu sayın başkanın anlamasını beklemiyorum. Çünkü sayın başkan kendi meclis üyeleri, ilçe başkanı, il başkanı ile karşı karşıya gelen biri olduğu için halkın seçtiği, Cumhurbaşkanımıza edilen hakaretleri takip etmek için orada olduğumuzu anlamayacaktır. 55 bin Türk Liralık fatura da orada komisyonda aldığımız cevaplar neticesindeydi. Burada dikkat çekilen nokta sadece 55 bin Türk Lirası değil, diğer söylediğimiz konulara da dikkat çekse başkan keşke.  Bizim yazılı ve sözlü sorduğumuz sorular var, bunlara cevap verilmedi. Ben Sayın Işık’ın adaletine ve samimiyetine inanıyorum. Kendisine sorduğum sorular doğrultusunda beni bilgilendirecektir. Denetim Komisyonu'ndaki görevimizin yerine getirilmesi engellendi. Bunla ilgili yasal süreci takip edeceğiz. Porta Kafe ile ilgili daha önce öneri verdik ve neler yapıldığını sorduk. Sayın Başkan’ın bize verdiği cevap belediyede bununla ilgili bilgi ve belgenin olmadığıydı. Biz bu konuda ne öğreneceğiz? ‘Oradan çıkan hurdalar kim tarafından alındı, bu inşaat alanı kaç metrekaredir, inşaatı kim hangi bedelle yapmaktadır?’ sorularının hepsini sorduk. Eylül ayından bu yana 10'un üzerinde yazılı önerge verdik ancak bunların hiçbirine cevap gelmedi. Ambalaj atıklarının akıbeti ile ilgili bizim 2019'un 9'ncu ayından itibaren verdiğimiz yazı sonrası işleme yapıldı. Başkan geçmiş dönem diyor ancak ben geçmiş dönemde meclis üyesi değildim, geçmiş dönem onlara sorulsun. Sayın Başkan işini gücünü bıraktı benle uğraşıyor. Madem umurunda değilim neden benle uğraşıyorsun? Sen susuyorsun, sessiz kalıyorsun. Sonra algıya yönelik ifadeler kullanıyorsun. Kentsel dönüşüm çok önemli. Kentsel dönüşüm kararı 2011 yılında karar alındı. 2012'ında da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Aktepe-Emrez bölgesinin ne kadarı planlanmış diye sorduk içinde bir bilgi gelmedi. ‘Büyükşehir'e sorun’ dendi. O zaman siz niye bu koltuklarda oturuyorsunuz? Ben tahminen söylüyorum, sadece Milli Emlak'tan alınan alanların planlamaları yapıldı geri kalan alanların yok.  Sen plan yapmayacaksın sonra hazine fazlalıkları şerhi silinsin diyeceksin. Hadi ya… Sayın Milletvekilimiz Necip Nasıl bu konuyla ilgileniyor. Sarnıç'taki yetki tamamen belediyenin elinde. Belediye saha tespitlerini yapar, Milli Emlak'ta bunların devirlerini yapar ve komisyon oluşur. Bunu 2019 yılındaki mecliste dile getirmiştim. Bunu yapacaksınız ancak vatandaşlara uygun bedellerle vereceksiniz demiştik. 2B'de 850-900 bin Türk Lirası gibi bir bedel vardı. Bu değerden yapın vatandaşında işi görülsün” dedi.

BURASI MENEMEN DEĞİL, BURADA HER ŞEY KAYITLI…
Atmaca'ya 55 bin Türk Liralık fatura üzerinden yeniden yüklenen Başkan Arda, şu ifadeleri kullandı:

 "55 bin Türk Liralık fatura yok demek ki… Siz elinize aldığınız faturanın ne olduğunu anlamıyorsunuz demek ki. Öyle Mali Hizmetler Müdürü’nden, Başkan Yardımcısı’ndan aldığınız bilgi ile algı yaratmak siz de. Basına servis eden sizsiniz ancak golü yedikçe köseye sıkışıyorsunuz. Gazeteye servis ederken iyi sonra bana şöyle söylediler, böyle söylediler diyorsunuz. Yaptığınız şey iftira atmak. Siz sıkıştığınızda il ve ilçe ile ilgili sorunlarımızı dile getiriyorlar. Sizi de partinizde sevmiyorlar. Arkanıza bakın, meclis üyeleriniz yok. Burası Menemen değil, burada her şey kayıtlı. Büyükşehir plan yapacak, biz plan yapmayacağız.  Miktar fazlalıkları ile ilgili bir itirafınız var ki, oradaki vatandaşlar bunların kendilerine devrini hiç beklemesinler. Özgür Hızal, ben Büyükşehir'de konuştuğumda bana 'yalan söylüyorsun biz bu sorunu çözdük' diyor. Bunu Aktepe'deki vatandaşlara siz anlatacaksınız. Sarnıç'taki alanların uygun bedellerle satılması konusunda ‘Sizi göreceğim’ dediniz. Siz kaç paraya sattınız? Ben 50 Türk Lirasına da satarım. Siz belediyeye aracı koymuşsunuz, niye Milli Emlak Müdürlüğü vatandaşla direkt temasa geçmiyor? Vatandaş sizleri çok iyi biliyor, siz hesabı onlara vereceksiniz."

RUTİN İŞLERİ YAPARAK BİZDEN ÖVGÜ BEKLEMEYİN
Kendisine yöneltilen konular hakkında gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Gönen, "Aşı ile ilgili yaptınız açıklama doğru değil. Aşılama bu hastalıkla mücadele de en önemli konulardan bir tanesi.  Hastalık mutasyonlara uğruyor. Bu nedenle aşı konusunda insanları tereddüde düşürecek açıklamaları yapmak çok sakıncalı. Çay ile ilgili konuyu açtınız. Benim çay satışına ihtiyacım yok. Zaten meclis üyeleri bir işlem yapamaz. Ciddi anlamda belediyemize zarar verilmiş bu alımda, sizde lütfen bunlardan hesap sorun.  Nimet Hanım bize çok önemli bir çalışmayı hatırlatacak derken, belediyenin rutin işlerini bize hatırlatmak çok büyük bir şeymiş gibi göstermek çok enteresan. Biz Gaziemir Belediyesiyiz farklılık yapmamız lazım. Öyle işler yapmamız lazım ki bizler de Gaziemir Belediyesi'ni örnek gösterelim. Ancak biz bunları göremiyoruz. Sizde rutin işleri yaparak bizden övgü beklemeyin.  Merkezi idarenin İzmir'de yaptığı hiçbir şey yok dediler. Çevre yolları olmasaydı Gaziemir'in yıldızı bu kadar parlayabilir miydi? Şehir Hastanesi yapılıyor, bundan Gaziemir yararlanmayacak mı? Pahalı diyorlar, pahalı evet sizin adınıza bunu ben söylüyorum, ancak bunu yapan merkezi idare değil mi? Biz hep birlikte üzerimize düşen sorumluluğu yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

AŞIYA KARŞI DEĞİLİM
Gönen'e yanıt veren Başkan Arda, kamunun yapması gereken görevleri de kendilerinin yaptığını söyledi. Arda , "Biz iktidara bir şey söylediğimizde siz bizi eleştiriyorsunuz ancak sizde bize saldırıyorsunuz. Hiçbir şey yapmadınız demek çok büyük haksızlık. Biz 6 araç 12 şoförle vefa ekiplerine destekte bulunduk. Filyasyon ekiplerinden sonra şimdi aşı ekiplerine destekte bulunuyoruz. Bırakın kendi görevlerimiz kamunun yapması gereken konularda bile destekte bulunuyoruz. Ben aşı ile ilgili konuyu aşıya karşı olduğum için değil dikkat çekmek için söyledim. Bahsettiğim kişi ablamın kızı. Filyasyon ekiplerinde çalışıyor, aşı olmasına rağmen yakalandı. Aşıya karşı olduğum gibi bir durum yok. Sadece tehlikenin ne kadar büyük olduğuna dikkat çekmek için söyledim" dedi.

KORKUYORUZ!
Dilek ve temennilerde söz alarak İstanbul Sözleşmesi hakkında konuşan İzel Zenginobuz Derinsu, "Bir beklenti içinde olduğumuz için bunu söylemedim. İlçe belediyemiz ve Büyükşehir imkanları ile bunları gerçekleştiriyoruz ancak hükümetten yeterli yatırımlar yapılmadığı için 30 bin Türk Lirası söylemini yaptım, yoksa hükümetten çok bir beklenti içinde değiliz. Zaten beklersek daha çok bekleriz. İstanbul Sözleşmesi çok tartışıldı. Bu sözleşmenin ismi kadına yönelik şiddet ve aile için şiddetin önlenmesi sözleşmesi. Yapılan konuşmalarda 6284 var dendi.  Bu kanun dayanağı gündemde feshi konusu olan sözleşmedir. Korkmayın diye önümüze sunmuş olduğunuz yasanın dayanağı gitmiştir. Şu anda bu yasanın dayanağı ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bir kadın olarak söylüyorum. Korkuyoruz" dedi.

MECLİSTE HİÇ İSTENMEDİK İŞLER OLDU
Söz alan bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu ise İstanbul Sözleşmesi üzerinden memurla ile yapılan sözleşmeye dikkat çekti. Çağlarsu, "İstanbul Sözleşmesi’nin laf edilmesi, ne kadar doğru veya yanlışsa burada memurlarla imzalanan sözleşmesinin uygulanmaması da o kadar doğru veya yanlıştır. Burada memurlar eylem yaptığı zaman onların yanında da dursaydınız İstanbul Sözleşmesi'ne destek olanlar daha doğru olurdu. Bir önceki ay gerçekleştirilen mecliste hiç istenmedik işler oldu. Herkese söz veriyoruz diyen Sayın Başkan, bana bu güne kadar 3-5 defa söz vermeyerek istenmeyen olaylar oldu. Göreve geldiği günden andan itibaren keyfi yönetim şekli, egosu ile meclisi yöneten Halil Arda geçtiğimiz mecliste görevini kötüye kullanarak benim en doğal hakkım olan gündem maddeleri ile ilgili sözlerimi engellemiş ve daha da ileriye giderek Gaziemir tarihinde ilk kez bir meclis üyesinin zabıtalar gücüyle dışarıya attırmaya çalıştı. Onursal koordinatörlük görevini oluşturarak tüm ülkeye alay konusu olmaya neden oldu” dedi.

Arda söze girerek Çağlarsu'ya müdahale ederek “Burada belediye yararına olmayan bir konu hakkında ve söz hakkı olmayan biri hakkında konuşmanıza izin veremem" dedi.

Çağlarsu, Arda'nın sözleri üzerine konuşmasının Deniz Arda ile ilgili olan bölümünü atlayarak, Fidanlık ile ilgili bölüme geçti. Çağlarsu “Ben dedim ki Fidanlık alanının yeşil alan kalma kaydı ile Büyükşehir'e verebiliriz ancak en azından bir madde koyalım ve orada imar değişikliği olursa bizimde söz hakkımız olsun. Yoksa Gaziemir'de Gençlik Merkezi yapılmasına kimsenin itirazı yok" dedi.

 
Eşini zehirlemekle suçlanan kadına müebbet hapis
 
Sokak ortasında silahlı kavga: 1'i polis 2 yaralı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seydiköylü 7 Nisan 2021 Çarşamba 13:47

Yazık çok yazık koskoca gaziemir belediyesinin düştüğü duruma bakın ya kimin ne yaptığı belli değil herkes lafonten masalı okuyo aynı parçaları dinliyoruz kimse ne yaptığını bilmiyor inin sokaklara başkan yardımcıları da dahil müdürleri dahil edin yanınızda olsunlar halkın vatandaşın sorununu yerinde çözün biz bunları görmek istiyoruz burnu havada kibirli müdür bld başk yrd görmek istemiyoruz güler yüzlü personel istiyoruz sayın başkan .

Yorumu oyla      8      3  
menemen'li 7 Nisan 2021 Çarşamba 11:47

Doğru söylüyorsun orası Menemen değil ve asla Menemen gibi olamayacaksınız. Ama bir gün menemenden beter olacaksınız bu kibir yüzünden

Yorumu oyla      8      3  
karacan 7 Nisan 2021 Çarşamba 10:10

Başkan belediyeyi kimden devraldın kimi suçluyorsun.insanları cahil yerine koyma hiçbir hizmet ortaya koyamıyorsun insanlarla,esnafla çalışanınla partinle geçinemiyorsun başkalarına maletme bu davranışın bir başkana yakışmıyor.500 metre mesafe için yol ortasına tratuvar hizmetini hizmet diye konuşanlar meclis üyesi olmuş,büyükşehir mücavir alanları içinde ormanların kim tarafından korunacağını bilmeyenler meclis üyesi olmuş durmadan konuşuyor.Ormanın içine konulan veya atılan molozlar büyükşehir tarafından takip edilmeli ve bu alanlar korunmalı,her toplantı iktidar eleştiriliyor belediyenin bir sürü yapmadığı varken yıllardır meclislerde hemen gündemi iktidarı eleştirerek değiştiriyorlar algı yaratmak işleri olmuş.ak parti için yazmışlar çizmişler mahkemelik olmuşlar sontarada iktidardan bir şey alamadık deyip kötülüyorlar.sarnıç pazaryerini kapalı yapmadık diye yaygara yapıyorlar.Düne kadar mahkemelik dedikleri yeri bugün bize vermiyorlar diyorlar sonrada muhtarlara bize vermiyorlar diye kötülüyorlar.Sarnıç içine bir girin yolların durumuna bir bakın rezalet bir hizmet veremiyorsun herşeyi yapmış gibi konuşuyorsun.Aktepe emreze bir baksınlar,12 yıldır Aktepe emrez kensel dönüşüm konuşuluyor hala bir şey yok her seçim döneminde bir yazıhane konuluyor başlıyoruz diyorlar gene seçim dönemi gelir bir yazıhane konur. Hizmet hep yalan olmuş,ak parti meclis üyeleri 50-60 bin liralık börek tatlı ile uğraşmayın bunlar basit şeyler bunlarla çarpılmayın kendinize güldürmeyin.

Yorumu oyla      8      3  
Çalışan 7 Nisan 2021 Çarşamba 00:46

Bizden sana ne beddua gelir ne de dua bundan sonra, Tek bir dileğimiz var sadece ne yaşattıysan bize, sende aynısını yaşa Halil Arda.

Yorumu oyla      12      4  
GAZİEMİR 7 Nisan 2021 Çarşamba 00:11

Gaziemir'lilerin senin gibi kibir hastası bir belediye başkanına güvenleri " SONSUZ " değildir. Bu devirde en çok Azrail’e güveneceksin en azından niyeti, belli.

Yorumu oyla      12      4  
Canpolat 7 Nisan 2021 Çarşamba 00:05

Yazıklar olsun bu nebiçim bel.başkanı geldiği günden beri bir gün sağlıklı ve hoşgörülü meclis çalışması olmadı bu gidişlede olmayacak.Bırakın cadı kazanı olan belediye birimlerini meydan ve kahvelerde alay konusu oldun vede olmaya devam eden bir bel. başkanı izliyoruz. Kronikleşen "KİBİR" hastalığın seni bitirecek bilgin olsun.

Yorumu oyla      13      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan 'Cumhuriyet Mahallesi' Çıkışı: Bakanlık özel plan yapsın!
Karşıyaka Belediyesi Nisan ayı 2’nci meclis toplantısında faaliyet raporları ...
Bayraklı Meclisi’nde faaliyet raporuna onay!
Bayraklı Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu, AK Parti’nin ret oylarına ...
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu: Dar bütçeye rağmen yatırımlar sürecek
2020 Faaliyet Raporu, oyçokluğuyla kabul edildi. Başkan Muhittin Selvitopu, ...
 
Başkan Acar’dan gemi sökümüne destek: Kimsenin alamadığı gemileri Aliağa alıyor!
Asbestli gemilerin söküm için Aliağa'ya getirildiği iddialarına yanıt ...
Başkan Gümrükçü gençlere evini açan ailelerle buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, uluslararası gençlik organizasyonu ...
Karabağlar’ın projeleri MODEKO’da
32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO), Fuar İzmir’de düzenlenen ...
 
Seferihisar'da camiler Ramazana ayına hazırlanıyor
Seferihisar Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi, tüm camilerde temizlik ...
Meslek Fabrikası’ndan kadına bir destek daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nun ...
Yüz yüze fuar başladı: Sektörün kalbi İzmir’de atıyor
MODEKO 2021 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, Fuar İzmir’de başladı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva