HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2021 Pazartesi - 18:47

Gaziemir Meclisi karıştı!

Gaziemir Belediyesi Mart ayı olağan meclisinde CHP’li Belediye Başkanı Halil Arda, kendisine muhalefet yapan CHP’li meclis üyesi Levent Çağlarsu’ya söz hakkı vermeyince tartışma yaşandı. Arda, Çağlarsu’yu meclisten kovdu. Yaşanan olaylar üzerine AK Partililer ve MHP'liler de meclisi terk etti. CHP İlçe Kasım Özkan ve CHP'li 9 muhalif de salonu terk etti. Özkan'ın meclisten çıkarken "rezalet" kelimesinin kullandığı duyuldu.

Gaziemir Meclisi karıştı!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Meclisi Mart ayı oturumuna gerginlikler damga vurdu.

Belediye meclisi başladığı sırada söz almak isteyen CHP’li meclis üyesi Levent Çağlarsu’ya Başkan Halil Arda  tarafından söz verilmemesi gerilimi yükseltti. Meclisin son bölümlerinde Çağlarsu'nun yeniden söz almak istemesine Arda’nın müdahalesi tartışmayı büyüttü.

Çağlarsu, "Bakın yaptığınız yanlış. Her türlü meclis üyesi hakkımı kullanacağım. Siz yönetebilirsiniz ancak meclis üyesi olarak hakkım var" dedi. Çağlarsu'ya cevap veren Başkan Arda, "Burada belediye çalışma yönetmeliğini 12'nci maddesi var. Siz beni Hitler olmakla suçluyorsanız..." diye konuştu. Arda'nın sözlerini yeniden bölen Levent Çağlarsu ise Başkan Arda'ya yönetmeliklere uymadığını belirtti. Çağlarsu, "Yönetmelik aykırı davranıyorsunuz. Sizi uyarıyorum sayın başkan" dedi.

Başkan Arda Çağlarsu'nun konuşmaya devam etmesinin ardından belediye zabıta ekiplerine Çağlarsu'yu meclis salonundan çıkartılması yönünde talimat verdi ve Çağlarsu salondan çıkarıldı. Başkan Arda'nın sözleri üzerine ise AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, "Bu şartlarda mecliste kalmamızın  anlamı kalmadı" diyerek MHP ile birlikte salonu terk etti.

Meclis çıkışı açıklama yapan Atmaca, "Daha önceki Meclis toplantılarında bize karşı sergilediği tavrı bu kez CHP’li Meclis üyesine karşı uyguladı. CHP Meclis üyesi Levent Çağlarsu nun ısrarla söz istemesine rağmen, bana hitler diyen birine söz vermeyeceğim demesi başkanın acizliğini göstermektedir. Bununla da yetinmeyen Başkan arda haddini aşarak zabıta marifetiyle Sn çağlarsu’yu meclisten attırmaya yeltenmiştir. Bu tavır asla kabul edilemez. Başkan kendine muhalif hiç bir sese tahammül göstermemektedir. Halkın Meclis üyelerine bu şekilde davranmasını protesto etmek amacıyla MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ve Cumhur İttifakı Meclis üyeleri ile birlikte salonu terk ettik. Bu yapılan halkın iradesine saygısızlıktır" dedi.

CHP İLÇE BAŞKANI ÖZKAN 'REZALET' DEDİ
CHP İlçe Kasım Özkan ve 9 muhalif de salonu terk etti. Özkan'ın meclisten çıkarken "rezalet" kelimesinin kullandığı duyuldu.

--

MECLİSTE NELER YAŞANDI?
Gergin geçen meclis oturumunun gündeminde ise 'esnafa 3 aylık kira desteği' önerisi, İzmir'de yer alan bir gazetede yayımlanan 'Gaziemir Belediyesi'nde 55 bin TL'lik börek yenildi' iddiaları ve CHP içinde yaşanan 'söz alma' tartışmaları damga vurdu.

'55 BİN TL'LİK BÖREK' İDDİALARINA YANIT
Bir gazetede Gaziemir Belediyesi'nin tek bir börekçiden 55 bin TL'lik alışveriş yaptığı haberi hakkında da açıklamalarda bulunan Arda, "Ben bu haberi okuduğumda inanamadım. 19 Şubatta çıkan haberden bu güne  bu haber yanlış anlaşılmış olabilir mi diye bir açıklama bekledim ancak bir açıklama yapmadığı için Uğur bey bende bu konuyu açıklamak istiyorum. 100 yıllık gazeteye böyle bir haberin servis edilmesi, bu gazetenin yanıltılması, Gaziemir'deki vatandaşlara verilmek istenen algı doğru bil algı değildi. Bu konuya girmek istemiyordum aslında ancak etik olarak komisyon görevi devam ederken, komisyon üyesi birinin basına böyle haberler sevk etmesine sessiz kalmamak gerekiyor. Ben Adalet ve Kalkınma Partisinin içinde ve MHP'deki bazı arkadaşların böyle bir insan olmadığını biliyorum. Bana olmamış bir şey için iftira atmayacaklarını biliyorum. Bu kadar vicdansız olmadıklarını biliyorum. Ben canlı yayında Uğur beye anlatır gibi anlatacağım. Alzheimer Demans merkezimiz var, buraya yaklaşık 14 vatandaşımız geliyorlar. Bu vatandaşlarımıza öğlen yemek çıkartıyoruz. Doğrudan teminle yıllık 55 bin 220 TL'lik yemek alımı ile ilgili bir dosya açmışız. Gaziemir'deki esnaflardan bir fiyat teklifi alınmış ben hiçbirini tanımam. 2 yıl içinde hiçbir ihaleye katılmadığım gibi komisyon üyeleri ile de konuşmadım. Komisyon üyelerimiz bir araştırma yapıyorlar ve fiyat alıyorlar. Nazar Börek firması ile 1 yıllık 55 bin 220 TL'lik bir anlaşma yapılıyor. Sadece 2 defa Ocak ve Mart ayında toplamı 3 bin 963 TL civarı bir ödeme yapılıyor. Pandemi çıkınca bu derneğimiz kapatıyoruz. 55 bin yıllık yapılan dosya 3 bin 900 TL harcanarak kapatılıyor. Uğur bey ya bunu bilmiyor, anlamıyor, denetim komisyonundaki grubu görevinde bu işten anlamayan birini seçmişsiz, ya da bildiği halde yalan haberle bir gazeteye bunu servis ediyor. Hiç mi vicdanınız yok? 55 bin TL'lik bir fatura gördünüz mü? Siz iktidar olduğunuzda o dernekte yemek vermeyin, biz vermeye devam edeceğiz. Yılsonuna kadar açık olsalardı oradaki vatandaşlarımıza 55 bin TL'lik yemek helal olsun. Fazlasını yiyebiliyorlarsa daha fazlasını verelim. Niye böyle bir algı yaratmaya çalışıyorsunuz? Bunu Gaziemirliler görüyor. Ben sizin vicdanınızın kuruduğunu düşünüyorum. Bunu bekliyordum, Nisan ayında faaliyet raporunu konuşurken söyleyecektim ancak yapılan haber bilinmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

MÜDÜRLÜK YENİ BİR KADRO OLUŞTURULMAK İÇİN Mİ KURULUYOR?
Yapı Kontrol Müdürlüğü'nü'nün kurulması önerisinin oylanması sırasında söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Selahattin Şahin, kendilerinin bu kadronun  'yandaş' kişiler için açıldığını iddia etti. Şahin, "Yapı kontrol müdürlüğünün kurulmasının ana amacı kaçak yapı ile mücadele için mi kuruluyor? Bugüne kadar İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri ile birlikte yapılıyordu.  Yıkım için fen işleri müdürlüğüne gönderiliyordu. Yıkım işlemleri gerekli bahaneler ile yapılmıyordu. Burada tam anlamıyla kaçak yapılar belediyeye gelir yapısı olarak görülüyor ve vatandaşların arabaların evlerinin ruhsatlarına tapularına şerh konularak yapılıyor. Bunun dışında kaçan yapıyı yapı ile ilgili mücadele etmeyen belediyelerin bu konularda görevini ihmal ettiği bir gerçektir Belediyemiz tarafından kurulacak müdürlüğün bu konuda daha etkin bir rol uygulayıp yıkım işlemleri uygulanacak mı? Yoksa bu müdürlük yeni bir kadro oluşturulmak için mi kuruluyor? Gerçekten kaçak yapı için kuruluyorsa o zaman bu kurulsun ancak zaten bünyemizde var ancak ekipmanımız yok deniliyorsa kurulacak müdürlüğün sadece yandaşa kadro için kurulacağını düşüneceğiz" dedi.

 YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ KURACAK EKİPLERİMİZ VAR
Şahin'in ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Necati Kırmaz ise , Şahin'in iddialarına yanıt verdi. Kırmaz, "Keşke Selahattin Bey'den önce söz alsaydım da niyetimizi anlatsaydım. Şu an esas amacımız kaçak inşaatlar ile mücadele. Mevcut kaçak inşaatlarımızın ruhsat sorunları… İlk etapta su an imar müdürlüğü ve fen işleri müdürlüğümüz ilme belirtke yürütülüyor ve sorun yaşanıyor. Bunu tek elden yaparsak daha iyi koordine sağlarız diye düşündük. Kadro konusunda ise hiç böyle bir şey düşünmedik. Zaten imar ve fen işleri müdürlüğümüzde bu işleri yapan arkadaşlar var . Bunlar da zaten bu kadroya dahil olacaklar. Yer konusunda sıkıntımız zaten yok Yapı Kontrol Müdürlüğü'nü kuracak ekiplerimiz var. İmar para cezalarından para kazanmak ile ilgili şey nedir?" dedi.

MECLİSİN YETKİSİNİ BEN TALEP EDİYORUM
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya belediye bünyesindeki memurlar ile toplu sözleşme yapma yetkisinin verilmesi maddesinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, sözleşme yetkisinin kendisine verilmesini teklif etti. Atmaca, "Konuşma konusunu bir türlü rayına sokamadık. Bütün meclis üyeleri burada rahatlıkla ifade edebilmeleri lazım.  İki sene önce biz bu yetkiyi verdik, sayın başkan ne yaptı? Bir süre geçtikten sonra belediyemizin avukatları olmasına rağmen dışarıdan aldığı destek ile bizim memurlarımızın sosyal denge tazminatlarını düşürdü. Çelişki şurada, yeti kimde? Yetki mecliste. Meclis yetkiyi kullanması için başkana veriyor. Başkan bunu onaylarken bize bilgi vermiyor. Buca'daki fidanlık ve Gaziemir'deki bazı mülklerimiz için bizlerin muhalefetimize rağmen ayni sermayeyi tekrar kendisi iptal ettim diyebildi mi diyemedi. Çünkü meclisten aldığı yetkiydi tekrar meclisten iste. Meclisten aldığı yetkiyi kendi bireysel yapıyla dışarıdan aldığı tavsiye ile farklı kullandı. Gaziemir'de çalışanların bu konuda ciddi sıkıntıları oluyor. Ben yine aynı şeyin olacağı kanaatindeyim. Önce başkanını meclisten aldığı yetkinin hakkını vermesi lazımdı. Yeni dönem içinde meclisin yetkisini ben talep ediyorum. Meclis bana bu yetki verirse ben hem meclisin hem de çalışanların çıkarlarını koruyarak memurlar ile sözleşme yapmaya talibim.

MEMURLARIMIZ İLE BELEDİYEMİZ ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK ORTADA
MHP Grup Üyesi Selahattin Şahin ise maksimum tutarın çalışanlara verilmesi gerektiğini söyledi. Şahin, "Belediye memurlarımız ile belediyemiz arasındaki anlaşmazlık ortada. Geçen sefer atılmış imzalara rağmen bu dengenin sağlanamaması ve işçilerimizin iş bırakma eylemi yapması ilçemizi haber kanallarının gündeminde indirmedi. Maalesef bu durum ilçemizi kötü yönde etkiledi. Umarım yeni yapılacak sözleşmede taraflar arasında anlaşmazlık çıkmaz. Belediyemiz ekonomik imkanları sayesinde verilebilecek maksimum tutar çalışanlara verilir.  Siz meclis üyelerimizin sonunda konuşuyorsunuz ancak daha babacan davranmanızı tavsiye ediyorum. Bütün meclis üyelerimizin konuşmasını talep ediyorum. Bu hiç iyi bir izlenim olmuyor" diye konuştu.

İLK ÖNCE GAZİEMİRLİLERDEN YÜZDE 58 OY AL
AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'nın 'yetkiyi bana verin' sözleri üzerine söze giren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,  "Yetki istiyorsunuz ancak Gaziemirliler bu yetkiyi bana verdi. Sizin yetki için Gaziemir'de yüzde 58 oy almanız lazım. Siz kendi belediyelerinize bakın bu dengeyi kaç veriyorsunuz diye. Aylardır diyoruz bu limitleri kaldırın diye. Siz ne yaptınız? Şov yapmayın burada. Burada konuşulan para mevzusu değil. Bu konutu memur arkadaşlarımıza da söyledik. Mücadeleyi nerede yapmaları gerektiğini söyledik. Bana açtıkları davalar var. Hukuka inanmayacak mıyız. Hukuk memurları haksız gördü. İstedikleri yasal konulara değinirse tabii ki istenileni yaparız. Hukuk sizin elinizde meclis sizin elinizde ilgili yasaları çıkarın.  Sayıştay'ın aldığı karar doğrultusunda aldığımız kararlar var. Yasayı değiştirin, Gaziemir için yapılacak çok şeyimiz var.

CHP'Lİ ÇAĞLARSU İLE  BAŞKAN ARDA ARASINDA 'SÖZ' GERİLİMİ
Bir kez daha söz istemesinin ardından yeniden söz alamayınca Başkan Halil Arda'ya seslenen CHP Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "Sonra kutuplaştırmayın diyorsunuz" ifadelerini kullandı. Çağlarsu'nun konuşması üzerine Çağlarsu'nun 'sesini kesin' sözleri ile birlikte "Ben söz vermediğim takdirde kimse konuşamaz. Başkanı Hitler'e benzeten birine söz vermem" diye konuştu. Yeniden Başkan Arda'ya seslenerek "Neden söz vermiyorsunuz?" diye soran Levent Çağlarsu'ya yeniden cevap veren Başkan Arda, "Beni Hitler'e benzeten birine söz vermeyeceğim" dedi.

ESNAFA DESTEK MECLİSTEN GEÇTİ
Esnafa 3 aylık kira desteği veya ötelenmesi konusunun yer aldığı meclis gündeminin görüşülmesi üzerine  söz alan AK Parti Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, "Biz raporların tamamının okunmasını istiyoruz. Bu kadar açık olan konuda neden 3 farklı komisyon raporu var halkımızın aydınlatılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

BİZİM AMACIMIZ ESNAFA DESTEK
Atmaca'nın ardından söze giren Başkan Arda, "Bu konuda farklı konular var evet ancak burada yapılmak istenen esnafa destek. Zaten biz yasanın bize vermiş olduğu güç sayesinde yapıyoruz. Bizim amacımız esnafa destek" diye konuştu.

İlgili maddede 3 komisyonda görüşülen Meclis gündeminin tamamının okunmasını öneren Atmaca, "2020'nın 6'ncı yayında vatandaş size müracaat ediyor ve siz meclisin çalışmamasından kaynaklı olarak bu süresin olmayacağını yetkinin mecliste olduğunu söyledi" dedi. Atmaca'nın ardından yeniden söze gören Başkan Halil Arda ise , "Esnaf Komisyon raporu zaten sizin dediğiniz doğrultuda o yüzden bizde onu oylatacağız" diye konuştu.

 HUKUK KOMİSYONU KARARININ BEKLENMESİNİ İSTEDİM
Esnaf ve  Pazaryeri Komisyonu'nda yer alan ve ret oyu kullanan CHP İbrahim Özkara, kullandığı oyun gerekçesini açıkladı. Özkara, "Gündem maddesi ile ilgili ret kararım okundu gerekçemi paylaşmak isterim. Ben esnafa karşı olan bir kişiliğe sahip değilim. Komisyonda olan arkadaşlarımız konuyu oldukça iyi biliyor. Konu komisyonda uzun uzadıya incelenmiş 4 defa toplantı yapmışız ve 5'ncide karara bağlanması istendi. Ben hukuk komisyonunun raporu gelsin öyle oylayalım dedim. Bu konu Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde de gündeme gelecek. Ben orayla çelişmek istemedim. Arkadaşlarımız konuyu karara bağlamak istediler bende bu konudaki görüşlerimizi belirttik. İlan bedeli alınmıyor. İşgaliye olmadığı için zaten alınmıyor. Kapalı olan esnaftan da zaten kira almıyoruz. Sadece 8-9 esnafın kirasının ertelenmesi var" diye konuştu.

İCRA GÖNDERİLEN KİRACILARIMIZ VAR
Arda'nın 'zaten kapalı esnaftan kira alınmıyor' sözleri üzerine söz hakkı alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Faaliyeti durdurulan esnafımızdan kira alınmıyor dediniz ancak icra gönderilen kiracılarımız var. Cengiz Kır Düğün salonu mahkeme kararı ile kirasını 3'de 1'ine indirmesine rağmen kirasına yüzde 20 zam ile tekrar tebligat yapılıyor" dedi.

 Atmaca'nın iddialarına sadece açık olan dükkanlardan kira alındığını belirten Başkan Arda, "Faaliyetine devam eden firmalar car. Cengiz Kırdüğün salonu da onlardan bir tanesi. Faaliyetlerine devam edenlerden kira alınıyor" diye konuştu.

DAHA NE İSTİYORSUNUZ?
Gündem maddesi hakkında söz alan CHP'li Meclis Üyesi Cemal Çalışkan ise, "Gaziemir'de esnafımıza bir nebze daha nasıl yardımcı olabiliriz bunun çalışmasını yaptık. Belediyemiz zaten esnafa destek oluyor. Biz elimizden ne geliyorsa desteklemek istiyoruz. İbrahim bey oldukça iyimser desteğini verdi. Hiçbir arkadaşımız esnafın karşısında olamaz. Uğur beyi anlamak mümkün değil, esnaf için güzel bir öneri sunup kabul etmişiz, daha ne istiyorsunuz? Bizim aldığımız kararlar kişiye ait kararlar değildir. Bu karar oy birliği ile karara bağlandı" dedi.

BUNDAN DOLAYI BİZE ZİMMET ÇIKACAKSA DA ÇIKSIN
Çalışan'ın ardından söz alan MHP'li Aydın Kemahlı, "Biz esnaf komisyonunda 4 toplantı yaptık. Orada da arkadaşlara belirtik, adı sütünde esnaf komisyonu. Tek cepheden bakın dedim. Kanunda açıkça belirtilmiş, belki de bugüne kadar bunu kullanmanız lazımdı. Biz isim olarak değerlendirmek durumu. Keşke imkan, kanun hak tanınsaydı da hiç alınmasaydı ancak kanun olan hak tanımıyor. Bundan dolayı bize zimmet çıkacaksa da çıksın. Kim diyecek bunu? Hangi müfettiş diyecek? Onun alnını karışlarım! Kanunun elverdiği açıdan hareket etmek zorundayız. Esnafımıza hayırlı olsun" dedi.

İŞYERLERİ KAPALI OLAN 300 E YAKIN ESNAF NE OLACAK? 
Açıklamaların ardından söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise, "Burada konuştuğumuz yedi esnaf. Yedi esnafın 5 tanesi geçmiş pandemi öneminde zaten kira almamışız. Yani gereğini yapmışız. Sonrada faaliyetlerini başlamışlar ve şu anda devam ediyorlar. Burada hukuksal olarak yetki kimde? İki yasa var ve birbiriyle çelişiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da kafası karışmış. Bakanlık Çevre ve Şehircilik bakanlığı Muğla Belediyesine soru sormuş Yani yasayı çıkartanların kafası karışmış, bizim karışmasa olmaz. Biz zaten gerekeni yapıyoruz.  İşyerleri kapalı olan 300 e yakın esnaf ne olacak?  İktidar ne yaptı? Bunlarla ilgili yapılmış bir şey var mı? Katı atık bedelinin alınmaması konusu zimmet çıktığı için 1 TL bedel belirledik. Biz gerekeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

 OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Cumhuriyet Halk Partisi'nden dokuz meclis üyesinin verdiği ve Gaziemir Belediyesi kiracılarına üç aylık kirala öteleme ya da silinmesi yönündeki tasarı Hukuk Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ve Esnaf ve Pazaryeri Komisyonlarına sevk edilmiş ve Hukuk Komisyonu'nda görüşülen madde İzel Zenginobuz Derinsu ve Nimet Şekercioğlu'nun ret oyuna karşı kabul edilirken, Esnaf ve Pazaryerleri Komisyon Raporu'nda ise İbrahim Özkara'nın ret oyuna karşın oyçokluğu ile kabul edilmişti. Plan ve Bütçe Komisyon'unda görüşülen gündem maddesi ise 'idarenin genel ilkelerinden olan yetki ve usulde paralellik ilkesi de göz önüne alınarak 7244 sayılı yasaya konu uygulamaların Başkanlık ve Belediye Encümenince gerçekleştirilmesi gerektiği' gerekçesiyle konu hakkında karar verilmesine gerek olmadığı belirtilmişti.

Üç komisyona gönderilen maddenin esnaf ile ilgili olmasından dolayı Gaziemir Belediyesi Meclisi'nde Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu'nun raporu oylanmaya sunuldu. Esnaf Komisyonu raporunun okunmasının ardından meclis üyelerinin onayına sürülen madde meclisten oy birliği ile kabul edildi.

PROMPTERDAN KONUŞMAYA ALIŞIK DEĞİLİZ
Gündem dışı konuşmalarda yeniden söz alan CHP'li İbrahim Özkara, "Sayın Uğur İnan Atmaca geçtiğimiz meclis bana ' Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi Meclis üyesi ancak kağıda bakmadan konuşamıyor' gibi aşağılayıcı cümleler kullanmış. Hopluyor zıplıyor nezaket diline dikkat etmiyor. Biz ne AK Partiye neden MHP'ye bir saygısızlığım olmamıştır. Ancak arkadaş nedense çok sinirleniyor… Beni Büyükşehir Meclis üyeliği görevi verilmiş ve ben bu görevi canla başla yapmaya devam edeceğiz. Biz prompterdan konuşmaya alışık değiliz. Tabii ki esnafın dediğini kağıttan okuyacağım, benim söylemim değil. Daha önce de  o kadar icraat yapmışız ki kağıda notlar aldık oradan okuduk ancak arkadaşımız bizi küçümseyici cümleler kullanmıştır" dedi.

KENDİ KAPISINI SÜPÜREMEYEN ARKADAŞLARIN BAŞKA YERLERE LAF ATMASI ANLAMSIZ
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, meclis başında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın '55 bin TL'lik börek' açıklamalarına yanıt verdi. Atmaca, "Konuşmacıların hepsi kendine göre ifadelerini meclise aktardılar. Ben de sondan başlıca. Ben mecliste genel siyaset konuşmuyorum, hakaret olmadığı sürece de ciddiye almıyorum. Bugün  Sarnıç'taki alan hazineye ait bir parsel,  yıllardır bu parsel üzerinde Gaziemir belediyemiz, 4-5 metre yüksekliğinde atık dağı oluşmuş durumda. Etrafında da herhangi bir tel örgü yok, kimin girdiği çıktığı belli değil. Oraya biri girip zehirli atık ta dökse kimsenin haberi olmaz. Orası katmanla örtülmüş ancak öyle bir durum yok. Diğer parsel ile vahşi depolama olarak kullanılıyor. Kendi kapısını süpüremeyen arkadaşların başka yerlere laf atması anlamsız.  Buradan yer altı sularının kirlendiğini biz bugün haberleştirdik. Daha önce bu mecliste gündeme getirmiştik. Sarnıç hürriyet mahallesindeki kanalizasyon ters yönlü. Bu yüzden taşan sular önce gölet sonra tahtalı barajına gidiyor. Bunları bilmeyen arkadaşlarımızın radyasyon demeler çok komik. Geçenlerde Emrez mahallesinde bir köprü var. Bu köprü 2 Şubattaki dere taşkınında korkuluğu kopmuş ve yıkım tehlikesi var. Vatandaşlar aradı ve 1 aydır korkuluğu kopan köprüde önlem alınmadığını söyledi. Biz bunu haber yaptırdıktan sonra tekrar gidiyoruz oraya, peşini bırakmıyoruz. Sayın başkan sadece sarı çizmelerini giyip fotoğraf çekildiği için bundan haberi yoktur. Biz alan gittik ve sadece olay yerine çekilen sarı naylonun çekildiğini gördük. Sizin bunlardan haberiniz yok kalmışsınız radyasyondan ve uzaydan bahsediyorsunuz. Siz niye meclis üyesi oldunuz? Akşama kadar konuşsanız ne olacak bunları? Dinlemiyorum bile ben.  Denetim Komisyonunda 5 arkadaşız. Önümüzde sürekli dosyalar geliyor. Biz iddia ettik, inandıramadık ancak başkan kendi ağzı ile söyledi. Öyle şeyler geliyor ki yazdıklarımız yüzde 1'i bile değil. Reyhan pastanesinden 89 bin TL  artık kademelik alışveriş yapılmış… Bu sadece 7-8 ayda. Temmuz ayında 100 kilo börek gelmiş. Yalan çok ama bizde yok. Yalan sende var. Baştan başlarsak saymakla bitiremeyiz. Sayın başkan, soğuk meze yiyen oldu mu meclis toplantısı öncesi? Ben yemedim görmedim. Balıkçı Mehmet diye tabir ettiğimiz yerden 40 tane meze gelmiş ancak ben görmedim.  Konuşursak daha çok malzeme var. Biz öyle bir şartlanmışız ki Nazar Börek deyince bize verilen cevap Alzheimer hastalarına. Kağıttan okuma konusunu ben kimseyi rencide etmek için söylemedim. Tabii ki kağıttan okuyabiliriz, kimsenin büyük hafızaları yok.  Benimde ediğim Belediye meclis üyesinin kendi partisinin yaptığı hizmetleri kağıttan okuması doğru değil dedim" dedi.

 FATURAYI ÇIKARIN İSTİFA EDECEĞİM
Atmaca'nın sözleri üzerine konuşan Başkan Arda ise, "Israrla aynı şeyi söylemeye devam ediyorsunuz, siz burada bürokratı da suçladınız. Siz bir dosyada 55 bin TL'lik faturayı gördünüz mü? Siz dosyadaki evrakları tanımıyorsanız arkadaşlar yanlış kişi seçmişler. Eğer ayırt edemiyorsanız sizi bir daha seçmesinler. 55 bin TL'lik sözleşme yapılıyor  ama bu bir yıllık. Alzheimer hastaları için bu. Niye ısrarla 55 bin TL deyip insanları itham edip yalan söylüyorsunuz. Siz 55 bin TL'lik fatura çıkarın ben istifa ederim. Ama çıkartamayacaksanız o koltuğu bırakın. Siz 89 bin TL'lik Reyhan Pastanesi faturası gördünüz mü? Siz onu da çıkarın istifa edeceğim. Köprüyü trafiğe kapatan benim, İZSU'ya taşıyan benim. Burada top İZSU'da… Ben trafiğe kapatarak görevimi yaptım. Siz oradaki insanlara sorun. Ben devamlı gidiyorum oraya. Burada yapmaya çalıştığınız şey hedefi değiştirmek" dedi.

HALKIN OYLARI İLE SEÇİLDİ
Gündem dışında söz alan CHP'li Meclis Üyesi Murat Serim ise CHP'li Çağlarsu'ya söz hakkı vermemesinden dolayı Başkan Arda'ya tepki gösterdi. Serim, "Burada söz isteyen Meclis üyesi arkadaşımız Levent Çağlarsu'ya söz verilmemesi doğru değildir. Halkın oyları ile buraya seçilmiş bir meclis üyesidir. Burada sevgiyi hakim kılmamız lazım" dedi.

 
Kaşıkçı raporu tutuklu Suudi Prensese umut oldu
 
Kaçmaya çalışan FETÖ firarisi emekli tuğgeneral tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sarnıçlı vatandaşlar 4 Mart 2021 Perşembe 11:38

sarnıçlı olarak en büyük üzüntüm kendi belediyemizin iptal edilip gaziemire entegre olmamız hala bunun sıkıntılarını yaşıyoruz ve bu konuda çok haksızlık yapıldı sarnıça ve hala yapılıyor şu anda 40bin nüfüsü olan bir bölgeyiz tek dileğimiz sarnıçın kendi belediyesi olarak sarnıçlıya hizmet etmesi bu konuda gerekirse imza toplayıp cumhur başkanlığına dosya olarak vatandaşın imzasıyla sorunlarımızı bildireceğiz sarnıçlıyı sarnıçlıdan başka kimse anlamaz bir tane başkan yardımcısı bile yok şu anda sarnıç binasında vatandaşın işi olduğunda gaziemire taşınacak diye bir durum yok yetkili başkan yrd atanmasını istiyoruz devamlı sarnıç binasında kalmasını istiyoruz tşk

Yorumu oyla      3      3  
Bülent ışık 2 Mart 2021 Salı 18:24

Sarnıç 'lılar kaç tanenizin evi imar planına uygun olarak yapıldı?

Yorumu oyla      3      4  
Poyraz 2 Mart 2021 Salı 13:26

Trol-eybüsler yine trafiğe çıkmış. Beğenilerden belli oluyor.

Yorumu oyla      3      6  
balkanlar göçmenleri 2 Mart 2021 Salı 09:59

Haytımda çok meclis gördüm böylesini ilk defa duyuyorum ve basından okuyorum gerçekten gaziemir ve sarnıç adına çok büyük ayıp burada herkes halkın oyu ile seçilmiş kişiler herkes hoş görü içersinde konuşmasını yapacak fikirlerini söyleyecek kimse konuşmayacaksa fikrini söylemeyecekse meclisin ne anlamı var gerçekten gaziemire yakışmıyor bu türlü davranışlar her mecliste aynı laf sürtüşmeleri aynı kavgaları görmrk istemiyoruz vatandaş olarak çıkın bi toplu olarak vatandaşın derdini dinleyin sarnıçın yolunun ortasında brodür ile bölündü 4 ay oldu dolgusu yapılmadı asfaltın bu da trafikte tehlike oluşturuyor araçların lastiklri parçalanıyor kavşak deseniz evlere şenlik allah aşkına bi dolgu yapılacak 4ile 5 aydır kavşak çalışması yapılıyor bir gün geliyor ekipler beş gün yok bu neyin kafası anlamış değliz bunu denetimi kimde kim yapıyor gelip bi ilgilensinler yeter artık sarnıç bu kadar ve bu şekilde ikinçi planda kalsın istemiyoruz sayın yetkililer unutmayın sarnıçın 25 bin oy potansiyeli var vebali çok ağır olur sonra sarnıç kimi isterse başkan seçer kimi istemesse de sandıkta hesabını sorar bu kadar iyi düşünün

Yorumu oyla      15      5  
kebapcı 1 Mart 2021 Pazartesi 22:00

Bu meclis listesi ilk açıklandığında yine bu sayfada bu iş karakolda biter diyerek yorumda bulunmuştum. Sanırım karakolda da bitmeyecek.:))))))))) REZİLLİK

Yorumu oyla      25      5  
Seydiköylü 1 Mart 2021 Pazartesi 21:59

Başkan Chp nin aldığı yüde 58 oydan kendine pay çıkarıyorsan bir dahaki seçimde maçan yiyorsa bağımsız aday ol...

Yorumu oyla      28      5  
Sarnıç lı 1 Mart 2021 Pazartesi 21:44

Sizi başımıza musallat edenleri RABBİM e havale ediyorum. Bu gün evimde meclisi canlı izlerken bütün evimin morallerini,atmosferini bozdunuz. Sen ne biçim insanmışsın!! sana söylenecek ve yazılacak kelimelere bile YAZIK. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Az kaldı az "ABBAS YOLCUDUR "

Yorumu oyla      27      5  
Partili 1 Mart 2021 Pazartesi 21:28

Bu başkan halka nasıl hizmet edecek bilen var mı? Kendisi oldukça memnun böyle idare etmekden meclis çalışmasın kim çalışacak sanırım başkanın yakınları bu işi yürütecek örnekleri yaşanmadı mı?

Yorumu oyla      27      5  
GAZİEMİR 1 Mart 2021 Pazartesi 20:14

İzmir deki otuz ilçe belediye meclislerini tek tek gezmesi lazım bu " KİBİR " hastası bel.başkanının. Gezsinki görsün nasıl hoşgörülü sevecen meclis yönetilir ÖĞ REN SİN nokta

Yorumu oyla      27      5  
Partili 1 Mart 2021 Pazartesi 20:07

Sayın ilçe başkanımıza katılıyorum " REZALET REZALET REZALET " İlçe,İl başkanlıkları ve genel merkez uyumayın Gaziemir " FİTİLİ ÇEKİLMİŞ BOMBA OLDU " sonu ne olur!!!???

Yorumu oyla      28      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baharın müjdecisi leylekler Selçuk semalarında
Baharın müjdecisi leylekler Selçuk semalarında
Başkan Gümrükçü'den bahar temizliği
Her Pazartesi günü farklı bir mahallede gerçekleştirilen temizlik çalışmasıyla ...
Büyükşehir Belediyesi Elazığ'da okul yaptıracak
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un talebiyle, İstanbul Büyükşehir ...
 
Vali Köşger 'vaka sayısı 200'e indi' dedi ve ekledi: İzmir normalleşmeye hazır!
Koronavirüsle mücadelede "yerinde karar dönemi" için gözler Kabine Toplantısı’na ...
Büyükşehir'den üst geçitlere estetik dokunuş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ana arterler üzerindeki yeni yaya üst geçitlerini ...
Karşıyaka’da fidanlar toprakla buluştu
Karşıyaka Belediyesi, daha yeşil bir Karşıyaka için ağaçlandırma seferberliğine ...
 
Meclis olağanüstü toplandı... Büyükşehir'de büyük uzlaşı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bugün Başkan Tunç Soyer’in çağrısı üzerine ...
Bornova Belediyesi kendi bitkilerini üretmeye başladı
İlçenin daha güzel görünmesini amaçlayan Bornova Belediyesi, parkların ...
Görece Kütüphanesi yeni yerinde
Menderes Belediyesi tarafından Görece’de yer alan kütüphane yeni yerine taşındı.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva