HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Nisan 2017 Çarşamba - 09:52

Gaziemir 'engelsiz' piknikte buluştu

Engellilere yönelik hayata geçirdiği özel projelerle sosyal ve ekonomik hayata katılımı ile üretici hale gelmelerini sağlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ‘Bahara Merhaba Pikniği’nde özel insanlarla bir araya geldi.

Gaziemir  engelsiz  piknikte buluştu

Engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarını hayata geçiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, engelli vatandaşlarla belediyenin düzenlediği ‘Bahara Merhaba Pikniği’nde bir araya geldi. Başkan Şenol’un hayata geçirdiği özel projelerle sosyal ve ekonomik hayata katılan, üretici hale gelen engelli vatandaşlar piknikte gönüllerince eğlenerek bahara merhaba dedi. Aileleriyle birlikte pikniğe katılan engelliler, Başkan Halil İbrahim Şenol’a yoğun ilgi gösterdi. Başkan Şenol’la fotoğraf çektiren katılımcılar, istek ve önerilerini ileterek hayatlarında ki engelleri kaldırdığı için Başkan’a teşekkür etti.

Engelli vatandaşları evlerinden çıkarmak için düzenlenen piknik sayesinde onların sosyal hayatla buluşması sağlandı. Piknikte yeni arkadaşlıklar edinen ve doğayla baş başa zaman geçiren, müzik eşliğinde doyasıya eğlenen katılımcılar, belediyenin hizmetine duydukları memnuniyeti dile getirdi.

DERNEKLERDEN ŞENOL’A TEŞEKKÜR
Piknikte konuşan Dünya Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaibrahimoğlu “Sosyal Belediyeciliğin nasıl yapıldığını gösteren; projeleriyle engelli vatandaşlarımızın mutlu olmasını sağlayan, bize her zaman kucak açan Başkan Şenol’a teşekkür ediyorum. Engelsiz Gaziemir’de yaşamaktan sonsuz mutluluk duyuyoruz” dedi.  Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Gülgün Yorgancılar da engelli vatandaşlar için düzenlediği piknik için Şenol’a teşekkür etti.

ENGELSİZ GAZİEMİR
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarına şekil veriyor. Kaldırımları engelli ve bebek arabalarına uygun hale getiren belediye, engellilerin sosyal hayata katılımlarının önüne set çeken yol ve bina giriş-çıkışlarındaki eksiklerin giderilmesi için çalışmalar başlattı. İlçedeki engelli dernekleriyle işbirliği yapılarak sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerinin arttırılması için çeşitli kurslar ve eğitim programları düzenlendi. Aktepe Sabiha Hasan Yavaş Engelli Merkezi’nde ‘iş üretim atölyesi’ kuruldu. Burada engellilerin galoş ve çeşitli tıbbi tekstil üretimi yapmaları sağlandı. Belediyenin öncülüğünde çok sayıda kişi ve kurumun desteğiyle açılan Kariyer Eğitim Merkezi sayesinde istihdama yönelik dev adımlar atıldı. Belediye-devlet-hayırsever işbirliği sonucu Sabri Öney İlköğretim Okulu’nun bahçesinde 6 derslikli özel eğitim merkezi açıldı. Tekerlekli sandalye temini ve dağıtımlarına özel önem veren belediye, okuryazarlık kursları düzenledi. Farkındalık yaratmak amacıyla 15. Uluslararası Gaziemir Çocuk Şenliği’nde engellilerin de yer aldığı etkinliklere yer verildi, Başkan Şenol 23 Nisan günü koltuğunu engelli bir çocuğa bıraktı. Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği bünyesinde verilmeye başlanan Boccia kursuyla engelli vatandaşlar hem sosyal hayata çekildi hem de spor da kariyer yapma olanağı tanındı.

 
İzmirli sanayicilerden mesleki eğitime tam destek
 
Kadın üreticilerinden Başkan Çerçioğlu’na teşekkür ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk'ün Seferihisar'a gelişinin 83. yılı kutlandı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Seferihisar ziyaretinin 83.Yıldönümü ...
Bergama'da sınav kaygısına seminerli önlem
Bergama Belediyesi, Türk Psikologlar Derneği (TPD) İzmir Şubesi’nin desteğiyle ...
Bergama'da çevreci buluşma
Bergama Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevre etkinlikleri ...
 
Karşıyaka'da en güzel mektuplar Zübeyde Ana için
Ulu Önder Atatürk’ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi Zübeyde Hanım, ...
Ve Karşıyaka'da tramvaylı günler başladı
Büyükşehir Belediyesi, Alaybey ile Mavişehir İZBAN arasında 14 durakla ...
Bakanlıktan İzmir'e 3 yeni gölet müjdesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Beydağ ...
 
Bornova’da Romanlar Günü coşkusu
Bornova Belediyesi 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü Küçükpark’ta düzenlediği ...
Bornova'da hizmet kalitesi eğitimle artıyor
Bornova Belediyesi gerçekleştirdiği hizmet içi eğitimlerle çalışanlarının ...
Başkan Pekdaş Malatya'ya 'Neden hayır'ı anlattı
16 Nisan'da yapılacak referanduma sayılı günler kala CHP Genel Merkezi'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva