HABERLER>YAŞAM
1 Şubat 2019 Cuma - 09:54

Gaziemir'de 'kuzucuklar'a sıcak yardım

İzmir'de yaşayan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Nihan Şahin, yaşlılar ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlattığı sosyal sorumluluk kampanyalarının ardından bu kez 'kuzucuklar üşümesin' adıyla köy okullarındaki öğrencilere yardım elini uzattı. Şahin, çocukları soğuktan korumak için Gaziemir'de oturan kadınların yardımıyla çok sayıda bere, atkı ve yün ürünleri hazırladı.

Gaziemir de  kuzucuklar a sıcak yardım

Toplumsal duyarlılık projelerinde görev alan üniversite öğrencisi Nihan Şahin, geçen yaz annesi Elif Şahin ile birlikte 'kuzucuklar üşümesin' kampanyasının startını verdi. Anne kız, Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin desteğiyle yardım ağını büyüttü. Kooperatif binasında buluşan kadınlar, evlerinde ördükleri bere, atkı, şal ve yelek gibi sayısız ürünü sahiplerine ulaştırmak amacıyla bir araya getirdi. Kampanya kapsamında 93 bere, 27 atkı, 25 bebek yeleği, 2 elbise, 5 ceket, 2 büyük yelek, 26 patik, 2 panço, 15 çorap, 27 boyunluk, tulum, bebek pantolonu ve battaniyesi toplandı.

Daha önce huzurevindeki yaşlılar ve sığınma evinde kalanlar için çeşitli destekler topladığını anlatan Nihan Şahin, kış mevsiminde köy okulundaki çocuklar için 'kuzucuklar üşümesin' etiketiyle sosyal medyadan duyuru yaptıklarını dile getirdi. Geçen yaz annesi Elif Şahin'in internet üzerindeki bir yün sitesiyle irtibata geçtiğini söyleyen Şahin, "Bu site yetkilileri bize geri dönüş yapıp artan yünlerden gönderdiler. Annem de o yünleri kendi arkadaşlarına dağıttı. Daha sonra sosyal medya üzerinden bir sayfa açtık ve hızla daha fazla kişiye ulaştık. Türkiye'nin birçok yerinden atkı, bere, şal gibi ürünler bize ulaşmaya başladı. Okul araştırması yaparak ihtiyaç sahiplerini belirliyoruz. Kısa süre içinde ürünlerimizi sahiplerine ulaştıracağız. Bazen kendimiz götürüyor bazen de kargoyla ulaştırıyoruz" dedi.

ÖRGÜ GRUPLARI İLE İŞBİRLİĞİ
Gaziemir'de 2 ay önce kurulan Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Fadime Türkeli de 'kuzucuklar üşümesin' kampanyasına destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

"Bu kış 4'üncü kez ördüklerimizi ihtiyaç sahiplerine gönderiyoruz. Ancak kooperatif adı altında ilk kez bir kampanyaya destek verdik. Sosyal medyadan yaptığımız duyuruları dikkate alanlar kampanyamıza katıldı. Sosyal medyada benzer örgü grupları çok arttı. Onlarla işbirliği yapıyoruz. Örgü örmeyi seven kadınlar bir araya geliyor ve çok sayıda yardım yapıyoruz. Sadece çocuklar için değil askerler ve yaşlılar için de benzer faaliyetler gerçekleştirdik. Son olarak Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine kargomuzu gönderdik. Destekçilerimiz sayesinde yardımlara devam edeceğiz." (DHA)

 
En büyük Turizm Fuarı'nda Güzelbahçe rüzgarı
 
Folkart'taki efsane sergiye gidemeyenler için müjde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenlik zamanı: İzmir hamsiye doyacak
İzmir'de hafta sonu düzenlenecek 9. Hamsi Şenliği kapsamında yaklaşık ...
İzmirli Seyehat Nine'nin yürek burkan yaşam mücadelesi
İzmir'in Bayraklı ilçesinde yağmur suları evine sızan 75 yaşındaki kadın ...
İzmir'e kuvvetli sağanak uyarısı! Hafta sonu için güzel haber
İzmir'e kuvvetli sağanak uyarısı! Hafta sonu için güzel haber
 
İzmirli Kıbrıs Gazisi için son görev
İzmir'in Kınık ilçesinde, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'ın acı günü
EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın ...
Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'da 75 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı.
 
Uyarı üstüne uyarı: İzmirliler o saatlere dikkat!
Uyarı üstüne uyarı: İzmirliler o saatlere dikkat!
İzmir'de gök delindi! Son 38 yılın rekoru geldi
İzmir'de gök delindi! Son 38 yılın rekoru geldi
İzmir şu an... Yağış daha ne kadar devam edecek?
İzmir şu an... Yağış daha ne kadar devam edecek?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva