HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2023 Cuma - 20:08

Gaziemir’de gündem ‘denge tazminatı’… AK Parti ve CHP arasında ‘yalancı’ atışması!

Gaziemir Belediye Meclis oturumunda ilçede görev alan personeller ile belediye arasında yapılacak denge tazminatının belirlenmesi konusu AK Parti ve CHP’li isimler arasında gerginliğe neden oldu. AK Partili isimler geçmişte tazminatın yetersiz verildiğini belirtmesi sonrası iki grup arasında ‘yalancı’ atışması yaşandı. 

Gaziemir’de gündem ‘denge tazminatı’… AK Parti ve CHP arasında ‘yalancı’ atışması!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Halil Arda’nın yokluğunda Başkanvekil Necati Kırmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen oturum Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Meclis oturumuna ise Gaziemir Belediyesi’nde çalışan kamu görevlilerine, yetkili sendika aracılığıyla sosyal denge tazminatı ödenmesi için toplu iş sözleşmesi yapmak üzere 01.01.2024 –31.03.2024 tarihleri arasını kapsayacak şekilde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yetki verilmesi önersi tartışmalara neden oldu.

GÖNEN: ACZİYET GÖSTERİLDİ
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Gönen, “Biliyorsunuz 2019 yılında  göreve geldiğimizde meclisten bu karar çıktı. Zaten başkana da vermiştik ama maalesef başkanımız bu sözleşmedeki uygulamakta aciziyet gösterdiler ve sosyal denge tazminatı miktarları olması gerekenin çok altlarında bir miktarla ödendi. Bununla ilgili de biliyorsunuz  bir takım bahaneler üretildi. O bahanelerden bazıları da Sayıştay’ın bu konudaki  koyduğu limitten söz ediliyor. Halbuki birçok ilçede gerek AK Parti olsun gerekse Cumhuriyet Halk Partili belediyeler  bu yaptıkları sözleşmeleri  sosyal denge tazminatını hak ettiği biçimde ödediler. Maalesef Gaziemir Belediye Başkanımız ve belediyemiz bunları ödemekte aciz kaldık. Şimdiki dönem elbette biz bu yetkiyi vereceğiz. Ama  bu dönem için de   zaafiyetlerin yaşanmasını istemiyoruz. Gerçekten kamu çalışanlarımızın geçmiş dönemde uğradıkları mağduriyetlerin  bu dönemde asla tekrar gündeme gelmemesi gerektiğini umuyoruz ve bu anlamda başkanımızın hassasiyet göstermesini rica ediyoruz” diye konuştu.

ÇAĞLARSU: 3 MECLİS ÜYESİ TARAFINDAN BELİRLENSİN
Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise yeni bir öneride bulunurken, “Geçmişte bu konuda attığı imzanın arkasında durmayan çalışan memurlara sosyal denge tazminatlarını yarı yarıya düşüren memurları mahkeme kapısında süründüren, mahkeme kararını da uygulamayan belediyemizin çalışanlarının yüzde 99’unun ahını alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın tekrar bu konuda yetki istemesini tabii ki bağımsız meclis üyesi olarak hayır diyeceğim. Umarım bu konuda gerçek Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri de Halil Arda’ya bu yetkiyi vermezler. Benim bu konuda bir önerim olacak. Meclis üyelerimiz arasında üç arkadaşımızı bu konuda yetkilendirelim. Görüşmeleri mecliste seçilen üç arkadaşımız yürütsün. Belediye başkanımız da ileride, ‘Bana zimmet çıkar korkusundan kurtulur’ diyorum. Onun için benim oyum bu konuda hayır olacaktır” dedi.

KIRMAZ: KANUNEN YANLIŞ OLUR
Eleştiriler hakkında söz alan Başkan Vekili Necati Kırmaz, “Gaziemir Belediyesi'nde sosyal denge ödemeleri kanunen belirlenen limitlerden yapılır. AK Parti Grubu  hükmet olarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu limitleri yükseltebilirsiniz. Kanunla belirlenen limitlerin en üstünü veriyoruz. Bunun üstünü verirsek kanunen yanlış olur. Sosyal denge limitlerini az buluyorsanız limitleri yükseltin” ifadelerini kullandı.

ATMACA: ÖNCE KAPINIZIN ÖNÜNE BAKACAKSINIZ
AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise geçmiş kararları hatırlatırken, "Sosyal denge tazminatları ile ilgili bizim itiraz ettiğimiz nokta önce imza atılıp sonra reddedilmesi. Ya imza atılmayacaktı ya atıldıysa da sözünün arkasında duracaktı. Cumhurbaşkanımız tarafından sosyal denge tazminatlarının affedildiği mesajı da var. Burada emekçi arkadaşlarımız haklarını alamadıkları ile kaldı. Hukuk diyorsanız hukuka aykırı tahliyeler vardı ilçemizde. İşten çıkarın arkadaşlarımızı vardı, hukuk yolu ile işe dönen kararı alınmasına rağmen hukuk uygulanmadı ve arkadaşlar işlerine dönemedi. Hukuk bizim 2 üye ile temsilimiz noktasında  sizlere tebliğ edilmesine rağmen uygulanmadı komisyonlarda. Hukuk diyecekseniz önce kendi kapınızın önünü süpüreceksiniz" dedi.

DERİNSU: YALANCILIK YAPMAYIN
CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu belirterek, "Ben Cumhurbaşkanının niyetini okuyarak kanunu yorumlayamam. Bugün bir suç işleyelim belki Cumhurbaşkanımız bizi affeder diyelim. Bu iş buna döner. Hukuk kuralının, hakkın küçüğü büyüğü olmaz. Hukuka aykırı tahliyeler dedi Uğur Bey. Bir tanesinin örneğini getirsin. Belediyemizce yapılan tüm tahliye işlemleri hukuka ve kanuna uygundur. Burada algı ile siyaset yapılmasına müsaade etmeyiz. İşten çıkarılan işçilerin iade kararından bahsediliyor. Geçmişten yapılan toplu sözleşmemizden gelen  ve haklı fesih nedeni olan nedenler düzenleme ile farklı bir cezaya çevrilmiş. Kanunda değişiklikler işçinin lehine ise uygulanır, değilse uygulanmaz. Yapılan işlem kanuna uygun olmakla birlikte, bizlerin CHP’li her bir bireyin kabul edemeyeceği kadın müdüre hakaret suçtur. Burada yine hukuk uygulanmıştır. Mahkeme kararında karar çiftli verilir. Ya işe başlat, ya da başlatmadığın sürece 8 aylık tazminat öde der. Burada işe başlatmama eylemi hukuka da kanuna da uygundur. Hiç burada farklı beyanda bulunup yalancılık yapmayın" diye konuştu.

ATMACA: YALANCILIĞI TESCİL EDİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANI VAR
Yeniden söz alan AK Partili Uğur İnan Atmaca, "Değerli arkadaşlar, bu usulsüz tahliyelerle ilgili o zaman sormuştuk, cevap alamamıştık ama şimdi çok  heyecanla cevap verdiğini düşünüyor arkadaşımız ama borçlar kanunuyla başlamıştı. Belki hatırlamayanlar olabilir. Borçlar kanunuyla en az üç ay önceden tebligat yapılması gerektiği halde 15 gün önce tebligatı yapıp sonra bunun sehven yapıldığını söyleyen biz değiliz. Mahkemeye bunu veren biz değiliz. Birçok isim sayabilirim ama ilk aklıma gelen iki tane Zafer arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızın mahkeme sonuçları ne oldu bunların bir cevabını talep ediyorum. Ayrıca zimmet noktasında bakın şu anda Sayıştay raporları yayınlandı. Sayıştay raporlarının önceki 2020 yılında yayınlanan Sayıştay raporuna göre belediyenin personel giderlerinin kanunen belirtilen yasal limitlerin üzerinde olduğu ve bu limitlerin üzerine çıkıldıktan sonra herhangi bir personel alınamayacağı, alınırsa da bunun zimmet olarak başkana çıkacağı hepimizin malumu. Dolayısıyla başka noktalarda bizim göz ardı edip emekçiler konusunda burada zimmet var demek işin kolaycılığı değerli arkadaşlar. Yine yeni yayınlandı. Sayıştay raporu büyükşehirle ilgili. 10 milyon lira önceki dönem büyükşehir belediyesi genel sekreteri ve birkaç tane bürokrata için çıktı. Ayrıca İZBETON ile kooperatifler arasında yapılan durumu biz bunları bağıra bağıra anlatmaya çalıştık. Bu işin ihalesiz olamayacağı, dolayısıyla bu işin de zimmete gittiğini zaten görmek için, anlamak için alim olmaya da gerek yok. Bizim hassasiyetimiz bu noktada arkadaşlar yani biz size bunu hatırlatmak mükellefiyetindeyiz. Biz söyleyeceğiz. Siz yaparsınız, yapmazsınız. Bu sizin tercihiniz. Yalan noktasında da bizim bugüne kadar Allah'a şükür yalanla hiç işimiz olmadı. Ama yalancılığı tescil edilmiş bir belediye başkanı var bu mecliste. Önce hakaretleri ben yapmadım dedi. Sonra danışmanlarım yaptı dedi. Sonra hesap bana ait değil dedi. Ama mahkeme kararıyla 1 yıl 15 gün ceza aldı. Ben kaçırmış olabilirim. Bizim komisyon üyeliklerimiz noktasında mahkeme kararı neden uygulanmadı?” dedi.

 
Eski başkan Sibel Uyar, Urla için yola çıktı
 
Bayraklı’da tansiyon yükseldi… Meclis’te ‘logo’ tartışması!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Örgüt göreve 4 Aralık 2023 Pazartesi 21:57

Kasım Özkan, Yüksel Demirsoy ve niceleri bu belediye başkanının zihniyetini biliyor. Değişim olması için ellerini taşın altına koymalı genel merkeze herşeyi olduğu gibi anlatmalilar .

Yorumu oyla      2      3  
Partili 2 Aralık 2023 Cumartesi 14:21

Çatlasanızda patlasanızda yeniden Arda...

Yorumu oyla      4      3  
Seydiköylüyüz 1 Aralık 2023 Cuma 21:35

Levent Çağlarsu tek başına oradaki chp li meclis üyelerinden daha iyi herşeyi dile getiriyor. Tebrik ederim. Artık oraya sadece oturmak için gelmeyin. Aranızda başkan aday adaylığı dosyası alanlar var. Yürekli olun artık

Yorumu oyla      8      4  
Zehirli Çiçek 1 Aralık 2023 Cuma 21:24

Ben gerçekten gaziemir belediyesinin meclisini hayretle takip ediyorum, sağır sultan duydu Belediyenin kredi kullandığını bi tane emekçinin yanında olan chp li meclis üyeside çıkıp ya siz bu krediyi kullanızda emeklilerin ikramiyelerini neden ödenmiyorsunuz demiyorsunuz. Samimi olun işçinin, memurun maaşını zamanında ödüyoruz diyerek mecliste hep dile getiriyorsunuz yapmanız gerekeni lütufmuş gibi anlatıyorsunuz. Sonra da basına yüzde altmış oy alırız adayız diyorsunuz siz bu kafayla ne aday olursunuz ne de yüzde altmış oy alırsınız, çok beklersiniz seçmen uyandı artık …

Yorumu oyla      16      4  
Meydann 1 Aralık 2023 Cuma 21:08

İzel hn Hukuk okumuş olabilirsiniz ama bence diksiyon dersi alıp uslüp konusunda bir kadına yakışır şekilde konuşmalısınız.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova meclisinde söz düellosu… Mahkeme beklenecek mi, gündemden mi çekilecek?
Bornova Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunu ...
Seyrek'ten sonra Emiralem'deki arsalar gündemde... Menemen'de yine satış krizi!
Menemen Belediyesi, Seyrek arsalarının çoğunun satılamaması üzerine, hizmetlerin ...
Konak Meclisi'nde fair play rüzgarı ve 'Gürçeşme' teşekkürü: Bu meclis tarihe geçmiştir!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 17 bin kişinin yaşadığı Gürçeşme 1. ...
 
Plana meclis onayı... İzmir'in silueti değişecek!
Konak Belediyesi Meclisi, Gürçeşme 1. Etap Planları'na onay verdi.
Başkanvekili Koçer'den eleştirilere yanıt: Maaş ödeyen belediye başarılı sayılıyor!
Çiğli Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Vekili ...
Başkan Engin, mecliste 2023'ü değerlendirdi: Dev yatırımları hayata geçirdik!
Narlıdere’de yılın son meclisi gerçekleştirildi. Narlıdere Belediye Başkanı ...
 
Sökeli iş insanlarından Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Söke Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Günal ve derneğin ...
Koçarlı Ziraat Odası'ndan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş ve odanın yönetim kurulu üyeleri, ...
Meclis toplantısında duyurdu... Mithat Tekin başkanlığa yeniden talip oldu!
Torbalı Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva