HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2020 Cuma - 14:40

Gaziemir’de ‘engelliler günü’ atışması: CHP’li üyenin feryadına ‘yasadan haberin yok’ çıkışı!

Gaziemir Belediyesi Meclisinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Murat Serin, " Sadece Olimpiyat Köyü'nde engelliler merkezine giderek tekerlekli sandalyeye binmek ile olmuyor. Sizin hiç evladınız oldu mu? Siz evladınız ile kafeye gidip de insanların size öcü gibi baktığını gördünüz mü? Görmediniz. Gaziemir'de yaşayan onlarca engelli vatandaş var" ifadelerini kullandı. Serin'e yanıt veren Belediye Başkanı Halil Arda "Sizin 5393 numaralı yasadan haberiniz yoksa biz ne yapabiliriz?" dedi.

Gaziemir’de ‘engelliler günü’ atışması: CHP’li üyenin feryadına ‘yasadan haberin yok’ çıkışı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi'nin Aralık ayı olağan meclisinin ikinci oturumu tamamlandı. Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü yer aldı. Poyraz Otomotiv'in Gaziemir Belediyesi'ne hibe ettiği minibüs mecliste oy birliği ile geçerken, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Murat Serin'den Başkan Arda'ya önerge çıkışı geldi.

ARDA: SU TÜKETİMİNE DİKKAT ETMELİYİZ
Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir'de yaşanan su krizine dikkat çekti. Arda, "Geçen mecliste pandeminin hızla yayıldığını artık çok yakınımızda olduğunu söylemiştik… Maalesef Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz'da ailesi ile birlikte pozitif çıktı. Tez zamanda sağlıkla aramızda olmasını diliyoruz. 2020 yılı pandemi ve deprem derken bir sür sıkıntıyla geçiyor. Ancak gözlerden kaçan bir sorun var ki o da susuzluk. Bunu belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşıyoruz. Su tüketimine dikkat etmemiz gerekiyor. Pandeminin hızla artmasının altında yatan neden ise hijyen kuralları. Susuzluk bu şekilde devam etmesi halinde, yağacak yağmurlarla barajların bir anda dolması mümkün değil. Bu nedenle su tüketimine dikkat etmeliyiz. Su tasarrufuna hepimizin dikkat etmeliyiz ki önümüzdeki günlerde daha büyük sıkıntılar yaşamayalım" ifadelerini kullandı.

"ÇOK DOĞRU VE HAKLI BİR TALEP"
Poyraz Otomotiv'in Gaziemir Belediyesi'ne bağışladığı minibüsün mecliste görüşülmesi üzerine söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Bugün çok anlamlı bir günde bu rapor gündemimize geldi. Bugün Dünya Engelliler Günü. Evet hep klasik olarak söylenen bir söz vardır, hepimiz potansiyel bir engelliyiz diye. İzmir Büyükşehir Belediyemizin Olimpiyat Köyü'nün orada bir farkındalık merkezi var. Engelli vatandaşlarımızın neler hissettiği ile ilgili orada müdürlerimiz ile bir deneyim yaşayabiliyorsunuz. Bende onların anlamlı gününü anmak istiyorum. Onların her zaman yanında olmaya devam edeceğim. Bu anlamlı günde Poyraz Otomotiv firmasına teşekkür ediyorum. Başkan yardımcılarımızın girişimleri sonucu bize önce doblo konusunda anlaşılmıştı, ancak Poyraz Otomotiv'in sahibi bize kendisi bir minibüs vermeyi önerdi. Evet burada şartlı bir hibe deniyor, bu şart ise aracın engelliler dışında hiçbir işte kullanılmaması, bu da çok doğru ve haklı bir talep" dedi.

AK PARTİLİ ATMACA: 7 ARALIK GÜNÜ İHALESİ YAPILACAK
Hükümet Konağı ile ilgili mecliste bilgilendirme yapan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Daha önce gündeme gelmişti, Gaziemir Hükümet Konağı ile ilgili Necip Nasır Milletvekilimiz bilgilendirildi. 7 Aralık günü ihalesi yapılacak, hepimiz takip edeceğiz."

Atmaca'nın ardından söze giren Başkan Arda, "Bende emeği geçenlere teşekkür ediyorum, yeni bir kaymakamlık binası Gaziemir'e çok yakışacak" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ SERİN: İNSANLARIN SİZE ÖCÜ GİBİ BAKTIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ?
Dilek ve temennilerde söz alan CHP'li meclis üyesi Murat Serin, 1 yıl önce meclis gündemine getirdiği engelliler ile ilgili öneriyi hatırlattı. Serin, "Gaziemir'in sorunlarını bu mecliste gündeme getirmek zorundayız. Ben bir engelli babası olarak, geçen sene Dünya Engelliler Günü'nde belediye başkanımıza bir önerge verdim ve kendisi bunu inceleyeceğini söylemişti. Üzerinden tam 1 yıl geçti. Ben bugünü özel kılmak adına dedim ki engelliler gününde raporu sunalım. Ancak 2'nci oturumda değil de, ilk oturumda sunmamız gerekiyormuş illa. Demek ki engelleri yaratan, engelli sorunlarını büyüten biziz. Sadece Olimpiyat Köyü'nde engelliler merkezine giderek tekerlekli sandalyeye binmek ile olmuyor. Sizin hiç evladınız oldu mu? Siz evladınız ile kafeye gidip de insanların size öcü gibi baktığını gördünüz mü? Görmediniz. Gaziemir'de yaşayan onlarca engelli vatandaş var. Bu insanların giderek kendilerini rahatlıkla huzur içerisinde oturabilecekleri bir alan var mı? Bunların istihdamı ile ilgili bir çalışmamız var mı? Neden yapmıyoruz bunu? Engel bizim sağlıklı olan vatandaşların kalbinde, biz bunu çözemezsek hiçbir şeyi çözemeyiz. Ben bu konuyu sizin vicdanınıza havale ediyorum, ben Ocak ayında yine bu konuyu meclise getireceğim ve sonuna kadar takipçisi olacağım" dedi.

ARDA: "SİZİN YASADAN HABERİNİZ YOKSA NE YAPABİLİRİZ?"
Serin'in ardından söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Bunun vicdanla alakası yok. 5393 numaralı yasada açık bir şekilde belli. Bizim burada uymamız gereken kararlar var. Burada meclis toplantılarının ilk gününde konuların gündeme alınmasını önerebilir diye açıkça belirtilmiş. Bunun bizim duyarsız olmamız ile ne alakası var. Sizin bu yasadan haberiniz yoksa biz ne yapabiliriz?" diye konuştu

Yeniden söze giren CHP Meclis Üyesi Murat Serin ise, "Ben bu öneriyi size 1 yıl önce verdim sayın başkan" dedi.

 
Bayındır’da doğal gaz çalışmaları devam ediyor
 
Bergama’da koronavirüs denetimleri aralıksız devam ediyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Musti 4 Aralık 2020 Cuma 22:31

Başkanın kişisel girişimi ile bir engelli aracı kazandırılmış onu taktir eden yok varsa yoksa eleştiri

Yorumu oyla      2      8  
Can Tüfekçi 4 Aralık 2020 Cuma 22:28

Yasadan haberi olmayan meclis üyesi, İlk mecliste önerge verilebileceğini sonra verilemeyeceğini dahi bilmiyor. Sonra neymiş başkan bilmem neymiş, bırakın şov yapmayı böyle başkanı bulduğunuza şükredin

Yorumu oyla      2      5  
Doğrucu Davut 4 Aralık 2020 Cuma 22:05

AHH ASANSÖRCÜ TUNCAY.. AHH ECZACI ÖZGÜR, YATACAK YERİNİZ YOK SİZİN.. YİYİN BİRBİRİNİZİ ETE PARA VERMEYİN..YAZIK GAZİEMİR BUNLARI HAKETMİYOR.. SİZ DAYATTINIZ BÖYLE ADAYLARI GAZİEMİRE, MENEMENE, FOÇAYA.. ESERLERİNİZ İLE GURUR DUYUN GURUR..!!

Yorumu oyla      4      3  
köylü 4 Aralık 2020 Cuma 20:32

Eyy Gaziemir belediye başkanı! sizin ilçemize olan duyarsızlığınız iyice TADIMIZI kaçırıyor.

Yorumu oyla      17      4  
necdet koç 4 Aralık 2020 Cuma 14:54

nihayet belediye meclislerinde kendi başkanlarını eleştiren, kral çıplak diyen bir meclis üyesi çıkmış, orada aksesuvar gibi duran ve görevi takipçilikle, el kaldırmak olan tüm belediyelerin meclis üyelerine duyrulur.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ duyurdu... Foça'nın cenneti kurtuldu!
Foça Belediyesi’nin Kumburnu Plajı’nın dahil olduğu yerlerine ilişkin ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan iki günlük İzmir mesaisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz ...
Metin ÖNEY yazdı... Derdim bir olsaydı ağlamak kolaydı
Metin ÖNEY yazdı... Derdim bir olsaydı ağlamak kolaydı
 
İzmir siyasetinde 'deli polemiği' tam gaz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın katıldığı ...
Kadir Topbaş yoğun bakıma alındı
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören eski İstanbul Büyükşehir ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kalplere dokunma sanatı!
Mehmet KARABEL yazdı... Kalplere dokunma sanatı!
 
Çevre düzenlemesinin 12 maddesi TBMM'den geçti
Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ...
Mustafa Sarıgül 20 Aralık'ta partiyi kuruyor
Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül, partisinin 20 Aralık’ta ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenecek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva