HABERLER>GÜNCEL
11 Aralık 2019 Çarşamba - 11:35

Gaziemir’de çöp krizi: Kontak kapattılar!

Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapan yüklenici firma hak ediş alamadığı gerekçesiyle kontak kapattı. Şantiyeden kamyonları çıkarmayan şirket belediye yönetimine çağrıda bulundu. Firma sahibi Abdurrahman Dal, “Biz hakkımızı istiyoruz. Kimseden para dilenmiyoruz” dedi. Diğer yandan konu ile ilgili belediye açıklama yaparak firmanın suç işlediği belirtildi. Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Gaziemir halkı çok ciddi bir salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

Gaziemir’de çöp krizi: Kontak kapattılar!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde yerel seçim sonrası başkanlık koltuğuna oturan Belediye Başkanı Halil Arda’nın kurumdaki çalışma sistemine yönelik uygulamaları sürüyor. Birçok alanda değişikliklere imza atan Başkan Arda, yıllık 20 milyon TL’yi bulan çöp toplama ve temizlik işleri ihalesini kaldırdığını, kamyonları ve araç gereçleri artık belediyeye bir kereliğine satın alarak sorunu çözeceklerini açıklamıştı. Başkan Arda’nın kararı sonrasında yeni çöp toplama araçlarının siparişleri Devlet Malzeme Ofisi’ne verilirken mevcut şirket ile belediye arasında kriz çıktı.

- ÇÖP KRİZİ İLE İLGİLİ BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: FİRMA SUÇ İŞLİYOR!

- AK PARTİ'DEN HEM UYARI VE TEPKİ: GAZİEMİR'DE SALGIN HASTALIK YAŞANABİLİR!

İki yıldır Gaziemir İlçesi genelinde çöp toplama ve temizlik işlerini yapan Şeker Petrol Firması hak edişlerini alamadığı gerekçesiyle işleri durdurdu. Belediyeden sözleşme gereği ay sonunda ödenmesi gereken faturalar aylardır işlem görmeyince firma şantiyeden araçları çıkartmadı. Kontak kapatan kamyonların anahtarları şirket tarafından alındı. Günde iki vardiya esasına göre toplanan çöpler ilçe genelinde belediyeye ait sadece iki araçla çözülmeye çalışılıyor. Toplam 26 kamyon ile ilçede çöp toplayan firmanın kararı sonrasında çöpler ve atıklar birikmeye başladı. Olumsuz hava koşulları ve yağmur nedeniyle çöp toplama ve temizlik işlerinde ciddi aksamalar göze çarptı.

Şeker Petrol isimli şirketin sahibi Abdurrahman Dal yaptığı açıklamada, “Tam dokuz aydır biz hak ediş alamıyoruz. Böyle bir şey olmaz. Bu araçlar akaryakıt harcıyor. Bizim de sorumlu olduğumuz yerler var. Belediyeden hiçbir yetkili ile temas kuramıyoruz. Biz şirket olarak hakkımızı istiyoruz. Kimseden para dilenmiyoruz. Aylık 500 bin TL’nin üzerinde bir hak edişi milyonlarca lira gibi yansıtmak da yanlış. Belediye başkanı aylık 1,5 milyon TL hak ediş vardı diyerek doğru konuşmuyor. Belgeler, kayıtlar ortadadır. Biz, muhatap alınana kadar, ilce genelinde çöp toplamaya çıkmayacağız” diye konuştu.

Öte yandan Gaziemir Belediyesi’nin iki aracı ilçe genelinde çöp toplama hizmetlerine yetişemezken Belediye Başkanı Arda’nın talimatıyla belediyenin çevre belediyelerden takviye araç talebinde bulunduğu öğrenildi.  Ayrıca, DMO’dan sipariş edilen 20’nin üzerindeki çöp kamyonu ve araç gerecin yeni yılda temsil edilmeye başlanacağı bildirildi. 

 
İzmir için korkutan deprem uyarısı: 7,2 gelebilir!
 
Cumhur BULUT yazdı... Suriye’deydim, Türkmeneli’nde…
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAZİEMİRLİ 12 Aralık 2019 Perşembe 10:01

SN. HALİL ARDA. BAK NE GÜZEL BİR ŞEKİLDE BAŞKAN SEÇİLDİN. ABDULLAH ARDA'NIN TORUNUYUM DEDİN. BİR ŞEKİLDE İNSANLAR KABUL ETTİ. PARTİLİLER PARTİMİZİN BAŞKAN ADAYI DEDİ SENİN İÇİN GENCİ KADINI OY İSTEDİ. SOKAKLARDA ÇALIŞTILAR. ANCAK NE ZAMAN Kİ MAZBATAYI ALDIN O KOLTUĞU HAKETMEYECEK DAVRANIŞLARDA BULUNMAYA BAŞLADIN. EMEKÇİYİ İŞTEN ÇIKARTTIN. SEN O KOLTUĞUN SAHİBİ SANIYORSUN YA KENDİNİ, İŞİN ASLI O DEĞİL O BELEDİYE O EMEKÇİLERİN SIRTINDA. O BELEDİYE İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN, GAZİEMİRLİNİN. BELEDİYENİN (KAMUNUN) TEK BİR ÇİVİSİ BİLE SENİN BÜTÜN MAL VARLIĞINDAN DAHA MÜHİMDİR. O BAHSETTİĞİN TEMİZLİK TAŞERON ŞİRKETİ VAR YA BAL ADAMLAR AÇIKLAMIŞLAR MAHKEMEDE HESAPLAŞILACAĞINI İMA ETMİŞLER. SEN BİRŞEYLERİ BOZMAYA ÇOK HEVESLİSİN ANCAK BOZDUĞUN ŞEYİN YERİNE DAHA İYİSİNİ KAMU ZARARI OLUŞTURMADAN KOYABİLİYORSAN İŞTE BAK O ZAMAN İCRAAT YAPMIŞ OLURSUN. BELEDİYEDE YAPTIKLARIN AYRI SKANDAL. MAKAM ODASI, YABO, ÇÖP KAMYONU MESELESİ, MAKAM ŞOFÖRÜ, İŞTEN ÇIKARTILAN EMEKÇİLER, İŞE YENİ ALDIĞIN YA DA NAKİL ETTİĞİN PERSONELLER, İHALELER, YENİ MAKAM ARAÇLARI, O ARAÇLARIN ŞOFÖRLERİ, KAPILARI İŞARETLENEN VATANDAŞLAR. BAK İŞTE BUNLARIN HEPSİ SKANDAL. DAHA MAZBATAYI ALALI 1 SENE OLMADI. AYRICA BUNU YAZDIĞIM İÇİN "SEYDİKÖYLÜLER" KIZACAK AMA GAZİEMİR SEYDİKÖYDEN İBARET DEĞİL. BİR ÇIK DOLAŞ MAHALLELERİ. KALDIRIMLARA, YOLLARA, PARKLARA BAK. EKSİKLERİ ÇIKART. YANINDA MÜDÜRLERİN OLSUN. ESNAFLA SELAMLAŞ. MESELA BİR GİTTİĞİN BERBERE BİR DAHA GİTME BAŞKASINA GİT BİR DAHA Kİ SEFERE. ARAZİDE ÇALIŞAN PERSONELİN YANINA GİT EMEKÇİNİN ÇAY SAATİNDE ONLARA GİT ÇAY MOLALARINDA ÇAY ISMARLA. BUNLAR ZOR ŞEYLER DEĞİL. MESELA MAKAM ODANA PARMAK İZLİ KİLİT YAPTIRDIĞIN SÖYLENİYOR BU DA SKANDAL. YAPMA BUNU KAPIN ARDINA KADAR AÇIK OLSUN VATANDAŞLA ARANA KAPILAR SINIRLAR KOYMA. SANA OY VEREN VATANDAŞI ABDULLAH ARDA'NIN TORUNU HALİL ARDA OLARAK HOR GÖRME. EMİN OLABİLİRSİN GAZİEMİRDE SENDEN, SENİN MECLİS ÜYELERİNDEN, BAŞKAN YARDIMCILARINDAN, MÜDÜRLERİNDEN DAHA VASIFLI İNSANLAR DA VARDIR. ONLARI DİNLE KATKILARINI GÖR DUYMAZDAN GELME. SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINDAN UZAKLAŞMA. ESNAFI VE HALKI KÜSTÜRME. SEN BELKİ 2. DÖNEMİ DÜŞÜNMEYEBİLİRSİN AMA O BELEDİYE SANA EMANET. DEFALARCA DÜŞÜNÜP ANALİZ ETTİKTEN SONRA KARARLAR VERMELİSİN. HANİ HEP KAMUOYU YOKLAMASI DENİLİYOR YA. HALKA SOR BAZI ŞEYLERİ. YÖNETİMDE ONLAR DA SÖZ SAHİBİ OLSUNLAR. DAHA YAZILACAK O KADAR ŞEY VAR Kİ SIĞMAZ BURALARA. TEMENNİM GAZİEMİRİN HAKETTİĞİ YERE GELEBİLMESİDİR. SAYGILARIMLA.

Yorumu oyla      6      5  
Çalışan 12 Aralık 2019 Perşembe 07:30

Sn. Halil arda Gaziemir için doğru olanı yabıyor destekliyorum.

Yorumu oyla      4      8  
Kuyumcu 12 Aralık 2019 Perşembe 02:24

Belediyenin işi çok zor böyle yönetim olmaz .çalışanlar hiç memnun değil. Yabo hiçbir işe yaramadı. Şenol başkanın projelerini kaldırmakla olmaz yazıklar olsun ARDA.

Yorumu oyla      6      5  
Özde CHP liye cevap 11 Aralık 2019 Çarşamba 23:53

Bende yorum yazanlardan biriyim ve firmayla ızaktan yakından bşr alakam yok sen belediyenin içine bi gir bakalım kaç tane mutlu yğz göreceksin. İNSANLAR İŞTEN ATILIYOR HEMDE ZEVLE YAPIYORLAR BUNU! SENDİKAYLA BİLE GÖRÜŞMEYİ REDDEDEN ÖZEL KALEMİNİ UKALACA KKNUŞTURAN BİR BAŞKAN YÖNETİYOR GÜZELİM GAZİEMİRİ! MUHASEBECİNİN İŞİ HESAP KİTAP YAPMAK KAMU TECRÜBESİ OLMAYAN BİR BAŞKANI BAŞKAN YARDIMCISINI ÖZEL KALEMİNİ NASIL SAVUNUYORSUNUZ ANLAMIYORUM! HALKIN TEMEL HİZMET SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR! YABO DAN BAŞKA NE PROJESİ VAR? ÇÖPÜNÜ TOLAYAÖAYAN BİR BELEDİYE YÖNETİMİ VAR! KENDİ MECLİS ÜYELERİNE BİLE SAYGISI YOK! ÖZDE CHP LİYİM DİYORSUN CHP NİM KİTABINDA VARMI EMEKÇİYLE ÇALIŞANLA UĞRAŞMAK SÖYLE BAKALIM! SENDE ARDANIN YANDAŞISIN BELLİ Kİ!

Yorumu oyla      9      5  
Meydan 11 Aralık 2019 Çarşamba 23:18

Bugün de yarında yanında. . Halil arda diye seçim sloganı. İşçinin yanında değil esnafın yanında değil kimin yanında bunu açıklasın madem .makam şoförlerinin neden görevden aldın açıkla. Ben söyleyeyim aracda gizli konuşuldu. Şoförler meydanda anlattı. Komik

Yorumu oyla      8      5  
Esnaf 11 Aralık 2019 Çarşamba 23:14

Özde CHP li siz belediyede müdür musunuz size bir yetki verildi sanırım

Yorumu oyla      6      5  
İSTİFA 11 Aralık 2019 Çarşamba 20:39

Başkalarını yönetmek isteyen insan, her şeyden önce kendisinin ustası olmalıdır.Bilmeyen ve bilmediğini bilen çocuktur, ona öğretin; bilen ve bildiğini bilmeyen uykudadır, onu uyandırın; bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen aptaldır.Toplumsal gelişmenin de, çürümenin de temelinde, yöneticilerin tavırları yatar. Mustafa Kemal Atatürk..............

Yorumu oyla      8      5  
Vatandaş. 11 Aralık 2019 Çarşamba 20:27

Eski yönetimi mumla arıyoruz vallahide billahi de sn ARDA. Anket yapacağım bu anketi egeden son söz göndereceğim. Bu gazeteye inanıyoruz doğru haber yapıyor. Sn ARDA SENİ SEVMİYORUZ .9 AYDA ELLE TUTULUR HİÇ BİR ŞEY YAPMADIN İŞÇİ EMEKÇİ İLE UĞRAŞ

Yorumu oyla      9      6  
Bülent ışık 11 Aralık 2019 Çarşamba 19:12

Müteahhitler ile Belelediyenin ilişkisini kesin. Her işi belediyenin kendi işçisi yapsın.

Yorumu oyla      8      5  
Sarnıçlı 11 Aralık 2019 Çarşamba 18:05

Millet seni seçtiğine pişman 9 ayda herkesi ağlattın birde yarında istiyosun rüyanda görürsün birdaha oy verirken gerçekten iyi olana vericez sana oy verdiğimize bin pişmanız önemli projelerin insanların ekmeğiyle oynamakmış yazık partine ne kadar zarar verdin unutma sen o partinin çatısı altında seçime girdin seni kimse tanımıyordu çünki partine küsmüştün yanından bile geçmiyordun ama vizyonsuz dediğin ilçe başkanı sana seçim kazandırdı senin amacın ne anlıyamadık hizmet yap hizmet yeter insanlarla uğraştığın!!!!!

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir için korkutan deprem uyarısı: 7,2 gelebilir!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. ...
DAEŞ'in tekel bayisi saldırısında bir gözaltı!
Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde 29 Ekim'de tekel bayisine terör örgütü ...
Kaz Dağları için önemli açıklama: Kanada hükümeti bile hak verdi!
İzmir Barosu'nun, Çanakkale'de devam eden ve doğal hayatta büyük bir tahribat ...
 
Engin ÖNEN yazdı... Gökdelen gündemi ve ötesi
Engin ÖNEN yazdı... Gökdelen gündemi ve ötesi
Baskın yapılan evden cephanelik çıktı!
İzmir'in Menemen ilçesinde ruhsatsız silah ticareti yapıldığı bilgisine ...
200 milletvekili ara bulucu sınavını geçemedi!
Çoğu hukukçu 200 milletvekili, ara bulucu olmak için Adalet Bakanlığı ...
 
Dışişleri'nden yeşil ve gri pasaport açıklaması
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türk hizmet ve hususi pasaportlarının, ...
İzmir'de düğmeye basıldı: Çok sayıda gözaltı!
İzmir merkezli iki ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na ...
ABD'den 'Cemal Kaşıkçı' yaptırımı!
ABD Dışişleri Bakanlığı, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde rolü olduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva