HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ağustos 2011 Pazartesi - 20:08

Gaziemir Belediyesi’nde şok operasyon!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ani bir kararla yardımcılarının tamamını görevden aldı. Belediye içinde şok etkisi yaratan kararı savunan Şenol, ‘Kan değişikliği şarttı, dinamizm için yaptım’ dedi.

Gaziemir Belediyesi’nde şok operasyon!

FATİH YAPAR/Egedesonsöz. İzmir’de hareketli günler yaşayan CHP’li belediyelerde kadro operasyonları sürüyor. İlk olarak Karşıyaka’da müdürler düzeyinde gerçekleştirilen operasyonlar İzmir Büyükşehir’de 50’ye yakın bürokratı koltuğundan etti. Son olarak geçen hafta Bornova’da gerçekleştirilen ve tartışmalara neden olan operasyonlar Gaziemir’e de sıçradı. Başkan Halil İbrahim Şenol, yardımcılarının tamamının görevine son verdi.

60 yıl aradan sonra CHP’li bir belediye başkanı tarafından yönetilen Gaziemir Belediyesi’nde büyük rotasyon gerçekleşti. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, görevde bulunan beş belediye başkan yardımcısını görevden aldı. Başkan yardımcılarına hiçbir görev vermeyen Şenol, kararı tek tek arayarak tebliğ etti. Sabah saatlerinde görevlerinin başına gelen belediye başkan yardımcıları gün içinde arayan Şenol’un telefonuyla görevden alındıklarını öğrendi. Geçtiğimiz günlerde bir haftalık tatile çıkan Şenol’un dinlenme süresinde bir liste oluşturduğu buna göre yeni yapılanmaya gittiği öğrenildi.
 
KİMLER GİTTİ
Başkan Şenol’un bizzat yaptığı operasyonda Konak Belediyesi eski Zabıta Müdürü iken Gaziemir Belediyesi’ne Başkan Yardımcısı olan Mustafa Duman gitti. Duman belediyede göçmenlerin yoğunlukta yaşadığı Sarnıç’tan sorumlu olarak görev yapıyordu. Aynı zamanda harita teknikeri olan Duman, Sarnıç’ta 2B arazileri, imar ve yapılaşma gibi sorunların çözümünde aktif rol oynamıştı. Belediyede Başkan Yardımcısı Duman ile birlikte Kültür, Sağlık ve Destek Hizmetleri Müdürlükleri’nden sorumlu Başkan yardımcılığı görevini yürüten Arif Esen’in de görevine son verildi. İki başkan yardımcısı ile birlikte Başkan Şenol, Konak Belediyesi’nde birlikte çalıştığı daha önce Gaziemir’de görev verdiği diğer Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kale’yi de görevden aldı. Belediyede İmar Müdürlüğü görevine bakan Kale, aynı zamanda bu alandan sorumlu başkan yardımcılığı görevinde bulunuyordu.
 
SİYASİLER DE PAYINI ALDI
Başkan Şenol’un operasyonundan kadrolu başkan yardımcılarının dışında iki siyasi başkan yardımcısı da nasibini aldı. Belediyenin kasası durumunda olan ve mali işlerin tamamı ile ilgilenen Siyasi Başkan Yardımcısı Savaş Kapucu da gönderildi. Kapucu, Şenol’un ilk başkanlık döneminde gelen alacaklıları sıraya koymuş mali yapıda büyük bir düzen sağlamıştı. Kapucu ile birlikte diğer bir Siyasi Başkan Yardımcısı Mehmet Maraba gönderildi. Emekli asker olan Maraba’nın sorumluluğunda belediyenin fen işleri ve altyapı hizmetleri bulunuyordu. Aynı zamanda belediye meclis üyesi olan iki siyasi başkan yardımcısı bundan sonra sadece meclis çalışmalarında karar verici durumda olacak.
 
OPERASYON SÜRECEK
İzinden döndükten sonra listeyi yapan Başkan Şenol’un operasyonu başkan yardımcılarından alt düzeyde de devam ettireceği öğrenildi. Listesi oldukça kabarık olan Şenol’un müdürlüklerde de değişim yapacağı, bazı müdürlerin birimlerini değiştirip bazılarını da kızak görevlere çekeceği dile getirildi. Başkan yardımcılarını görevden alan Şenol’un müdür operasyonunu önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor.
 
MEMUR ZİHNİYETİNİ SEVMEM
Görevden alınan belediye başkan yardımcıları ile kişisel bir probleminin olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, belediyenin baştan aşağı değişeceğinin sinyalini verdi. Şenol, “Hepsi özverili ve çalışan arkadaşlarımızdı. Biz belediye başkanlığı için buraya kazık çakmadık. Yapılan bu değişim sonrası çalışmalara hız gelecek. Bir heyecan oluşturmayı düşündüm. Aynı kişiler görevlerinde uzun süre kalırsa memur zihniyeti ile çalışırlar. Bir belediye başkan yardımcısı ya da müdür sabah 8 akşam 5 kavramı ile hareket etmemelidir. Memurluktan geldiğim için durumları çok iyi analiz edebiliyorum. Belediye çalışanı görevini alışkanlık haline getirirse verimi düşer. Belediye başkanı olarak memur zihniyeti ile çalışmayı sevmiyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 87 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
belediye çalışanı 27 Nisan 2012 Cuma 12:34

sayın başkanım inanın o kadar doğru kararlar aldınızki ileriki zamanda görecek herkez bu kararların doğruluğunu.fakat sırada bence sağlık işlerinede el atmanız gerekli.saygılarımla

Yorumu oyla      13      5  
çalışan 14 Şubat 2012 Salı 21:20

hasan abime laf yok

Yorumu oyla      11      5  
VATANDAŞ 24 Ocak 2012 Salı 16:05

sayın başkanım size bi başka konu hakkında bilgi vermek bu şikayet anlamında degil. şu evka 7 den tek hat olan bornova evka dolmuşlarının yanına bir hat daha katarsanız onca insanlarımızda yollarda o kadar ögrencilerimiz bu sogukta beklemez . İstersenin bir gün başkan sıfatıyla degilde bir vatandaş olarak dolmuş bekleyin bizim şikayetimiz bu ilk öncelikle . tşk ederim ilgilenirseniz.

Yorumu oyla      13      5  
VATANDAŞ 21 Eylül 2011 Çarşamba 10:52

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ ALMIŞ OLDUĞUNUZ BU ÇOK AMA ÇOK DOĞRU KARARDAN DOLAYI SİZİ TEBRİK EDİYORUM.BELEDİYEMİZİN UFKU DAHA GENİŞ İNSANLARA İHTİYACI VAR... YOLUNUZ AÇIK OLSUN SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ..

Yorumu oyla      18      8  
HERŞEY GAZİEMİR İÇİN 20 Eylül 2011 Salı 00:03

ben öz belediye rumuzlu arkadaşa katılıyorum doğrular acıdır arkadaş doğruyu söylemiş

Yorumu oyla      13      5  
öz belediye 10 Eylül 2011 Cumartesi 13:11

bende hasan beyin gitmesini başkanımdan istiyorum çünkü çok zarar veriyor

Yorumu oyla      17      5  
hakan inci 4 Eylül 2011 Pazar 17:17

Şimdi burada herkes istediğini yazmaya ve istediği ismi açıklamak da serbesttir tabi ki ama ÖZ BELEDİYE ÇALIŞANI rumuzlu arkadaşın istediği başkan yardımcısını da çok merak ettim bu arada TUNAY rumuzlu yorumcuya da katılıyorum ÖZ BELEDİYE ÇALIŞANI rumuzlu yorumcu ismini açıklayabilir mi acaba gerçekten de belediyeden mi yoksa hariçten gazel okuyanlardan mı görelim...

Yorumu oyla      12      6  
TUNAY 30 Ağustos 2011 Salı 00:26

sayın öz belediye çalışanı ve buraya yazan belediye personeli duygu ve düşüncelerini yazarken az buzda kendi kimliklerinizi öne cıkarınki herkes kim olduğunuzu ve neden böyle bir düşünce içersinde olduğunuzu daha yakından okuyup görebilip ve sizlerin yazdıklarını sorma ve sorgulama eğilimini göstersin ne adınız var ne sanınız camur at izi kalsın hangi söylemizin DOĞRU hangi söyleminiz YANLIŞ doğrumusun yalanmısın kimsiniz nesiniz siz inmisiniz cinmisiniz kim nerden bilsin.

Yorumu oyla      19      6  
dergah 29 Ağustos 2011 Pazartesi 00:49

esen ve maraba için terçiğinize şapka çıkarıyorum er

Yorumu oyla      23      7  
öz belediye çalışanı 28 Ağustos 2011 Pazar 15:08

HERKES KENDİNCE BİR YORUM YAPMIŞ VE BAZI KONULARDA HERKES ÇOK HAKLI ÖNEMLİ OLAN BELEDİYECİLİKSE BİRİSİ YAZMIŞ FEVZİ ÇAGLI DİYE ALLAH AŞKINA KAÇ YILDIR BELEDİYECİLİK YAPMIŞ NE BİLİR SİZLERE SORUYORUM BAŞKAN YALAKASI ÇOK BELEDİYEDE EVET MÜDÜRLERE EL ATILMALI BAKIN BAKALIM NELER DEĞİŞECEK BELEDİYEDE GÖRÜN EVET ARAÇ SEVK AMİRİLİĞİ BİR ALEMDE HASAN BEY BENCE GİTMELİ KENDİ KİRLİ İŞLERİNDE BELEDİYENİN KİRALADIGI ARAÇLARALA İYİ BİLİR KUŞADASI GÜMÜLDÜR YAPMAYI BU BELEDİYE 2014 TE NE OLACAK BAKALIM

Yorumu oyla      24      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’e ilk gün bin kişi başvurdu
Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye teşkilatına alacağı 286 itfaiye eri ...
Konak’ta 52 çiftin nikah coşkusu
Konak Belediyesi ile Hüseyinoğulları İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ...
Çiğli’de kaçak hurdacıya baskın
Çiğli Harmandalı mahallesinde kaçak olarak faaliyet gösteren hurda deposu, ...
 
Tatı'dan meclise 'sermaye' çalımı
Bucamar’a sermaye artırımını belediye meclisine kabul ettiremeyen Buca ...
ESHOT'tan hem tasaruf hem çevre hamlesi
ESHOT Genel Müdürlüğü, DEÜ ile birlikte yürüttüğü “Ölü Kilometre Minimizasyon ...
Muhtarlara teknolojik destek kaliteyi arttırdı
Bornova Belediyesi, vatandaşın en yakınındaki kamu birimi olan muhtarlara ...
 
Konak'ta nostaljik Ramazan'a büyük ilgi
Konak’ta Ramazan eğlenceleri her akşam hız kesmeden devam ediyor. On bir ...
Sahilevleri'nin alt yapısı yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sahilevleri’nin eskiyen ve sık sık sorun ...
Yaşlı barınma evinin çalışmaları tamamlandı
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, daire müdürleri ile birlikte projesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva