HABERLER>GÜNCEL
12 Eylül 2014 Cuma - 22:18

Gazetecilerden Diyarbakır’a barış köprüsü

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi Toplantısı nedeniyle Diyarbakır’da buluşan 150’ye yakın gazeteci ve köşe yazarı çözüm sürecine katkı amacıyla bir dizi temas ve toplantı gerçekleştirecek.

Gazetecilerden Diyarbakır’a barış köprüsü

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 46. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde geniş bir katılımla Diyarbakır’da başladı. Toplantıya Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda basın meslek örgütü başkanı ve temsilcisi katıldı. TGF heyeti, ilk olarak Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç’ı ziyaret etti. TGF Genel Başkanı Atila Sertel’in başkanlığındaki heyeti makamında kabul eden Vali Cahit Kıraç, gazetecileri Diyarbakır’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, barış ve dostluk mesajı verdi.


 
GÜNDEM ÇÖZÜM SÜRECİ
En önemli gündem maddelerinin çözüm sürecine dair yürütülen çalışmalar olduğunu belirten Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç, şunları söyledi:
 
“Dünyada barışı korumak savaştan daha zordur. İnsanların her noktada birbirini anlayan ve seven, kucaklayan bir yapı içinde bin yıldır sürdürdüğümüz gelenek göreneklerimizi bizden sonraki nesillere de aktararak, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek zorundayız. Bunun olabilmesi için basının dile getireceği söylemler, yazılan yazılarla geleceğe ışık tutulması önemli ve anlamlı.
 
Diyarbakır’da yapmış olduğumuz temaslarla göreceksiniz; Diyarbakır çiftçisi, esnafı, bürokrasi, yaklaşık 4 binin üzerinde STK’ları ile her noktada sizi aydınlatıcı, geleceğe umutla bakan, bölgedeki yumuşak tansiyonun giderek kökleşmesi ve doğal akışında sürmesi temennisini dile getirecektir. Bölgede huzurun ne demek olduğunu 35-40 yaşındaki insanlar yeni yeni görüyor. Daha önce sabah kalktıklarında eve nasıl döneceklerinin hesabını yapıyordu bu insanlar. Son 2 senedir çatışma ortamı yaşanmadan, gece gündüz sokağa çıkabilen insanlar kafeteryalarda zaman geçiriyor, sosyal-kültürel etkinliklere katılım sağlıyor. Barış, bu toprakların ürettiği bir kavramdır. Bizim inancımızda barış, söylemini kendi içinde barındırmaktadır.”


 
BARIŞIN TESİSİ
Ziyarette söz alan TGF Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel de Diyarbakır’ın, Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi. Sertel, “Devlet adamı olarak; demokrasinin geliştirilmesi, insan haklarının savunulması noktasında çok önemli işler yapıyorsunuz. Türkiye’nin dört bir yanından, vatanın her karış toprağından Diyarbakır’a geldik. Sizin ev sahipliğinizde başkanlar konseyini gerçekleştireceğiz. Katkılarınız için teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek de, bu ziyaretin, barışın tesisi, barış dilinin kullanılması ve algıların değişmesi adına önemli bir buluşma olduğunu söyleyerek, bu süreçte gazetecilere önemli görevler düştüğünü belirtti. İpek, “Umuyoruz Diyarbakır’ı en güzel şekilde tanıtırız” dedi.
 
Ziyarette Diyarbakır için hazırlanan tanıtım klipleri ve filmler de gösterilirken, TGF Genel Başkanı Atila Sertel, Vali Cahit Kıraç’a ziyaret anısına plaket takdim etti.
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi Toplantısı için Diyarbakır’a gelen 150 gazeteci, üç gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacak. Program dahilinde “Barış sürecinde medyanın dili ve rolü” konulu bir panel de gerçekleştirilecek.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir 12 Eylül’ü lanetledi!
İzmir’de, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 12 Eylül ...
Flaş! Emekli Albay Temizöz’e tahliye
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Balyoz ve faili meçhul davalarının sanığı emekli ...
TEOG sonrası boş kontenjanlar açıklandı
Dün 40 bin öğretmenin kontenjanlarının belli olmasının ardından, TEOG ...
 
Ayçe ailesinin acı kaybı
İzmir basının deneyimli isimlerinden ATV ve A Haber İzmir Temsilcisi Sefer ...
Flaş! HSYK'dan Savcı Öz'e inceleme
HSYK 3. Dairesi, Twitter’dan yayımladığı mesajlar nedeniyle Savcı Zekeriya ...
İzmir’de eş katiline ağırlaştırılmış müebbet
İzmir Bornova'da 2011 yılında boşanmak isteyen eşi Ferdane Çöl'ü, 10 yerinden ...
 
Trafikte 'mini yaka kamerası' dönemi
Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli 40 ekibe ses ve görüntü ...
Flaş! TSK’dan pilota dayak açıklaması
Kuveyt Büyükelçiliği diplomatları ve elçilik görevlilerinin, Hava Pilot ...
Kınık’ta işçiler alanda: Kaza değil cinayet!
İzmir’in Kınık İlçesi'nde Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva