HABERLER>SPOR
9 Temmuz 2018 Pazartesi - 13:59

Galatasaraylı milli sporcu İzmir’de maden arayacak!

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) Yönetim Kurulu’nda yer alan ve binicilik branşında milli sporcu, iş insanı Mert Emiroğlu’nun sahibi olduğu MRT Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş. Menderes’te mermer ocağı arama ve işletmek için dosya hazırladı.

Galatasaraylı milli sporcu İzmir’de maden arayacak!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İstanbul merkezli MRT Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş. İzmir Menderes’te, mermer ocağı arama ve işletme projesi için harekete geçti.

 Özdere Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Yarılgan Tepesi mevkisinde gerçekleşecek yatırım için tanıtım dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim edildi.

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) Yönetim Kurulu’nda yer alan ve binicilik branşında milli sporcu, iş insanı Mert Emiroğlu’nun sahibi olduğu firma 985 bin liralık bedelle projeyi hayata geçirecek.

PROJE BİLGİLERİ
Bakanlığa verilen ve ilerleyen süreçte ÇED kararı açıklanacak olan projenin dosyasında bilgiler bölümünde, ‘24,99 hektar alanda 50 bin metreküp mermer üretim kapasitesi hedeflenmektedir. Üretilen mermer blokları proje alanında işleme tabi tutulmadan blok mermer olarak satılacaktır. Proje konusu faaliyet alanı İzmir İl Merkezi’nin 31,5 kilometre güneyinde, Menderes İlçe Merkezi’nin 19 kilometre güneyinde ve Özdere Cumhuriyet Mahallesine ait en yakın konutların 4,3 kilometre kuzeyinde yer almaktadır.  Proje Alanı devletin hüküm ve tasarrufundaki orman arazilerinden oluşmakta olup, 18 Nisan 2014 Tarih ve 28976 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Orman Kanununun 16’ncı Maddesinin Uygulama Yönetmeliği” kapsamında rehabilitasyon projesi hazırlanacaktır.

Üretim çalışmaları safhasından önce, yarma ve sondaj açma çalışmaları yapılacaktır’ denildi.

40 METRELİK SONDAJ
Ayrıca yarma ve sondaj çalışmaları için de, ‘Yarma işlemleri başlamadan önce üretim sahası üzerinde varsa bitkisel toprak kaldırılacak ve düzenlemede kullanılmak üzere depolandıktan sonra, dekapaj malzemesi iş makinesiyle sökülecektir. Yarma arama sırasında söküm işinde patlayıcı madde kullanılmayacaktır. Yer altında bulunan madene ulaşılıp çıkarılan malzemenin maksimum 10 kilogramlık kısmı analiz için laboratuvara gönderilecek, geriye kalan kısım ise tekrar açılmış olan yerlerin doldurulması işleminde kullanılacaktır. Malzemenin incelemeleri gerçekleştikten sonra madenin saha içerisindeki dağılımı tespit edilmiş olacaktır. ÇED Alanı içerisinde belirlenen her bir sondaj çalışmasında yaklaşık 40 metrelik derinlikte rezerv tespiti yapılması planlanmaktadır. Sondaj alanlarında, sondaj delik çapları 10 santimetre ve sondaj derinliği 40 metre olacaktır’ ifadeleri yer aldı.

FİRMA HAKKINDA
MRT Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş. Mert Emiroğlu tarafından 29 Temmuz 2013 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur.

2010 yılı İstanbul Işık Üniversitesi İngilizce İktisat mezunu olan Emiroğlu, 15 sene boyunca Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil ettiği ve şampiyonluklar yaşadığı Binicilik Sporundaki Milli Sporculuk kariyerini sonlandırarak, aileden gelen iş olan Madencilik sektörüne adım atmıştır.

MRT Maden kuruluşundan sadece 3 ay sonra, 1 Kasım 2013’te Burdur bölgesinde ilk Mermer Ocağını açmış ve blok üretimine başlamıştır.

Ayrıca başta Burdur olmak üzere değişik illerde ki mermer ve maden sahalarında yeni rezervler tespit edilmiş ve bu sahalar 2014 yılı ve sonrasında değerlendirilmek üzere şirket bünyesine dahil edilmiştir.

 
Tekirdağ'daki faciada ölenlerin isimleri belli oldu
 
CHP'li Arslan'ın acı günü... Kardeşe son veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu, Karşıyaka'nın yıldızını aldı!
TFF 3. Lig'de forma giymek istemediği için Karşıyaka'dan ayrılmayı talep ...
Galatasaray genç yıldızı KAP'a bildirdi!
Galatasaray, Henry Chukwuemeka Onyekuru transferini KAP'a bildirdi. Yapılan ...
Ali Koç sinirlenerek masadan kalktı!
Taraftarın büyük bir heyecanla beklediği Jack Wilshere transferinin olumsuz ...
 
Karşıyaka'da potaya yeni yönetim
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde sezon öncesi transfer harekatını ...
Bucaspor'da İsa son anda kaldı
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup takımı Bucaspor'da başkan İrfan Bal, forvet ...
Bobo yeniden Süper Lig'de!
Bir dönem Beşiktaş forması giyen Brezilyalı golcü Bobo Süper Lig ekibi ...
 
Altay'ın ilk rakibi Bursaspor
Spor Toto 1'inci Lig'in yeni ekibi Altay, 2018-19 sezonu öncesi ilk hazırlık ...
FIFA'dan Vida'ya 'siyasi provokasyon' soruşturması
FIFA, Hırvatistan A Milli Futbol Takımı savunma oyuncusu Domagoj Vida ...
Altay'ın gençlerine talip var
Erzurum kampında yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Spor Toto 1. Lig ekibi ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva