HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
27 Ocak 2019 Pazar - 09:33

Fuarın vitrini “ Tasarımcılar Alanı” oldu

Dünyanın dört bir yanından moda tutkunlarını bir araya getiren 13. IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, B Fuaye alanında kurulan “Tasarımcılar Alanı” ile bu yıl fark yarattı. Özel koleksiyonları, atölye çalışmaları ve moda söyleşileriyle tüm ilgiyi üzerine çeken alan, fuar sokağına canlılık kattı.

Fuarın vitrini “ Tasarımcılar Alanı” oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) iş birliğiyle düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir – 13. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, “Moda Tutkunu” sloganıyla dünyanın dört bir yanından moda severleri bir araya getirdi. 2018’in atılımlarıyla yeni yılı dolu dolu karşılayan fuar, tasarımda markalaşma hareketini tüm dünyaya kanıtladı. Özel tasarım ürünleri, atölye çalışmaları ve seminerlerin yapıldığı "Tasarımcılar Alanı" fuar sokağına canlılık kattı. Moda ve tasarım dünyasından herkesin buluşma noktası haline gelen alanda ritim bir an olsun düşmezken, modacıların özel koleksiyonları da büyük ilgi gördü. Tasarımcıların 2019-2020 koleksiyonları için katılımcı ve ziyaretçilerinden özel siparişler aldığı alan, fuarı bir moda şölenine dönüştürdü. 
“Burası güzel bir vitrin oldu”
Modacı Erol Albayrak, “Modanın gerekliliğidir görünür olmak. Burada her şey çok net görünüyor.  Fuar sokağına hareket geldi. Standartların dışına çıkılmış bu kez. Görünür olmak önemli çünkü zaten bir trend alanı burası. Tasarımcılar hep ulaşılmaz gösterilir ama biz bundan rahatsız oluyoruz. Katılımcı ve ziyaretçilerle iç içe olup fikir alışverişi yapmamız lazım. Burada fikirlerimizi insanlara sunma ve onlardan beslenme olanağı elde ettik. Onların tepkileri bizim için önemli. Tasarımcılar, sektör alıcıları, öğrenciler herkes buradaydı. Keyifli ve sinerjisi yüksekti.  Öğrencilerin üretime dahil edilmesi çok güzel olmuş. Tutku ve heyecanları var. Kumaşlara dokunuyorlar, bir şeyler üretiyorlar. Bir süre sonra o kumaşlara form vermeye başlayacaklar. İşte bu alanlarda pişecek hepsi. Tam isabet olmuş. Tasarım fuarın kalbidir. Burası güzel bir vitrin oldu. Ben dünyada bu kadar görkemli bir fuar görmedim” dedi. 


“Tasarıma dair her şey buradaydı”
Tasarımcılar Alanı ile ilgili duygularını ifade eden modacı Erdal Güvenç, “Moda tasarımcıların bir arada olması gerekir. Bu tip şeyler yurt dışında fuarın tam merkezinde olur. Bu yer herkese kendini özel hissettirdi. Çok sükseli geldi bana. Hem fuarın kalbindeydik hem de soyutlanmıştık. Başka bir boyuttu burası. Workshop alanı çok güzel oldu. Eminim modacılar da burada olmaktan çok mutlulardır. İnanılmaz güzel tasarımlar vardı. Çok keyifli oldu. İzmir moda ve tasarım konusunda kendini kanıtladı.  Büyük isimlere ve ülkelere gayet güzel koleksiyonlar yapılıyor. Birkaç yıl sonra çok sağlam Türk markaları ve Türk tasarımcıları yurt dışında boy gösterecektir. Ve bir kısmının bu fuardan çıkacağına eminim. Dünyada bu tip gelinlik yarışması yapan tek fuar burası. Genç tasarımcılara çok büyük bir olanak sağlanıyor. Performans defilesi yapma hakkı veriyor bir kere. Koca bir koleksiyon yapıyorlar, ürünlerini en ünlü mankenler giyip böyle büyük bir fuarda sergileniyor. Para ödülü bir yana, genç tasarımcılar için bu paha biçilemez bir fırsat. Tasarıma dair her şey bu fuardaydı.” dedi. 

Tasarımcılar Platformu’nda üretim durmadı
Üniversitelerin moda ve tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Tasarımcılar Platformu’nda ise üretim bir an olsun durmadı. “Senin sırrın ne?” temasıyla hayallerindeki modelleri drapaj yöntemiyle diken genç tasarımcılar, mankenler üzerinde hazırladıkları kalıpları fuarın son gününde sergiledi. Atölye eğitmenlerinden Belkıs Ramazan Öztürk, süreci öğrenciler açısından şöyle değerlendirdi:

Tasarım Yarışması’na katılacaklar
“Onlar için böyle bir fuarda bunu gerçekleştirmek çok önemli. Her biri sabahtan akşama kadar var gücüyle çalıştı. Okuyan öğrenciler için böyle bir organizasyonun olması çok güzel. Geleceği hedefleyenler tasarımcılar için İzmir bu sektörde gittikçe büyüyor. Kendilerini göstermek adına güzel bir platform oldu. Bir sonraki fuarda her biri Gelinlik Tasarım Yarışması’na katılmaya karar verdi” dedi. 

“Yeni Nesil Etkisi”
21-24 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleşecek fuar kapsamında düzenlenecek olan 11. Gelinlik Tasarım Yarışması’nın teması ise şimdiden belirlendi. Bu yıl, “Sadelikteki Yaratıcılık” temasıyla katılımcılarını zorlasa da bir o kadar yaratıcı tasarımlara imza atan yarışma, yeni katılımcılarına “Yeni Nesil Etkisi” ile merhaba diyecek. Tasarım Yarışması’nın genç yeteneklere ilham olması için fuardan verdiği mesaj ise şöyle:

“Zaman değişiyor. Tamamen kendin olan fikirleri tasarıma dönüştürme zamanı. Yeni hiçbir zaman sonlanmayacak anlamına gelmiyor, her zaman bir yeni nesil trend etkisi olacaktır. Eğer bir trend seni etkisi altına alıyorsa, muhtemelen seni yansıttığı içindir. Tasarımındaki detaylar senin ruhundaki inceliği yansıtmalı. Yeni nesil esintileri görebileceğimiz tasarımlarla buluşmak dileğiyle…”

 
Balçova'dan öğrencilere karne hediyesi
 
Bornova’da geri dönüşümde örnek proje
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bir sonraki fuarda da görüşeceğiz'
Leather & More – 2. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, üç gün boyunca gerçekleşen ...
IF Wedding Fashion İzmir’de gelinlere makyaj önerileri
IF Wedding Fashion İzmir’de Uygulamalı Make-Up söyleşisine katılan Ünlü ...
Özel tasarımlarıyla sektöre adım attı
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında ...
 
İzmir, Uğur Mumcu'yu unutmadı
İzmir'de Gaziemir, Karabağlar, Bornova ve Foça'da düzenlenen etkinliklerle anıldı.
AASSM'de 'iki yaka' bir araya geldi
Bodrum Oda Orkestrası'nın konserine evsahipliği yapan Ahmed Adnan Saygun ...
Asarlık'tan Beethoven dizelerine... İzmir'in mahalle orkestrası sahnede
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeteneği olmasına rağmen maddi yetersizlikler ...
 
Kitaptan elde edilen gelirle ne yapacağını açıkladı
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, 2 bin 500 liraya 1881 adet satılan ...
'Amacımız sektörü canlandırmak'
Leather & More – 2. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, sektörün önde gelen ...
Çiğli’de sinema şölenine yoğun ilgi
Öğrencilere karne hediyesi olarak her yıl sinema günleri düzenleyen Çiğli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva