HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ağustos 2017 Pazar - 11:57

Fuarda Gaziemir farkı: Büyük ilgi görüyor

86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan Gaziemir Belediyesi standı yoğun ilgi görüyor. Teması ‘Enerji’ olan fuarda, belediyenin temaya uygun projeleri ve çalışmaları anlatılıyor.

Fuarda Gaziemir farkı: Büyük ilgi görüyor

Bu yıl ‘enerji’ temasıyla 86. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan Gaziemir Belediyesi’nin bu temaya uygun yaptığı tanıtım ve aktiviteler vatandaşların ilgisini çekiyor. Gaziemir’in çevre dostu Belediye Başkan Halil İbrahim Şenol’un enerji, geri dönüşüm ve çevre konusunda hayata geçirdiği çalışmalar hakkında ziyaretçilere bilgi sunulurken, her gün ayrı bir aktiviteyle halkın karşısına çıkılıyor. Belediye standında fuar temasına uygun olarak, Başkan Şenol’un hayata geçirdiği akıllı, çevreci, teknolojik ve kendi enerjisini üreten belediye hizmet binası hakkında detaylı bilgi veriliyor. Geri dönüşümü ilk başlatan ilçe belediyesi olan Gaziemir Belediyesi’nin cam atıkları geri dönüştürdüğü özel kumbaraların tanıtımı da yapılıyor. Kadınları ekonomik hayata çekmek için hayata geçirilen Organik Oyuncak Üretimi hakkında bilgi verildiği stantta belediyenin fiziki ve sosyal projeleri hakkında da ziyaretçilere bilgi veriliyor.

Fuar ziyaretçileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, vatandaşların istek ve taleplerini dinliyor, talep edenlerle bol bol fotoğraf çektiriyor.

Enerjisini üreten bina
Gaziemir Belediyesi’nin akıllı, çevreci, teknolojik hizmet binası, kullanılan teknolojik sistemler sayesinde yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak ihtiyaç duyduğu enerjiyi üretiyor. Binanın çatısında, bölgenin coğrafi ve iklim koşulları göz önüne alınarak özel olarak üretilen güneş enerjisini elektrik enerjine çeviren paneller yer alıyor. İki tarafı cam olan fotowoltaik modüllerin Türkiye’de ilk kez kullanıldığı bina da yapılan ölçümler sonucu bölgeye en uygun enerji panelleri kullanıldı. Böylece güneş ışınlarından en yüksek oranda yararlanarak daha çok elektrik enerjisi sağlanıyor. Aynı zamanda Türkiye’de ilk defa kullanılan güneş ışınlarını iletebilen çift camlı fotowoltaik modüller sayesinde binanın gün ışığından faydalanması sağlandı.
Günlük 37 evin ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üreten sistem yılda bin 10 kWh elektrik üretiyor. Sistem, yüksek verimi sayesinde 4-5 yılda kendini amorti ediyor. Yenilenebilir enerji kaynağı olan güneşi kullanan sistem çevrenin korunmasına da önemli katkı sağlıyor. Yağmur suyunun depo edilerek lavabolarda kullanıldığı binanın çatısında yer alan özel paneller sayesinde güneş enerjisinden sıcak su da elde ediliyor. Bu sistemle belediye bütçesine önemli katkı sağlanırken çevre kirliliğinin de önüne geçiliyor.

Sürpriz maket

Gaziemir Belediyesi Hizmet Binası’ndan esinlenilerek özel olarak tasarlanan standa ziyaretçileri özel bir sürpriz karşılıyor. Gaziemir’de Sami Usta olarak bilinen Sami Denktaş tarafından yapılan hizmet binasının maketi yoğun ilgi görüyor. Sami Denktaş, tamamen geri dönüşüm malzemeleri kullanarak yaptığı maketi 5 ayda tamamladı. 1 metre 40 santim genişlik ve 1 metre 10 santim yüksekliğe sahip maket büyük beğeni topluyor.

 
Konak’ın kızları kupa sevincini Pekdaş’la paylaştı
 
Kemalpaşa’da ‘Umut Vaad Eden Deha’ toplantısı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Ağustos 2017 Pazar 12:16

Uluslararası fuarda ilçe belediyeleri her yeri kaplamışlar. Eskiden bu kadar ilçe belediyelerin ön planda olduğunu hatırlamıyorum.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ın kızları kupa sevincini Pekdaş’la paylaştı
Kadın futbolunda yakaladığı başarılarla adından söz ettiren Konak Belediyespor’un ...
Başkan Uyar Balıklıova'da ilk iş gününde kadınların yanında!
Urla Belediyesi tarafından yapılan Balıklıova Sahil Düzenlemesi içerisinde ...
İEF'te Karşıyaka standı: Dev dinozorlarla fotoğraf yarışı!
Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 86'ncı kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal ...
 
Ödemiş Belediyesi o iki mahalleyi sildi süpürdü
Ödemiş Belediyesi, ilçe merkezine uzak mahallelerdeki toplu süpürme çalışmalarını ...
Ödemiş'in o mahallesi muhtarlık ofisine kavuştu
Ödemiş Belediyesi, merkeze uzak mahallelerde muhtarlık ofisleri yapmaya ...
Ödemiş Belediyesi İzmir Fuarı’nda yerini aldı
Ödemiş Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) stant açtı. Kentin ...
 
Foça uluslararası vitrinde
Foça Belediyesi, 18 Ağustos-27 Ağustos 2017 tarihlerinde düzenlenen ‘‘İzmir ...
İEF’de Konak’a yoğun ilgi
Konak Belediyesi’nin İzmir Enternasyonal Fuarı’nda açtığı stant ilk günden yoğun ilgi gördü.
Selçuk Belediyesi, İzmir Fuarı’nda
İzmir Enternasyonal Fuarı 86. Kez kapılarını açtı. Türkiye’nin yanı sıra ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva