HABERLER>GÜNCEL
28 Nisan 2020 Salı - 17:13

Fransa'da beyin ölümü gerçekleşti dediler, Türkiye'de tepki verdi

Fransa'nın Lyon kentinde kalbi durunca kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleştiği belirtilen ve Türkiye'nin gönderdiği ambulans uçakla Konya'ya getirilen Zekeriya Kılınç (33), tedavi sürecinde tepkiler vermeye başladı. Kardeşinin Fransa'da ölüme terk edilmek istendiğini söyleyen İlyas Kılınç, ''Gözünü açıp, ayağından ufak tepkiler verdiğini öğrendik. Bu da bizi mutlu etti. Umut verici bir durum. Çünkü Fransa'da beyin ölümü gerçekleşti diye, fişini çekmek istemişler'' dedi.  

Fransa da beyin ölümü gerçekleşti dediler, Türkiye de tepki verdi

Lyon kentinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Zekeriya Kılınç, 30 Mart günü kendisine ait iş yerinde çalıştığı sırada kalbi durunca kaldırıldığı hastanede yoğun bakım servisine alınıp, yaşam destek ünitesine bağlandı. Fransız doktorların beyin ölümünün gerçekleştiği ileri sürerek imza istediği aile, Türk konsolosluğuyla irtibata geçti. Konsolosluk yetkilileri ise Kılınç'ın beyin ölümünün gerçekleşmediğini öğrendi. Bunun üzerine Kılınç, Türkiye'den gönderilen ambulans uçakla 16 Nisan günü Konya'ya getirilerek tedaviye alındı. 

Konya Numune Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Zekeriya Kılınç’ın, ağabeyi İlyas Kılınç, kardeşinin tepkiler vermeye başladığını belirtti. Kılınç, şunları söyledi:

''Kardeşim 30 Mart gecesi kendi iş yerinde çalışırken kalbi duruyor, sonra yoğun bakıma kaldırıldı. Ancak normal bir odaya alınmış, solunum cihazıyla birlikte. Sonra Türk konsolosluğumuz olayı duyduktan sonra, uçak ambulans istenip Türkiye'ye getirildi. Yaklaşık 1, 5 haftadır kardeşim Türkiye'de. Pazar günü güzel bir haber aldık, gözlerini açtığına dair. Gözünü açıp, ayağından ufak tepkiler verdiğini öğrendik. Bu da bizi mutlu etti. Tabii doktorlar raporu bekliyor, ona göre somut dönüş yapacaklar. Fransa beyin ölümünün gerçekleştiğini ve fişini çekeceklerini söylemişlerdi. Günde 3-4 hastanın beyin ölümü gerçekleşip fişini çektikleri için normal bir durum olduğunu söylemişlerdi. Biz bunu kabul etmedik.'' 

'GERÇEKTEN ACINACAK DURUMDALAR'

İsveç'ten koronovirüs tedavisi için getirilen Emrullah Gülüşken'i hatırlatan Kılınç, ''Avrupa'nın durumu çok kötü. İsveç'ten de koronavirüs hastası bir vatandaşımız Türkiye'ye getirildi. Onu da çocuklarının yanına bırakmışlardı. Avrupa'da doğup, büyüdüm, neden Avrupa'da böyle bir şey oluyor anlam veremiyorum. Gerçekten acınacak durumdalar. Türkiye'de ise ambulans uçakla hastalarımız ülkemize getiriliyor. Kardeşimi görmek için yanına giren kişilere bile ayrı ayrı koruyucu kıyafet vermemişler. Birisi giyip, birisi çıkartmış ve o şekilde kardeşimi görme şansları olmuş. O nedenle Avrupa'da yaşan Türklere de sağlık sigortası yaptırmalarını tavsiye ediyorum'' diye konuştu. 

Kardeşinin 3,5 yaşındaki ikizleri ile 1, 5 yaşında olmak üzere 3 çocuğunun olduğunu hatırlatan Kılınç, ''Eşi ve çocukları Fransa'da, onları da Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Onun için uğraşıyoruz. Kardeşimin son durumunu öğrenince sevindi ve mutlu oldu'' dedi. 

Kılınç, kardeşinin iyileşme sürecinin hemen gerçekleşmeyeceğini ve zaman alacağını belirterek, tepkiler vermesinin bile umut olduğunu sözlerine ekledi. (DHA)

 
İzmir'de Ramazan imecesi: Bağışlar 110 bini geçti
 
O aşı maymunların tamamında olumlu sonuç verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık çalışanı Naime'nin şüpheli ölümü
Osmaniye'de işitme ve konuşma engelli sağlık çalışanı Naime Taş, 7'nci ...
Feyzioğlu: Tasvip etmemiz mümkün değil
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu'nun ...
MSB: 11 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığından, "Barış Pınarı bölgesine sızma girişiminde ...
 
Sağlık çalışanının şüpheli ölümü!
Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, işitme ve konuşma engelli sağlık çalışanı ...
'Ekmeği 90 derecelik fırında 10 dakika tutun'
Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim ...
Erdoğan'dan normalleşme açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüsle mücadele kapsamında bir kez daha ...
 
Diyanetten 'eşcinsellik' açıklaması!
Din İşleri Yüksek Kurulu, Diyanet İşleri Başkanı'nın sözleriyle gündeme ...
Bakan cezaevlerindeki vaka sayısını açıkladı!
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 4 farklı cezaevinde 120 tutuklu ve hükümlüye ...
48 saat içerisinde açıklanması bekleniyor: Yeni genelge geliyor!
CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova yeni bir genelgenin önümüzdeki ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva