HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
24 Mart 2018 Cumartesi - 12:35

Folkart'tan örnek proje: 'Kalplerimiz Bir'

İzmir sanat, iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri, “Kalplerimiz Bir” isimli sosyal sorumluluk projesi için ünlü sanatçı Burak Kut ile birlikte şarkı söyledi. Gecenin geliri Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Bölümü yararına kullanılacak.

Folkart tan örnek proje:  Kalplerimiz Bir

İzmir sanat, iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri “Kalplerimiz Bir” sosyal sorumluluk projesi için bir araya geldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda  “Kalplerimiz Bir” olarak adlandırılan sosyal sorumluluk gecesinde,  İzmir’in önde gelen isimleri, ünlü sanatçı Burak Kut ile birlikte Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Bölümü’nün yenilenmesi için sahneye çıkarak şarkılar söyledi. Ferah Sancak’ın öncülüğünü üstlendiği proje başta Folkart, Hilton İzmir, Mon Jardin olmak üzere kentin önde gelen sivil toplum örgütü liderlerinin desteğiyle hayata geçirildi.KALPLERİMİZ BİR
İlk “Kalplerimiz Bir” yardım gecesi 2015 yılında İş, sanat, spor ve cemiyet hayatının tanınmış isimlerinin desteğiyle ve tamamen gönüllülerin çalışmalarıyla düzenlenmişti. İşadamı Metin Sancak’ın eşi Ferah Sancak’ın öncülüğünde Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) yararına yapılan destek gecesi yoğun ilgi görmüştü. 2017 yılında ise Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin “Taşınabilir Kalp Tarama Cihazı” ihtiyacı için “Kalplerimiz Bir” isimli sosyal sorumluluk projesi hayata geçirilmişti. 

 “Kalplerimiz Bir” gecesi bu yıl Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Bölümü’nün yenilenmesi amacıyla düzenlendi. Hilton İzmir Oteli’nde ünlü sanatçı Burak Kut, iş dünyasının ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri ile birlikte sahneye çıktı. Geceye hazırlıklar birkaç ay önceden başladı. Folkart Academy Tiyatro Salonu’nda haftanın belli günlerinde biraraya gelen isimler, İzmir Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı Hasan Alptekin ile Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğrencisi piyano sanatçısı Oğuz Taşoluk eşliğinde geceye hazırlandı.BAŞHEKİM: “SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Gecede bir konuşma yapan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, “Kalplerimiz bir projesini ilk duyduğumuzda bizi oldukça heyecanlandırmıştı. Bu kadar nezih bir topluluğun, toplumun çok önemli bir sağlık sorununu gündeme taşıyarak, bu noktada destek veriyor olmasını anlamlı bulmuştum. Başta Sancak ailesi olmak üzere, Ferah Sancak hanımefendiye ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Hastanemiz 1971 yılında kuruldu. 1982 yılında araştırma hastanesi oldu. 1992 yılında da ülkemizdeki ilk kemik iliği naklinin gerçekleştiği Çocuk Onkoloji bölümü kurulmuş. Oldukça mütevazi şartlarda hizmet veriyoruz. Ülkemizin pekçok yerinden kabul edilen hastalar tedavi ediliyor. Bu geceden sağlanacak gelir ile Çocuk Onkolojisi Bölümü’nün daha iyi hizmet vermesine katkı sağlayacaksınız. Bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNCÜ İSİM FERAH SANCAK
“Kalplerimiz Bir” isimli gönüllü organizasyonunun öncüsü Ferah Sancak, tamamen gönüllü arkadaşlarının desteğiyle gerçekleşen ilk büyük organizasyonlarının 2015 yılında TÜRGÖK ile gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Sancak, “Görme engelli vatandaşlarımıza renk tanımlayıcı cihaz alımı için TÜRGÖK ile birlikte "Başkasının Karanlığına Sen de Bir Renk Kat" isimli müzayedeli bir etkinlik yaptık. Elde edilen gelirle 'renk tanımlama cihazları' satın alındı. Ardından yine birbirinden değerli arkadaşlarımız ile birlikte “Kalplerimiz Bir” isimli organizasyonumuzu yaptık. 2017 yılındaki organizasyonumuzda iş dünyasının ve cemiyet hayatının önemli isimleri ünlü modacı Siren Ertan ve Damat Ceremony'nin kıyafetleri ile podyuma çıktılar. Bu gecenin geliri ile de Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 'Taşınabilir Kalp Tarama Cihazı' alındı” dedi.

Sancak, tamamen gönüllü isimlerin yer aldığı, çeşitli kurum ve kuruluşların desteklediği yardım çalışmalarını bir isim altında sürdürmeye karar verdiklerini ifade etti. Bu nedenle organizasyonun ismini “Kalplerimiz Bir” olarak seçtiklerini anlatan Ferah Sancak, “Bu gecenin ismi bu nedenle Kalplerimiz Bir. Bugün burada geçen yıl olduğu gibi yine çocuklarımız için biraradayız. Sevilen sanatçı Burak Kut, bizleri yalnız bırakmadı. Onun da desteğiyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü'nün yenilenmesine destek vereceğiz. Organizasyonumuza destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sunuculuğunu Volkan Severcan’ın yaptığı gecede organizasyona destek veren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’a, Mon Jardin Organizasyon Firması sahibi Ali Deniz’e, Hilton İzmir Oteli adına da Gözde Kaydırak’a birer teşekkür plaketi verildi. Teşekkür plaketlerinin ardından cemiyet hayatının ünlü isimleri sahneye çıkmaya başladılar.ŞARKILAR ÇOCUKLAR İÇİN
Gecede ilk şarkıyı Volkan Severcan seslendirdi. Ardından gitarıyla Tolga Önder sahne aldı. Eşi Aslı Önder de sahne alarak şarkı söyledi. Şela Habif’e ise eşi Enis Habif piyano çalarak eşlik etti. Nesligül Sarıgözoğlu’ndan sonra Bengi Şen sahneye çıktı. Didem Özkardeş ve Melis Yamalıoğlu seslendirdikleri hareketli parçalarla katılımcıları çoşturdu. İlk olarak sahneye tek başına çıkan Berna Sipahi, Opera Sanatçısı Hasan Alptekin ile birlikte düet yaptı. Bu düet bittikten sonra izleyicilere büyük bir sürpriz yapıldı. Hasan Alptekin ve Volkan Severcan bir opera parçası seslendirirken, güçlü sesiyle Burak Kut salona girerek, sahnedeki ikiliye eşlik etmeye başladı.

İZMİR MARŞI COŞTURDU
Burak Kut sahneden inmeden Berkay Eskinazi, Yeşim Veryeri ve Siren Ertan’la düet yaparak çeşitli şarkılar seslendirdi. Katılımcılara bir diğer sürpriz ise İzmir Marşı oldu. Salonda sessizlik hakimden birden Barış Kaşka, Ferah Sancak ve İbrahim Görücüoğlu, salonun değişik yerlerinden İzmir Marşı’nı söyleyerek sahneye yürüdü. Sonrasında şarkıları seslendiren herkes sahneye çıkarak, tüm katılımcılarla birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.

İlk kez sahneye çıkan isimler, amatör olmalarına rağmen profesyonel sanatçılar gibi şarkıları seslendirdi. Türk müziğinin sevilen parçalarını söyleyen isimler izleyenlerden tam not aldı. Daha sonra Burak Kut, orkestrası ile birlikte sahne alarak katılımcılara sevilen parçalarını seslendirdi.

 

 

 
Tarihi gün: İzmirli tramvayına kavuştu
 
İzmir'de Stephen Hawking için lokma döktürdüler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da şiddete karşı anlamlı gösteri
Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi Tiyatro Grubu ve Kadın Meclisi ...
Konak'ta yürekteki sevgi şiirle dile geldi
İzmir’in kalbi Konakta 21 Mart Dünya Şiir Gün kutlamaları çok farklı bir ...
İzmir'în korosu yeni sesler arıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarını ...
 
Perde 36. kez açılıyor... İzmir tiyatroya doyacak
Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 36. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, ...
İzmir Caz Festivali'nde coşkulu final
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Yugoslavya Türklerinin yaşadıkları Bornova’da hatırlandı
Şar Dağı Ayakdaşları kitabının yazarı Dr. Keramettin Şar, 2018 yılı başında ...
 
40 yıllık çizgiler Konak’ta
Karikatür okurlarının yakından tanıdığı çizer ve mizah yazarı Cihan Demirci, ...
Gaziemir’de 'Çanakkale Mektupları' sergisi
Gaziemir Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 103. yılında, cephede savaşan ...
İzmir Caz Festivalinden Max Ionata geçti
Çağdaş caz sahnelerinin en büyük İtalyan saksafoncularından biri olarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva