HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
17 Mayıs 2017 Çarşamba - 12:27

Folkart'tan İzmir'e 475 milyonluk dev yatırım: Yeni proje yola çıktı!

İzmir'de önemli projelere imza atan Folkart'ın yeni projesi Incity yola çıktı. Bornova'da yükselen proje için düzenlenen lansmanda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, “İzmir'in bütününün Folkart Incıty benzeri projelerle taçlanacağına, şehrin siluetinin tamamen değişeceğine inanıyoruz" dedi.

Folkart tan İzmir e 475 milyonluk dev yatırım: Yeni proje yola çıktı!

EGEDESONSÖZ – İzmir’de büyük projelere imza atan Folkart Yapı, İzmir’e yeni bir eser kazandırmak için harekete geçti. 475 milyonluk dev yatırımın adresi bu kez Bornova olurken proje için bugün Folkart kulelerinde lansman düzenlendi.

Lansmanda konuşan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Incity projesi ile birlikte devam eden projeler ile ilgili detayları anlattı. Sancak, konuşmasında, “İzmir artık her noktada, yeni yatırımcıları karşılamaya hazır bir şehir.  Biz Folkart olarak İzmir'in muhteşem potansiyeline, geleceğine inanıyoruz. Bu potansiyeli yaşayarak gördük. Her zaman bu şehre layık olmaya çalıştık. Yenilikçi yapı projelerimizle, aslında tüm yatırımcılar için İzmir 'de çok iyi bir örnek oluşturuyoruz. İnşaat alanında bizimle bağlantılı tüm yan rektörleri de hareketlendiriyoruz. Yatırımlarımız ile İzmir şehir ekonomisine ciddi katkı sağlıyoruz. Folkart bugün burada lansmanını incity projesi dahil, 13 projeyi bir arada yürütüyor. Bu 13 projenin toplam yatırım değeri tam 4 milyar 352 milyon Türk lirasıdır. (1 milyar 209 milyon dolar). Bu projelerde, şu an için 1500 kişinin üzerinde insan çalışıyor. Bu sayıda, önümüzdeki aylarda projelere göre ciddi artış olacak. Tek başına Basmane'deki projemizde binlerce insan çalışacak. Yani İzmir'de istihdama ciddi katkı sağlıyoruz. Projelerimizle, şehirde rekabete dayalı çok olumlu bir yarış başlattık. Bu çok iyi bir yarış. Dünyada birçok şehir, örneğin Dubai, her zaman daha güzeli yapma yarışıyla, bugünlerine ulaştı” dedi.

ÇEVRECİ PROJE
Yeni projenin detayları hakkında konuşan Sancak, “Folkart Incıty, metro, çevre durağı bağlantısına, kulelerine ve alışveriş merkezlerine çok yakın konumuyla, şehri ayağınıza getiriyor. Estetik mimarinin konforlu yaşam alanları ile buluştuğu Folkart Incıty’de; konut, alışveriş, spor, eğitim ve eğlence, şehrin dinamizmi ile birleşiyor. Biz Folkart Incıty'inin bulunduğu alanı, Bornova Yeni Kent Merkezi olarak adlandırıyoruz. Bu alan, değişen, dönüşen İzmir'in yeni kent merkezi oluyor. Biz bu projeyle birlikte, bu alanda 2500'e yakın konut, ofis, çarşı birimi ürettik. Görüşmelerimiz sürüyor. Hedefimiz bu yeni kent bölgesinde yakın gelecekte 5000 bin civarında ek birim üretmektir.  Bu yatırım adımlarıyla projelerin çevresi de, görsel olarak çok olumlu yönde değişime uğruyor.

Örneğin Folkart Incıty ile Folkart Time arasında kalan bir sokağı, belediyemizden izin alarak biz düzenliyoruz. Estetik düzeyi yüksek, örnek bir sokak düzenlemesi yapıyoruz. Yani gördüğünüz gibi, çevremize de değer katıyoruz. Bu güzel örnekler çoğalacak. Bornova Yeni Kent Merkezi kısa sürede şehrin en cazip noktası olacak. Biz bir gün İzmir'in bütününün Folkart Incıty benzeri projelerle taçlanacağına, şehrin siluetinin tamamen değişeceğine inanıyoruz. Her gün değerlenen ve az önce saydığım nedenlerle daha değerlenecek Bornova Yeni Kent Merkezi'ndeki Folkart Incıty, gerçekten çok iddialı bir proje. Her yönüyle çok iddialı. Peyzajından spor alanlarına kadar, tüm özellikleriyle çok iddialı. Biz bugüne kadar tüm projelerimize güvendik. Hepsinin birbirinden farklı, övgüye değer özellikleri var. Ama Folkart Incıty de en güvendiğimiz projelerin başında geliyor. Benim de oturduğum Narlıdere Folkart'ın tahtını sarsabilecek nitelikte bir projeyle karşınızdayız. Folkart Incıty yeşilin her tonuna, bin bir çeşit çiçek kokusu eşlik edecek. Düşünün kendisine ait yemyeşil korosu olan bir projenin içindesiniz. 700 konut 42 ticari birimden oluşan proje alanının, yüzde 70 yeşil dokuyla kaplı” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE AKTÖR OLMAK İSTİYORUZ
İzmir'de kentsel dönüşüm konularında çalışacaklarını da belirten Sancak, "Uzundere'de yaptığımız sosyal sorumluluk projesi. Deneyim kazanmak için girdik. Zamanında teslim edeceğiz. Depreme dayanıksız 315 bin konut var. Kentsel dönüşüm alanında aktör olmak istiyoruz. İstanbul-İzmir Otoyol üzerinde yatırım planlıyoruz ama içeride büyük projeler yapıyoruz. Rahatlarsak Bursa, Balıkesir, Denizli ve Aydın'da yatırım yapacağız. Hayalimiz Londra, Paris ve Miami'de yatırım planlıyoruz. Türk müteahhitler ortaya çıksın istiyoruz. Basmane projesi de tüm hızıyla devam ediyor. Yeni hali ve projesi de kısa sürede ortaya çıkacak" dedi.

Sancak, İzmir'de Ankara ve İstanbul gibi arz talep dengesizliğinin olmadığını belirtirken stok konut fazlalığının olmamasının fiyatları da dengelediğini söyledi.

UCUZA DAİRE İSTEDİLER VERMEDİM!
Sancak, Çeşme Ardıç'taki proje için "deniz dolduruldu" haberlerine de sert tepki gösterdi. Sancak, "Ucuza daire istediler, vermeyince bunu yaptılar. Yöneticilere talimatım var bir metre kare fazla yer istemiyorum. Birilerine gebe kalacağım diye bunu asla yapmam. 4 bin 500 kişinin çalıştığı yeri karaladılar. Kimse haksızlık yapamaz. Hadi bakalım, hodri meydan. Alnımız açık. Bir tek ağaç için projeyi revize ettik. Bunlar ise bizi karalamaya çalışıyorlar. Çeşme Belediyesi gerçekleri açıkladı. Onlar da bizimle birlikte işbirliği halinde gösterildi. Denizi doldurmak vatan hainliğidir. Burası muz cumhuriyeti değil. Yasa da hukuk da çalışıyor. Vicdansızlarla her zaman kavga edeceğiz. Çünkü insan olmanın gereği de budur" diye konuştu.

 

 
Altıok: 'Kanserli Köy'ü Meclis'e taşıdı
 
24 saatte kül oldu, 20 yılda yeşerecek!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Mayıs 2017 Perşembe 13:05

"Çiğli'de göremiyoruz Folkart'ı." deyip sonra da "Bir tek Çiğli koçtaş yanindaki Folkart mavişehir projesi var." demek. 😀😆

Yorumu oyla      11      5  
18 Mayıs 2017 Perşembe 13:03

"avrupa şehrinde bu akdar gokdelen var yaw.." beton manyağı olduk deyip Avrupa'yı örnek göstermek. Canım benim Avrupa'nın merkezleri bildiğin beton. İç içe geçmiş yapılar dolu, sadece çarpık değil. Bizde de beton ama hem çarpık hem de dandik bina dolu, aradaki fark bu. Burada konu sancak grubu değil, yapılacak her projeye rant var yapılmasın gözü ile bakılması.

Yorumu oyla      11      5  
18 Mayıs 2017 Perşembe 08:42

Folkartın yönetimi bornova'nın deniz bile görmeyen yer olduğunu biliyormu acaba? Çiğli'nin denize yakın konumu dururken, denizle alakası bile olmayan bornovaya betonu gömmek boş işler. İzmir, bir deniz şehridir. Duyurulur.

Yorumu oyla      12      6  
18 Mayıs 2017 Perşembe 08:39

İzmir'de bornovadan başka yer yokmu? Çiğli'de göremiyoruz Folkart'ı. Bir tek Çiğli koçtaş yanindaki Folkart mavişehir projesi var. Başka yok.

Yorumu oyla      13      6  
volkan 18 Mayıs 2017 Perşembe 03:56

ne kadar betona meraklı toplumuz yaw ..sankı sancak grubu babasının oğlu savunuyor..yaw adam yapıp satıyor.. ankara cad sırayla gokdelen doluyo istanbul bitti sıra izmire geldi gokdelen manyagı olduk hangı avrupa şehrinde bu akdar gokdelen var yaw..

Yorumu oyla      12      6  
sezarın hakkı sezara 18 Mayıs 2017 Perşembe 02:28

şehrin merkezi çankaya falan değil artık. o 10 sene önce falandı sanırım. çankaya ve alsancaktaki orta ve üst grup şirketlerin hepsi bayraklı hattına taşındı. şu an çankayadaki iş merkezlerinin çoğu ya merdivenaltı çağrı merkezleri yada kira uygunlugundan dolayı duran alt ve orta ölçekli şirketler. tabi çukurda yapılsın zaten ikon bir proje geliyor ama İzmirde gökdelenler sadece Yeni kent merkezine yapıalcak diyipte izmirin her yerine ayrı yar gökdelen dikmek kötü olacak. haliyle hilton o bölgede ilk göz ağrımızda olsa ,tek başına baya kötü durdu. şimdi folkart oraya 270m lik bina dikecek oda haliyle kelebek konmuş gibi duracak. örnek point bornova o bölgede nekadar absürt duruyorsa aynı işte. her yere gökdelen dikilmemeli !!! bu projeye gelirsek yeri güzel,kendisi güzel, aşşağıda altaylı arkadaş demiş. o bölgede zaten yeterli büyüklükte park izmir yapıldı. her yere park yapmakta olmaz! ayrıca şu projeye karşı çıkanı anlamak mümkün değil . renderlar da mimarisi gayet güzel gözüküyor.

Yorumu oyla      11      6  
17 Mayıs 2017 Çarşamba 22:53

"bir önceki tariş prozesi dava yüzünden iptal oldu dogru ancak. YKm onayı büyükşehirden geçti bence siz uyuyorsunuz. YKM nin önünde şu an hiç bir engel kalmadı. Tariş projesini okuyunuz %40 ı konut olabilecek ." Yahu daha önce YKM onayı Büyükşehirden geçmemiş miydi de proje iptal oldu ? 😀 Daha dün yeni projeyi de onaylanmıyoruz diye odalar açıklama yaptı. Resmen şehrin göbeği, liman arkası bölge yıllardır atıl duruyor. Dünyada başka bir şehirde örneği yoktur. ☺

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 17 Mayıs 2017 Çarşamba 20:14

ha ha ha ... adam daha haberi okumamış gelmiş burada ezbere yorum yapıyor. bu basmane projesi değil önce bunu bil. basmane projesi de yapılmalıdır ki zaten yapılacak. new york manhattan' da central park vardır, etrafında da onlarca gökdelen ... kültürparkı tamamen yeşil alan olup etrafında gökdelenler olabilir. dünyadaki en gelişmiş şehirlerin merkezi yüksek yapı dolu, bizde de şehrin merkezi çankaya' da pazar malı kıyafet satan mağazalar, dönerciler, 2.el telefoncular var.

Yorumu oyla      12      5  
17 Mayıs 2017 Çarşamba 19:36

Kordon' daki tüm binaları ve altındaki işletmeleri yıkıp çim ektik mi dünyanın en gelişmiş şehri oluruz. :) merkez halkındır :)

Yorumu oyla      11      6  
kafayı rant ile bozmak ! 17 Mayıs 2017 Çarşamba 19:24

efendim şehrin merkezi halkınmış ( daha projenin nereye yapıldığını bilmiyor ), gelişmek de bu değil yeşil alan yapmakmış. kardeşim neyin kafasını yaşıyorsun ? tüm merkezdeki evleri yıkıp yeşil alan mı yapalım ? yol yapma, tünel yapma, köprü yapma, gökdelen yapma ... niye? bunlarla gelişme olmazmış, rant varmış. sen çok meraklı isen yık evini park yap, tutan yok. folkart ın utanç çukuruna yapacağı basmane projesinin dibinde koskoca kültürpark var, adam yeşil alan olsun diyor. adam 80 milyon dolar verip arsayı almış sanki birileri hediye etmiş gibi yorumlar yazılıyor. bu tipler yüzünden şehrin göbeğinde 15 yılı aşkın çukur duruyor.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in o ilçesine TOKİ müjdesi
Torbalı Belediye Başkanı Görmez’in göreve gelmeden önce vaatleri arasında ...
Mimaride şık tasarımların adresi: Bİ Mimarlık
Yola “Mutlu ekip, güzel projeler, mutlu müşteriler” sloganı ile çıkan ...
TOKİ'den İzmir'in iki ilçesinde dev satış
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 14 ilde toplam 411 bin 151,65 ...
 
Folkart'tan 'Ardıç Koyu' için kritik açıklama
İzmir’in Çeşme İlçesi’nde farklı yerlerde inşaat projeleri devam eden ...
Türkler bu ülkede ev kuyruğunda
Türk yatırımcıların yurtdışında yaptığı satın almalarda dikkat çeken detay ...
İzmir’de yaşamın yeni adresi: Larissa Göl Evleri
Alt yapısı, kültür-sanat, otopark, alışveriş merkezleri ve çevre ile bütünleşen ...
 
Ege-Koop'un 2 onur projesi yola çıkıyor
Ege-Koop'un 13. onur projesi Ege-Koop İzmir Körfez Evleri ile 14. prestij ...
'Basmane Çukuru'nda mutabakat: Yeni proje nasıl olacak?
Folkart ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında, İzmir’in merkezi Basmane’de ...
DSİ'den İzmir'e 'yapı malzemeleri laboratuvarı'
İzmir'de bulunan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, projelerinde kullandığı malzemelerin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva