HABERLER>SPOR
18 Ocak 2018 Perşembe - 13:37

Folkart'tan ilk açıklama: Amaç Karşıyaka'ya aşkla hizmet

Tarihinin en ağır borç yüküyle uçurumun kenarına gelen, yönetimin istifa ettiği Karşıyaka'ya aylardır şirketleşme çalışmalarından sonuç alınamadıktan sonra somut şekilde talip olan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, ilk açıklamayı yaptı.

Folkart tan ilk açıklama: Amaç Karşıyaka ya aşkla hizmet

Karşıyaka'ya aylardır şirketleşme çalışmalarından sonuç alınamadıktan sonra somut şekilde talip olan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, ilk açıklamayı yaptı.

Amaçlarının Karşıyaka'ya aşkla hizmet olduğunu belirten Sancak, 60 milyon TL'ye ulaşan kulübün toplam borcunun makul seviyeye çekilmesi için eski futbolcular, yöneticiler, tedarikçiler dahil tüm alacaklıları fedakarlık yapmaya davet etti. Mesut Sancak, Karşıyaka camiasının önde gelen isimlerinden gelen talep üzerine, Karşıyaka Spor Kulübü ile görüşmelerin gerçekleştiğini, ortak akılla mutabakat arandığını söyledi. 

Sancak, kulübün borcunun ancak makul bir seviyeye çekilebilmesi halinde İzmir'e karşı duydukları sorumluluk nedeniyle Karşıyaka'nın futbol ve basketbol şubelerine talip olabileceklerini belirtti.

Mesut Sancak, "Biz Karşıyaka'ya aşkla hizmet etme peşindeyiz" derken kulüp için temel yaklaşımını, "Bu şehirde kazandığımızı aynı zamanda bu şehire katkı getirecek projelerde harcayabilmeliyiz" sözleriyle özetledi. Folkart'ın patronu, bu şirketleşmenin yabancı futbolcularına olan acil borçları nedeniyle 18 puanı silinme ihtimali bulunan kulüp için en doğru çıkış yolu olduğunu, tüm alacaklıların anlaşmak üzere iyi niyet göstermesini, fedakarlığın sadece Folkart'tan beklenmesinin yanlış olacağını vurguladı.

Sancak, iki taraf arasında görüşmelerin sürdüğünü bildirip, "Bu şehirde kazanıp bu şehire geri vermesini bilmeliyiz. TFF 2. Lig'de 11 puanla devreye ciddi bir şekilde düşme tehlikesiyle giren Karşıyaka'nın transfer yasağı kalkmadığı takdirde yeni puan silme cezaları alma riski var. Artık alacaklıların ciddi olarak fedakarlık yapması gerekiyor. 20-21 Ocak'ta yapılacak olağanüstü kongrede ortak akıl ışığında tüzük değişikliği ile şirketleşme kararı bekliyoruz. Bu süreçte borç tutarının makul bir çizgiye çekilmesini istiyoruz. İzmirliler ve bir Karşıyakalı için Karşıyaka'nın gönüllerdeki yerini, Karşıyaka aşkını biliyoruz. Karşıyaka için en doğru yol, dünyada ve Türkiye'deki örnekler gibi şirketleşmeye gitmek. Genel kurulun saygın iradesini, şirketleşme konusunda adım atmaya davet ediyorum" dedi.

YAŞAR HOLDİNG: BASKETBOLA BİZ DE TALİBİZ
Karşıyaka Kulübü Basketbol Takımı'nın sponsoru Yaşar Holding, şirketleşme kararı alınması halinde 20 yıldır markalarını paylaştıkları basketbol şubesine daha önce de olduğu gibi talip olduklarını bildirdi.

Yaşar Holdingden yapılan yazılı açıklamada, holdingin kurucusu Selçuk Yaşar'ın Karşıyaka sevgisinin gönüllülük esasına dayandığı belirtildi. 60 yıldır derneğe, son 20 yıldır da basketbola olan desteklerinin devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Futbol şubesinden kaynaklı borçlardan dolayı sıkıntıya giren basketbol şubemizde, sözleşmelerde belirlenmiş bütçenin üstüne çıkılarak yasaklar kaldırılmış, transferin önü açılmış, takımımız yeniden ayağa kalkmıştır. Son 20 yılda gururumuz olan basket takımımız, inanıyoruz ki, bundan sonra da başarıyla yoluna devam edecektir. İsteğimiz, dileğimiz, beklentimiz, hayalimiz 1912 ruhunun yaşaması ve devam etmesidir. Selçuk Yaşar’ın bize öğrettiği, anlattığı budur."

Bugüne kadar Karşıyaka Spor Kulübü için aktardıkları kaynağın çetelesinin tutulmadığının aktarıldığı açıklamada, "Ancak, şirketleşme kararı alınırsa 20 yıldır markamızı paylaştığımız, destekçisi bulunduğumuz basketbol şubesine daha önce de belirttiğimiz gibi ilgimiz doğal olarak mevcuttur." ifadelerine yer verildi.

Futbol şubesi şirketleşme çalışmaları yarım kalan Karşıyaka'da, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, kulübün eski borçlularıyla görüşülüp borcun makul bir seviyeye indirilmesi halinde futbol ve basketbol şubelerine talip olacaklarını açıklamıştı.

 
Tuna: Eğer bu takımın şampiyon olma potansiyeli varsa...
 
Bergama Belediyesi'nden ünlü caz ustasına ödül
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 19 Ocak 2018 Cuma 12:07

KSK futbol'da küme düşerse dünya tersine dönmez- Altay düştü ama şerefinden kaybetmedi.Birgün gençleri ile geri gelir. KSK basketbolu uzun yıllardır sırtlayan Yaşar eğer herhangi bir sebepten dolayı geri çekilirse yazıklar olsun - Demek ki bunca yıl KSK'liğinden değil- reklam nedeniyle sahip çıkmış denilebilir.

Yorumu oyla      12      5  
Bülent 18 Ocak 2018 Perşembe 17:17

Yuvarlak ifadeler.

Yorumu oyla      12      6  
Kaf sin kaf 18 Ocak 2018 Perşembe 15:47

Gümbuürrrr gümbürrrrrr geliyoruzzzz.... korkunun ecele faydasi yok bekle bizi eyy guzellll.....

Yorumu oyla      12      6  
18 Ocak 2018 Perşembe 13:57

Atatürkçü KSK akepelinin eline düşmüş. Yazık yazık. karşıyaka bitti artık. Yerine Çiğli gelsin. Karşıyakanın öcünü alır Çiğli.

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tuna: Eğer bu takımın şampiyon olma potansiyeli varsa...
Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin teknik direktörü Tamer Tuna, "Eğer ...
Altay'da gözler Muharrem'de
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta ikinci yarının ilk maçında pazar günü deplasmanda ...
Galatasaray'a İzmir'de yoğun ilgi
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında yarın Bucaspor'la karşılaşacak ...
 
Göztepe'de Poko'ya 11 yolu
Süper Lig'de Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağı ikinci yarının ilk ...
Altınordu'da Oğulcan'a görev
TFF 1'inci Lig'de Pazar günü evinde Elazığspor'la 2'nci yarının ilk maçına ...
Tire Stadı'nda ilk konuk Altay
Tire'de yapılan yeni stadyum 24 Ocak Çarşamba günü Tire 1922 ile Altay ...
 
Karşıyaka'da tünelin ucu göründü... Kurtuluş haritası belli oldu!
Mali olarak dibe vuran Karşıyaka'da kulübün kurtuluşu olarak görülen şirketleşme ...
Göztepe'den Kılıçdaroğlu'na forma... Destek istediler!
Süper Lig’de flaş bir çıkışa imza atan Göztepe'nin Yalı Taraftar Grubu, ...
Bucaspor'da Galatasaray heyecanı
Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Bucaspor, deplasmanda 3-0 yenildiği ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva