HABERLER>EKONOMİ
17 Haziran 2016 Cuma - 14:20

Folkart’tan Çeşme’ye 250 milyonluk 2 dev proje!

Folkart Yapı, İzmir'in Çeşme ilçesindeki toplam 250 milyon TL'lik yatırım değeri taşıdığı belirtilen yeni projeleri 'Folkart Blu' ve 'Folkart Hills'in lasmanını yapıp, satışa sundu. Her iki projenin de 2017 yılı yaz başında bitirileceği bildirildi.

Folkart’tan Çeşme’ye 250 milyonluk 2 dev proje!

İzmir'de büyük gayrimenkul yatırımlarıyla tanınan Folkart'ın yeni projeleri, Folkart Blu ve Folkart Hills, Çeşme Fenerburnu ve Paşalimanı'nda hayata geçiriliyor. 'Folkart Paşalimanı Çeşme' projesini 2012 yılında tamamlayan şirket, Çeşme'de yeni adımlar atmayı sürdürüyor. Denize sıfır konumda bulunan, Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri, bünyesindeki ilklerle dikkat çekerken, bugün gerçekleştirilen lansmanda, 330 bin Euro'dan başlayan fiyatlar ile satışa sunuldu. Folkart Yapı, Çeşme projelerini 'Denize Açılan Kapı' söylemiyle sundu.

ÇEŞME TÜRKİYE'NİN ŞANSI
Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Çeşme'nin mükemmellikte buluşan, uluslararası geleceğe yönelebilecek yüksek değerinin, yeterince farkında olunamadığını söyledi. Çeşme gibi, çok farklı özellikleri bir araya toplayan örneklere, dünyada çok az rastlandığını belirten Sancak, Çeşme'nin dünya markası olma yolunda, bu nedenle İzmir ve Türkiye için büyük bir şans olduğunu öne sürdü. Sancak, Çeşme'yi "Güzellikleriyle zamana meydan okuyan, dünyayı etkileyecek bir yeryüzü cenneti üzerindeyiz" sözleriyle tarif etti.

BÜYÜLEYİCİ DEĞERLER
İzmirliler'in "Çeşme; İzmir'in şirin turistik bir tatil beldesidir" tarifiyle sık karşılaştıklarını belirten Sancak, tarifin eksikliğini ve nedenini şöyle açıkladı: "Çünkü Çeşme, bundan çok daha fazlasıdır. Çeşme, dünya markası olma yolunda bereketli doğanın, cömert davrandığı güzellikleriyle dünya sahnesinde başrole çıkmayı bekleyen, hayranlık duyulacak bir aktördür. Denizi, dalgaları, kumu, rüzgarı, termal olanakları, altın rengindeki eşsiz plajları, temiz havası, muhteşem tarihsel mirası. Hepsi bir arada az bulunan örnek, büyüleyici dünya değerleridir."

FARKLI RENKLER DİYARI
"Çeşme farklı renkler diyarıdır" diyen Sancak, ilçenin gastronomisine; eğlence adresi olmasına; doğa turizmi potansiyeline; yelkenden sörfe, su sporları için merkez özelliğine; termal olanaklarına; dalış turizmi gelişimine; festivallerine; yat limanlarına; markalaşmış Alaçatı'nın karma simgelerine dikkat çekti. Sancak, "Bu bakış açısıyla Çeşme'ye büyük bir önem veriyoruz. Çeşme'nin değerini İzmir ile birlikte yüceltmek istiyoruz" diyerek, geleceğe yönelik şu değerlendirmeyi yaptı: "İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlanınca, İstanbul'dan Çeşme'ye 3.5 saatlik sürede ulaşılacak. Öğlen yola çıktığınızda, akşam yemeğini gün batımı eşliğinde Çeşme'de yiyeceksiniz. Çeşme, artık farklı bir şekilde konumlanacak. Bu otoyol üzerinde bulunan Kocaeli, Bursa, Balıkesir gibi kentler de Çeşme'yi yeniden keşfedecek. Havacılığın yeni merkezi olma yolundaki İzmir'de, yakın gelecekte Alaçatı'ya planlanan butik havalimanı yapıldığında, Çeşme kapısını tüm dünyaya da sonuna kadar açacak. Yeni planlar ile eminim turizm de 12 aya yayılacak."

"250 MİLYON TL'LİK YATIRIM DEĞERİ"
Bu anlayışlarıyla Çeşme sürprizlerinin ve yatırımlarının süreceğini belirten Mesut Sancak, Dilekçi Mimarlık imzası taşıyan Folkart Blu ve Folkart Hills projelerinin; Çeşme'de 'Cannes, Tropez ve Mayorka' gibi mimari tasarımlarıyla da öne çıkan turizm markalarını anımsatacağını, doğayla bütünlüğü ön planda tutulan çevre dostu teknolojilerle donatılacağını vurguladı. Sancak, Folkart Blu'da 130 milyon TL, Folkart Hilss'de ise 120 milyon TL'lik bir yatırım değeri ortaya çıkacağını ve her iki projenin de 2017 yılı yaz başında bitirilmiş olacağını kaydetti.

"ÇOK İDDİALI PROJELER"
Folkart Blu için, "Elinizi uzatsanız denize dokunabileceğiniz, eşsiz manzaralı 'içi dışı deniz', 'en kaliteli olanı sınırsız yaşayacağınız', ilklerin bulunduğu, termal olanakların kullanıldığı masmavi bir adres" diyen Sancak, projenin Büyük Liman Koyu'nda, Paşalimanı Koyu'na ise yürüme mesafesinde olduğunu vurguladı.

Folkart Hills Projesi'nin Çeşme'nin merkezi Fenerburnu'nda bulunduğunu vurgulayan Sancak; marinaya, eğlence mekanlarına, kafe ve restoranlara, yürüme mesafesinde olduğunu da belirtti. Mesut Sancak, Folkart Hills'in, eşi başka bir noktada bulunmayan, çok özel bir manzara eşliğinde, mavi ile yeşili, çok sayıda olanakla ve ilklerle birlikte, dingin bir anlayışla sunduğuna dikkat çekti.

Çeşme'nin değerini İzmir ile birlikte yüceltmek istediklerini de belirten Sancak, İzmir ve Çeşme'nin, Türkiye'de çok yakın geleceğin, en değerli markaları olacağını kaydetti.

FOLKART BLU ÇEŞME

Konum: Paşalimanı Koyu arkası Büyük Liman koyu

Proje Alanı: 6787 m2

Yeşil alan: 4124 m2

Toplam inşaat alanı: 24293 m2 inşaat alanının 6658,5 m2 si peyzaj alanı

Toplam Suit Sayısı: 83

Kat sayısı: 2 Bodrum+Zemin+5 kat

Süit tip: 1+1, 2+1, 3+1(1 adedi Dubleks) ve 4+1(tümü Dubleks) olarak 4 farklı tip

İskelesi, Açık-Kapalı Yüzme Havuzu ve Termal Havuz var

FOLKART HILLS ÇEŞME

Konum: Çeşme Marina karşısı Fenerburnu mevkii

Parsel Alan: 13.955m²

Kat bahçeleri dahil toplam peyzaj alanı: 8.000m²

Açık havuzlar: 403m² ve 33m² (çocuk havuzu)

Toplam daire sayısı: 70

Süit tip ve sayıları: 1+1:28, 2+1:19, 3+1:20, 4+1:3

İskelesi ve açık havuzları var

 
Yıldırım'dan İzmir mesajı: Yerel yönetimlerimizle el ele vererek...
 
Karşıyaka’da taraftardan Altuğ’a tepki
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Haziran 2016 Cuma 14:46

Folkart bu şehrin dönüşümün de öncülük eden bir şirket olarak tarihe geçecek. Risk alıp İzmir'e güvendi ve birçok projeyi hayata geçirdi. Özellikle utanç çukuru Basmane projesini merak ediyorum. Umarım güzel bir proje olur bölgenin değişiminde gökdelen bölgesi gibi öncülük eder de şehir değişir. Rant mant diyenler var da adam giderdi İstanbul'a yatırım yapar burada kazandığından daha fazla kazanırdı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜSİAD'dan kayyum uyarısı: Ağır sonuçlar...
TÜSİAD, TBMM’ye gönderilen kayyum atanması düzenlemesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Milyonlarca memuru ilgilendiren tatil müjdesi!
Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ayık, kamu personeli için hazırlanan ...
EBSO'dan Ankara çıkarması: Bir günde 5 Bakan!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), göreve başlamasının hemen ardından İzmir ...
 
Socar’ın eski CEO’su ‘memleket’ filmi çekiyor!
Socar’ın eski CEO’su Kenan Yavuz, memleketi Bayburt’ta 1. Dünya Savaşı ...
Bakan'dan 'nitratlı gübre' açıklaması: Önce can sonra canan
Gıda Bakanı Faruk Çelik, nitratlı gübrelerin satışının yasaklanması ve ...
Altında sert yükseliş: Çeyrek ne kadar oldu?
Fed kararı sonra altın yükselişe geçti. Spot altının ons fiyatı 1,308 ...
 
Foça-Karaburun-Mordoğan seferlerine izin çıkmadı!
TURYOL firmasının yaz aylarında Foça-Karaburun-Mordoğan arasında düzenlediği ...
Kritik FED kararına dolar ne tepki verdi?
Fed, Haziran ayı toplantısında para politikasında değişikliğe gitmezken, ...
Bakanlıktan 10 bin kişilik kadro müjdesi
Çalışma Bakanlığı kamuya 10 bin 144 personel alınacağını açıkladı. Başvurular ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva