HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
5 Haziran 2018 Salı - 12:57

Folkart öğrencilerinden muhteşem gösteri

Folkart Academy Yıl Sonu Gösterisi ve Mezuniyet Töreni Kültürpark Fuar Alanı Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Folkart Academy bünyesinde bale, çağdaş dans, polifonik koro, halk oyunları ve salon dansları eğitimi alan öğrenciler, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Folkart öğrencilerinden muhteşem gösteri

Folkart bünyesinde geçtiğimiz yıl tiyatro atölyesi ile eğitim hayatına adım atan Folkart Academy’de bu yıl yeni alanlarda da eğitimler verildi. Tiyatro Atölyesi’nin yanı sıra Sosyal Latin Dansları Atölyesi, Halk Oyunları Atölyesi ve Bale Eğitimi Atölyesi’nde eğitimler verildi. Salsa, Bachata, Zeybek, Bale, Modern Bale eğitimlerinden farklı olarak, Polifonik Koro da kuruldu. Tiyatro eğitimi alan 300 öğrenci haricinde diğer dallarda eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, Folkart Academy Yıl Sonu Gösterisi ve Mezuniyet Töreni’nde hünerlerini sergilediler. 300 öğrencinin sergilediği performans izleyicilerden tam not aldı.

“SANATA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”
Gecede bir konuşma yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, kültür ve sanata olan desteklerinin devam edeceğini belirtti. Folkart Academy’de eğitim alan öğrencileri tebrik eden Sancak, gösteriyi izlemeye gelen öğrenci aileleri ve davetlilere teşekkür etti.

Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan ise, 2017 yılının ilkbaharında başlayan Folkart Academy çalışmaları kapsamında bugüne kadar 50 bin kişinin başvuruda bulunduğunu belirterek, İzmir’de sanata gönül veren bir kent olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. 2018 yılının Bahar Dönemi’nde 600’ü aşkın öğrenciye eğitim verdiklerini kaydeden Severcan, Folkart Academy’de eğitimlerin devam edeceğini, yeni kurs programlarının açıklanacağını bildirdi.

300 KİŞİLİK DEV GÖSTERİ
Kültürpark Fuar Alanı Açıkhava Tiyatrosu’ndaki gösteriler Murat Kodallı yönetimindeki orkestranın müzik şovu ile başladı. Gecenin sunuculuğunu Ziya Kürküt yaptı. Klasik bale eğitimi alan 6-9 yaş ve 10-14 yaşındaki çocuk balerin ve baletler gösterileriyle davetlileri adeta büyüledi. Öğrenciler, Uyuyan Güzel ve Kuğu Gölü eserlerini sahneledi. Ayrıca İspanyol Dansı ve Çingene Dansı da izleyenlerden tam not aldı. Salon danslarında ise Bacahata ve Salsa gösterisi izleyenleri coşturdu. Folklor alanında ise Harmandalı Zeybeği izleyenlerden yoğun alkış aldı. Folkart Academy bünyesinde eğitim alan 100 kişilik Polifonik Koro ise birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Polifonik koroya çağdaş dans eğitimi alan öğrenciler, dans gösterileri ile eşlik etti. Öğrenciler gecede sertifikalarını da aldı. Gösterilerin sonunda tüm Folkart Academy öğrencileri sahnede Lüküs Hayat isimli şarkıyı söyledi.

EĞİTİM KADROSU
Volkan Severcan, Bora Severcan, Hülya Savaş, Ziya Kürküt, Şule Demirezen, Candan Günay, Meltem Yorulmaz, Gürol Tonbul, İbrahim Raci Öksüz, Yeşim Alıç, Sim Tolga, Şafak Ersözlü, Bora Seçkin, Burak Oray, Hasan Alptekin, İbrahim Sarıtaş, Murat Kodallı, Sonkan Damcıoğlu, Baransel Zorlu, İrem Ersoy, Yüksel Aymaz, Sedat Buldan.

FOLKART ACADEMY
Folkart Academy’de eğitim almak için bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişi başvurdu. Folkart Academy’nin ilk yılı olan 2017 yılının “Bahar Dönemi”nde 15 bin kişinin başvurduğu Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nin eğitim programıyla 400’ü çocuk olmak üzere, toplamda 628 kişiye eğitim verilmişti. İleri seviyede tiyatro eğitimi almak için seçilen 28 özel sınıf öğrencisi ise alanında uzman tiyatro sanatçılarından ve eğitmenlerinden eğitim almıştı. Alınan eğitim sonrasında Folkart Academy’nin ilk meyvesi Sersefil Müzikali olmuştu. Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nde eğitim alan 28 özel sınıf öğrencisi üstün bir performans sergileyerek, “Sersefil” isimli müzikali 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahnelemişti. Folkart Academy öğrencilerinin profesyonel tiyatro oyuncuları ile birlikte rol aldığı müzikal, Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde İzmirlilerle buluşmuştu. Folkart Academy’de yoğun ilgi gören 2017 yılı “Bahar Dönemi”nin ardından “Güz Dönemi” eğitimlerinde de 300 kişi eğitim almıştı. Özel Yetenek Sınıfı öğrencileri dahil 2017 yılında Folkart Academy bünyesinde yaklaşık 1000 kişiye eğitim verilmiş oldu. Folkart Academy 2018 yılında ise sadece Tiyatro alanında eğitim vermedi. Ayrıca bale, halk oyunları, sosyal latin dansları branşlarında da eğitimler verilmeye başlandı. Ayrıca bir de polifonik koro kuruldu. 2018 yılının Bahar Dönemi’nde de tiyatroya ek olarak toplamda 600’ü aşkın öğrenciye eğitim verildi.

 

 

 

 
'Menbiç'te YPG'den silahlar alınacak'
 
AK Parti'nin adayı Eroğlu'ndan yoğun mesai: Güçlü Türkiye ile oyun bozulacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Berkay'dan MESAM çıkışı: Avuçlarını yaladılar!
Seçim bitti, polemik bitmiyor! MESAM’ın perşembe günü yapılan olaylı seçimi ...
Buca'da çim konserleri zamanı
Buca Belediyesi’nin genç müzik gruplarını kent sakinleriyle buluşturduğu ...
Karabağlar'da çocukların yıl sonu sevinci
İlçedeki tüm öğrencilere ve okullara imkânlar ölçüsünde destek olan Karabağlar ...
 
İzmir'de büyük usta için duygusal buluşma
Büyükşehir Belediyesi, usta şair ve yazar Sabahattin Ali’yi vefatının ...
Bornova'da öyküler yarışacak
Bornova Belediyesi'nin Türk Edebiyatı'na kısa öyküler kazandırmak amacıyla ...
Urlalı Cesur Kemancılar'dan gururlandıran hareket
İzmir'in Urla ilçesinde "Cesur kemancılar" projesi kapsamında yetiştirilen ...
 
Fotoğraflarla Bornova... Birinci belli oldu
Bornova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde Bornova'yı tanıtmak ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
'Güzel İnsanlar' Karşıyaka'da anıldı
Geçtiğimiz 5 Ocak’ta yaşamını yitiren Münir Özkul ve Aydın Boysan, Karşıyaka’da ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva