HABERLER>GÜNCEL
24 Mart 2017 Cuma - 15:04

Folkart'ın kuleleri 'dünya saati' için kararacak!

Folkart iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenmiş dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri olan Dünya Saati (Earth Hour) için 25 Mart 2017 Cumartesi günü 20:30- 21:30 saatleri arasında Folkart Towers’ın cephe aydınlatmasını kapatacak.

Folkart ın kuleleri  dünya saati  için kararacak!

Dünyadaki önemli anıtsal yapıların iklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklarını bir saatliğine kapattığı Dünya Saati etkinliği bu yıl 25 Mart’ta gerçekleştirilecek. Dünya Saati (Earth Hour), iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenmiş dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri. Yüzlerce kentte, milyonlarca insanın 25 Mart’ta bir saatliğine ışıklarını kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği Dünya Saati, 2007 yılında Avustralya'da başladı. Dünya Saati uygulamasına Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) organizasyonuyla kısa sürede 7 kıtada 150'den fazla ülkeye ve 7 binden fazla kente yayıldı.

ANITSAL YAPILAR
Dünya Saati’ne 2016 yılında, Türkiye de dâhil olmak üzere, 178 ülke, 7 binden fazla kent ve 2 milyardan fazla insan katıldı. Paris’teki Eyfel Kulesi, Londra’daki Buckingham Sarayı, Barselona’daki La Sagrada Familia, Vatikan’daki St.Peter Bazilikası, Rio de Janeiro’daki İsa Heykeli, Newyork’taki Empire State Binası ve Times Meydanı, Rusya’daki Kremlin Sarayı ve Mısır’daki piramitler kampanya için ışıklarını kapatan 10 bin yapıdan sadece bazıları.

BU YIL KATILANLAR
İklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için dünya çapında binlerce anıtsal yapı bu yıl 25 Mart gecesi 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklarını bir saatliğine kapatacak. WWF-Türkiye’nin düzenlediği Dünya Saati etkinliğine Türkiye’den Topkapı Sarayı, İzmir Saat Kulesi, Uçhisar Kalesi, Dolmabahçe Sarayı, Kurşunlu Külliyesi, Süleymaniye Cami ve İstanbul Boğazı’ndaki köprüler gibi önemli anıtsal yapılar katılıyor. Dünya Saati’ne katılan kurumlar da aynı saatte önemli binalarının dekoratif aydınlatmalarını kapatıyor.
Bu yıl Dünya Saati’ne ilk kez iki spor kulübü de destek verecek. 25 Mart’ta Beşiktaş JK Vodafone Arena’nın, Galatasaray ise Türk Telekom Arena’nın dış ışıklarını kapatarak iklim değişikliğine dikkat çekecek. Aralarında İstanbul Bilgi, Bilkent, Galatasaray, Gazi, Yeditepe ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin de bulunduğu çok sayıda üniversite de bu yıl Dünya Saati’ne katılarak tüm dünyayla aynı anda binalarını aydınlatan ışıklarını kapatarak, iklim değişikliğini durdurmak için herkesi harekete geçmeye çağıracak.

FOLKART’TA KATILIYOR
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Ülkemizde küresel iklim değişikliği konusunu geniş kitlelere ulaştırmayı başaran Dünya Saati etkinliğinde yer alarak biz de üstümüze düşeni yapacağız. 25 Mart - Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında Folkart Towers’ın cephe aydınlatmasını kapatacağız” dedi.
Kampanyanın bu yılki sloganı, ‘Geleceğini Aydınlat’. Işıklarını kapatarak Dünya Saati’ne katılmak isteyen birey ve kurumların, dunyasaati.org adresine girerek kayıt olmaları gerekiyor. Bu sitede Türkiye’deki etkinliğe katılan kurum ve kuruluşlar da görülebiliyor.

TÜRKİYE’DE DÜNYA SAATİ
Türkiye’de Dünya Saati etkinliği WWF-Türkiye’nin organizasyonunda düzenleniyor. 2010 yılından beri bir saat boyunca ışıkları kapatılan Boğaziçi Köprüsü’ne 2012 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü eklendi. Son 5 yıl içinde Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, İzmir Saat Kulesi, Sultanahmet Cami ve Ortaköy Camii gibi anıtsal yapılar kampanyaya katıldı ve Dünya Saati’nin önemli sembolleri arasında yerlerini aldı. Her yıl yeni anıtsal yapıların eklendiği kampanyaya anıtsal yapılar dışında 44 valilik/belediye ve 400’den fazla kurum katılıyor. 
 

 
Bakan Özlü: İzmir’in teknoloji üssü olmasını istiyoruz!
 
Zap harekatında 3 terörist öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİT tırlarının durdurulmasında 'FETÖ' izi
MİT tırlarının aranması olayında tutuklanan, sonrasında TSK'dan ihraç ...
İddianameden: İtirafçı 'Büyük Patron'u açıkladı!
Sivil imamın şu iddiasına yer verildi: “Bir toplantıda Kemal Alkan kendisinin ...
İzmir’de çökertilen ‘suç ordusu’ hakkında ilk karar!
İzmir'de yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi eylemlerle ...
 
İzmir merkezli büyük terör operasyonunda 16 tutuklama
Terör örgütü PKK'ya yönelik 3 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ...
Fırat Çakıroğlu davasında kritik harddisk çözülemedi
Ege Üniversitesi’nde 2 yıl önce Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu ...
Bakan Arslan anlattı: Yasak nasıl uygulanacak?
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere’nin uçaklardaki elektronik ...
 
Koruma Kurulu'nun sokağındaki eski ev çöktü
İzmir'in Konak ilçesinde, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma ...
Marble Fuarı’nda atölye: Kadim dost taş!
Heykeltraş Çıdam Melek, IV. Uluslararası Taş Kongresi’nde taşın kadim dostluğunu anlattı.
CHP'li ünlü spor adamının yeğeni şehit oldu
Eski hakem Selçuk Dereli'nin kuzeni sözleşmeli er Onur Deniz, Hakkari'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva