HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
13 Mayıs 2019 Pazartesi - 15:34

Folkart 'iade' dedi: Basmane Çukuru sil baştan!

İzmir kamuoyunda ‘Basmane Çukuru’ olarak anılan ve 20 yıldır İzmir’in gündeminde olan projede, yeni bir gelişme yaşandı. TMSF’nin ihale sözleşmesinde belirlediği 30 aylık yasal süre tamamlandığı için, Folkart hukuki koşullara uyarak, projeyi geri iade etti.

Folkart  iade  dedi: Basmane Çukuru sil baştan!

Folkart Yapı, kamuoyunda "Basmane Çukuru" olarak bilinen İzmir'deki arsayı, ihale şartnamesi sonrası imzalanan sözleşme uyarınca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) iade ettiklerini bildirdi. 

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve katkılarıyla sürdürdükleri Basmane Projesi'nde yeni bir süreç yaşandığı belirtildi. 

- SERTEL'DEN SOYER'E ÇAĞRI VE ÖNERİ: BASMANE ÇUKURU 'MİLLİ PARK' OLSUN!

İhale kapsamında tanınan 30 aylık işe başlama süresinin tamamlandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Uzun süredir çok ciddi emek verdiğimiz, İzmir’in ortak aklı çerçevesinde çözümünü hedeflediğimiz ve yasaların bize tanıdığı sınırlar içinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve katkılarıyla sürdürdüğümüz Basmane projemizde, yeni bir süreç yaşadık.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan, bizden başka bir şirketin katılmadığı, 80 milyon dolar karşılığında kazandığımız şeffaf bir ihale sonucu, yasal bütün sorumluluklarını yerine getirip Basmane’deki arsayı TMSF’den deviralmıştık. İmzalanan ihale sözleşmesinde, şirketimize tanınan 30 aylık işe başlama süresi tamamlandığı için, TMSF ile sözleşmemiz karşılıklı sona ermiştir.   

Yani Basmane’deki arsayı, tamamen hukukun üstünlüğü ilkesine saygıyla, ihale şartnamesi sonrası imzalanan sözleşmeye sadık kalarak, TMSF’ye geri iade ettik. Sözleşme süremiz sona erdiği için, projemiz geriye iade edilmiştir. Özellikle bilinmesi gereken nokta şudur ki, bu ‘iade’, herhangi bir kurum ya da kişinin talebiyle değil, tamamen ihale sözleşme hükümleri sonucu gerçekleştirilmiştir.

Şirketimize sözleşme hükümlerinde tanımlanan işe başlama süresi, açılan davalar nedeniyle, bugüne dek bir türlü gerçekleştirilememiştir. Sonuçta dava, projemiz lehine sonuçlanmıştır.

Ancak bu kapsamda ihale süresi sona erdiği için, inşaata başlanamamış, sadece üzerinde çok ciddi emek verilen mimari proje çalışması tamamlanabilmiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve İzmirliler’in istekleri doğrultusunda, dünya çapında ödüllü mimarlık ofisleri ve değerli mimarlar tarafından hazırlanan projenin detayları ise kamuoyu ile paylaşılamadan, ihale sözleşme süresi dolmuştur.    

 TMSF’nin önümüzdeki süreçte arsayı yeniden ihaleye çıkarması durumunda ise Folkart İzmir’e olan sevgisi ve şehre karşı duyduğu ciddi sorumluluk sonucu, yine bu işi yapabilmeye taliptir.

Bugüne dek, İzmir’de bu sorunun çözümü için, samimi ve olağan üstü bir gayret gösteren şirketimiz, bundan sonraki süreçte de TMSF’nin yeniden ihaleye çıkması durumunda, projenin hayata geçirilmesinde en güçlü aday olmaya devam edecektir. 

 Bu yeni durumun, İzmir için hayırlı olmasını diliyoruz.

Gelişmeleri, öncelikle ve ilk defa, yeni seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ile paylaştık. Sayın Soyer’e, duyarlılığı nedeniyle çok teşekkür ederiz. Tam 22 yıl önce sadece ‘kat karşılığı’ sözleşme ile ‘Güç Birliği ve EGS’ye verilen Basmane’deki arsanın esas sahibinin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğuna, özellikle dikkat çekmek isteriz. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bugüne dek sürece verdiği katkı nedeniyle, içten teşekkürü borç biliriz.”

 
İş yerine kilitlediği kız çocuğuna istismar şüphelisine yeniden gözaltı
 
İzmir'de çöken bina çevresine tel örgü çekildi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim Yüncü 14 Mayıs 2019 Salı 09:26

Yüksel Çakmur zamanında Kültürpark Fuar İdaresi binasının üst katında, eski otobüs garajı olarak bildiğimiz bu yerin maketi vardı. O doğru maket şimdi nerededir kim bilir? Fuar Müdürü Selami Gürgüç o projeyi anlatırken öyle mutlu öyle heyecanlıydı ki. Basmane meydanından Montrö'ye giden yolun bir kısmı aç kapa ile aşağıya iniyor. Şu an Folkart'ın doğru bir karar ile iade etmek istediği yer, Kültürpark'a dahil oluyor... Bşk. Soyer hayırlısıyla iş sana düşüyor.

Yorumu oyla      6      7  
izmirli 14 Mayıs 2019 Salı 09:11

Yol kenarına koyulan panolardan bedavadan reklam yaptı...

Yorumu oyla      4      5  
Trabzonlu 13 Mayıs 2019 Pazartesi 23:11

konuyla ilgisi bilgisi olmuyan güya birkaç çevrecinin adrenalini yükselmek için OPORTONİST VE POPULİST POLİTİKA ÜRETME nin maliyetini hiç düşündünmü. o arsanın %50 si tmsf ye %50 si güçyapıya ait. yapılan protokola göre satışın FES durumunda protokolda hangi şart ve koşulda güçyapının arsanın tmsf ye ait olan kısmınıda alacağıda uzlaşma metninde karara bağlanmıştır. izmirde politikada ön almak için derdin ne . taş attında kolunmu yoruldu. önce ihaleyle sattığın arsaya 40.000.000 dolar gömdür. sonra o derin/paralel yapılarla uyduruk gerekçelerle inşaatı durdur .sonra imar planını kamu yararı vs şantajlarla 1.protokolu kadük yapın sonrada 2.protokolu ihlal edin . yok , şimdi ince ipek ipliklerle iran halıları gibi dokunan , basmane mücadelesinin sonuna gelindi. arsanın yarısı tmsf ye ait değil . arsa 20.800 metre kare . o arsaya izmir b.ş.b sinin gücü yetmez.o bölgede, şu an itibari ile imar planı sorunu yoktur(2018 mayıs ayı itibari ile). bilmediğin konudada beleş önalarak yanlış siyaset yapma emi.

Yorumu oyla      6      5  
gürkan 13 Mayıs 2019 Pazartesi 22:34

Çok net, yazık oldu. Az ötesi Afganistan

Yorumu oyla      9      7  
ali 13 Mayıs 2019 Pazartesi 19:15

çakmur bey güçbirliği alınca itiraz için mahkemelerden çıkmadın folkart olunca sus pus oldun

Yorumu oyla      11      7  
feyzi 13 Mayıs 2019 Pazartesi 19:13

güçbirliğinin belediyeye verdiği para ne oldu kahramanlardaki otoparkı güç birliği yapıp belediyeye verdi

Yorumu oyla      10      5  
Trabzonlu 13 Mayıs 2019 Pazartesi 16:38

Deki fetöcülerle çıkmıştım ilk başta bu yola Ahmet küçükbay vardı yanında tekeriniz patladı sen gene ahkam kes kat karşılığı verilmiş utanmadan yalan söylüyorsunuz bekediyeye o dönem ödenen 1.7 milyar ayrıca kahramanlarda yapılan 37.500 metre otapark ve bunca yıldır güçbirliğine verilmeyen ruhsat sanamı verilecekti

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer tahsisi iptal etti, Bektur konuştu: Yer beklentimiz yok, canları sağ olsun!
Tınaztepe Üniversitesi’nin kurucularından olan Dr. Mehmet Bektur, İzmir ...
O planlar iptal edildi... Zeytinler kurtuldu!
İzmir’in Urla İlçesi Yağcılar Köyü’nde denize yakın bölgede başlatılan ...
Düğmeye basıldı... Menderes’e 2 hançer, 5 ilçe için flaş kararlar!
Çevre ve Şehircilik Başkanlığı Menderes’te gerçekleşmesi planlanan taş ...
 
Kemalpaşa'da kura heyecanı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ...
Bakanlık’tan flaş karar: Narlıdere’deki o plana onay!
TOKİ tarafından 2018 yılında satışa çıkarılan ve Narlıdere’de bulunan ...
İzmir'de konut satışları geri saydı!
İzmir'de konut satışları 2019 yılı Mart ayında geçen yılın aynı dönemine ...
 
Balçova’daki AVM projesine Bakanlık'tan yeni vize!
Mahkeme tarafından Çevre Etkilendirme Raporu (ÇED) iptal edilen ve Balçova’da ...
Basmane’deki tarihi yapı TARKEM’e emanet
TARKEM, Tarihi Kent Merkezi'nde yatırımlara devam ediyor. Yaşayanları ...
Folkart Incıty final yolunda
Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi’ndeki Folkart Incity projesinde, inşaat ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva