HABERLER>EKONOMİ
2 Kasım 2016 Çarşamba - 15:14

Folkart ‘Basmane Çukuru’nu İzmirlilere soracak!

Folkart, TMSF’den tapusunu alıp inşaatına başladığı alanla ilgili seçtiği 3 mimari projeyi, önümüzdeki hafta İzmirliler’in tercihine sunmaya hazırlanıyor. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, “Bu çukurda İzmir’in gurur duyacağı, güzellik simgesi, sanat eseri özelliğinde bir yapı yükselecek” dedi.

Folkart ‘Basmane Çukuru’nu İzmirlilere soracak!

Basmane’de İzmir’in kalbindeki alan için TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle kazanan Folkart, dünya çapında 6 mimarlık ofisi ile anlaşmıştı. Uzman kurulun Tabanlıoğlu, DDG ve Mad Architects’in projelerini seçtiğini belirten Sancak; “Üç proje arasından, İzmirliler hangisini tercih ettiğini belirleyecek.” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA
Folkart Yapı, Basmane Çukuru’ndaki projesi için inşaat faaliyetlerine başladı.  Mesut Sancak, 6 mimarlık ofisi arasından, uzman kurulun Tabanlıoğlu, DDG ve Mad Archıtects’in projelerini seçtiğini açıkladı. Önümüzdeki hafta 3 mimari projenin görselleri, sosyal medya ve internet sitesi üzerinden, İzmirliler ile paylaşılacak. Pazarlama stratejisi gereği, İzmirliler’in tercihine göre seçilen projenin hangisi olduğu, 2017 yılında gerçekleştirilecek lansmanda açıklanacak.

‘FOLKART İZMİR’
Mesut Sancak, projeye verilecek ‘ad’ konusunda da İzmirliler’den öneri beklediklerini vurguladı. Sancak, kendilerinin şimdilik projeyi “FOLKART İZMİR” olarak adlandırdıklarını, ama İzmirliler’in yeni önerilerine açık olduklarını söyledi. Önümüzdeki hafta başlayacak seçim sürecinde, İzmirliler isim önerilerini sosyal medya ve internet sitesi üzerinden yazılı olarak bildirebilecekler.

İZMİR İÇİN SİMGE
Sancak, kentin kalbinde 18 yıldır İzmirlilere mahçubiyet duygusu yaşatan Basmane Çukuru’nun, olumsuz görüntüsüyle İzmir’e ‘negatif bir enerji’ yaydığını vurgularken, Folkart’ın İzmirlilerin seçeceği projesinin, güzel İzmir’e çok yakışacağını belirtti. Avrupa’nın en önemli, dünyanın ilk yirmi projesi arasına girmesi hedeflenen, İzmir için simge olabilecek, yeşil özellikli bir eseri hayata geçireceklerini anlatan Sancak, “İzmirlilerin beğenisine sunacağımız 3 proje de başlı başına önemli birer sanat eseri özelliği taşıyor” dedi. Mesut Sancak, mimari projelerin seçiminde, ‘bütünlüklü sanatsal bir yaklaşımı’ önemsediklerini ifade etti. Sancak, İzmir’in kalbinde, bu sanatsal yaklaşımın yansıdığı mimari bir dille uygulanacak bu simge eserin, aslında tüm İzmirlilerin projesi olduğunu söyledi.

240 MİLYON DOLARLIK KAMU MENFAATİ
Mesut Sancak, yeni projenin tek başına Folkart’ı simgelemediğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa’nın en modern hizmet binasıyla, bu projede yer aldığına işaret etti. Arsa sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, iyi bir anlaşma ile kamu menfaatini, geçmiş yıllara kıyasla, çok ciddi oranda artırdığını belirten Sancak, bu yaklaşım sonucu 160 milyon dolarlık bir değer yarattığını bildirdi.

İzmir’in kalbindeki bu eserin, çok değerli bir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasıyla taçlanacağını vurgulayan Sancak, şöyle konuştu: “İzmir Büyükşehir Belediyesi için yapacağımız brüt 40 bin metrekare hizmet binasının değeri, piyasa koşullarında 160 milyon dolardır. Bu durumda Folkart,  proje bütününde TMSF’ye ödeyeceğimiz 80 milyon dolar ile birlikte, kamu yararına 240 milyon dolarlık bir artı değer yaratmaktadır.”

BÜYÜK SORUMLULUK
Sancak, “Folkart İzmir sevgisiyle, bu eseri hayata geçirmek için, çok büyük bir sorumluluk üstlenmiştir.” dedi. Folkart Başkanı Mesut Sancak, “Ağırlıklı ‘konut ve ofis’ konumlanmasının öne çıkacağı; kamusal alanlara ‘geçiş’ özelliği taşıyan; ‘dinlence, marka yeme-içme, kültür-sanat, seçkin alış-veriş noktalarının bulunacağı, butik bir çarşı’ ile ‘yeşil özelliklerin ağırlık kazanacağı karma kullanımlı bu eser’, şehrimize çok büyük değer katacaktır.” diye konuştu.

LANSMAN 2017’DE
Mesut Sancak’ın inşaat faaliyetleriyle ilgili verdiği bilgilere göre; arazide 18 yıl önce inşa edilen geçici duvarların (İKSA Sistemi), zemin iyileştirme çalışmalarıyla birlikte, yeniden yapılacak. Arazide İKSA, zemin iyileştirme ve harfiyat çalışmaları birlikte yürüyecek. Bu ön çalışma tamamlanıp, projenin temeli yükseldikten sonra, önümüzdeki yıl Avrupa’da ve Türkiye’de konuşulacak düzeyde, çok dikkat çekici bir ‘lansman’ yapılması hedefleniyor.

HEDEF 2019 YILI
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, hedeflerinin projeyi 2019 yılı sonunda tamamlamak olduğunu kaydetti. Sancak, İzmirliler’in 3 proje arasından yapacağı tercihi de, pazarlama stratejisi gereği projenin lansman günü açıklayacaklarını belirtti.

 
TSK mevcut personel sayısını açıkladı
 
TSK'dan 'Akar'ın Rusya temasları' raporu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Kasım 2016 Cumartesi 13:35

Projenin ÇED süreci başlamış. 67 ve 48 katlı iki kule. Projenin görselleri de dosyada. Böyle önemli bir projenin haberi hiçbir yerde yok.

Yorumu oyla      11      5  
Mimozalar 4 Kasım 2016 Cuma 00:26

Gökdelen ve AVM olmasın. Olacaksa Sanat, Kültür Merkezleri,Kafeteryalar.,Gurme Lokantalar,Yüzme Havuzları, Türk Hamamları,V.b. gibi İzmir'linin gidip Şehir Merkezinde olan bu yerde, hoşça vakit geçirebileceği ve denizin imbatını ve lodosunu kesmeyecek yükseklikte bir yer olabilir mi acaba?.Yoksa hayal mi kuruyoruz. uruyoruz.

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 2 Kasım 2016 Çarşamba 20:27

izmir üstüne çöken 18 yıllık bir garabetten kurtuluyor nihayet.alan şehir merkezindeki en büyük parsel 20 dönüm, imar planına göre burada yapılacak bina için kat sınırlaması yok.. ayrıca büyükşehir belediyesi hizmet binasıda yapılacak. projeleri bir görelim umarım yeşil bina ve yeşile önem veren bir proje seçilir.tabiki örnek bina olması için mimari özellikte taşımalı. izmire hayırlı olsun

Yorumu oyla      11      5  
2 Kasım 2016 Çarşamba 17:28

Point' in olduğu bölgede başka gökdelen projeleri de var. Şu an tek kötü duruyor ancak yapımı devam eden projeler bitince bölge alternatif bir gökdelen bölgesi olacak. İstanbul otobanına yakın, Konak' a Buca ve Konak Tüneli ile 10 dakikalık mesafede olan yerde gökdelenlerin, AVM' lerin olması doğal. Düşük katlı , birbirine yapışık binalar olacağına yüksek katlı yapılar olsun.

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 2 Kasım 2016 Çarşamba 15:46

GÖkdelen ve avm yapmayın diyeceğim ama artık izmirde çok alakasız yerlere avm ve gökdelenelr yapılıyor. bakınnız merkez yaşam konak ve point!

Yorumu oyla      11      5  
2 Kasım 2016 Çarşamba 15:25

İzmir sonunda çukurdan kurtuluyor. Buraya yapılacak proje bölgenin değişimine de öncü olur. Bölge şu an kötü durumda. Eskimiş binalar dolu. Tabela kirliliği hat safhada.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Koç’tan 'karşılıksız çek' çağrısı
İzmir eski Milletvekili Koç, karşılıksız çeklerin çözümü için Başbakan ...
Zeytinyağı firmalarına sezon öncesi kötü haber
Bakanlık tarafından bu sezon yürürlüğe girecek Atık Yönetimi Genelgesi’nin, ...
Tekstil devi İzmir’e RES yapacak!
Türkiye’nin köklü tekstil kuruluşlarından Akın Holding, Bergama’ya enerji ...
 
İzmir’e yapılacak yüzen LNG tesisine EPDK onayı
Kolin Şirketler Grubu tarafından Aliağa’da yapılacak ‘yüzen doğalgaz depolama ...
Manisa'ya 50 milyon dolarlık 'sıcak' yatırım
Soyak Enerji'nin Manisa'daki jeotermal santralinin kapasitesi ilk etapta 10,5 megavat olacak.
TMSF'ye devredilen şirket sayısı 500'e dayandı
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne ...
 
Aliağa’da çevrecilerin zaferi: SOCAR santralden vazgeçti
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), İzmir Aliağa’da yapmayı planladığı ...
Dolar o seviyede dengelendi
Dolar/TL, dünkü düşüşün ardından bugün, güne artışla başladı ve 3,10 seviyelerinde dengelendi.
Kadın girişimcilerin İzmir mezunları İTB’de buluştu
Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva