HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
17 Mart 2017 Cuma - 14:09

Folkart Akademy rekor başvuruyla yola çıktı

Folkart, geleceğin sanatçılarının yetiştirileceği, sanata ve sanatçılara verilen değeri arttırmak amacıyla, kısaca “Sanata değer” diyerek Folkart Academy’i kurdu. Folkart Academy için yaklaşık 15 bin kişi başvurdu.

Folkart Akademy rekor başvuruyla yola çıktı

Folkart, İzmir’de sanata verdiği güçlü desteği Folkart Academy ile devam ettirecek. Folkart Academy, bu anlayışın en güçlü simgelerinden biri olacak. Folkart Gallery ile dünyanın önde gelen sanatçılarını ve eserlerini İzmir’de sanatseverlerle buluşturan Folkart, sanat eğitimleri alanındaki faaliyetlerini artık bünyesinde kurulan Folkart Academy ile devam ettirecek. Folkart Academy’nin ilk eğitimi ise tiyatro oyunculuğu üzerine olacak.

“İZMİR’İN GELECEĞİNE İNANIYORUZ”
Folkart Academy’nin faaliyetleri ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, ünlü oyuncu Volkan Severcan ile Folkart Academy’de eğitim verecek usta tiyatro sanatçıları ile alanlarında uzman isimler katıldı. 



Basın toplantısında konuşan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’in çok özel ve güzel bir şehir olduğunu dile getirdi. Sancak, Folkart olarak, İzmir’e ve İzmir’in geleceğine çok inandıklarını vurgulayarak, İzmir’in hem Türkiye’de, hem de uluslararası platformlarda, daha çok yücelmesini, bütün İzmirliler gibi, kendilerinin de çok istediğini söyledi. İzmir’in zengin bir tarihsel mirasa sahip olduğuna işaret eden Sancak, dünya medeniyeti için simgesel özellikler taşıdığına ve doğal güzelliklerinin hayranlık verici olduğuna dikkat çekti. 

AKDENİZ’İN KÜLTÜR SANAT BAŞKENTİ
Türkiye ekonomisine çok güçlü katkıda bulunan İzmir’in bu yüksek potansiyeline rağmen, kültür sanat endüstrisinin ilerlemesi açısından, hala desteklenmeye gereksinim duyduğunu belirten Sancak, “İzmir, ‘Akdenizli özelliği’ ve ‘binlerce yıllık’ kökleriyle; örneğin Barselona gibi kentlerdeki kültür-sanat hareketliliğine paralel bir şekilde; yakın bir gelecekte Akdeniz’in kültür sanat yıldızlarından biri olabilir. İzmir bu zengin potansiyelleriyle, rahatlıkla Akdeniz’de ve dünyada yeni kültür sanat başkentlerinden biri olmaya adaydır. Ama bu amaç için, yatırımlarıyla bu şehirden gelecek bekleyen özel sektörün de, elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ”
“Biz kendi adımıza, bu şehirde, şehrin ihtiyaçlarını doğru anlayarak, elini cesurca taşın altına koyanlardanız” ifadelerini kullanan Sancak, İşte bu anlayışın bir parçası olarak, geçtiğimiz günlerde Folkart ACADEMY’i kurduğumuzu da size iletmiştik. İzmir’in kültür ve sanat alanlarında daha çok ön plana çıkabilmesi için desteklerimiz sürecek” diye konuştu. 
Folkart’ın sanata ve verdiği desteğin sürdürülebilir yeni bir simgesi olarak, ‘SANATA DEĞER’, ‘Bir gelecek için’ söylemiyle FOLKART ACADEMY’i hayata geçirdiklerini kaydeden Sancak, Folkart ACADEMY’i ilk aşamada ‘tiyatro eğitimi odaklı’ sürdürülebilir kılmayı amaçladıklarını anlattı. 

REKOR BAŞVURU
Folkart Academy’nin internet sitesi üzerinden, geçtiğimiz Pazar günü başlayan başvurulara yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden Sancak, şöyle devam etti: “Ama öylesine bir tablo ile karşılaştık ki çok şaşırdık. Çünkü Salı günü akşamüstü saatlerinde, başvuru sayısı 15 bine yaklaşınca, mecburen kayıtlarımızı dondurmak zorunda kaldık. Bu tablo, bu rekor başvuru sayısı, bize yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Şimdi amacımız doğru yöntemlerle, 625 kişiyi konumlandırıp, geriye kalan potansiyeli, gelecek yıllarda değerlendirmek üzere kayıt altına almak. Sağlıklı bir veri tabanı oluşturmak. İlk etapta 400’ü çocuk, 200’ü yetişkin ve 25’i de profesyonel seviyede olmak üzere, toplam 625 kişiye ücretsiz eğitim verilmesini planlıyoruz.”

NOTER HUZURUNDA
Folkart Academy’de eğitim almak için çok yoğun taleple karşılaştıklarını anlatan Sancak, Folkart Academy için başvuranlardan özel yetenek sınavına 3 bin kişinin gireceğini ifade etti. Sancak, çocuk ve yetişkin kategorileri için katılacak isimleri noter huzurunda belirleneceğini açıkladı. 

Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan ise, bu sürecin nasıl yönetileceği, eğitimlerin hangi dersleri kapsayacağı hakkında bilgiler verdi. 

USTA SANATÇILAR FOLKART ACADEMY’DE
Folkart, sanatsal eğitim alanındaki çalışmalarını, artık Folkart Academy çatısı altında yürütecek. Folkart Academy’nin ilk eğitim alanı ise tiyatro üzerine olacak. Eğitimler 1 Nisan 2017 tarihinde başlayacak.
Folkart Academy Proje Koordinatörlüğünü de üstlenen, ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan’ın Genel Sanat Yönetmenliği’ni yürüteceği,  “Ustalarla Tiyatro Atölyesi” kapsamında Zeyno Günenç, Ziya Kürküt, Yeşim Alıç, İbrahim Raci Öksüz, Almıla Uluer Atabeyoğlu, Kerem Atabeyoğlu, Gürol Tonbul, Oktay Keresteci gibi alanlarında usta oyuncular ve uzman isimler, katılımcılara eğitimler verecek. Oyunculuğa Giriş, Nefes ve Beden Kullanımı, Sahne, Oyunculuk, Yaratıcı Drama, Doğaçlama, Hareket ve Dans, Makyaj gibi birçok alanda kursiyerler eğitimler alacaklar. Eğitimler süresince ünlü tiyatro oyuncuları da, misafir eğitmenler olarak kursiyerle buluşacak. Folkart Academy’nin tüm hizmetleri kurumsal sosyal sorumluluk anlayışıyla ‘ücretsiz’ olarak gerçekleşecek.

15 BİN BAŞVURU
İlk etapta 400’ü çocuk, 200’ü yetişkin ve 25’i de, profesyonel seviyede olmak üzere toplam 625 kişiye ücretsiz eğitim verilmesi planlanıyor. Eğitimler için 12 Mart 2017 tarihinde (Pazar günü) www.folkartakademi.com internet sitesinde başlayan başvurular kısa bir sürede 15 bin kişiye yaklaştı. 

FOLKART ACADEMY

Ustalarla Tiyatro Atölyesi
- Başvurular www.folkartakademi.com internet sitesinde doldurulan başvuru formu ile yapıldı.
-Eğitimlere katılım zorunlu olacak. Yüzde 20 devamsızlık yapan eğitimden çıkarılacak.
- Dersler 5 haftasonu -20 saat olacak.
- Eğitimler Cumartesi ve Pazar Grubu olarak iki grup halinde verilecek.
1.Kategori: 6-9 yaş arasındaki çocuklar için Yaratıcı Drama ve Hareket Dersleri temelinde eğitimler verilecek. 
2.Kategori: 10-14 yaş arasında çocuklar için Yaratıcı Drama ve Hareket Dersleri temelinde eğitimler verilecek.
3.Kategori: 15 yaş ve üstü olan kursiyerler için 5 hafta sonu ve 40 saat süren eğitimden faydalanacaklar. Kursiyerler 2 grup halinde sabah ve öğleden sonra grubu olarak derslere katılacaklar. Sabah grubu için 09.00-12.50 arası. Öğleden sonra grubu için ise 17.00-20.50 arasında gerçekleştirilecek. 
-Eğitimler Folkart Towers altında bulunan özel sınıflarda verilecek.  

Oyunculuk Bölümü Hazırlık Sınıfı
-    15 yaşını doldurmuş herkes başvurabildi. 
-    Başvuranlar özel bir yetenek sınavına girecekler.
-    Söz konusu yetenek sınavına katılmak isteyenler jürinin isteği doğrultusunda  yeteneklerini sergileyecekler.
-    Sınav tarihi 18-19 Mart 2017 
-    Kazananlar kayıtlarını yaptırarak, Hazırlık Sınıfı olarak 10 hafta sonu toplam 20 gün ve 200 saat eğitim alacaklar.
-    Eğitimde başarı kazananlar bir üst sınıfa geçmiş olacak.
-    İzmir dışından sınavı kazanıp eğitim almaya hak kazananların konaklama ve ulaşım giderleri Folkart tarafından karşılanacak.

Tiyatro Oyunculuğu Eğitmenleri
6-9 ve 10-14 YAŞ GRUPLARI
Ziya Kürküt (Yaratıcı Drama)
Şule Demirezen (Yaratıcı Drama)
Meltem Yorulmaz (Hareket)

15+ YAŞ GRUPLARI 
Volkan Severcan (Oyunculuğa Giriş)
Yeşim Alıç (Nefes ve Beden Kullanımı)
Zeyno Günenç (Doğaçlama)
İbrahim Raci Öksüz (Sahne)
Kerem Atabeyoğlu (Sahne)
Hülya Savaş (Diksiyon-Şiir Yorumlama-Oyunculuk Teknikleri)
Banu Gökçül (Zihinsel Farkındalık)
Candan Günay Tuna (Dekor ve Kostüm)
Almıla Uluer Atabeyoğlu (Dramatizasyon)
Gürol Tonbul (Sahne)
Oktay Keresteci (Hareket ve Dans)
Murat Kodallı (Ses ve Müzik)
Bora Severcan (Bir Karakter Yaratmak-Reji ve Seslendirme)
İbrahim Sarıtaş (Eleştiri Teknikleri)
Yüksel Aymaz (Sahne Işığı)
Meltem Yorulmaz (Hareket)
Sim Tolga (Makyaj)
Şule Demirezen (Yaratıcı Drama)
Ziya Kürküt (Yaratıcı Drama)

 
Başbakan Yıldırım: 3-5 de onlara bırak!
 
Başkan’dan ESHOT’a operasyon: Kimler gitti, yerlerine kimler getirildi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İzmir Tek Kişilik Oyunlar Festivali’ başlıyor
Mavi Sanat, Seyyar Sahne, Praxis Perform ve TiyatroEvi işbirliği ile düzenlenen ...
Teos Felsefe Buluşmaları 18 Mart'ta başlıyor
Teos Yazarevi-Araştırma ve Uygulama Merkezinde çalışmalarını sürdüren ...
İzmir Avrupa Caz Festivali'nde 'Gillespie' semineri
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın(İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
İzmir karpostallarına İngiltere'den ödül
İngiltere'de, 'The Business Design Centre'da gerçekleşen Spring Stampex ...
Karabağlar'da satranç kurslarına yoğun ilgi
Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA), bölgede farklılık ...
İzmir'de yaşayan sığınmacılar için başkentte sergi
Bir grup akademisyen, ait oldukları coğrafyadan koparak İzmir'de yaşam ...
 
'Anadolu'nun Kayıp Şarkıları' İzmir'de canlanıyor
Avrupa’nın en nitelikli konser salonlarından biri olan İzmir Büyükşehir ...
İzmir Avrupa Caz Festivali'nde Quartet rüzgarı
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın(İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Hekimoğlu Operası ilk kez İzmir'de
Tolga Taviş'in bestelediği Hekimoğlu operası, İzmir prömiyeri ile Elhamra ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva