HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
29 Mayıs 2017 Pazartesi - 11:35

Folkart'a büyük onur: Ege'nin en mükemmeli!

Dünya genelinde seçkin şirketlerin 20 yılı aşkın süredir baz aldığı ‘’Mükemmellik Modeli’’ EFQM’i rehber edinen Folkart, mükemmellik yolculuğunda bir ödül daha kazandı.

Folkart a büyük onur: Ege nin en mükemmeli!

Geçtiğimiz yıl EFQM standartlarında 4. yıldızı almaya hak kazanarak “Mükemmellikte Yetkinlik Ödülü”nü alan Folkart, bu yılda “Ege Bölgesi Mükemmellik Büyük Ödülü”nün sahibi oldu.

Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi (KalDer) tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen, ekonomiye yön veren şirketleri ve liderleri buluşturan ‘Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’ 24-26 Mayıs tarihlerinde İzmir Hilton Oteli’nde gerçekleştirildi. Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi’nin (KalDer) bu yıl “Değişim 4.0” ana başlığı altında düzenlediği sempozyum kapsamında “Yerel Kalite 2017 Ödülleri” verildi. İzmir Hilton Otel’de yoğun bir katılımla gerçekleştirilen törende, özel sektörde “Ege Bölgesi Mükemmellik Büyük Ödülü”nü Folkart Yapı A.Ş. kazandı.

Folkart Genel Müdürü Metin Sancak, Folkart olarak müşterilerine en iyiyi, en güzeli, en kaliteliyi ve mükemmeli sunmak için çalıştıklarını belirtti. Bu hedeflere ulaşabilmek amacıyla 2013 yılında dünya genelinde seçkin şirketlerin 20 yılı aşkın süredir baz aldığı bir ‘’Mükemmellik Modeli’’ olan EFQM’i rehber edindiklerini anlatan Sancak, “Bir inşaat firması olarak “Mükemmellik” yolunda ilerlemeye karar verdik. Hedefimiz “Mükemmellik” oldu. Uzman kadromuz ve teknik altyapımız ile emin adımlarla hedeflerimize ilerliyoruz” dedi.

“YOL HARİTAMIZ EFQM”
EFQM tarafından belirlenen “Liderlik”, “Strateji”, “Çalışanlar”, “İş Birlikleri ve Kaynaklar”, “ Süreçler, Ürünler ve Hizmetler”, “Çalışanlarla İlgili Sonuçlar”, “Müşterilerle İlgili Sonuçlar”, “Toplumla İlgili Sonuçlar”, “İş Sonuçları” kriterlerini Folkart olarak yol haritası olarak belirlediklerini kaydeden Sancak, “Folkart olarak, bu yolculukta 2015 yılında, yaptığımız çalışmalarla “3 Yıldız Yetkinlik Ödülü”nü almaya hak kazanmıştık. Geçtiğimiz yıl ise İstanbul’da gerçekleştirilen ödül töreninde 4. yıldızı alarak “Mükemmellikte Yetkinlik Ödülü”nü almıştık. Bu yıl da “Ege Bölgesi Mükemmellik Büyük Ödülü”nü kazandık” diye konuştu.

HEDEF 5. YILDIZ
Sancak, uzun soluklu bir yolculuk olan EFQM’de bundan sonraki hedeflerinin “Türkiye Mükemmellik Ödülü” olduğunu açıkladı. Sancak, “EFQM standartlarında başarıyı temsil eden 5. yıldızımızı da almak istiyoruz. Ardından da EFQM tarafından verilen “Avrupa Mükemmellik Ödülü”ne ulaşmayı arzuluyoruz. Hedefimize adım adım ilerliyoruz. Folkart ailesi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu ödülü almamızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

FOLKART’IN MÜKEMMELLİK YOLCULUĞU

2014 Yılı: Mükemmellikte Kararlılık Belgesi

2015 Yılı: 3. Yıldız Yetkinlik Belgesi

2016 Yılı: 4. Yıldız Mükemmellikte Yetkinlik Ödülü

2017 Yılı: Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü

EFQM ve MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ
EFQM (European Foundation for Quality Management) 1988 yılında, Bosch, BT, Bull, Ciba-Geigy, Dassault, Electrolux, Fiat, KLM, Nestlé, Olivetti, Philips, Renault, Sulzer ve Volkswagen gibi Avrupa’ nın önde gelen 14 firmasının CEO’larının imzaladıkları bir Niyet Mektubu ile hayata geçirilmiş bir vakıftır. Amacı; “Avrupa’daki kuruluşların sürdürülebilir mükemmelliğini sağlayabilmek için itici güç olmak” tır. Vakıf kuruluşunu takiben, sanayi ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile “mükemmellik modeli” adıyla bir yönetim modeli geliştirmiştir. Model, boyutu ve sektörü ne olursa olsun tüm kuruluşlar tarafından kullanılabilen bir değerlendirme aracıdır.

Model kuruluşlara, mükemmellik kavram ve kriterlerini dikkate alarak kendi değerlendirmelerini yapmalarına, güçlü ve iyileştirmeye açık alanlarını tespit etmelerine ve sürekli gelişim yaklaşımıyla gelişim planlarını hazırlamalarına yardımcı olur. EFQM, Avrupa firmaları arasında rekabetçiliği desteklemek üzere 1992 yılından bugüne kadar, her yıl bu Modeli en iyi şekilde uygulayan kuruluşları Avrupa Mükemmellik Ödülü ile ödüllendirmektir. Avrupa Mükemmellik Ödülü, Deming (Japonya) ve Malcolm Baldrige (Amerika) ile birlikte iş dünyasında "Mükemmellik" alanında verilen en saygın üç ödüldür.

 
Menemen Belediyespor'da yaprak dökümü
 
Konak'ta kursiyerlerden büyülü yıl sonu gösterisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de tarihi mirasa genç tasarım
Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, Alsancak’taki ...
FETÖ firarisi iş adamının İzmir'deki malları için karar: O arsa satışta!
Darbe girişiminin ardından şirketlerine kayyım atanan Denizli İşadamları ...
İzmir'de yeni yaşamın merkezi Larissa Göl Evleri için dev start!
ERDN İnşaat, Türkiye'nin ve İzmir’in en yeni Genç Yaşam konsepti Larissa ...
 
İzmir'in o turistik ilçesine deniz manzaralı cami
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Foça İlçesi’ne bağlı Yeni Foça Sahili’nde ...
'İzmir'in kalbi'ndeki arazi için jet hızıyla dev satış!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in merkezinde Tariş’e ait alanları ...
Kayyum atanan inşaat devleri için flaş açıklama
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, terör örgütü FETÖ ile ilişkili olduğu ...
 
Folkart'tan İzmir'e 475 milyonluk dev yatırım: Yeni proje yola çıktı!
İzmir'de önemli projelere imza atan Folkart'ın yeni projesi Incity yola ...
İzmir'in o ilçesine TOKİ müjdesi
Torbalı Belediye Başkanı Görmez’in göreve gelmeden önce vaatleri arasında ...
Mimaride şık tasarımların adresi: Bİ Mimarlık
Yola “Mutlu ekip, güzel projeler, mutlu müşteriler” sloganı ile çıkan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva