HABERLER>GÜNCEL
9 Kasım 2017 Perşembe - 18:33

Foçalı veliler, taşımalı eğitimde ısrarcı

İzmir'in Foça ilçesine bağlı kırsal mahallelerde öğrenci sayısı 40'ın altına düştüğü için okullarının kapatılmasının ardından bu yıl da taşımalı eğitimin kaldırılmasına tepki gösteren veliler, kaymakamlığa dilekçe verdi.

Foçalı veliler, taşımalı eğitimde ısrarcı

Foça'nın Cumhuriyet, Ilıpınar, Yeniköy ve Kozbeyli mahallelerinde yaşayan veliler, bu yıl 'Büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan yerleşim yerlerinde yaşayan öğrenciler, belediye otobüslerinden yararlanacak' kararı gereği servislerin kaldırılmasıyla ana sınıfında, ilkokulda ve ortaokulda eğitim alan yaklaşık 200 öğrencinin mağdur olduğunu savundu. Evlerinin otobüs duraklarına 2-3 kilometre mesafede olduğunu, bölgesel şartlar nedeniyle çocukların bu yolu tek başına yürüyüp, belediye otobüsüne binmesinin mümkün olmadığını belirten veliler, taşımalı eğitime geri dönülmesini istedi. Çocuklarının emniyetle okullarına gitmesini istediklerini dile getiren veliler, bu duruma mahallelerinden geçen belediye otobüsleri sebepse bu otobüslerin de kaldırılmasını istedi. Veliler, ayrıca okul yardımlarının, servis ve yemek haklarının iptal edilmesine de dikkat çekti.

İzmir Valiliği'nin önünde toplanarak, taşımalı eğitimin kaldırılmasıyla yaşadıkları sorunları duyurmaya çalışan gruba Yenifoça Forum Platformu, Eğitim-Sen, Egeçep, Veli- Der, Öv-Der, Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi ile Birleşik Taşımacılık Sendikası temsilcileri de destek verdi.

Aileler adına açıklama yapan Yenifoça Forum Platformu Sözcüsü Bahri Çivril, uygulamanın eziyete dönüştüğünü iddia etti. Çivril, şunları söyledi:

"Özel servis kiralama veya toplu taşımaya para ödeme yükünü karşılayamayan bazı aileler, çocuklarını okula gönderememektedir. Toplu taşıma araçlarının saatleri, okulların başlama ve bitiş saatlerine uygun değildir. Çocuklarımız, araçla 10 dakika uzaklıktaki bir okula gitmek için yollarda 1-1,5 saat zaman kaybetmekte ve meskun olmayan mahallerde otobüs beklemek zorunda kalmaktadır. Bazı çocukların okullarına erişmeleri için iki araç değiştirmeleri gerekmektedir. Araç değişimi ve karşıdan karşıya geçişler nedeniyle çocuklarımızın can güvenliğinden büyük endişe duymaktayız. 6-10 yaş arası çocukların kendi başlarına otobüslere binmeye zorlanması, kazalara, yolda kaybolmalara ve başka olumsuz durumlara davetiye çıkarmaktır. Komşu ilçe Aliağa'da taşımalı eğitim devam ediyor. Anayasa'ya göre her yurttaşın eşit eğitim hakkı vardır ve bunu sağlamak devletin görevidir. Aliağa'da sürdürülen taşımalı eğitimin Foça'dan esirgenmesinin gerekçesini anlamak mümkün değildir, Bu anlamda Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim hakkını engellemekte,  görevini yapmamakta,  çocuklarımızı ve bizi adeta cezalandırmaktadır." 

Geçen 9 Ekim'de Foça Kaymakamlığı'na verdikleri 120 imzalı dilekçeye olumsuz yanıt aldıklarını belirten Çivril, konuşmasının ardından beraberindeki temsilcilerle dilekçelerini İzmir Valiliği'ne teslim etti. (DHA)

 
MHP'li Karataş'tan 10 Kasım mesajı
 
CHP'li Sertel, cezaevindeki Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'daki kız yurdunun önünde iğrenç olay!
Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki bir kız öğrenci yurdunun önüne gelen bir ...
Erdoğan: Cam filminde yanlış yaptılar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, cam filmi düzenlemesi hakkında "yanlış yaptılar ...
Bursa'daki fabrika patlamasında ihmaller zinciri!
Bursa'da 5 kişinin öldüğü iplik-boya fabrikasındaki patlamaya ilişkin ...
 
Cam filmi yasağı için gözler orada!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının geçen yıl Ekim ayında cam filmi ...
Erdoğan'dan gazilere yapılan saldırıya tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da iki gazinin trafikte yol verme tartışması ...
'Lise' kelimesiyle emlak aramaları 15 kat arttı
Liselere geçişte TEOG yerine getirilen "en yakın okula yerleştirmeye" ...
 
Minik Alperen'ın davası başladı! Acılı baba: ''Biz yargımıza güveniyoruz''
İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, 3 ay önce kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki ...
İzmir'deki tarihi dava: Darbeye karşı çıkan Tuğgeneral'e 'yarın asılacaksın' demişler!
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 272 sanığın yargılandığı davada ...
İzmir'de öğretmene korkunç saldırı! Öğrencilerin gözü önünde...
İzmir'in Bornova ilçesinde, öğrencisinin ağabeyi 24 yaşındaki Ömer S. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva