HABERLER>GÜNCEL
8 Ağustos 2020 Cumartesi - 09:52

Foça turizmine 'otoyol' bereketi: Yüzde 70 artış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı 22 Şubat'ta yapılan Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu, İzmir'in Foça ilçesinde turizmi hareketlendirdi. Otoyol sayesinde ulaşım kolaylaşırken, bölgedeki esnaf günübirlik tatilci sayısında yüzde 70 oranında artış olduğunu söyledi.

Foça turizmine  otoyol  bereketi: Yüzde 70 artış!

Aliağa ve Çandarlı Limanı ile şubat ayında açılışı yapılan Menemen- Aliağa- Çandarlı otoyolu, turizmi hareketlendirdi. 2 yıl yapımı süren ve İzmir ile Çandarlı arasındaki mesafeyi 40 dakikaya düşüren proje sayesinde, seyahat süresinin kısalmasını fırsat bilen vatandaşlar Foça'daki turistik alanları tercih etmeye başladı. Bölgedeki esnaf günübirlik tatilci sayısında yüzde 70 oranında artış olduğunu söylerken, tatilciler de yaz sezonunda hızlı ulaşımla tatil imkanının keyfini sürdü.

Foça'da yaşayan Şeref Akar, "Otoyol İzmir- Foça arasını o kadar rahatlattı ki anlatılamaz. Foça için tam bir velinimet. Foça'dan Çanakkale asfaltına kadar olan 26 kilometrelik bir yolumuz var. 26 kilometre bazen 3,5- 4 saate çıkıyordu. Şimdi o yol açıldığı için Çanakkale asfaltına çıkmadan yol ayrılıyor. Dolayısıyla diğer yoldaki konvoy rahatladı. Allah razı olsun yapanlardan. Menemen trafiği çok kötüydü" dedi.



'FOÇA'YA YÜZDE 70 ORANINDA DAHA FAZLA TURİST GELİYOR'
Foçalı esnaf Serhat Karakaya, "Foça'da yaşıyorum ve sürekli İstanbul'a gidip geliyorum. Normal yoldan gittiğim zaman otoyola verdiğim paranın 3 katını ödüyorum. Bu durum cezalardan ve yakıt tasarrufundan kaynaklanıyor. Hem zamandan kazanıyorum hem de güvenli bir yol kullanıyorum. Otoyoldan memnunum ve çok kullanışlı bir yol olduğunu düşünüyorum. Otoyolun yapılması Foça'yı kalabalıklaştırdı" diye konuştu.

Otoyol gişelerinden geçiş yapan İkram Erdoğan, "Foça'dan Ankara'ya gitmek için otoyolu kullanıyoruz. Yaklaşık 3 yıl önce de aynı istikamette yolculuk yapmıştık fakat bu otoyol henüz yapılmamış olduğu için Menemen'in içinden geçmiştik. Sürenin otoyolla birlikte çok ciddi anlamda kısaldığını söyleyebilirim" dedi.

'ESKİ YOL BERBATTI'
Otoyoldan çok memnun olduğunu söyleyen vatandaşlardan İzzet Temel, "Otoyol çok güvenli. İzmir'e yakışır bir otoyol oldu. Trafik açısından oldukça avantajlı. Rahat ve güvenli bir yol olduğunu düşünüyorum. İşim gereği ayda 2-3 defa kullanıyorum. Daha önceki yol çok berbattı. O yola girmek istemiyorduk işimiz olduğu zaman bile o yolu kullanmak istemiyorduk" diye konuştu.

Otoyolla birlikte Foça'nın kalabalıklaştığını söyleyen Foçalı işletmecilerden Ercan Coşar da "Gelen tatilcilerin sayısında bir artış var. Pandemi olmamış olsaydı şu an çok daha fazla bir yoğunluk olurdu. Kestirme bir yol olduğu için yeni otoyol tercih ediliyor. Yol kısalınca herkes Foça'ya gelmeye başladı. Hareketlilik var. Menemen trafiği başlı başına bir dertti. Özellikle kamyonlar da bu yolu kullandığı için çok kalabalık oluyordu. İnsanlar yoğun kargaşanın içine girmek istemiyordu" diye konuştu.

TOPLAM 95.9 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA
Yap- İşlet- Devret modeliyle ihalesi yapılan ve 55.7 kilometresi otoyol, 40.2 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 95.9 kilometre uzunluğunda olan Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun İzmir'den Çandarlı'ya ulaşımı 1,5 saatten 40 dakikaya düşürdü, Zaman ve akaryakıt tasarrufu sağlayan otoyolun açılışı 22 Şubat'ta yapılmıştı. 3'ü gidiş, 3'ü de geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olarak planlanan otoyolda, 12 köprülü, 2 de hemzemin kavşak, 7 ücret toplama alanı, 3 otoyol hizmet alanı, 8 viyadük, 36 köprü ve 1 tünel bulunuyor.(DHA)

 
Usta Edebiyatçı Çiğli’de kabri başında anılacak
 
İzmir’in 1,5 aylık yağmur hasreti bitiyor!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Holat 9 Ağustos 2020 Pazar 23:50

Kesinlikle faydalı oldu

Yorumu oyla      2      3  
Musa çimen 9 Ağustos 2020 Pazar 11:26

Biz yenifocads ikamet ediyoruz gecen bayram bedava dediler 11.70 para ödedik 5.6 km için aydin 120 km sadece 5tl gerisini siz düsünün haftada üç dört git gel al sana 100 TL neymiş efendi devler para ödememiş halk ödüyor demekki halk devletten zengin Neymiş Dd

Yorumu oyla      2      3  
Ali kaya 9 Ağustos 2020 Pazar 00:22

Manisadan çandarlıya gittim, yol çok güzel. 2.sınıf 38 tl ödedim, sanırım 15 tl yakıt avantajım oldu 30 dakikada zaman avantajım, 38_15=23 tl. Dönüşte kullanmadım bana pahalı geldi, yinede ülkemiz için kazanım olduğunu düşünüyorum..

Yorumu oyla      2      3  
Giritli 8 Ağustos 2020 Cumartesi 23:59

Yolu kulanmayan bilmez sen sene bir gun gidecen otoyol hakinda ahkam kesecen sana kim diyor otoban kulandiye sen devam et vatandas parasiz yola ..biz otobandan memnunuz

Yorumu oyla      2      3  
Giritli 8 Ağustos 2020 Cumartesi 23:59

Yolu kulanmayan bilmez sen sene bir gun gidecen otoyol hakinda ahkam kesecen sana kim diyor otoban kulandiye sen devam et vatandas parasiz yola ..biz otobandan memnunuz

Yorumu oyla      2      3  
Erol 8 Ağustos 2020 Cumartesi 23:00

Foça'' yla ne alakası var sa bu yolun ben anlamadım.

Yorumu oyla      2      3  
8 Ağustos 2020 Cumartesi 17:24

Foçayla otoyolun direkt bir alakası mı varmış? Sanırsın otoyol direkt Foça'ya gidiyor. Hayır, gitse ne olacak? Foça'nın kapasitesi belli. Bırak kalacak yeri, doğru düzgün otopark yok.

Yorumu oyla      2      3  
Kakli 8 Ağustos 2020 Cumartesi 16:15

Menemenin sabah akşam korkunç trafiğini cekmektese iyi bir alternatif. Araba ile dur kalk yapmaktan petrol tankerleri ile uğraşmaktan iyi bir alternatif.

Yorumu oyla      2      3  
levent 8 Ağustos 2020 Cumartesi 16:09

yüzde 40 bile faydası olmadı yorum yapanlar bol keseden sallıyorlar...

Yorumu oyla      3      3  
sami 8 Ağustos 2020 Cumartesi 15:24

menemen trafiği rahatlamadı.Cünki hicbir esnaf söför bedavası dururken20-30 km yol için 50 tl 100 tl verip o yolu kullanmıyor.Aptal bu insanlar.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Masa, koltuk, TV... Evdeki her şeyi sokağa attı!
Bursa’da psikolojik sorunları olduğu ve sinir krizi geçirdiği iddia edilen ...
Ayda ÖZEREN yazdı... Little Boy-Minik Oğlan
Ayda ÖZEREN yazdı... Little Boy-Minik Oğlan
İzmir'de gece yarısı iki ayrı korkutan yangın!
Bornova ilçesinde bir dükkanda çıkan yangın hasara yol açtı. Ödemiş ilçesinde ...
 
'Koronavirüse inanmıyorum' dedi, cezayı yedi!
Erzurum'da caddede maskesiz dolaşıp, "Koronavirüse inanmıyorum. Virüs ...
İzmir'de üç arkadaşa kanlı pusu!
İzmir'in Konak ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü, 2 ...
Dışişleri'nden Hindistan'a taziye mesajı
Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'da meydana gelen uçak kazası nedeniyle ...
 
Düğünde korona davetli halay
İzmir'in Torbalı ilçesinde, sokakta yapılan düğünde davetliler sosyal ...
Yeni genelge ile ormanda ateş yakmak yasak!
İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine "Ormanlık Alanlar ve Civarında ...
Korona tedbirlerinin sonuçları belli oldu
Koronavirüs tedbirleri kapsamında denetlenen iş yerlerinden yüzde 3'üne ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva