HABERLER>GÜNCEL
21 Temmuz 2014 Pazartesi - 14:39

Foça saldırısı davasında 3 tahliye daha

İzmir’in Foça ilçesinde 2012 yılı Ağustos ayında, askeri servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenleyerek 2 askeri şehit eden, 25 kişiyi de yaralayan, saldırı öncesi kendilerini gören 3 çiftçiyi başlarından vurarak öldürdüğü ortaya çıkan sanıklarla, kendilerine yardım ve yataklık eden 5'i tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada 3 sanık daha tahliye edildi. Böylece davada tutuklu sayısı 2'ye düştü.

Foça saldırısı davasında 3 tahliye daha

İZMİR - Menemen İlçesi'ne bağlı Maltepe Köyü'nde 7 Ağustos 2012 tarihinde çiftçi 59 yaşındaki Yusuf Kafalı, şoför 55 yaşındaki Zekeriya Toksuz ve 46 yaşındaki Bahri Şirin, tarladan geçen sulama kanalında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken, saldırganların izine rastlanmadı. Bu olayla ilgili çalışma yapılırken, iki gün sonra Foça'da askerlere yönelik 9 Ağustos'ta bombalı saldırı, gerçekleşti. Askeri servis aracı Değirmenlik Caddesi'nde ilerlerken patlama oldu. Uzaktan kumandayla patlatılan tahrip gücü yüksek bombanın etkisiyle araç hurdaya döndü. Çevredekiler yardıma koşarken, ilk patlamadan 8 dakika sonra ikinci bir patlama daha oldu.
 
Er Özkan Ateş olay yerinde, Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmen ise kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Olayda askerler ile birlikte toplam 25 kişi yaralandı. Bölgede yapılan araştırmada bulunan piller, kablolar, pet su şişesi üzerindeki araştırmada iki kişiye ait parmak izi çıktı.
 
Bir süre sonra PKK terör örgütü mensuplarının Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçelerden patlayıcı ile geçiş yapacakları bilgisi üzerine, Viranşehir-Ceylanpınar karayolunda polis ve jandarma tarafından kontrol noktası oluşturuldu. Kontrol noktasına gelen araçtan inen 2 terörist, güvenlik güçlerine ateş açtı. Açılan ateşte 1 polis memuru şehit olurken, 1 polis memuru, 1 uzman çavuş ile 1 sivil yaralandı. Çatışmada, teröristlerden Yunus Çiçek, yaralı ele geçirilirken, elindeki el bombasını atmaya çalışan 'Ahmet Bal' kod adını kullanan Burhan Bozkurt bombanın patlaması sonucu öldü.
 
Foça'daki patlamada elde edilen pet şişe, piller üzerindeki parmak izleriyle bu saldırıda yakalanan teröristlerin aynı kişiler olduğu belirlendi. Ayrıca bombalı saldırıdan önce keşif yaparken teröristlerin kendilerini gören üç köylüyü de öldürdükleri anlaşıldı. Yunus Çiçek'in ifadesi ve diğer deliller ışığında Foça bombalı saldırı ve üç köylünün öldürülmesi olayını gerçekleştirdikleri, yardım ettikleri iddiasıyla 7 zanlı tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı.
 
Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianamede, sanıklardan Yusuf Çiçek'e 30 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 28 yıl, Hasan Deliktaş'a 26 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıl, Şevket Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 12 yıl, Şehmuz Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 12 yıl, Faruk Kayli'ya 26 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, Reşit Ertuğrul ve Kamil Solak ile tutuksuz sanık A.Y. hakkında da 16'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Özel yetkili mahkemelerin kapanmasından sonra dava Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Bundan önceki duruşmada, Reşit Ertuğrul ve Kamil Solak tahliye edildi.
 
Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında aralarında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, 2 Eylül 2012'de polis ekipleriyle girdikleri çatışmada yaralı olarak ele geçirilen Yunus Çiçek'in de arasında bulunduğu 5'i tutuklu 8 sanık, olayın mağdur ve şikayetçileri ile tarafların avukatları hazır bulundu. Davaya Foça Belediyesi adına Avukat Semra Aydoğdu Özcan da katıldı. Tutuklu 5 sanığın avukatı tahliye isteminde bulundu. Sanıklar da uzun süreden bu yana tutuklu olduklarını, avukatların istemlerine katıldıklarını belirtti. Mahkeme heyeti kısa bir ara ardından, tutuklu sanıklar Şevket Rabindüz, Faruk Kaylı ve Şehmuz Rabindüz'ün tahliyesine, Yunus Çiçek ile Hasan Deliktaş'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi. Ölenlerin yakınları tahliyelere karşı tepki gösterdi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Emniyeti’nden ‘huzur’ için 133 dünya turu!
İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün gezici 150 asayiş ekibi ...
Kadifekale keçilerden kurtuldu!
İzmir’in Kadifekale semtinde, heyelan nedeniyle üzerindeki binaların yıkılmasıyla ...
İzmir’de utanç davasında öğretmene 102 yıl hapis istemi
İzmir’in Menderes İlçesi'nde yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine ...
 
İzmir’de sıcaklar hayvanları da bezdirdi!
İzmir’de, havanın aşırı sıcak olduğu günlerde yaşam, sokaklardaki hayvanlar ...
28 milyon TL'lik bütçe İstanbul Meclisi’ni karıştırdı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Güney Kore'de yapılacak tanıtımın ...
İzmir'de 3 günde 9 sarsıntı: Bilim ne diyor?
Kent hafta sonunu deprem paniğiyle geçirdi. Cuma günü Urla merkezli 4 ...
 
İzmir’de yine yeni hayat faciası: 1 çocuk öldü
İzmir’in Menderes İlçesi Özdere Mahallesi açıklarında, tekneleri battıktan ...
Hakkari’de OHAL: Vali sokağa çıkmayı yasakladı
Hakkari’de cuma gecesi 4 gencin tartışması nedeniyle aşiret kavgasına ...
Boğaz'da kulaç atanlara Kraliyet ilgisi
Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda 45 ülkeden 1749 sporcu ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva