HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Eylül 2014 Perşembe - 13:28

Foça'da kurtuluş coşkusu

Foça, düşman işgalinden kurtuluşun 92. Yıldönümünü, büyük sevinç ve onurla kutladı.

Foça da kurtuluş coşkusu

İZMİR - Program, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Foça Belediye Başkanlığı çelengi sunulması ile başladı. Törene, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri üyeleri, gaziler, Kuvayi Milliye Dernekleri üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunu müteakiben, Şanlı Bayrağımız İstiklal Marşımız eşliğinde göndere çekildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma törenini ardından, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve belediye meclis üyeleri, Garnizon Komutanı Vekili Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun’a şükran ziyareti gerçekleştirdi.

Kurtuluş günü kutlamaları, Demokrasi Meydanı’nda, askeri ve resmi erkân'ın da katıldığı törenle devam etti. Törene, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Vekili Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu, askeri erkân, belediye meclis üyeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Avşar Kurgun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda yapılan bir dakikalık saygı duruşunu müteakiben, Şanlı Bayrağımız, topluca söylenen İstiklal Marşımız eşliğinde belediye binasındaki göndere çekildi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Başkan Demirağ, ‘‘Bugün, Foça’mızın kurtuluşunun 92. Yıldönümüdür. Hepimize kutlu olsun... Kurtuluş Savaşımız, bizi yalnızca esaretten kurtulmakla kalmamıştır. Bize, çağdaş ve uygar bir dünyanın kapılarını da açmıştır... Cumhuriyet ise, aydınlanmanın, değişimin, devrimin adıdır ülkemiz için. Birbiri ardına gelen devrimler ve Atatürk ışığıyla, Osmanlı’nın harap ve bitap düşürülmüş kalıntılarından gepegenç bir devlet ve ileriye atılmaya kararlı bir millet doğmuştur... Foça’mız ve elbette İzmir’imiz, bu doğrultudan hiç sapmadan yoluna devam etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın bütün kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyor, aziz anıları önünde saygıyla eğiliyorum’’ dedi.
Başkan Demirağ’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Milli Mücadele’mizin simgelerinden Efelerin gösterileri ve folklör gösterileri, izleyenlerle çok duygulu anlar yaşattı.

Programın son bölümünde, Foça’nın kurtuluşunun 92. Yıldönümü kutlamaları kapsamında, Foça Belediyesi tarafından düzenlenen; plaj voleybolu, sokak basketbolu, tavla ve masa tenisi turnuvalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da Kurtuluş Turnuvası'na büyük ilgi
Karabağlar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9 Eylül ...
Gaziemir özgür sanatın yanında
Kültürel çalışmalarını fiziki projeleriyle tamamlayan Belediye Başkanı ...
Urla kışa hazırlanıyor
Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü hizmetleri çalışmalarına hız kesmeden ...
 
Nergis Parkı ‘direniş’ adıyla yeniden doğuyor
Karşıyaka’daki yeşil oranını artırmak ve mevcut alanları korumak için ...
Bergama’da Karadeniz rüzgarı: Koyuncu coşturdu
78. Uluslararası Bergama Kermesi birbirinden renkli etkinlikleri ile devam ...
Konak’ta moloz teyakkuzu: 30 mahalle temizlendi
İlçe genelinde temizlik atağı başlatan Konak Belediyesi, Alsancak ve Basmane ...
 
Buca Gölet aşıkların yeni buluşma noktası
Buca Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yenilenen Gölet Tesisleri, ...
Bornova’nın yeni mahallelerine yatırım dopingi
Bornova Belediyesi, köy iken 30 Mart yerel seçimlerinden sonra mahalle ...
Başkan Batur’dan dönüşüm raporu: Askı müjdesi!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşüm çalışmalarında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva