HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Nisan 2018 Perşembe - 14:04

Foça'da iki yakayı birleştiren işbirliği

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen Panele katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Sakız Belediyesi Başkan Yardımcısı Apostolos Tziotis barış ve dostluk mesajları verdi.

Foça da iki yakayı birleştiren işbirliği

2.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Foça’da “Turizmde Türk - Yunan Sınır Ötesi İşbirliği” konulu bir panel düzenlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğiyle düzenlenen paneli Prof. Dr. Metin Kozak yönetti. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele, Sakız Belediyesi Başkan Yardımcısı Apostolos Tziotis, Sakız Ticaret Odası Başkan Yardımcısı George Georgoulis, Sakız Aile Konaklamaları Derneği Başkanı Dimitrios Kytrilakis, Mark Warner CEO’su Sue Thomas, ETİK Başkanı Mehmet İşler ile ETİK Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Av. İlker Ünsever konuşmacı olarak katılırken, Foça Kaymakamı Ali Çetin ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın yanı sıra Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi Başkanı Işıl Dirim Kavitaş, Foça Turizm Derneği Başkanı Umut Tutar, turizmciler ve vatandaşlar da katıldı.Panelden önce Türk ve Yunan Milli Marşları seslendirildikten sonra Türk ve Yunan ezgilerinden oluşan bir mini konser verildi. 
Verilen mini konserin ardından bir konuşma yapan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, düzenlenen bu panellerin iki taraf açısından çok önemli olduğunu, refleksleri harekete geçirdiğini söyledi. Başkan Demirağ, “Eski dostlarımı burada görmekten çok mutluyum. Foça turizm için çok önemli bir yer. Aslında iki yaka derken, iki yaka insanlarının birlikte, beraber, özgürce, barış içinde yaşaması bizim için çok önemli. Keşke hepimiz ‘martılar kadar özgür olabilsek, hatta balıklar kadar vizesiz’ gidip gelebilsek. Bu coğrafya da hep beraber yaşıyoruz. Bu bizim için çok önemli bir duygu. Tüm konuklarımıza geldikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.Foça Belediye Başkanından sonra söz alan Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Apostolos Tziotis ise, “Hem davetiniz hem misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyorum. Foça’ya ilk gelişim. Misafirperverliğinize hayran kaldım. Bunun Türk-Yunan ilişkilerinde olumlu etkileri olduğunu düşünüyorum. Türk ve Yunan halkları arkadaş olmak zorunda. Bu coğrafyanın, haklarımızın hayrı için gelişebilmemiz için bizlerin dost olması şart” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Metin Kozak’ın yönetici olduğu “Turizmde Türk - Yunan sınır ötesi işbirliği” konulu panelde Sakız Belediyesi Başkan Yardımcısı Apostolos Tziotis, Sakız Ticaret Odası Başkan Yardımcısı George Georgoulis, Sakız Aile Konaklamaları Derneği Başkanı Dimitrios Kytrilakis, Mark Warner CEO’su Sue Thomas, ETİK Başkanı Mehmet İşler ile ETİK Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Av. İlker Ünsever, Türk-Yunan ilişkileri ve Turizm konusunda bilgi aktarımında bulundular.

 
İzmir'de 'altın' şoku: Polisler kuyumcuları bastı
 
Saadet Partisi İzmir'den seçim çıkışı: Aday listelerimiz bile hazır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efeler'de Pınarbaşı ve Aytepe ziyaretçilerini bekliyor
Efeler'de vatandaşların aileleriyle, arkadaşlarıyla keyifli zaman geçirdikleri ...
Büyükşehir turizm cenneti Didim'i sezona hazırladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri ...
Otobüs sektörü dev fuar için İzmir'i seçti!
Daha önce 6 kez İstanbul'da düzenlenen Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi ...
 
Kemalpaşa'da lezzet festivali heyecanı
Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen Uluslararası ...
Başkan Şenol, Kocaoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için ne dedi?
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ...
Gaziemir'de Çocuk Şenliği'ne 'ilk cemre' düştü
Bu yıl 21’incisi düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne ...
 
Konak'ta anlamlı sergi
Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde açılan ‘Bir Tablo Bir Öğrenci’ sergisinde ...
Bornova’da dopdolu 23 Nisan
Bornova Belediyesi’nce düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ...
Karşıyaka’da 7’den 77’ye bahar coşkusu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, önce Zübeyde Hanım Huzurevi’nde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva