HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
22 Mart 2017 Çarşamba - 10:26

Foça'da Dünya Şiir Günü için coşkulu kutlama

İzmir'in Foça İlçesi'nde, 'Dünya Şiir Günü' kapsamında "Nazım Hikmet 115 Yaşında' adı altında müzikli şiir etkinliği düzenlendi. 

Foça da Dünya Şiir Günü için coşkulu kutlama

Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Foça Şubesi işbirliği ile düzenlenen ve büyük ilgi gören etkinlik, görsel öğeleriyle gözlere, eşi faşist dönemde İtalya'da kurşuna dizilen Habeş Taranta Babu'dan, Mustafa Kemal'e uzanan kişi ve konularıyla gönüllere hitap etti.

 Reha Midilli Kültür Merkezi'ndeki etkinlik, sanatçı İnci Çayırlı'nın yorumladığı, sözlerini Nazım Hikmet'in yazdığı bir Mesud Cemil Bey bestesi olan "Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş" ile açıldı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bazı belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de izlediği şiir gecesinde açış konuşmasını Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat yaparken Edebiyat Araştırmacısı, yazar Dr. Efdal Sevinçli "Dünya Şiir Günü 2017 Türkiye Bildirisi"ni okudu. Programı tasarlayan ve emekli öğretmen, yazarYılmaz Mızrak sunuş konuşmasında düzenledikleri etkinlikte yer alan Nazım şiirlerini solo ve koro olarak okuyacak arkadaşlarını da takdim etti. Ünal Atalay, Levent Onan, Mukaddes Yarba, Özlem Temizel, Bedriye Demirci, Meral Şendil, Nuray Güzey, Nusret Gül ve Gürsel Yarkent ile canlı müzikleri gitarı ve bağlamasıyla çalacak Sertaç Çekici'yi sahneye davet etti. 100 kadar şiir seçtiğini ancak bunların 24'ünü kullanabildiğini belirten Yılmaz Mızrak; "Nazım şiirlerinden bestelenmiş müzikler seçtim. Şiir ve müzik geçişlerinin bilgilendirici ara sözlerini yazdım. Nazım'ın özet bir yaşam öyküsünü de içeren bir ürün ortaya çıktı. Doğumunun 115. yılında hepimiz, gururumuz olan bu büyük şairimizle birlikte oluyoruz" dedi.

DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

Etkinlik, Nazım Hikmet'in 15 yaşında iken Konya'da Mehmet Hikmet adıyla yazdığı "Mevlana" şiirini okumasıyla devam etti. Fonda, Fazıl Say, Cem Karaca, Timur Selçuk, Ruhi Su gibi sanatçıların görüntü ve klipleriyle verilenlerin yanı sıra şiirlerinden bestelenmiş bazı şarkılar canlı olarak seslendirildi. Mustafa Kemal'i anlattığı "Dağlar'da tek tek ateşler yanıyordu" dizesiyle başlayıp "Bıraksalar ince uzun bacakları üstünde yaylanarak/ ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak/ Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı" dizeleriyle süren" "Kuvay-i Milliye Destanı dakikalarca ayakta alkışlandı. Alkışlar "Biz toprak üstünde derin uykulardayız / kalkıp uyandırın bizi / Şehitler, Kuvay-i Milliye Şehitleri / Mezardan çıkmanın vaktidir" dizeleriyle tamamlanan "Şehitler" şiirinde de tekrarlandı. Program Edip Akbayram'ın seslendirdiği " Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar" şarkısını salonu tamamen dolduran 300 dolayında izleyicinin birlikte söylemesiyle tamamlandı. 

ADD Foça Şube Başkanı Ararat'ın, hazırlayan ve sunumu gerçekleştirenlere teşekkür ederek, çiçek vermesiyle yaklaşık iki saat süren Dünya Şiir Günü etkinliği sona erdi. (DHA)

 
Büşra ve Tuğçe'nin katilleri 11 yıldır bulunamadı
 
AK Partili Kaya sahada tam gaz: 1 günde 9 program
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şiir sevdalıları Konak’ta buluştu
Konak Belediyesi 21 Mart Dünya Şiir Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikle ...
Anadolu'nun kayıp şarkıları İzmir'de bulundu!
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni dolduran İzmirliler, çok özel bir ...
Türkiye'nin 'Resim Tarihi' Folkart Gallery'de
Folkart Gallery, 130 ressamın özel eserlerinin ilk kez birlikte yer aldığı ...
 
Halk oyunları yarışmasında şampiyon Gaziemir
Gaziemir Belediyesi’nin katkılarıyla, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun ...
Sinema projelerine verilen destekler açıklandı
Kültür ve Turizm Bakanlığınca, araştırma ve geliştirme, animasyon, belgesel, ...
İzmir’de tiyatro coşkusu başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen "Dünya Tiyatro ...
 
İzmir'de besteler barış için çalacak
İzmir'de müzik okulu sahibi Muharrem Dayanç, savaştan kaçan ve İzmir'e ...
Türkiye'nin artık Hollywood'da da oyu var
Altın Küre Ödülleri'nin ilk ve tek Türk jüri üyesi Tapan, "Yapacağım lobi ...
Konak'ta ‘Ödenmeyecek Ödemiyoruz'a yoğun ilgi
İzmirlileri nitelikli tiyatro oyunları ile buluşturmayı sürdüren Konak ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva