HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Kasım 2023 Çarşamba - 09:24

Foça belediye boyu soruşturmalık!

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma başlatmasının ardından bir üst düzey belediye bürokratı hakkında da arkeolojik SİT alanına dikilen otelle ilgili işlem yapmadığı için bakanlıkça soruşturma izni verildiği ortaya çıktı.

Foça belediye boyu soruşturmalık!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Ekinos Çevre ve Kültür Derneği, İzmir’in Foça ilçesindeki 1’inci derece kentsel arkeolojik SİT alanına yapılan kaçak otelle ilgili belediye bürokratları ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusunda kamu görevlileri hakkında tescilli çeşmenin bitişiğinde bulunan Atatürk Mahallesi’ndeki 53 ada 29 parselde,  yasa dışı alınan ruhsatla yapılan yapıda izinsiz olarak yapıda kaçak olarak çıkılan katı yıkmamak ve yıkmayanlar hakkında suç duyurusunda bulunmamak suretiyle kaçak yapıların özendirilmesi suçları ileri sürülmüştü.

Başlatılan ön soruşturma sonucunda Foça Belediyesi’nin bir üst düzey bürokratı hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından soruşturma açılmasına izin verildi.

İTİRAZ REDDEDİLDİ
Hakkında soruşturma açılan bürokrat kararı İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne taşısa da değişen bir şey olmadı. Ön inceleme raporunu inceleyen 1. İdari Dava Dairesi isnat edilen fiilden dolayı Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte yeterli ve makul şüphenin bulunduğuna hükmetti. İtirazı reddeden Daire kararı kesinleştirdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sonucunda dava açılıp açılmayacağına karar verilecek.


(Fotoğraf: Ramis Sağlam) 
YIKIMINA KARAR VERİLMİŞTİ
Kültür Bakanlığı İzmir 2. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu (KTVKK), İzmir’in Foça ilçesi Atatürk Mahallesi’ndeki 1. derece sit alanına yapılan otelin yıkımına karar vermişti. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 16 Haziran 2023 tarihli yazısında ilgili parselde ruhsat alınan tarihte müze tarafından herhangi bir arkeolojik kazı ve sondaj yapılmadığı bildirildiği ifade edildi. Ayrıca "Doğa ve Tarih Talanına Hayır Platformu" üyeleri, Foça Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak doğa talanını ve kaçak inşaatları protesto etti.

GÜRBÜZ SORUŞTURMASINDA YENİ DETAYLAR!

GÜRBÜZ HAKKINDA DA SORUŞTURMA
Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, 6 eski bürokrat hakkında da görevi kötüye kullanma ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı yıkım kararlarını yerine getirmeme iddialarından soruşturma açılmasına izin verdiği ortaya çıkmıştı. Müfettişler tarafından hazırlanan raporda, parsel sahibi tarafından Foça Belediyesi’ne bağışlanan araçla kaçak yapılara göz yumulduğu ifade edilmişti. 

 
İzmir'de turuncu alarm!
 
İşçi servisi devrildi: 9 yaralı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cevdet Dost 1 Aralık 2023 Cuma 11:50

Foça''ya yakışır bir aday seçilmeli. Eğer F.G. tekrar aday gösterilirse, bir çok partilimiz oy kullanmaya gitmeyecektir, önemle duyurulur.

Yorumu oyla      2      3  
Müge doğan 1 Aralık 2023 Cuma 05:00

Yapmayın fatih gürbüz çok iyi bir insan tecrübe kazanılır ama biraz fırsat vermeliyiz biz seçtik bu çocuğu arkasında duralım

Yorumu oyla      2      4  
Nuran 30 Kasım 2023 Perşembe 16:49

Seçimde asla partiye oy vermeyelim. Bundan sonra aday olanları inceleyip oyumuzu onlara verelim. Anlaşılan o ki CHP bu işi yapamıyor. AKP de olmaz. Rantçı olmayan bir insan yokmu acaba ?

Yorumu oyla      2      3  
Nuran 30 Kasım 2023 Perşembe 16:41

Bence soruşturma açılmalı. Zaten iş yaptığı yok. Böyle işlere girmişse bedelini ödesin.

Yorumu oyla      2      3  
Esengül 30 Kasım 2023 Perşembe 01:24

Cimere yaptığınız şikayetlerin takipçisi olun. Benim yaptığım şikayet kaymakamlık kapatmış. Bende şikayet numarasini alıp kaymakamlığı da şikayet ettim. Yine usulen kapatılmışsa valiliği de şikayet edeceğim. Ki emin olun takipçisi olduğunuz her dosya hakliysaniz size dönüyor??

Yorumu oyla      2      3  
Abdullah Ahmet KUL 29 Kasım 2023 Çarşamba 21:54

Foça Fatih Mahallesi''nde yapmış olduğum müstakil ev için2020- 2021 yıllarında foça belediyesine yaklaşık 30 bin lira gibi harç ödedim. İzmir büyükşehir ve İzsu da noter huzurunda kabul beyan ederek 6000? Kanalizasyon parası aldılar(gasp gibi noterden rızam var beyanı ile... Demek ki noter ile de güzel bir anlaşma yapmışlar) 2021 yılı Ağustos ayında yapı kullanım iznini aldım. Aynı gün elektriğe başvurdum. Aliağa GDZ elektrik iki yıl geçmesine rağmen kozbeyli mevkiinde hobi bahçesi adı altında tarlalarda yapılan kavak yapılara elektrik yetiştireceğiz diye bize hâlâ elektrik bağlamadı. Foça belediyesi imar ile Aliağa GDZ elektrik arasındaki tartışmalar yarışmalar devam ediyor fakat bizim hâlâ en temel ihtiyaç olarak bilinen elektriğimiz yok. Cimer''e büyükşehir belediyesine kaymakamlığa valiliğe yazdım hakkımı aradım ama hâlâ cevap yok. Çok yazık. İzmir ne güzel şehir ama hak hukuk asla yok. Yazık

Yorumu oyla      3      3  
Remzi Kıran 29 Kasım 2023 Çarşamba 20:45

İnşallah bu CHP kazanamaz... Halbuki yeni Foça veya eski Foça Buranın Halkı MHP yi sever . İnşallah MHP kazanır...

Yorumu oyla      3      4  
ismet koç 29 Kasım 2023 Çarşamba 18:45

benim ta baştan düşündüğüm şöyle bi?ey di karamanin koyunu sonra cikar oyu kedilerin önüne ciğeri koyarsan cigere dokunmadan duramazlar anlayan anlar......

Yorumu oyla      3      3  
Taylan 29 Kasım 2023 Çarşamba 14:39

Ben 50 kere cimere yazdım kimse dikkate almadı belediyedeki vurgunları plajlardaki kurulan kaçak derma çatma barakalar ve Fatih gürbüze verilen rüşvetler( işletmelere göre işgaliye parası)

Yorumu oyla      3      3  
can can 29 Kasım 2023 Çarşamba 12:59

izmirde bir bld baskanı var işi gerçekten çok iyi biliyor. akp ilçe başkanını her hafta kabul ediyor, sosyal medyada foto paylaşıyor. şehir dışına çıkarken akp'li meclis üyesine vekalet bırakıyor. işi gerçekten çok iyi biliyor. diğer bld başkanları da örnek almalı.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çalkaya'dan Özel'e ziyaret
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Genel ...
Aydın Büyükşehir Meclisi'nde 'kaçak fatura' kavgası!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun '60 lira su faturası ...
Aliağalı sporculardan büyük başarı
Aliağa Belediyesi Spor Okulları bünyesinde eğitim gören sporcuların başarıları gururlandırıyor.
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden İncirliova'ya asfalt hamlesi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kente yeni yollar kazandırmak ve mevcut yolları ...
Karşıyaka’nın engelsiz merkezi umut oluyor
Karşıyaka Belediyesi, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını destekleyen ...
Büyükşehir teyakkuzda... Bin 500 personel sahada!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, meteorolojik uyarıların ardından ...
 
Gençler yapay zekâ eğitimini tamamladı
Gençlerin yazılım alanında kendilerini geliştirmeleri için İzmir Büyükşehir ...
4 çeşit yemek 49.90 TL... Bayraklı'nın sosyal tesisleri vatandaşın yanında!
İzmir’in en güzel manzaralarına sahip 10 sosyal tesiste BAYBEL AŞ aracılığı ...
Başkan Engin muhtarlarla buluştu: Ortak akıl vurgusu!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, mahalle muhtarları ile bir araya ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva