HABERLER>EGE
7 Kasım 2014 Cuma - 18:16

Flaş! Yırca’da buruk sevinç: 6 bin ağaç kesildikten sonra…

6 bin zeytin ağacının kesildiği Soma’nın Yırca Köyü’nde köylülerin termik santrale yaptıkları itirazı değerlendiren Danıştay 6'ncı Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Flaş! Yırca’da buruk sevinç: 6 bin ağaç kesildikten sonra…

Manisa’nın Soma İlçesi Yırca köylülerinin avukatı Deniz Bayram saat 17.45'de bölgeyle ilgili termik santrale yaptıkları itirazı değerlendiren Danıştay 6'ncı Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

- YIRCA'DA KÖYLÜLERE DAYAK, 6 BİN AĞACA İNFAZ!...
 
Avukat Bayram UYAP üzerinden kararı gördüğünü duyurdu.
 
Günlerce nöbet tuttukları bölgede 6 bin zeytin ağaçlarının bu sabah yapımcı firma tarafından kesilmesine engel olamayan köylüler, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını buruk sevinçle karşıladı.

CHP'Lİ ÖZEL UYARMIŞTI
Zeytin ağaçlarının kesildiğini duyuran CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel dün akşam yaptığı açıklamada, “Haksız, hukuksuz bir şekilde Yırcalıların yıllarca gözü gibi baktığı evlatları katledildi. Mahkeme arifesinde, Yırca’da kesilecek hiçbir ağaç kalmadı. Şimdi Danıştay kamulaştırma dursun derse, bu kesilen ağaçları vali mi geri verecek, kaymakam mı geri verecek?” demişti. 

BURUK SEVİNÇ
Avukat Deniz Bayram Danıştay 6'ncı Dairesi'nin termik santral yapılacak araziyle ilgili Bakanlar Kurulu'nun verdiği acale kamulaştırma kararı konusunda yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıklamasıyla köylüler önce ne yapacaklarını bilemedi. Geceden beri süren matem havası yerini bir anda bayram havasına bıraktı.
 
Köylüler kendilerine önderlik eden Muhtar Mustafa Akın'a sarılıp kutladı. Kadınlar da çevre gönüllüsü ve avukatları Deniz Bayram'la sevinç yumağı oluşturdu. Kararın bir gün önce gelmesi veya şirketin 12 saat daha beklemesi durumunda 6 bin ağacın kurtulacağını söyleyen köylüler hem sevindi hem üzüldü. Avukat Deniz Bayram da kararla ilgili şunları söyledi:
 
"Burada başından beri bir kanunsuzluk vardı. Burada kanunsuzca ağaçlar kesildi. Şirket, ancak savaş hallerinde başvurulması gereken Acele Kamulaştırma Yasası'na dayanarak köylüleri tel örgüyle çevirdikleri arazilerine bile sokmadı, hasat yaptırmadı. Manisa Tarım Müdürlüğü'nün zeytin ağaçlarının kesilmesine izin vermemesine rağmen ağaçlar yasadışı kesildi. Ancak Danıştay'ın kararı gösterdi ki yaşananlar kanunsuzmuş. Üzüntülüyüz, 6 bin ağaç kesildi. Sevinçliyiz haklı bir karar çıktı. Asıl hukuk mücadelesi şimdi başmayacak. Yapılması gereken tüm hukuki girişim ve mücadele yapılacak." Arazide bekleyişe devam eden köylüler Danıştay kararını oynayarak kutladı.
 
MUHTAR, TWITTER'DAN DA TEPKİ GÖSTERDİ
Bu arada Kolin Grubu tarafından termik santral yapılacak bölgedeki zeytin ağaçlarının kesilmesine ağlayarak tepki gösteren Yırca Muhtarı Mustafa Akın, Soma'da 6 bin zeytin ağacının kesildiğini söyledi. Sosyal paylaşım sitesi twitter'dan hesap açıp, konuya ilişkin eleştirilerine buradan devam eden Muhtar Akın, "Kolin Şirketi Danıştay'ın kararını önceden biliyordu ve bu yüzden ağaçları önceden kestiler" dedi.
 
Akın, daha sonra attığı tweet'te şu iddiada bulundu:
 
'Danıştay'ın kararını tanımıyoruz. Danıştay Kolin Şirketi'ne önceden haber verdi. Kolin Şirketi mahkeme kararı olmadan ağaçları kesti. Kolin Şirketi, kaymakamla beraber hareket ediyor. Kaymakam emrediyor. Kolin Şirketi uyguluyor. Danıştay, kararı saldırı sonrası verdi amaçları katliamı unutturmak' (DHA)



 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karar 8 Kasım 2014 Cumartesi 09:29

Ya bilerek geciktirildi karar ya da firma içerden bir şeyler karşılığı haber aldı karar çıkmadan işi bitirdi.. Bu ihalenin ne kadar ballı börek olduğunu varın siz düşünün...

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 7 Kasım 2014 Cuma 20:51

Yaşadığımız yer Türkiye mi yoksa vahşi batıdaki Teksas mı belli değil! adına özel güvenlik denen çeteler halkı darp edip taş yağmuruna tutuyor orada devleti temsil eden kaymakam efendi ve jandarma olayı keyifle izliyor! Bu olaylara neden olan şirket, özel güvenlik şirketi ve vahşi elemanları, olaya seyirci kalan kaymakam hakkında bakalım ne gibi işlemler yapılacak ya da bu olayların nasıl üstü örtülecek? hep beraber göreceğiz.

Yorumu oyla      11      5  
Kazım EMİR 7 Kasım 2014 Cuma 20:35

kararın gece yarısı böyle çıktığını şirkete ileten kurye (KÖSTEBEK) kim bu bilinmeli

Yorumu oyla      13      5  
ercan 7 Kasım 2014 Cuma 19:37

Filstene yine aglıyorlar.Ya biraz dön ülkene bak . Agaçları kesilen insanlara yapılanları gör de agla. Orda zulüm vaarsa burda yokmu. Millet inim inim aglıyor biraz da bu ülkeye bakıpta aglayın.

Yorumu oyla      15      5  
insaf 7 Kasım 2014 Cuma 18:28

zulüm tam anlamıyla.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yırca Muhtarı ülkeyi ağlattı: Nasıl yiyeceksiniz?
Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'ndeki yaklaşık 6 bin zeytin ...
Eşi dönmeyince kayınpederinin evini yaktı!
Acıpayam’da öfkeli damat E.Ç. (42), evi terk eden eşi D.Ç.'yi (40) geri ...
Alkollü ve kasksız motosiklet sürücüsü...
Ortaca’da 1.10 promil alkollü ve kasksız olarak kullandığı motosikletinin ...
 
Balıkesir’de büyük operasyon: 46 kilo eroin
Balıkesir’de polisin durdurup arama yaptığı 3 otomobilin birinin gizli ...
16 yaşındaki Tuğra sahada kalbine yenildi
Balıkesir’deki Rahmi Kula Anadolu Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki ...
Genç Kadir banyoda ölü bulundu: Bonzai kurbanı mı?
Kütahya'da çay ocağı işleten babasının yanında çalışan 18 yaşındaki Abdullah ...
 
Şok: Doktor odasında ölü bulundu
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Hava Cilan, ...
Pastırma sıcakları tatili uzattı
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde hafta başından beri etkisini arttıran sıcak ...
22 yıllık kum ocağı üzüm bağı oldu
Denizli'de inşaat, otomotiv ve hafriyat alanlarında faaliyet gösteren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva