HABERLER>GÜNCEL
27 Temmuz 2016 Çarşamba - 19:40

OHAL'DE flaş kararlar TSK'da çok sayıda ihraç

"OHAL Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, 149 general, 1099 subay, 436 astsubay ihraç edildi. Jandarma ve Sahil Güvenlik, İçişleri'ne bağlandı

OHAL DE flaş kararlar TSK da çok sayıda ihraç

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ihraç edilen askerlerin listesi yayınlandı.

 "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kararname"ye göre, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığında 87 general, 726 subay, 256 astsubay; Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 32 amiral, 59 subay, 63 astsubay; Hava Kuvvetleri Komutanlığında 30 general, 314 subay, 117 astsubay olmak üzere toplam bin 684 asker, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) çıkarıldı.

Söz konusu kanun hükmünde kararname (KHK), Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

1684 RÜTBELİ TSK'DAN ÇIKARILDI
Buna göre, kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığında 87 general, 726 subay, 256 astsubay; Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 32 amiral, 59 subay, 63 astsubay; Hava Kuvvetleri Komutanlığında 30 general, 314 subay, 117 astsubay olmak üzere toplam bin 684 asker, TSK çıkarıldı.

Kararname ile TSK'dan çıkarılan askeri personel arasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, Orgeneral Adem Huduti, Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu, Korgeneral Metin İyidil, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan, Korgeneral Yıldırım Güvenç, Korgeneral Salim Ulusoy, Tümgeneral Mehmet Dişli, Tümgeneral Kubilay Selçuk, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nden Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci, İncirlik komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Gölcük Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile Akın Öztürk’ün damadı Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş da yer alıyor.

TSK'dan çıkarılan asker kişiler, mahkumiyet kararı aranmaksızın askeri rütbe ve memuriyetleri alınacak ve bu kişiler yeniden TSK'ya kabul edilmeyecek. Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecek. Bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, denetim kurulu tasfiye kurulu üyeliği vesair görevleri de sona ermiş sayılacak. 

45 GAZETE KAPATILDI
Kararnameye göre, 3 haber ajansı, 16 televizyon, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi ve dağıtım kanalı kapatıldı.

Kapatılan televizyon kanalları şunlar: Barış TV, Bugün TV, Can Erzincan TV, Dünya TV, Hira TV, Irmak TV, Kanal 124, Kanaltürk, MC TV, Mehtap TV, Merkür TV, Samanyolu Haber, Samanyolu TV, SRT TV, Tuna Shopping TV, Yumurcak TV.

Cihan Haber Ajansı, Muhabir Haber Ajansı ve SEM Haber Ajansı kapatılan ajanslar arasında.

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK İÇİŞLERİ'NE BAĞLANDI
Jandarma Teşkilat Kanunu'nun 4'üncü maddesi, ''Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır'' şeklinde değiştirildi.  

Ayrıca, kararnameyle 12'nci madde, ''Lüzum görüldüğü hallerde İçişleri Bakanı tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında her kademedeki personel geçici olarak görevlendirilebilir’’ şeklinde değiştirildi. 

29  TEMMUZ'DAN İTİBAREN UYGULANACAK
Kararnameye göre Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) alınacak kararlar ile yapılacak olan terfi, atama, nasıp, kadroların kullanılması, emekliye sevk ve ilişik kesme işlemleri 29 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla uygulanacak. (ntv a.a dha)

 
Jandarma ve polise yeni rütbeler geliyor
 
Piyasaların beklediği faiz kararı geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aranan 58 kişi havaalanında yakalandı
Darbe girişimi sonrası hakkında yakalama kararı çıkan toplam 58 kişi Atatürk ...
Akar'dan ABD'li mevkidaşına Gülen telefonu!
General Joseph Dunford ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar arasındaki ...
Flaş: İşte Hava Kuvvetleri Komutanı'nın ifadesi
Moda Deniz Kulübü'ndeki bir düğünde darbeci askerler tarafından derdest ...
 
Flaş! 2.Ordu'nun yeni komutanı belli oldu
2. Ordu Komutanlığı'na Korgeneral İsmail Metin Temel atandı.
Hocaların hocasına veda...
100 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Halil İnalcık için Ankara Üniversitesi ...
İzmir’de dehşet: Sevgilisini öldürüp intihar etti
İzmir’in Çiğli İlçesi'nde 56 yaşındaki Yavuz Üstündağ, iddiaya göre ilişki ...
 
Darbeci yarbay TRT'deki o anları anlattı!
Darbe girişimi sırasında TRT'de bildiri okutan Yarbay Ümit Gençer, üç ...
Darbeciler Erdoğan'ın kaldığı otele böyle inmiş!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı Marmaris ilçesindeki otele saldırıda ...
Bakan Ala darbe girişiminin bilançosunu açıkladı!
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, 8 bin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva