HABERLER>DÜNYADAN
24 Mayıs 2016 Salı - 13:31

Flaş! Suriye'de kritik operasyon başladı

Suriye'de terör örgütü IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'ya düzenlenmesi planlanan kara operasyonu başladı. Operasyon kapsamında ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon uçaklarının da Rakka çevresindeki IŞİD mevzilerini bombaladığı bildirildi.

Flaş! Suriye de kritik operasyon başladı

DHA'nın haberine göre, Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinin IŞİD'in elinden geri alınması için uzun süredir hazırlığı yapılan operasyonun bugün saat 14.00 sıralarında başladığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, operasyona içerisinde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG ‘nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin yanı sıra Ehrar Rakka ve Liwa Tahrir Tugayları'nın da katıldığını bildirdi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkan Mesut Barzani’ye yakınlığı ile bilinen ’Rudaw’ adlı internet haber kuruluşunun haberine göre, Kobani’nin 50 kilometre güneyinde bulunan Ayn İsa kasabasından üç kol halinde başlatılan operasyonun ilk hedefin Rakka’yı kuzeyden kuşatmak olduğu bildirildi.

Bir süre önce Suriye’nin Rojava bölgesinde bulunan Kobani’ye giden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, operasyona katılacak olan Demokratik Suriye Güçleri’nin yetkilileri ve komutanları ile görüşmüştü. ABD’li komutan görüşmede, Rakka operasyonuna başlanması durumunda ellerinden gelen desteği kendilerine sunacağını da söylemişti. ABD’li komutan Votel, Suriye’den sonra Ankara’ya gelmişti.

Sputnik'in haberine göre, operasyon kapsamında ABD öncülüğündeki koalisyonuçakları da Rakka çevresindeki IŞİD mevzilerini bombalıyor.

CENTCOM gitti NATO geliyor
SURİYE’de IŞİD’in merkezi konumundaki Rakka’ya operasyon planlarının sıkça konuşulduğu bir dönemde, Türkiye’ye üst düzey askeri ziyaretlerin sıklaşması dikkat çekiyor. Dün ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel’i ağırlayan başkent Ankara, yarın da NATO Müttefik Harekat Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti’yi ağırlayacak. Orgeneral Scaparrotti’nin geleceğini Genelkurmay Başkanlığı duyurdu. NATO Komutanı’nın Genelkurmay Karargahı’ndaki temaslarında Suriye ve Irak’ta yaşananlar gelişmeler önemli yer tutacak. CENTCOM Komutanı General Votel dün Genelkurmay Kararaghı’nda Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile görüşmüştü. Bu görüşmede Rakka’ya yönelik askeri planlar ele alınırken Türk komutan, ABD’nin, PYD’nin silahlı gücü YPG ile işbirliği içinde olmasından rahatsızlık duyduğunu bildirmişti. Ankara, olası bir Rakka operasyonuna Türkiye’nin askeri güçle destek vermesinin söz konusu olmayacağı mesajını CENTCOM Komutanı’na iletmişti. (dha)

 
'Efemçukuru Davası'nda son sözler söylendi, karar…
 
Ünlü işadamını Erdoğan ve Gül uğurladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 24 Mayıs 2016 Salı 18:59

kuzey ırakta da aynı şey olmuştu. kürtlerle abd. işbirliği ile kuzey ırak kürt bölgesi oluştu. şimdide kuzey suriyede abd-ypg ile ittifakı ile yakında kuzey surşye kürt bölgesi yönetimi gelirse, "kırmızı çizgileri" göreceğiz.

Yorumu oyla      11      5  
24 Mayıs 2016 Salı 13:54

ABD yardımıyla dibimizde Kürt devleti kuruluyor. Bizimkilerde başbakan değiştiriyor, başkanlık ile uğraşıyor. PKK'nın şehirlere inmesi de planın bir parçası. Türkiye buralarda uğraşırken Suriye-Irak' da işe pişiriyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vietnam’da şehir lokantası, taburede Obama!
ABD Başkanı Obama Vietnam'ın Hanoi şehrindeki bir lokantada Amerikalı ...
Bulgaristan Türkiye sınırına duvar örüyor!
Bulgaristan, 2013 yılında mülteci akınına karşı Türkiye sınırına ördüğü ...
ABD’den yeni ‘YPG’ mesajı!
ABD Dışişleri Bakanlığı, IŞİD ile mücadelede Suriye’deki silahlı Kürt ...
 
O ülkede kıtlık: hamburger 170 dolar
Ekonomik krizin giderek derinleştiği Venezuela'da halk zorda. Ülkede bir ...
Çipras: Avrupa Birliği yeterli yaklaşımı göstermedi
İstanbul'da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'nde konuşan Yunanistan Başbakanı ...
O ülkenin cumhurbaşkanlığı seçimini bağımsız aday kazandı
Avusturya'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini bağımsız aday Alexander Van ...
 
Merkel'den flaş Türkiye açıklaması!
Dünya İnsani Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakan Merkel ...
O ülkenin 2 kentinde 7 patlama: En az 100 ölü!
Suriye'de Lazkiye ve Tartus şehirlerinde gerçekleşen patlamalarda en az ...
Yıldırım'ın başbakanlığına Rusya'dan ilk yorum!
Türkiye’de Binali Yıldırım’ın başbakan olması ve kurulacak yeni hükümet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva