HABERLER>GÜNCEL
16 Nisan 2015 Perşembe - 11:42

Flaş! Profesör Pekünlü 5 ay sonra tahliye oldu

İzmir Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine 'öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay tarafından onanınca geçen yıl 27 Kasım'da cezaevine giren Prof. Dr. Renan Pekünlü, cezasının infazını tamamlayarak bugün tahliye oldu. Şartlı tahliye olan Prof. Dr. Rennan Pekünlü, belli zamanlar da imza verecek.

Flaş! Profesör Pekünlü 5 ay sonra tahliye oldu

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Renan Pekünlü, 2011 yılının Mart ayında fakülte binasına türbanıyla girmek isteyen öğrencilerine tutanak tutup izin vermeyince, YÖK'e şikayet edildi. Bunun üzerine, YÖK de türbanlı öğrencilerini almayan Prof. Dr. Renan Pekünlü, hakkında 'öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle şikayetçi olunca, 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bu davadan Prof. Dr. Pekünlü'ye verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Prof. Dr. Rennan Pekünlü de geçen 27 Kasım tarihinde, öğrencilerine, öğretim üyesi arkadaşlarına, Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda 'Evrim ve Evren' konulu ders verdikten sonra Foça Açık Cezaevi'ne teslim oldu.
 
BARO'DAN TAHLİYE OLAN PEKÜNLÜ'YE ÖDÜL

Cezasının infazını tamamlayarak bugün saat 14.00'de tahliye olması beklenen Prof. Dr. Pekünlü için arkadaşları, bazı gruplar cezaevi önünde karşılama töreni planladı. Ancak cezaevi yönetimi sabah saatlerinde Prof. Dr. Pekünlü'yü tahliye etti.
 
Bu uygulamanın, cezaevi önünde tahliyenin bir gövde gösterisine dönüşmemesi için yapıldığı öne sürüldü.
 
Prof. Dr. Pekünlü de sessiz sedasız cezaevinden çıkıp, İZBAN'a binip evine gelerek yakınlarına büyük sürpriz yaptı. Prof. Dr. Pekünlü için saat 18.00'de İzmir Barosu Konferans Salonu'nda tören düzenlenecek. Son dersini vererek cezaevine giren Prof. Dr. Pekünlü burada da cezaevinden çıktıktan sonra ilk dersini verecek.
 
İKİ DAVASI DEVAM EDİYOR
Bu arada Prof. Dr. Renan Pekünlü, aynı gerekçeyle, dört öğrencinin şikayeti üzerine, 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle halen 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde, yargılanmaya devam ediyor. Bu davanın önümüzdeki ay duruşmasının olduğu açıklandı. Bunun yanı sıra Prof. Dr. Renan Pekünlü'ye, yine dört kız öğrencinin aynı gerekçeyle açtığı bir başka dava ise 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, rektörlükten yargılama için izin alınmadığı gerekçesiyle, 2013 yılının Nisan ayında iade edildi. 12 yıla kadar hapis cezası istenen bu dosyayla ilgili olarak ise Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün henüz izin vermediği, izin verilmesi halinde de o dosyalardan da bir kez daha Prof. Dr. Pekünlü'nün hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_04/2015_04_16/57d9b3f0cf495cfdce75d39e3d8bb07a.jpg
PEKÜNLÜ'SÜZ KARŞILAMA TÖRENİ
İzmir Ege Üniversitesi'nde türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine 'öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezasının infazını tamamlayan Prof. Dr. Renan Pekünlü, sabah sessiz sedasız tahliye edildi. Tahliyenin saat 14.00'te olacağını sanan CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Balbay'a Özgürlük Girişimi Platformu ve Vardiya Bizde Platformu üyeleri, karşılama töreni yapmak amacıyla Foça Ceza İnfaz Kurumu önünde bir araya geldi. Pekünlü'nün evine döndüğünü öğrenen elleri çiçekli grup, karşılama törenini yine de gerçekleştirdi.

'Uzay Profesörünü Hapse Attık. Eller Marsa Gidiyor Biz Mars Olduk' yazılı pankart ardına geçen grup adına ilk olarak Balbay'a Özgürlük Girişimi Platformu Sözcüsü Gürol Saygı konuştu. Saygı, "Rennan Hoca'mız anayasaya dayalı görev yaptığı halde burada uzun bir süre ceza çekti. Bugün de hocamızı almak için geldik ama herhalde gösteri yapılmasını engellemek için erken saatlerde sessiz sedasız çıkarılmış. Adaletin bu mu dünya diyoruz. Bilim adamları habire içeri girip çıkıyor. Alkışlıyoruz" dedi.

Ardından konuşan ADD Foça Şube Başkanı Neşe Uprak, özgürlük kapısının erken açılmasıyla Rennan Pekünlü'nün ayrıldığını, ama onu gıyabında da olsa karşılamak için, ona sahip çıkmak için burada olduklarını söyledi. Uprak, "Hocamızı özgürlüğün kapısında karşılamak için buradayız. Atatürkçü, aydın bilim adamlarımıza şimdi sahip çıkma zamanıdır. Gün cumhuriyetin kuruluş felsefesine, milli egemenliğe, laik, üniter, sosyal hukuk devletine kararlılıkla sahip çıkma günüdür" diye konuştu. Açıklamanın ardından bir süre alkışlı tepki gösteren grup, sonra sessizce dağıldı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sinan 17 Nisan 2015 Cuma 10:16

Sayın profesör ve diğer üniversite hocalarımız sizleri uluslararası başarılarınızla, nobel ödüllerinizle basında görmek isteriz.

Yorumu oyla      12      5  
karşıyakalı 16 Nisan 2015 Perşembe 22:50

bilim adamları içeri giriyor diyerek demagoji yapmaya gerek yok. hükümete insanları ayrıştırıyor diye kızıyoruz ama aynı şeyi yapan bir başkası olunca alkış tutmak nedir ? objektiflik nerede kaldı ?

Yorumu oyla      13      5  
Mustafa Kaymakçı 16 Nisan 2015 Perşembe 19:07

Sevgili Arkadaşım, BİLİMİ VE NAMUSU ŞİAR EDİNDİN.GEÇMİŞ OLSUN.

Yorumu oyla      17      8  
Özgür 16 Nisan 2015 Perşembe 12:58

İZBAN özgürlüğe kavuşturur.

Yorumu oyla      14      14  
16 Nisan 2015 Perşembe 11:56

bir daha özgürlüklere müdahale etmez umarım

Yorumu oyla      24      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soma’da 2.yüzleşme günü: O patron konuştu!
Manisa'nın Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma ...
Kaymakamdan sıra dışı tepki: Padişah mısın?
Amasya’nın Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe, 3 hafta boyunca aramalarına ...
'17 Aralık' savcısına şok: 3 yıl hapis istemi
Görevden alınan 17 Aralık soruşturması savcısı hakkında “görevi kötüye ...
 
İnat etti, bankayı icraya verdi ve o parayı geri aldı!
Karşıyaka’da yaşayan 29 yaşındaki Olgun Buharalıoğlu, kendisinden habersiz ...
Reçete şişirmeyen doktora kurşun!
Kartal Lütfi Kırdar Devlet Hastanesi’nin doktoru Ahmet K. geçtiğimiz ay ...
‘Yavru Saray’ın mozaikleri ağızları açık bıraktı!
Kamuoyunda Ak Saray olarak bilinen yeni cumhurbaşkanlığı sarayı içinde ...
 
İç Güvenlik'ten sonra emniyette büyük tasfiye!
TBMM'de büyük tartışmaların ardından kabul edilen İç Güvenlik Paketi'nin ...
Beş can alan nakil faciasında suçlu yok!
Beş tutuklunun yanarak can verdiği nakil aracına ilişkin olarak hazırlanan ...
Valiliğin önünde kendini yaktı
Malatya'da bir kişi, engelli maaşının kesildiğini öne sürerek valilik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva