HABERLER>GÜNCEL
3 Mayıs 2013 Cuma - 12:13

Flaş! Özgüven 5.5 ay sonra İzmir'de: İşte ilk mesajları...

İki ihalede usulsüzlük iddiasıyla aldığı hapis cezası 4.Yargı Paketi’yle düşen Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven İzmir’de döndü…

Flaş! Özgüven 5.5 ay sonra İzmir de: İşte ilk mesajları...

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ -  Eski garajın satışı ve Jeotermal şirketinden ikinci el araç alımı ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla aldığı hapis cezası Yargıtayca onandıktan sonra İsveç’e giden Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven 5 buçuk ay sonra yeniden İzmir’de…

Başkan Osman Özgüven, 4.Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesinin ardından cezasının düşmesiyle yurda dönüş yaptı. 

Adnan Menderes Havaalanı’nda partililer ve Dikililer tarafından karşılanan Özgüven, burada kısa bir açıklama yaptı.



İLK MESAJ: KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ
Özgüven, “Ne hissedilmesi gerekiyorsa onu hissediyorum. Biz arkadaşlarımızla hiçbir suç işlemedik. İşlemediğimiz bir suçun cezasını çekmek için bizi gönderdiler. Sonunda geldik. Ama bu kavga burada bitmedi. Bu kavga yeniden başladı. Afla bir yasayla çıkmış olmak, yasa değişikliği ile çıkma ağırıma gidiyor. Biz hiç suç işlemedik. Kimse suç işlemedik. Kamuyu zarar uğratmadığımız gibi, kamu kar etti. Ama bize ihaleye fesat karıştırdın dediler. İçeri attılar. Ben kendim için tabiî ki üzüldüm ama benimle birlikte belediye memurlarının içeriye girmesi gerçekten acıklı. Bunlar geçecektir. Biz Anayasa Mahkemesi’nde, İnsan Hakları Hukuk Mahkemesi’nde hakkımızı arayacağız. Çünkü işlenmemiş bir suçun cezası olmaz. Yapılmamış bir ihaleye yapılmış gibi gösterip de insanlar cezalandırılamaz. Bunun peşini bırakmayacağız. Dönmek çok güzel… Sevinçliyiz. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Torunumu ilk kez gördüm. Çok mutlu oldum. İlk defa kucağıma aldım. Ayrı bir duydu. Diğer torunumu da ilk defa 5 ay sonra kucağıma aldım. Çok mutluyum. Bu kötü günler geçecek. Güzel günler göreceğiz” dedi.

SON SÖZÜ BAKANLIK SÖYLEYECEK
Özgüven cezası Yartgıtayca onandıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından idari tedbir amaçlı görevden uzaklaştırılmıştı. Özgüven’in başkanlığa dönüşü için İçişleri Bakanlığı’na gerekli başvuru yapıldı. Bakanlık kabul ederse Özgüven koltuğa geri dönecek.

ARKADAŞLARIMA DESTEK OLMAK İÇİN SÜRGÜNDEYDİM!
CHP İzmir İl Başkanlığı’na gelen Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve ailesi ve partililerin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. 



Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Osman Özgüven “5.5 aylık bir sürgünden sonra sizlerle birlikte olmak mutluluk verici. Sürgün döneminde hak etmediğimiz bir olguyla karşı karşıya kaldık. Tabi ki ihaleye fesat karıştırma adı kötü bir ad, bunun içine hırsızlık, namussuzluk her şey giriyor. Belediyeyi kamu karına geçirmemize rağmen bize suçladılar. Bu yasanın çıkmasına destek veren herkese teşekkür ediyoruz. İhaleye fesat karıştırmışlar, ne götürmüşler bunlar acaba diye soranlar oldu, haklılar onlara kırgın da değilim, ama biz böyle olmadığını ispat ettik. Kaçtı dediler önce, ama ben hiç kaçmadım işte buradayım. Benim dışarıda olmam bu mücadeleye ivme kazandırdı, mücadelenin sürmesini sağladı. Dışarıda olduğum süreçte, arkadaşlarıma daha fazla destek ve yardımcı olacağımı düşünüyordum. Bu nedenle yurt dışına çıkmak zorunda kaldım. Şu an dönüp bakıyorum ve doğru yaptığımı düşünüyorum. Tüm arkadaşlarımda böyle olduğunu söylüyor. Ben milletvekillerimiz ve partililerimizle sürekli irtibat halindeydim, içeride olsaydım bunu sağlayamayabilirdim. Benim dışarıda olmam içeride olan arkadaşlarımıza güç ve destek verdi. Ben arkadaşlarıma destek olabilmek için sürgündeydim” dedi.

 
GÖREVDEN ALINMADIM, DEVAM EDİYORUM!
Başkanlık durumu ve yerel seçimlerle ilgili sorulara yanıt veren Osman Özgüven, “Ben görevden alınmadım, görevime devam ediyorum. İşten el çektirildim. İçişleri bakanlığı beni görevime döndürecek, bende kaldığım yerden devam edeceğim. Yerel seçimi zamanı gelince söylerim. Ama şunu herkes bilsin ki, bugün iktidar olanlar Dikili yerelini ele geçirmeye çalıştılar, bizim sadece fiziki varlığımızı tutukladılar. Dikili’yi teslim alamadılar, alamayacaklar da. Bunun en güzel örneğini Dikili halkı 1 Mayıs’ta gösterdi’ diye konuştu. 

OSMAN ÖZGÜVEN İDOLDÜR
Bütün milletvekili arkadaşlarım ve İzmir halkı adına dünyanın en güzel insanlardan birine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum diye CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu “ Osman Özgüven başkanımızı hangi yasayla, hangi maddeyle yargılanırsa yargılansın, kamu vicdanında hiçbir leke yakışmayacak birisidir. AKP ve MHP içinden vicdanı olan bazı milletvekillerimiz bile Osman Özgüven bunu yapmaz, Osman Özgüven’e bu yapılmaz dedirtti başkanımız. Bu vicdandan faydalanarak yasa daha adaletli bir hale geldi. Bence hala tam adalet sağlanmış değil. Hem CHP’li belediye başkanlar için hem sosyal belediyecilik için Osman Özgüven bir idoldür ve kaldığı yerden devam edecektir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bürokrat 5 Mayıs 2013 Pazar 15:57

ben olsam kaçanla birdaha asla çalışmam hapis yatan bürakrataların günahı neydi onları çıkınca niye bağrınıza basmadınız.

Yorumu oyla      12      5  
4 Mayıs 2013 Cumartesi 12:19

2 kişi cemalettin ve yusuf bey dışında yine yerli yok. Oturup düşünülmesi gereken bir durum.

Yorumu oyla      14      5  
izmir 4 Mayıs 2013 Cumartesi 00:24

keşke kaçarken hapse giren arkadaşlarını da götürseydi.devrimcilik böyle bir şey mi?

Yorumu oyla      22      5  
3 Mayıs 2013 Cuma 22:28

Taahhüdü ihlal etmekten borcunu ödeyemeyenler cezaevine girerken ihaleyi fesad karıştırdığı iddia edenler dışarıda, burada bir haksızlık yok mu?

Yorumu oyla      20      9  
KARTALDA HEDEFİNE VARIR... OSMANDA Hatta C.H.P. de...KARTAL 3 Mayıs 2013 Cuma 13:23

KARTAL GÖKLERDE UÇA, UÇA SÜZÜLE ,SÜZÜLE VARIR...Osman ve C.H.P. nin Hedeflerine na sıl vardıklarını...GELİN Şimdi bir parantez açıyorum ( .... , .... )BOŞLUKLARI SİZ DOLDURUN...İNSANIN KALDIGIMIZ YERDEN DEVAM EDECE GİZ DEMESİ İÇİN ( Adınn Osman soyadının da hemde ÖZGÜVEN Olması ve C.H.P. li olması ) lazım. HAYRINI GÖR DİKİLİ...

Yorumu oyla      20      12  
hakkaniyet 3 Mayıs 2013 Cuma 12:59

bürokratlar aynı şartlara sahip değilse bir lider kaldığı yerden nasıl devam edebilir. Acı da ve sevinçte bir olmak gerekir. Sadece sevinçte değil...

Yorumu oyla      21      12  
al kızı ver papazı 3 Mayıs 2013 Cuma 12:40

Dikili'de al Osman'ı ver Yükseli, ver Yüksel'i al Osman'ı dönemi başladı. Artık Dikilililer 25-30 yıl geride kaldık diye ağlanırlar. Ağlanmayın! Dikiliye yeni yüzler arayın!

Yorumu oyla      31      27  
kemal 3 Mayıs 2013 Cuma 12:32

ihaleye fesat karıştır... henüz kurulmamış şirkete belediye arsasını sat! İhale yasaklısı belediye şirketine belediyeden ihale ver. Eski başkan YükselUçarın şikayetiyle hakkında dava açılsın. davada fesat suçu sabit görülsün. o belgelere imza atan belediye personelini yarı yolda bırakıp avrupaya kaç. CHP teklif etsin akp af çıkarsın. geri dön. kahraman ol. Ohh ohh suyundan da koy. Helal sana osman aga,helal. artık akpnin adını ağzına besmeleyle alırsın. ne de olsa affettiler seni..

Yorumu oyla      34      31  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’i İspanyol gençler bastı!
Alsancak Limanı’na demir atan 'Zenith' adlı yolcu gemisiyle, yüzlerce ...
Çakmak gazı kabusu geri döndü: Okulda ölüm!
Antalya'da 17 yaşındaki lise öğrencisi, bir ilköğretim okulunun bahçesinde ...
Bakanlık'tan yangın sezonu öncesi dev toplantı
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2013 yılı yangın mevsimi ...
 
Milli içkiye Rize önerisi: Çayran
Başbakan Erdoğan’ın “milli içkimiz ayrandır” sözlerinin ardından Rize’den ...
Beton kırarken elektrik akımı canını aldı!
Gaziemir’de beton kırma aletiyle çalıştığı sırada elektrik akımına kapılan ...
Akil insanlar da andı: Savcılık ne yapacak?
TİKKO’nun kurucusu İbrahim Kaypakkaya’yı ananlar hakkında dava açıldı, ...
 
Gazlı 1 Mayıs’ın ardında: Taksim yolunda 2 inatçı İzmirli!
28 yaralı, 72 gözaltı… İki kişinin hala yaşam savaşı verdiği, dünyada ...
İzmir’deki 1 Mayıs arbedesi ölümle bitti!
İzmir’deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına kortej halinde ...
Şok eden araştırma: Türkiye'nin yüzde 12'si...
Araştırma şirketi Pew, Müslümanların şeriat konusundaki nabzını tuttu. ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva