HABERLER>GÜNCEL
3 Aralık 2015 Perşembe - 09:24

Flaş! İzmir merkezli büyük ‘paralel’ operasyon

İzmir merkezli olarak 16 ilde yapılan 'paralel yapı' operasyonunda, aralarında polis şeflerinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. İlerleyen saatlerde gözaltı sayısı 18'e çıktı.

Flaş! İzmir merkezli büyük ‘paralel’ operasyon

Operasyon, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, İzmir merkezli olarak Ağrı, Antalya, Bingöl, Eskişehir, İstanbul, Kilis, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Muğla, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Van'da yapıldı. Operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, 8 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu öğrenildi.
 
25 GÖZALTI KARARI
İzmir merkezli 'askeri casusluk' adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil ürettikleri gerekçesiyle 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatıyla başlatılan operasyon sürerken 3 şüphelinin yurtdışında olduğu öğrenildi.

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “3 Kasım'da düzenlenen operasyonun devamı niteliğindeki operasyon kapsamında 25 kişi ile ilgili gözaltı kararı çıkartıldı. Bu kapsamda 16 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor" dedi.
 
Bu arada, İzmir'deki şüphelilerin Yeşilyurt'taki emniyet binasına getirildiği, il dışındaki şüphelilerin ise kente getirileceği kaydedildi.



GÖZALTI SAYISI 18 OLDU
İzmir merkezli olarak 'askeri casusluk' adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil ürettikleri gerekçesiyle yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 18'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında 'askeri casusluk' operasyonunun düzenlendiği dönemde, Mali Suçlarla Mücadele Büro Amiri olan ve şu an Kilis'te görev yapan emniyet müdürü M.E.Ç., dönemin Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü ve şu an Niğde'de görevli olan H.A., başkomiser, komiser ve polis memurlarının olduğu öğrenildi. Ayrıca operasyon kapsamında, İstanbul'da 'paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen bir başka operasyonda yakalanıp tutuklanan başkomiser A.A. hakkında da gözaltı kararı olduğu bildirildi.
 
TÜBİTAK GÖREVLİLERİ YURTDIŞINA ÇIKMIŞ
Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen TÜBİTAK görevlileri Y.Ç. ve S.M.K.'nin bir süre önce Rusya'ya, bir diğer TÜBİTAK görevlisi B.A.'nın ise Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittikleri belirtildi. Yine operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen dönemin emniyet müdürlerinden E.G., M.E. ve H.Ç.'nin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Bu arada operasyonda gözaltına alınanların getirildiği Yeşilyurt Semti'ndeki emniyet hizmet binası önünde demir bariyerlerle güvenlik önlemi alındı.
 
BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyonla ilgili yapılan yazılı açıklamada "Kamuoyunda FETÖ/PDY Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen örgüte mensup olduğu iddia edilen kişilerin, İzmir Askeri Casusluk davası olarak bilinen davaya esas teşkil eden soruşturmada, terör örgütünün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda taraflı ve kasıtlı olarak usulsüzlükler yaptıkları ve bu davanın şüphelilerinin toplum nazarında itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialara yönelik daha önce Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılmış bulunan ve halihazırda devam eden soruşturma kapsamında; Toplanan deliller doğrultusunda haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında rütbeli emniyet personeli ve TÜBİTAK çalışanlarının da bulunduğu toplam 25 kişiye yönelik olarak 03.12.2015 tarihi itibari ile gözaltına alınma talimatı verilmiştir. Konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir" denildi.
 
ŞANLIURFA'DA 1 KOMİSER GÖZALTINDA
Operasyon kapsamında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi’nde görevli komiser A.B. de, meslektaşları tarafından bu sabah gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen komiserin gün içerisinde İzmir’e gönderileceği öğrenildi.
 
'Askeri casusluk' davasıyla ilgili ilk operasyon geçen 3 Kasım'da yapılmıştı. (dha)

 
Büyükşehir'den otopark harekatı: 5 önemli proje
 
Büyükşehir gözünü ceyrek finale dikti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de feci kaza: 1 ölü
Karşıyaka'da, bir otomobilin önündeki seyir halinde olan otomobile arkadan ...
İzmir'de sahte içkiden ölenlerin sayısı 11 oldu
İzmir'de sahte içkiden ölüm haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Dün gelen ...
'IŞİD sınırı' krizi: 3 metreye bir asker mi dikelim?
ABD ve Rusya’dan Türkiye’ye Suriye’de IŞİD’e bitişik 98 km’lik sınırını ...
 
İzmir'de orduevi önünde bomba paniği
İzmir'in Konak İlçesi'nde, orduevi önünde unutulan çocuk çantası paniğe ...
PKK’dan bombalı saldırı: Bir şehit, beş asker yaralı
MARDİN’de PKK’lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi ...
Türk F-16'sına Yunan tacizi
Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan bir Türk ...
 
İzmir’de sahte rakıya 2 kurban daha!
İzmir’de bir marketten aldıkları sahte rakıdan içtikten sonra fenalaşıp ...
İzmir’de ‘koca’ dehşet: Cezaevinden kaçıp öldürdü!
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde boşanma davası açan, bir süre öncesine kadar ...
Alsancak’ta altyapı kabusu: Biri bitiyor, biri başlıyor!
İzmir’in gözde semtinde yaz başından bu yana İZSU ve İzmirgaz tarafından ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva