HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2018 Çarşamba - 19:44

Flaş! İzmir'de toplu ulaşıma zam! 15 Temmuz'da seferler bedava

Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında gündeme gelen yeni toplu ulaşım tarifeleri kabul edildi. Kentteki ulaşıma yüzde 4.9’luk bir zam geldi. Memurlar için ilk defa uygulanacak olan indirimi de kapsayan yeni tarifelere AK Parti ret oyu verdi. Ayrıca 15 Temmuz’da İzmir ulaşımı ücretsiz olacak.

Flaş! İzmir de toplu ulaşıma zam! 15 Temmuz da seferler bedava

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

15 TEMMUZDA ULAŞIM BEDAVA!
Toplantıda 15 Temmuz darbe girişiminin 2’nci yıl dönümü nedeniyle kentte düzenlenecek etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar için ulaşımın ücretsiz olacağı kararlaştırıldı. İçişleri Bakanlığı’nın İzmir Valiliği’ne gönderdiği resmi yazı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uygulayacağı geçici düzenlemede 15 Temmuz günü saat 20:00 ile 16 Temmuz saat 06:00 arasında kentte ulaşım ücretsiz gerçekleşecek.

- İŞTE İZMİR'DEKİ YENİ ULAŞIM TARİFELERİ! (GRAFİKLİ)

ULAŞIMA YÜZDE 4.9’LUK ZAM
Ayrıca oturumda gündeme gelen diğer bir konu toplu ulaşımda kullanılacak yeni tarifeler oldu. 2018 yılının 6 aylık döneminde ÜFE’de yüzde 15.52, TÜFE’de yüzde 9.17, akaryakıtta yüzde 12.53 ve döviz kurundaki artışların yer aldığı Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu mecliste oylandı. Komisyondan AK Partili üyelerin ‘hayır’ oylarıyla meclise gelen rapor burada da AK Parti’nin aynı muhalefetiyle oy çokluğuyla kabul edildi. Kentteki toplu ulaşıma yüzde 4.9’luk bir zam geldi.

MEMURLARA ULAŞIM İNDİRİMİNE AK PARTİ RET VERDİ
Böylece İzmir’deki toplu ulaşıma yeni dönemde zam geldi. Fakat ilk olarak uygulanacak memur tarifesi de AK Parti’nin hayır oylarıyla oy çokluğuyla geçmiş oldu. Belediye bünyesindeki memurlara verilen 88 kontör (3 TL’den hesaplandığında 264 lira) yeni dönemde uygulanacak.

VATANDAŞIN KANINI EMİYORSUNUZ
AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz yeni ulaşımda uygulanacak yeni tarife için tepkisini dile getirirken, “Toplu ulaşım belediyenin en önemli hizmetlerinden biridir. Bu önergede ulaşım tariesinin yeniden düzenlenmesi. Oysa Pazartesi günü de suya zam yaparken su fiyatlarının ayarlanması denilmişti. Biz bunların zam olduğunu biliyoruz ama niye açık açık söyleyemiyorsunuz? Ayarlama dediğiniz zaman lehte de aleyhte de olabilir. Gündemde bunu lütfen belirtiniz. Vatandaş bu zamlardan rahatsızdır. Yılbaşından beri hem suda hem otoparkta hem de toplu ulaşımda zamlar yüzde 15 oldu. Bu şekilde fiyat ayarlamasıyla vatandaşın yavaş yavaş cebine girmektesiniz. Bu zamları yaparak vatandaşı çileden çıkarıyorsunuz. Vatandaşının kanını emiyorsunuz. Bu zamları sosyal belediyecilik bağlamında kaldırınız” dedi.

GÖNÜL İSTER Kİ…
Oturumu yöneten Aydoğan ise, “Muhalefetin her zaman zamlara tepkisi olur. Mazot, elektrik ve sigarada bunlar yapılıyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin sübvansiyon vardır. Biz Avrupa kentleri gibi kanun çıkaran belediye olmadığımız için merkezi hükümetin çıkardığı kanunları uygulamakla mükellefiz. Toplu ulaşım belediyelerin yıllardır sübvanse ettiği bir şeydir. Son zamanlarda ücretsiz taşımalar arttı. Gazimizin, şehit yakınımızın, öğretmenimizin, yaşlımızın başımızın üstünde yeri var. Taşıyalım. Ama gönül ister ki belediyelere bir kanun çıkarıyorlarken, bir mazot indirimi de çıkarsalar. Buna seviniriz” açıklamasında bulundu.

YATLARA VERİLEN İNDİRİMLİ AKARYAKITI BELEDİYELERE DE VERSİNLER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Bülent Çetinkaya da söz aldı ve “Kan emmeyle ilgili söyleyecek çok şey var da detaylara girmiyorum.  Ulaşımla ilgili ana kalem akaryakıttır. Yatlara verdikleri gibi indirim uygularlarsa tüm belediyelere yardımcı olurlar” dedi. 

YENİ FİYATLAR NASIL?
16 Temmuz'dan itibaren başlayacak yeni tarifeye göre; merkez ilçelerde tam bilet 2.86 TL’den 3 TL’ye, öğrenci ve 60 yaş bilet 1.65 TL’den 1.80 TL’ye, öğretmen bileti 2.20 TL’den 2.50 TL’ye yükseldi.  Bilet 35 ve personel ulaşım kartları bir kontör olarak sabit kaldı.

Baykuş tarifesindeki tam bilet 5.72 TL’den 6 TL’ye, öğrenci ve 60 yaş bilet 3.30 TL’den 3.60 TL’ye, öğretmen bilet 4.40 TL’den 5 TL’ye yükseldi. Bilet 35 ve personel ulaşım kartları 2 kontör olarak sabit kaldı.

Havalimanı tarifesindeki tam bilet 5.72 TL’den 6 TL, öğrenci ve 60 yaş bilet 5.72 TL’den 6 TL’ye, öğretmen bilet 5.72 TL’den 6 TL’ye yükseldi. Bilet 35 ve personel ulaşım kartları 2 kontör olarak sabit kaldı.

İZBAN’da geçtiğimiz yıl uygulamaya konan gittiğin kadar öde sisteminin ESHOT’ta pilot uygulama bölgesi olan Seferihisar- Sığacık arasındaki tarifede; tam bilet 2 TL’den 2.10 TL’ye, öğrenci ve 60 yaş bilet 1.15 TL’den 1.25 TL’ye, öğretmen bilet 1.54 TL’den 1.75 TL’ye yükseldi.

Seferihisar-Üçkuyular İskele arasındaki tarife ise, ilk biniş ücreti 15 kilometre için 2.50 TL’den 2.75 TL’ye, öğrenci ve 60 yaş bilet 1.44 TL’den 1.57 TL’ye, öğretmen bilet 1.92 TL’den 2.18 TL’ye yükseldi.

15 kilometre sonrasında ise kilometre başına eklenen fiyatlarda da değişiklik oldu. Tam bilette 0.10 kuruş eklenirken yeni tarifede 0.11 kuruş eklenecek. Öğrenci ve 60 yaş bilette 0.05 eklenirken 0.06 kuruş eklenecek. Öğretmen bilette 0.07 kuruş eklenirken 0.08 kuruş eklenecek.

İZBAN’da ise, tam bilet tarifesinde 25 kilometrelik ilk biniş ücreti 2.86 TL’den 3 TL’ye, öğrenci ve 60 yaş bilette 1.65 TL’den 1.80 TL’ye, öğretmen bilette 2.20 TL’den 2.50 TL’ye yükselme oldu. 25 kilometrenin ardından kilometre başına tam bilette 0.08 kuruş, öğrenci ve 60 yaş biletinde 0.05 kuruş, öğretmen biletinde ise 0.06 kuruş ilave ücret yansıyacak.

Ayrıca Bilet 35 tarifesindeki 3 binişlik bilet 10 TL’den 11 TL’ye, 5 binişlik bilet 15 TL’den 17 TL’ye, 10 binişlik bilet 29 TL’den 32 TL’ye çıkarıldı.

 
Göztepe'den ayrılmıştı: İşte yeni adresi
 
CHP Bornova’da kriz aşıldı… Başkan Güven: Yolumuza devam ediyoruz!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mimar 12 Temmuz 2018 Perşembe 12:55

AK parti iktidarına mesaj olarak alınmış bir karar 29 Ekim , 23 Nisan ve 19 mayıs. İçinde böyle bir karar alında size cumhuriyetçi diyelim Sizi gidi Başkanlık sistemciler sizi

Yorumu oyla      10      5  
seray 12 Temmuz 2018 Perşembe 09:46

60 yaş ve öğrenci biletleri ile seferihisar hattı biletleri %10 artmış..%5 deyip millet kandırılmasın..

Yorumu oyla      15      8  
deli bekir 12 Temmuz 2018 Perşembe 09:41

15 temmuzda akşam 20 ile ertesi gun sabah 6 arası. tam gün olarak anlaşılmasın.

Yorumu oyla      12      7  
12 Temmuz 2018 Perşembe 08:53

zammı belediye yapmadı. hükümet yaptı. bu akp meclis üyeleri neye şikayet ediyor anlamadım. benzine mazota o kadar büyük zammı chp'mi yaptı? masraflar attı. bunlara zam yapıyor. yapacak birşey yok.

Yorumu oyla      16      11  
ST 11 Temmuz 2018 Çarşamba 20:54

15 Temmuzda ücretsizse 29 Ekim'de 23 Nisanda, 30 Ağustos ta da ücretsiz olmalı, çok daha önemli, günler çünkü.

Yorumu oyla      29      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Belediyesi'nden çöp ev açıklaması
Karabağlar'da çöp ev ile ilgili basın yayın organlarında yayınlanan haberlere ...
Başkan Şenol’dan o kararla ilgili açıklama: Siyasi çıkar ve ikballerini düşündüler!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol Sarnıç’ta 17 bin metrekare ...
İzmir'de tarihi eser operasyonu!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, 431 parça tarihi eseri ele geçirildi.
 
İzmir’deki o belediye başkanı için flaş iddia: ‘At sinekleri atları rahatsız eder’ dedi ve işçiyi kovdu!
Tire Belediyesi’nde çöp kamyonu şoförü olarak 14 yıldır görev yapan ve ...
Karabağlar’da aile boyu tasarım
Karabağlar Belediyesi, çocukların tatillerini daha verimli geçirmelerini ...
Buca'da Srebrenitsa yası
İnsanlık tarihinin en büyük soykırımlarından biri olarak kabul edilen ...
 
Bornova'da rekor: Her ay 1.250 çocuk!
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Muhammet Yıldız Spor Tesisleri'ndeki yüzme ...
Selçuk'ta 15 Temmuz buluşması
Selçuk Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir ...
Karşıyaka'nın yeni sahnesi hazır
Karşıyaka Belediyesi, kentin en gözde kültür ve sanat merkezlerinden biri ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva