HABERLER>DÜNYADAN
29 Haziran 2015 Pazartesi - 09:01

Flaş iddia: IŞİD sınıra hendek kazıyor!

Halep'in kuzeyinde IŞİD ile Suriyeli muhalif gruplar arasında çatışmalar şiddetlendi. Türkiye'nin müdahale ihtimaline karşı IŞİD'in, kontrolündeki köylerin etrafına geniş hendekler kazdığı iddia edildi.

Flaş iddia: IŞİD sınıra hendek kazıyor!

Al Jazeera’nin haberine göre, IŞİD, Türkiye yönünden gelecek olası bir saldırı için önlem almaya başladı.
IŞİD ve Suriyeli muhalif gruplar arasında Türkiye sınırı yakınlarında yaşanan çatışmalar şiddetlendi. Kilis’in 8 kilometre doğusundaki Harcele köyünden saldırıya geçen muhalifler, 25 kilometrelik cephe boyunca IŞİD’e karşı saldırı başlattı.
Al Jazeera muhabiri, Halep kırsalında IŞİD’e karşı oluşturulan Ortak Operasyon Odası (Gurfet el Ameliyye) eski komutanlarından ve aynı zamanda Al Baz Tugayları’nın komutanı olan Mahmut Hasan ile bölgede yaşanan son gelişmeleri konuştu.

"DERİN HENDEKLER KAZIYORLAR"
IŞİD’in Türkiye sınırına yakın bölgede kontrolü altındaki tüm köylerin etrafına 4 metre derinliğinde ve 2,5 metre genişliğinde hendekler kazdığını söyleyen Mahmut Hasan, “Türkiye yönünden gelecek herhangi bir saldırı için önlem alıyorlar. Son günlerde Türkiye’nin müdahale ihtimali konuşuluyor. IŞİD, karadan gelecek bir saldırıya karşı kendisini emniyete almaya çalışıyor” dedi.
Hasan, örgütün hendek kazdığı köyler arasında Şuveyrin, Dabık, Rail, Çobanbey, İrşaf ve Toybuk’un bulunduğunu ifade etti.

SALDIRI HARCELE’DEN BAŞLADI
Al Baz Tugayı’na bağlı savaşçıların Halep’in Davvar Zeytun, Eski Halep bölgesi ve IŞİD’e karşı oluşturulan Savran Cephesinde savaştığını söyleyen Mahmut Hasan, 2012’den bu yana Halep ve çevresinde savaştığını söylüyor.
8 ay boyunca muhaliflerin kurduğu Ortak Operasyon Odası’na başkanlık eden ve görevi Ebu Arif’e devreden Hasan, son saldırının Pazar sabahı saat 04.00’te 25 kilometrelik cephe boyunca açıldığını ve çatışmaların gün boyu devam ettiğini anlattı:
“Bir haftalık hazırlık sürecinden sonra bu sabah sahur vaktini müteakip Harcele köyünden saldırı başlattık. Aynı anda Savran, Dabık, Sinibil, Ahtarin, Ummul Kura, Tuglu, Vahşiyye, Adiye, Toybuk, Um Huş köylerinde mevzilenen muhalif gruplar da eş zamanlı saldırıya geçti.
Ağır silah ve çok sayıda savaşçımız bu saldırılarda görev aldı. Şu ana kadar 3 şehit verdik. Operasyona Ahraru Şam Nusra Cephesi ve Cephe Şamia birlikte katıldı.”

“IŞİD YENİDEN SURİYE’YE YOĞUNLAŞIYOR”
IŞİD’in Irak’taki savaşçılarından önemli bir kısmını yeniden Suriye’ye naklettiğini söyleyen, Hasan’a göre bu durum bir süre daha böyle devam edebilir:
“Savaştığımız iki yıla yakın zaman zarfında IŞİD bize gösterdi ki kendisine verilen rolü çok iyi oynayan bir örgüt. Musul’da dengeler IŞİD’in hangi rolü oynamasını gerektiriyorsa oraya yoğunlaşıyorlar.
Aynı biçimde Sincar, Tel Abyad, Tedmur, Kobani, Afrin veya Halep’te kendilerine nasıl ihtiyaç duyulursa beklenen görevi ifa ediyorlar. Suriyeli muhalifler olarak IŞİD’in ayrılıkçı Kürtler için saha açtığına ve bu bölgedeki etkinliğinin bu paralelde arttığına inanıyoruz.”
“IŞİD üzerinden Haseke ve Rakka çevresini Suriye Kürdistanı’na kazandırmak isteyen bir inisiyatif olduğunu” söyleyen Hasan, “Başta Türkiye olmak üzere Suriye Halkının dostu olan ülkeler bu kirli projeye engel olmak zorunda” diye konuştu.
28 Mayıs’ta Halep’in Savran Kasabası ile birlikte 7 köyü ele geçiren IŞİD, hedefinin önce Azez, sonra da PKK’nın Suriye kolu olan PYD tarafından ilan edilen Afrin kantonu olduğunu duyurmuştu.

 
Tatil dönüşü kahreden kaza: 2 ölü, 2 yaralı
 
'İzmir Metrosu'ndan 1 milyon liralık fikir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komşu'nun en zor günü: Bankalar kapandı!
Yunanistan’da son gelişmeler üzerine toplanan Mali İstikrar Konseyi, Atina ...
Pakistan yanmaya devam ediyor: Bin 400 ölü
Pakistan'ın güneyindeki Sind eyaletinde son 10 gündür etkili olan aşırı ...
İsrail yine uluslararası sularda müdahale etti!
İsrail ordusu, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu'ndan ...
 
Tunus'taki otel baskınından korkunç detaylar
Tunus'ta 39 kişinin öldüğü otel saldırısını IŞİD üstlenirken turistlerin ...
Avrupa'dan Yunanistan'a ret: Referanduma gidiyorlar
Euro Bölgesi maliye bakanları bu ay sonunda süresi dolan Yunanistan'ın ...
Kobani'de içler acısı görüntüler: Üç günde...
IŞİD üç gün süren çatışmaların ardından Şanlıurfa’nın Suruç kenti karşısındaki ...
 
Yunanistan'ın kurtarma programını uzatmaya ret
Euro bölgesi maliye bakanları Yunanistan’ın kurtarma programını uzatmayı reddetti.
Castro'nun Bodrum tatili Komünist Partisi'ni kızdırdı!
Küba devriminin efsanevi lideri Fidel Castro'nun küçük oğlu Antonio Castro ...
Beyaz Saray gökkuşağı renklerine büründü
ABD Yüksek Mahkemesi’nin, ülkedeki tüm eyaletlerde eşcinsel evliliğin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva