HABERLER>POLİTİKA
23 Ekim 2017 Pazartesi - 13:13

Flaş! CHP'nin İzmir vekili Aytun Çıray: 'Yaşasın Atatürk' dedi... Yeni partiye gitti!

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinden istifa etti. Çıray, yazılı bir açıklama yaparak Akşener liderliğinde kurulacak yeni partinin kurucuları arasında yer alacağını belirtti.

Flaş! CHP nin İzmir vekili Aytun Çıray:  Yaşasın Atatürk  dedi... Yeni partiye gitti!

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinden istifa etti. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Merak Akşener'in yeni partisinin kurucuları arasında yer alma kararı aldı.

AMACIMIZ YÜZDE 51
Meral Akşener'in yeni partisinin kurucuları arasında yer alacak olan Çıray, "Bizim amacımız yüzde 51 olmak. Milletvekili olmak da önemli değil; önemli olan torunlarımıza, çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak" dedi.

CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Altun Çıray, siyaseti koltuk için yapmadığını, şartların istifasını zorunlu kıldığını belirtti. Çıray, "Siyaset yüzde 100'ün oyuna talip olmak için yapılır. CHP olarak yüzde 25 oyumuz var. Biz çok çalışarak bunu yüzde 28'e çıkarabildik. HDP'nin oyu yüzde 10. MHP zaten AKP ile ortak hareket ediyor. Yüzde 38 oyla ne yapabiliriz ki bizim amacımız yüzde 51 olmak. Ancak bu oyu alabilirsek başkanlık sisteminde söz hakkımız olur. Siyaseti koltuk için yapmadım. Milletvekili olmak da önemli değil; önemli olan torunlarımıza, çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak" diye konuştu.

- ÇIRAY’IN İSTİFASI SONRASI CHP İZMİR’DEN İLK TEPKİ: BİZİM İÇİN KAYIP DEĞİL!

ÇIRAY’IN İSTİFASI İÇİN GENEL MERKEZ’DEN İLK YORUM: YOLDA BULDUKLARIMIZLA DEĞİL…

Çıray'ın açıklamasında şunlara yer verildi:

"Türk Milletinin son yurdu ve sığınağı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zorlu dönemine girmiş bulunuyor. Şüphesiz devletimizin bekasının, refah ve mutluluğunun tehdit altında olduğu ilk defa dile getirilmiyor. Birçok değerli siyaset ve devlet adamı siyasi krizlerde durumun ciddiyetini hissettirmek için benzer ibareler kullandılar. “Ülkemizin adeta uçurumun kıyısına geldiğini” ifade ettiler.  Maksatları maddi-manevi bedeli son derece ağır bu tür krizlerin aşılması için bir milli seferberlik ruhu yaratarak Türk milletini harekete geçirmekti.

15 TEMMUZ HAİN İŞGAL GİRİŞİMİ ‘GAFLET, DALALET’ MANZARASIDIR
Ancak 15 yıllık AKP iktidarları sonunda maalesef en ağır kriz tasvirlerini kat be kat geride bırakacak bir felaketin tam içine düşmüş bulunuyoruz. Bu felâketin en büyük delili 15 Temmuz 2016 FETÖ damgalı kanlı ihanet, işgal, girişimiyle başlayan süreçtir. Bu hain kalkışmanın  ‘Allah’ın lütfu’ adı altında fırsata dönüştürülerek Türk Milletinin 95 yıllık mücadelesi sonunda kazandığı demokratik kazanımlarının adeta yerle bir edilmesidir. Özetle15 Temmuz hain işgal girişimi, Mustafa Kemal  Atatürk’ün  Türk Gençliğine Sesleniş’inde işaret ettiği ‘gaflet, dalalet’ tasvirlerini andıran manzaraları ortaya çıkardı.

Türk Milleti bugün anayasası fiilen iptal edilmiş, hukukun yok hükmünde olduğu bir karanlığa prangalanmış gibidir. Türkiye’nin bu radikalist yönetim anlayışı yüzünden örtülü ambargolara muhatap olmasına,  kendini  izolasyona tabi tutmasına ve  bunların sonucunda adeta İkinci bir Kuzey Kore muamelesine maruz bırakılmasına göz yumamayız.

ŞARTLAR YENİ BİR SİYASİ ÇIKIŞ YOLUNUN AÇILMASINI ZORUNLU KILMIŞTIR
Ancak bütün bu ağır tabloya rağmen, muhalefet partilerinden birinin AKP’ye iltihakı ve CHP’nin sıkı bir kuşatılmışlıkla karşı karşıya kalması sonucunda mevcut siyasi tablo milletimize bir çıkış sunamaz hale gelmiştir. Bunun Türk Milletine halihazırdaki maliyeti  çok yüksektir. Yakın gelecekte ödeteceği bedelin ise bu olağanüstü maliyetten dahi ağır olması ihtimali de bir heyula gibi adeta kapımızda durmaktadır. Yani şartlar Türk Milletine demokrasi içinde çare bulunmasını ve yeni bir siyasi bir çıkış yolunun açılmasını zorunlu kılmaktadır.

AKP’NİN DEMOKRATİK MERKEZLE HİÇBİR ALÂKASI YOKTUR
Onbeş yılın sonunda şapka düşmüş kel görünmüştür. AKP’nin, yumuşaklığı ve ılımlılığı benimsemiş, Atatürk’ü yürekten kucaklayan demokratik merkez veya merkez sağ diye bilinen gelenekle uzaktan yakından bir alakasının olmadığı anlaşılmıştır. Demokratik merkez, artık AKP’yi ret etmektedir. 16 Nisan 2016’da yapılan ve sandıktan ancak YSK’nın tam kanunsuzluğu göze almasıyla sözde ‘evet’ çıkartılan ‘kirli’ referandumda, merkez sağın tarihi olarak güçlü olduğu bölgelerde ‘hayır’ oranının çok yüksek çıkması bu reddiyenin en önemli kanıtını teşkil etmiştir. Referandumda ortaya çıkan bu sonuç bu defa gerçekten Allah’ın bir lütfu sayabileceğimiz yeni siyasi gelişmelerin önünü açmıştır.

Bütün bunlar, Türkiye’yi bir yıkım sürecini engelleyecek olan gücün, merkez sağ başta olmak üzere siyasi yelpazenin tüm millî unsurlarını kapsayacak şekilde ‘Milli Merkez’ olarak  yeniden uyanışta olduğunu ortaya koymaktadır. Türk Milleti, kurucu medeni değerleri yeniden canlandırmayı ‘Milli Merkez’ siyaseti ile başaracaktır.

MİLLETE ÇARE OLMAK İÇİN YOLLARA DÜŞECEĞİZ
Biz yeni siyasetin temsilcileri olarak, siyasetin çare kurumu olduğunun bilinci ile, milletimizin dertlerine çare bulmak ve Türk Milleti’nin özgürce mutluluğu arama hakkını sağlamak için yollara düşüyoruz. Aziz Türk Milleti artık beyin yıkama operasyonlarına karşı ne savunmasızdır ne de yalnızdır!  Yarından itibaren milletimizi enkazın altından sağ salim çıkarmak için ne gerekirse yapacağız ve yeniden hukukun üstünlüğüyle güçlendirilmiş parlamenter rejime dönüşün yolu açılmış olacaktır.

Türk Milletinin kurtuluş alternatifi, güçlü ve dünya devletlerinin saygı duyduğu Türkiye’yi yaratmak üzere Meral Akşener liderliğindeki hareketle kesin ve dönüşsüz olarak yola çıkmıştır. Bu esasen Türk Milletinin demokratik Ergenekonu’dur! 

Aziz Türk Milleti,

Bütün bu açıklamalarımdan kolayca anlaşılabileceği gibi 25. 10. 2017 tarihinde Meral Akşener hanımefendinin liderliğindeki partinin kurucuları arasında yer alıyorum.

KARARIMIN YEGÂNE KAYNAĞI ATATÜRK’ÜN ÖLÜMSÜZ ESERİNE SADAKATTİR
Bu kararımın yegâne kaynağı ve sebebi, Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Erdoğan liderliğindeki AKP iktidarları tarafından getirildiği ölüm kalım noktasında, Aziz Türk Milletine ve onun yetiştirdiği en asil kahraman ve dâhisi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Türkiye Cumhuriyetine duyduğum sonsuz sadakattir.

 Talip olduğumuz şey otokratik bir ortamda zorlu ve meşakkatli bir mücadeledir. Korku içinde yaşayamayız, korku içinde yaşamayacağız. Dolayısıyla bu kararımın asli anlamının ucuz, önyargılı ve sığ sözde eleştirilere ve çarpıtmalara konu edilmesine asla müsamaha göstermeyeceğimi ve onlara hak ettikleri cevabı vereceğimi şimdiden ilan ediyorum. İçinden geçtiğimiz şartların ağırlığını en iyi bilen Aziz Türk Milleti ve İzmirli hemşerilerimin de beni kalpten anlayacaklarından, onların yürekten verecekleri gönüllü destekleriyle çağdaş medeniyet yolculuğumuza birlikte devam edeceğimizden hiç şüphe duymuyorum. CHP’den doğan, Celâl Bayar ve Menderes’in kurduğu Demokrat Parti çizgisinden gelen biri olarak, hep kurucu CHP’nin manevi bir üyesiydim ve öyle kalacağım.

SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA VE HER KADEMEDEN CHP’Lİ SİYASET ARKADAŞLARIMA SAYGI DOLU TEŞEKKÜRLERİMİ ARZEDİYORUM
Bu çerçevede;

Kararımı kendine özgü saygı, insani nezaket ve insan sevgisi anlayışıyla karşılayan  Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na…

Milli meselelerde  Aziz Türk Milletinin ve Atatürk Cumhuriyeti’nin çıkarları için yapacağımız çalışmalarda  yol arkadaşlığımızı sürdüreceğimize yürekten inandığım her kademeden CHP’li siyaset arkadaşlarıma  şahsıma gösterdikleri güven ve verdikleri destek için saygı dolu teşekkürlerimi sunuyorum.

Yaşasın onun ölümsüz kahramanı Mustafa Kemal Atatürk!

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Allah Türk Milletinin yardımcısı olsun"

--

NELER OLMUŞTU?
Başkent’te Aytun Çıray’ın kendisiyle birlikte CHP’den başka isimleri de yeni partiye götüreceği söylentilerini CHP Sözcüsü Bülent Tezcan “Bizden giden kimse yok. Ayrıca Aytun Bey ile bugün konuştum. Ben de kendisine sordum. Öyle bir şey yok, dedi. Aydın deyimiyle bunlar çalı dipi taşlamaya benziyor, boş atıp dolu tutma çabası. Hepsi şişirme” yanıtını vermişti. 

Kendisi hakkındaki iddiaları sormak için aradığımız Aytun Çıray telefonlarını kapatırken, Meral Akşener’e yakın bir isim “Aytun Bey dostumdur, ben kurucular kurulunda olacağını duymadım” demişti.

AYTUN ÇIRAY KİMDİR
1957 yılında İzmir'de doğan Aytun Çıray, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1981 yılında mezun oldu. Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptığı 4 yıl boyunca 7 Sağlık Bakanı ile çalıştı. 1997 yılında kendi isteği ile istifa ederek müsteşarlık görevinden ayrıldı.

Özel sektörde çeşitli şirketlerin yönetiminde yer alan Çıray, 1995 yılında DYP'den milletvekili aday adayı oldu.

2002 seçimlerinde ANAP İzmir 2. sıradan aday gösterildi ancak parti baraj altında kalınca seçilemedi.

Çıray, daha sonra Demokrat Parti‘ye geçti ve 2007 kongresinde Genel Başkan adayı oldu. 

TBMM 24. döneminde 2011 yılında CHP İzmir milletvekili olarak seçilen Çıray, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde tekrar CHP İzmir milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yinelenen seçimlerde tekrar CHP İzmir milletvekili seçilen Çıray, Fransızca biliyor. Aytun Çıray, evli ve iki çocuk babası. (DHA, Haber Merkezi)

 
Karşıyaka'nın kurtuluşu için çifte hamle!
 
Bucaspor'un kahramanı formaya hasret kaldı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 24 Ekim 2017 Salı 11:52

İzmir 2. Bolge secmeni olarak verdigim oy nedeniyle kendisine hakkimi helal etmiyorum!!

Yorumu oyla      11      6  
T.C Erol DURUKAN 24 Ekim 2017 Salı 11:29

SAĞ PARTİDE GÖREV YAPAN BİRİNDEN CHP'YE HAYIR GELMEZ... ÇIRAY'I GETİRİR VEKİL YAPARSANIZ O DA SİZİ ÇIRA NİYETİNE YAKAR... NİYE ADAMI SUÇLUYORSUNUZ? BU KADAR PARTİ GEZEN BİRİNİ VEKİL YAPAN SUÇLU DEĞİL Mİ?

Yorumu oyla      12      5  
İlhami 24 Ekim 2017 Salı 08:52

Zaten CHP'ye yakışan birisi değildi. Ama sonuçta CHP'nin oyları ile milletvekilliğine ulaştı. Bu hareketi ise onun basiretsizliğini gösteriyor, oy veren seçmenlerine hakaret ediyor. Eğer herhangi bir uyuşmazlık var ise milletvekilliğinden de istifa etmesi gerekir. Ama öyle erdemli bir kişi göremiyorum. Seçilene kadar mensubu olduğu partinin görüşlerini hararetle savunup, seçildikten sonra sadece kendisine çalışan birisi işte. CHP'den gitmesi iyi oldu. Dert çekme sırası Meral Akşener'de...

Yorumu oyla      13      6  
24 Ekim 2017 Salı 00:38

hayırlısı olsun. Olması gerekenler oluyor. chp de hayır yok. bir secim daha kaybetmek istemiyoruz. artık parti dönemi değil birlesme dönemidir. oylar Meral aksener de toplanmak zorunda. Yada akp yine secilir. Karar sizin ya aksener yada erdogan.

Yorumu oyla      12      7  
İki Dönemdir Kontenjan Adayı idi? 24 Ekim 2017 Salı 00:07

Gerçek CHP'liler ön seçimde ter dökerken Aytun Çıray 2 dönem üst üste kontenjan adayı idi.

Yorumu oyla      13      5  
Hüseyin 23 Ekim 2017 Pazartesi 21:13

Hakkımı helal etmiyorum !

Yorumu oyla      13      8  
kirpi 23 Ekim 2017 Pazartesi 18:52

Dürüst bir kişi Allah yolunu açık etsin. İzmir CHP'ye mecbur değil.

Yorumu oyla      14      7  
Zagor 23 Ekim 2017 Pazartesi 18:25

Sezgin Tanrikulu, Mehmet Bekaroglunun oldugu parti nasil oluyorda Atatürkün partisi oluyor ? Cok iyi yapmis. Gec bile kaldi.

Yorumu oyla      16      7  
VATNDAŞ 23 Ekim 2017 Pazartesi 17:51

Kan uyuşmazlığı vardı zaten. Ne o CHP içindeki solu içine sindirebilmişti nede CHP içindeki sol onu içine sindirememişti. Siyasi hiçbir yönü olmaya statikoyu savunmaktan başka birşey yapmıyordu. Dürüst tü ama dürüstlükte üstün bir meziyet değil.

Yorumu oyla      12      8  
Teknenin dümeni 23 Ekim 2017 Pazartesi 17:18

Sayın Çıray‘ın taktiridir hayırlı olsun.Teknenin dümeni bozulunca gemiyi terk etme planı yapan ama "Düzenimiz şimdilik bozulmasın son ana kadar bekler bazı insanlar" Ak Partide böyle bir durum için kaç milletvekili vardır? Malum Akşener‘e soğuk bakılmıyor, gerçek anketlerde biliniyor.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Güven Bayındır’daki satış krizi için net konuştu: Doğru bulmuyorum!
İzmir İl Başkanı Güven, Bayındır’da Milletvekili Erol’a ait şirkete satışı ...
AK Partili Sürekli, CHP’li Alabay’ı hastanede ziyaret etti
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, hastanede tedavi gören ...
O Belediye Başkanı istifa etmeyeceğini iletti!
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'de yaşanan istifa krizi hakkında ...
 
CHP İzmir'deki 'arsa krizi'nde söz vekil Bakan'da: 2 yıldır bu işlerle ilgilenmiyorum!
Belediye arazisini kendine ait şirketin alması sonrasında konuşan Milletvekili ...
AK Parti İzmir'de 'Yıldırım' teyakkuz!
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir programı yarın başlıyor. İki gün sürecek ...
Deniz Baykal'ın beyninde 8'lik deprem!
Profesör Osman Müftüoğlu, Deniz Baykal'ın geçirdiği rahatsızlığın arka ...
 
MHP'de istifalar bitmiyor: Bu kez 88 kişi!
Edirne’nin Keşan İlçesi’nde aralarında görevden alınan MHP eski İlçe Başkanı ...
Kulislerde dolaşan iddia: Sırada bakanlar mı var?
Siyasi kulisler, gündemden düştüğü sanılan iki konuda yeniden dalgalanmaya ...
Erdoğan: Bir gece ansızın vurabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Nerede bize yönelik bir taciz varsa bir gece ansızın vurabiliriz'' dedi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva