HABERLER>POLİTİKA
8 Şubat 2016 Pazartesi - 15:04

CHP İzmir’de 3 saatlik büyük zirvede neler konuşuldu?

İl Başkanı Yüksel, milletvekilleri, PM ve YDK üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları ile Büyükşehir Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren zirvede Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlar masaya yatırıldı.

CHP İzmir’de 3 saatlik büyük zirvede neler konuşuldu?

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Örgütü yeni haftayı önemli bir zirveyle açıyor.

20 Aralık’ta yapılan il kongresinde başkan seçilen Alaattin Yüksel büyük kurultay mesaisinin ardından örgütle ilk kez bir araya geldi. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, İzmirli Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra il yöneticileri de katılım gösterdi. 

KİMLER KATILMADI?
CHP İzmir’de büyük buluşmaya Ankara’da bulunan Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Erdal Aksünger ve Zeynep Altıok’ın yanı sıra İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel ve Tuncay Özkan ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da katılmadı.



YÜKSEL’DEN BİLGİLENDİRME 
Toplantıda İzmirlilere nasıl daha iyi hizmet edilebilir sorusunun cevabını arayacaklarını söyleyen Yüksel, “İzmir’de yerelde iktidarız. Parlamentoda 14 vekille İzmir’i temsil ediyoruz. Kurultaydan sonra da PM ve YDK’da güçlü bir temsile ulaştık. Bununla birlikte bize her zaman destek veren İzmirlilere daha iyi nasıl hizmet etmek istiyoruz. İzmir’de yerel yönetimlerimizde katılımcı demokrasiyi nasıl getirebiliriz gibi konularda görüşmelerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİ
Ülkenin sorunlarına değinen Yüksel, ülkenin bir savaşa sürüklendiğini söyleyerek kötü bir dönemden geçtiklerini, Türkiye’nin bir komşusu kalmadığını dile getirerek, AKP iktidarını eleştirdi. Yüksel yapılacak olan toplantıda ülkenin sorunlarını konuşacaklarını dile getirerek, “Son siyasal gelişmeleri değerlendireceğiz. Türkiye’de son yıllarda yaşanan demokrasi ayıplarını konuşacağız. Yandaş iç çevreleri ve basın vardı. Fakat son yıllarda yandaş yargıda oluşturuldu. Bu konuda görüşmelerimiz olacak” dedi.

3 SAATLİK ZİRVEDE NELER KONUŞULDU? 
CHP İzmir Örgütü'nü bir araya getiren zirve yaklaşık 3 saat sürdü. Oturumun ana maddesi Doğu ve Güneydoğu'da terör olayları ve operasyonların gölgesinde yaşananlar oldu. 

Yardım ve ziyaret önerisi 
CHP İl Başkanı Yüksel, bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle mağdur halka gıda yardımı yapılması için kampanya açmayı önerdi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de Diyarbakır’ın Sur ilçesinin kardeş belediye olduğunu hatırlatarak ziyaret önerisinde bulundu.

Kocaoğlu: Güvenli değil 
Başkan Aziz Kocaoğlu bu öneriyi “Farklı fikirlerini değerlendirebiliriz. Bölge güvenli değil, her yere girilemiyor. Yardımları nasıl götüreceksin? Nasıl dağıtacaksın?" sözleriyle yorumladı. Yüksel, CHP Diyarbakır Örgütü’nün organizasyon yaptığını ve malzemelerin sağlık bir şekilde gönderilebileceğini ifade etti.

Çalkaya: Analiz edelim 
Toplantıda bazı belediye başkanları da süreç nedeniyle çekincelerini anlattı. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Bizim yapacağımız çalışmayı iyi analiz etmemiz gerekiyor. Bu süreçte bölgeye yapılacak bir ziyaret nasıl bir tepki alır, bunu bir araştıralım bundan sonra karar verelim” dedi.

CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu ise bölgede eğitimlerin durduğunu, bunun için bir komisyon kurulabileceğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise bölgedeki süreçten, terör olaylarından bahsettikten sonra “Genel Merkez’de ve Ankara’da partinin üst yönetiminde görev alanlar neden iktidar olamıyoruz diye düşünmelidir” dedi.

Toplantıda Türkiye'nin batı illerinin il başkanlarının hemşeri dernekleriyle birlikte basın açıklaması yaparak, "Biz yıllardır Kürtler'le kardeşçe yaşıyoruz ve barış istiyoruz" demesi önerildi.

Atatürk resmi tartışması çıkışı 
CHP Karaburun İlçe Başkanı Bülent Cumcum, CHP'de Atatürk resminin indirilmesi olayını hatırlatarak, "Biz bunu vatandaşa anlatamıyoruz. Olayın aslı nedir? Nasıldır? Anlatın da biz da vatandaşı bilgi verelim" dedi.

Milletvekili Tacettin Bayır da, “Ankara’daki toplantıya katılan Parti Meclisi üyeleri toplantıda ne konuşulduğunu anlatsın” dedi. Ancak Atatürk resmi tartışması gündeme gelmedi.

 
CHP’de o vekilden Atatürk resmi önünde açıklama!
 
Rusya'da yeni Türkiye gündemi: Moskova anlaşması
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 8 Şubat 2016 Pazartesi 23:14

Sevgili yöneticiler,bölgede yaşananlarla ilgili terör örgütünü untuyormusunuz.Hiç çukur kazanlardan bombalaynlardan pkk teröründen bahseden olmadımı.CHP bumu yani.

Yorumu oyla      11      5  
bırakın diyarbakırı iktidar olun hdp değil.. 8 Şubat 2016 Pazartesi 21:28

Aklınız fikriniz HDP siyasetinde... en sonunda Atatürkçüleri bu partiden zorla koparacak baraj altında kalacaksınız..

Yorumu oyla      11      5  
mahmut 8 Şubat 2016 Pazartesi 18:20

bir siyasi parti örgütü belediyyede nasıl toplantı yapar? meclis grubunda mesli üyeleri tolantı yapar ama meclis salonunu nasıl kullanırlar

Yorumu oyla      11      5  
Şermin Cantaş 8 Şubat 2016 Pazartesi 15:20

Önce partide birliği sağlayın.Dar ekipçilikten vazgeçin.Türkiye'nin dertleri köklü sorunları var.Ama sizin sorununuz ekipçilik.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de o vekilden Atatürk resmi önünde açıklama!
Nazlıaka'nın TBMM'deki odasından Atatürk'ün resmini indiren kişi olarak ...
Merkel Anıtkabir Defteri'ne neler yazdı?
Göçmen krizini ele almak için 4 ay sonra yeniden Türkiye’ye gelen Almanya ...
AK Parti'de ders: İşaret dili
AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı 81 ilde teşkilat mensuplarına ...
 
Davutoğlu: PKK'ya tam saha pres!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin’de açıkladığı Terörle Mücadele Eylem ...
Böke, PM’nin Nazlıaka kararını anlattı!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Parti ...
CHP'de gençler seçimini yaptı: İzmir'den MYK'ya kim girdi?
CHP 14. Olağan gençlik kolları kurultayı Ankara'da yapıldı. Emre Yılmaz'ın ...
 
Davutoğlu medya temsilcileriyle görüştü
Başbakan Ahmet Davutoğlu, televizyon ve gazetelerin temsilcileriyle Dolmabahçe ...
AK Parti'den sürpriz Nobel başvurusu
Ayhan Sefer Üstün Nobel Komitesi’ne başvurarak, bu yılki Barış Ödülü’nün ...
AK Partili Yıldırım'dan bürokrasi çıkışı
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı'nın kahvaltısında konuşan İlçe Başkanı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva