HABERLER>GÜNCEL
6 Mayıs 2016 Cuma - 15:30

Flaş! Can Dündar'a silahlı saldırı

Gazeteci Can Dündar'a adliye önünde kurşun sıkan saldırgan gözaltına alındı. Kurşunlar, saldırıda anında Dündar'ın yanında olan NTV Muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağını sıyırdı.

Flaş! Can Dündar a silahlı saldırı

Gazeteci Can Dündar'a İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırı girişimi oldu. Kurşun sıkan saldırgan gözaltına alındı. Can Dündar yara almadı ancak kurşunlar, saldırı anında Dündar'ın yanında olan NTV Muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağını sıyırdı.

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davasında mahkeme heyeti karar için ara vermişti. O esnada Can Dündar'a yönelik silahlı saldırı haberi geldi.

NTV Muhabiri Yağız Şenkal olay anında Dündar'ın yanındaydı ve olayı şöyle aktardı: ''Can Dündar'la beraber yürüyordum ben. Bir kişi geldi yere doğru ateş etti bacaklarına doğru. İki üç el ateş etti seken kurşunlardan biri benim bacağıma geldi. Herhangi bir sıkıntı yok Can Dündar'ın durumu iyi. Kurşun benim bacağımı sıyırdı. Gayet iyiyim bir sıkıntı yok. Silahlı saldırgan gözaltında. Duruşmaya ara verildi. Karar çıkması bekleniyordu. Dışarıya çıkmıştı o sırada görüşlerini almak istiyordum.''

CAN DÜNDAR'DAN İLK AÇIKLAMA
Can Dündar saldırı girişimine ilişkin, ''İyiyim bende bir şey yok mahkeme karar için ara vermişti. O kararı beklerken çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Kimdir nedir bilmiyorum. Sadece bana yönelik silahını yönelttiğini gördüm'' dedi.

Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar da saldırı girişimini anlattı. Dilek Dündar, "Silahı görünce üzerine gittim. O sırada 'vatan hainisin' deyip iki defa ateş açtı. Can'ı o sırada başka bir yere kaçırdılar" dedi.
 

YAKALAYANLARDAN BİRİ DE CAN DÜNDAR'IN EŞİ
CHP milletvekili Muharrem Erkek, saldırganın boşta kalan elini tutup boğazından yakalarken, Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar da kaçmasına engel olmak için saldırganı ceketinden tuttu. Yaklaşık 1 dakika saldırgan bu şekilde etkisiz hale getirilmeye çalışıldı daha sonra sivil polisler saldırgana müdahale etti.



2 EL ATEŞ EDİLDİ 
Kameralara yansıyan görüntülere göre Dündar'a iki el ateş edildi. Kurşun, NTV muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağına isabet ederken ateş açan saldırgan gözaltına alındı.

SALDIRGANIN 3 SUÇ KAYDI VAR
Gazeteci Can Dündar’a silahlı saldırı girişiminde bulunan 40 yaşındaki Murat Şahin’in poliste 3 suç kaydı var. Şahin’in Sivas’ın Hafik ilçesi Çimenyenice köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Ailesi yıllar önce Sivas’tan göç eden Şahin’in İstanbul’da dünyaya geldiği belirtildi. 4 üvey ve 5 öz olmak üzere 9 kardeşi bulunan Şahin’in evli ve 8 yaşında bir kız çocuk sahibi olduğu öğrenildi. İstanbul Gaziosmanpaşa’da ikamet eden ve işçi olarak çalıştığı öğrenilen Şahin’in 2011 yılında kasten yaralama, aynı yıl tehdit ve hakaret, 2014 yılı içerisinde ise kapkaç nedeni ile suç kaydının bulunduğu, hakkında bir kaç kez gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Bazı görgü tanıkları saldırganın "Seni yaşatmayacağım vatan haini" diye bağırdıktan sonra silahını ateşlediğini söyledi.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Olayın ardından gözaltına alınarak götürüldüğü Çağlayan Polis Merkezi'nde ilk ifadesi alınan saldırgan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Saldırganın bir süre inşaatlarda çalıştığı, uzun süre işsiz kaldıktan sonra bir firmada montajcı olarak işe başladığı belirtiliyor. İfadesinde kendisini azmettiren olmadığın iddia etti. Saldırganın "Şehitler hakkında ileri geri konuşuldu, davayı dUyunca Çağlayan Adliyesi'ne gittim" diye ifade verdiği öğrenildi. Şahin'in, telefon dökümleri çok yönlü olarak incelenecek. Saldırıda kullanılan silah ise ruhsatsız…

CHP İL YÖNETİCİSİ SALDIRI ANINI ANLATTI
Duruşmayı izlemek üzere CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile birlikte CHP İzmir İl Sekreteri avukat Birgül Değirmenci, siyasal ve askeri casusluk suçundan haklarında dava açılan gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar'ın 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasını izlemek üzere İstanbul'a gitti. Değirmenci, mahkeme karar vermek için ara verdiğinde çay içmek amacıyla dışarıya çıktığında Can Dündar'a, adliye önünde iki el ateş edildiğini gördü.

DHA’ya konuşan Değirmenci, gördüklerini şöyle anlattı: "Çay içmek için adliye salonundan çıktım. O esnada önce 'vatan hainisin' diye bağıran bir ses hemen ardından da iki el silah sesi duydum. Kaçan iki kişi gördüm. Bize doğru kaçan kişinin Can Dündar olduğunu fark ettim. Kendisi çok rahattı ama eşi çok korkmuştu. Onu sakinleştirmeye çalıştı. Olay, basın mensuplarının da gözü önünde gerçekleşti."

 
AK Parti'deki değişim ve İzmir!
 
Kültürpark’ta Vekil Purçu’yla Hıdırellez şöleni!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 6 Mayıs 2016 Cuma 15:47

YENİ TÜRKİYE, AKSİYON MACERA ADRENALİN. VE ÇUKUR.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargı Karaburun’daki o RES’e ‘dur’ dedi!
Ayen Enerji A.Ş.’ne ait Mordoğan RES projesi kapasite artışı hamlesi İzmir ...
İzmir’de minibüse kaçak sigara baskını!
İzmir’in Buca İlçesi'nde, park halindeki kapalı kasa minibüste 88 bin ...
Mezarlıkta Hıdırellez kutlaması!
İzmir’in Bayraklı İlçesi Doğançay Mahallesi'nde oturanlar, her 6 Mayıs'ta ...
 
Nobel ödüllü Sancar İzmir'e geliyor!
ABD'de yaşamını sürdüren Prof. Dr. Aziz Sancar, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü ...
Ankara'daki çukura bu kez kamyon düştü!
Ankara'da ODTÜ’nün 100. Yıl Kapısı'na yaklaşık 500 metre mesafede sabaha ...
İzmir’de 6 şoföre Erdoğan’a ve Davutoğlu’na hakaret davası!
Büyükşehir Belediyesi'nde otobüs şoförü 6 kişi hakkında, sosyal paylaşım ...
 
Kilis’te isyan ilanı: Acele edin, ölüyoruz!
21 kişinin hayatını kaybettiği Kilis'te; Baro, Ticaret ve Sanayi Odası, ...
Sınırdan geçmeye çalışan IŞİD üyeleri vuruldu!
Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi’nde yasa dışı yollarla Suriye’ye geçmeye çalışan ...
İstanbul'daki tecavüz dehşetine ne ceza çıktı?
Kadıköy'de 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B.'ye tecavüz ettiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva