HABERLER>EKONOMİ
2 Aralık 2014 Salı - 12:16

Flaş! Basmane Çukuru’nda ihaleye bir gün kala büyük şok!

TMSF’nin 90 milyon dolar muhammen bedelle ihaleye çıkardığı Ege Dünya Ticaret Merkezi ihalesinde sürpriz gelişme yaşandı. İhaleye girip almalarına kesin gözüyle bakılan İzmir’in önde gelen işadamlarının oluşturduğu konsorsiyum, yarınki ihaleye girmeyeceklerini açıkladı. İnterinvest Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kürkan, Ahmet Küçükbay, Rıza Akça ve Mesut Sancak’tan oluşan konsorsiyum olarak TMSF’ye ihaleye girmeyeceklerini bildirdiklerini söyledi. Bu açıklamadan sonra gözler ihaleye girip girmeyeceği merakla beklenen Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu’ya çevrildi.

Flaş! Basmane Çukuru’nda ihaleye bir gün kala büyük şok!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) 117 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı ancak kimsenin teklif vermemesi üzerine 90 milyon dolar muhammen bedelle ikinci kez satışa çıkardığı Ege Dünya Ticaret Merkezi Projesi’nde ihaleye bir gün kala flaş bir gelişme yaşandı.

İzmirlilerin Basmane Çukuru olarak bildiği Ege Dünya Ticaret Merkezi Projesi’nin yarın saat 14.30’te yapılacak ihalesine konsorsiyum olarak girmesi beklenen Rıza Akça, Ahmet Küçükbay, Mustafa Kürkan ve Mesut Sancak ihaleye girmeme kararı aldı.
Kararı Egedesonsöz’e açıklayan İnterinvest Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kürkan, ihaleyi düzenleyen TMSF yetkililerine ihaleye girmeyeceklerini bildirdiklerini açıkladı. Kürkan, dün itibariyle ihaleye girmeye hazırlanan hiçbir firmanın olmadığını da söyledi.

‘KEMAL BEY ALIRSA MUTLU OLURUZ’
Kürkan, “Biz konsorsiyum olarak ihaleye girmiyoruz. Buranın hukuksal sorunları devam ediyor.  Davalar devam ediyor. Hem plan iptalleri yönünden hem başka yönlerden açılan davalar var. 15 yıldır ortada kalmış bir arsa. Bu ortamda biz ihaleye gidip bu denli bir kaynağın bloke edilmesini ve uzun yıllar beklemeyi yatırımcı olarak düşünmüyoruz. Onun için de ihaleyle ilgilenmiyoruz” diye konuştu. 

Arsa sahiplerinin de projeyle ilgilendiğini ifade eden Kürkan, “Kemal Bey de (Kemal Zorlu) kendilerinin ilgilendiğini ifade ettiler. Kemal Bey ‘bu işi kendim alacağım’ dedi.’ İhaleyi gireceğim ve bu fiyatlardan ben alacağım’ diye beyanı var. İnşallah öyle olur. Biz onun bu ihaleyi alıp projeyi yürütmesinden çok mutlu olacağız” dedi.

‘KİMSE DOSYA ALMADI’
Arsa sahibi olan Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu’nun bir takım yatırımcılarla görüştüğünü bildiğini belirten Kürkan, “Yakın zamanda görüşmedik. Dün öğrendiğim kadarıyla ihaleye girmeye hazırlığı içine giren hiçbir firma yok. Aldığım bilgi, ihale dosyası alan firma olmadığı yönündeydi” şeklinde konuştu.

İHALESİZ ÇÖZÜM
Konsorsiyum olarak beklemede olduklarını vurgulayan Kürkan, ihaleyle ilgilenmediklerini ancak projeye ilgilerinin devam ettiğini açıkladı. Kürkan, şöyle konuştu: “Biz proje ile tabi ki ilgileniyoruz. Zaten bir anlamda İnterinvest olarak projenin içindeyiz. Peşin ödemelerimiz var. 2007 yılında bu proje ile ilgili Güç Yapı şirketine bir ödeme yaptık. 6-7 milyon dolarlık kaynağımız bloke edildi. İhale olumlu şekilde yapılanırsa, Güç Yapı tarafından alınırsa son derece sevindirici olacak. İhalenin sonuçlanmaması halinde bizim projeye ilgimiz devam edecek. Görüşmeleri sürdüreceğiz. Gerek TMSF gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bütün tarafların birlikte yürüyeceği bir çözüme talibiz. Bu cenazenin kaldırılması için alternatif çözüm önerileri üzerinde TMSF ile görüşmelerimiz sürecek. İhalesiz çözüm yöntemiyle ve tarafların tamamının anlaşacağı bir yöntemle bu projeyi hayata geçirebileceğimize inanıyoruz. Hem hukuki davalar hem de yarın bir gün açılacak davalara karşı hep birlikte hareket edebiliriz.”



GÖZLER ZORLU’DA
Öte yandan İhaleye gireceğini beyan eden Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu ise ihale öncesi herhangi bir açıklama yapmayacağını ifade etti. Zorlu, iki hafta önce yaptığı açıklamada, “Buradaki haklar bizim üzerimizde. Burayı ben satın alacağım kardeşim. Biz bu ihaleye gireceğiz ve alacağız. Orası için herkes çok şey söylüyor da bir kere oranın hukuki prosedürünü bir incelesinler. Burası bizsiz olmaz" diye konuşmuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 3 Aralık 2014 Çarşamba 09:23

Benim anlamadığım, her yere dava açıyorlar diyorsunuz. Dava açmak parayla. Bedava dava açılmıyor. Mahkemenin herşeyi para. Dava bitiyor yine para. Karar ilam harcı bilmemne. Bunlar bu paraları nereden buluyorda davalar açılıyor? Anlamakta güçlük çekiyorum.

Yorumu oyla      12      6  
Murat 3 Aralık 2014 Çarşamba 08:55

Yeter be. Ne bu İzmir'in molozlardan çektiği.

Yorumu oyla      13      6  
kvncozsy 3 Aralık 2014 Çarşamba 02:16

Yeni kent merkezi varken bu bölgeye yatırım yapmak istemiyorlar. rönesans,sur yapı,tekfen gibi dev firmalar da buradan arsa aldılar! neden gidip değerini yitirmiş bir yere yatırım yapsınlar!

Yorumu oyla      12      6  
saffet 2 Aralık 2014 Salı 19:47

ılıcalar ve inciraltı nın farkı yok burdan baraka ve moloz döküm yeri oldu mimarlar odası sayesinde

Yorumu oyla      18      7  
Deniz 2 Aralık 2014 Salı 17:51

İnciraltı 30 yıldır oyalanıyor, burası İzmir her türlü iş geciktirme itinayla yapılır...

Yorumu oyla      18      8  
Kerim yılmaz 2 Aralık 2014 Salı 17:44

BU ÇUKURDA EGS ORTAKLARININ HAKKI VAR.BU ÇUKUR YÜZÜNDEN BİNLERCE İNSAN EGS YATIRIMCISI MAGDUR OLDU.EGS MAĞDURLARININ BEDDUASIYLA BU ÇUKUR LANETLENDİ.

Yorumu oyla      17      7  
zorlu da ihaleye girmez 2 Aralık 2014 Salı 16:53

Buranın bir şey olacağı yok, akıllı adamlarmış ben de olsam gider Denizli, Manisa ya yatırım yaparım. Ne diye sorunlu izmirle uğraşsın insanlar haklılar.

Yorumu oyla      19      10  
2 Aralık 2014 Salı 14:48

14.08 Çakmur'a kalmış İzmir'in sorunları. YKM'ye de dava açtılar, yatırımlar 5 yıl gecikti. Hala dava dava açıyorlar.

Yorumu oyla      18      10  
2 Aralık 2014 Salı 14:25

Kültürpark'a eklenerek güzel bir yeşil ve yaşam alanı kazanmış oluruz.Umarım. İş oraya gider. Hep rant mı? İşte ilahi adalet.

Yorumu oyla      25      11  
ibrahim 2 Aralık 2014 Salı 14:13

Bir şehrin marka değeri, tam ortasında kalan "arsa değeri" ile ölçülebilir. Durum ortada.

Yorumu oyla      26      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EGİAD Başkanı Kaya öğrencilerle buluştu
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından uygulamaya konulan ...
Başkan’ın Petkim sürprizine SOCAR’dan ‘Koca’ teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Çevre ve Şehircilik ...
Ödemiş’te yine ‘altın’ endişe: İhale listesinde
Enerji Bakanlığı, Türkiye genelinde 294 maden sahasını ihaleye çıkardı. ...
 
Kasım ayı fındığa yaradı
İstanbul özelinde, geçtiğimiz ay fiyatı en fazla artan ürünü fındık oldu. ...
Yıldız açıkladı: Doğalgaza indirim var mı?
Rusya’nın doğalgaz fiyatlarına indirim yapmasını değerlendiren Enerji ...
294 maden sahası için ihale!
Hükümet, Türkiye genelinde yer alan toplam 294 maden alanını ihale yoluyla aramalara açıyor.
 
Aslan'dan işsizlik çıkışı: 12,5 milyon genç...
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 15-24 yaş arası 12.5 milyon gencin ...
Zeytini zeytinyağı vurdu!
Yeni sezonda zeytinyağı fiyatının 10 liraya çıkması, üreticiyi sofralık ...
İzmirli BETA ülkeye yayılıyor
BETA Genel Müdürü Barbaros Akyıldız mağazalarının genel durumu, projeleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva