HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2015 Perşembe - 14:33

Flaş! Başkan Kocaoğlu’ndan ‘sistem krizi’ açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı, toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sistemindeki değişiklik süreciyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Başkan, “Zarar İzmirli’ye ödetilecek” iddialarına yanıt verdi.

Flaş! Başkan Kocaoğlu’ndan ‘sistem krizi’ açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sistemindeki değişiklik süreciyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Başkan Kocaoğlu, “İhale sürecinin tamamlanmasının ardından, 1 Haziran tarihinden itibaren başlaması gereken yeni sistemin adaptasyonunda bir takım sıkıntılar yaşandığı doğrudur. Söz konusu sıkıntıların hemşerilerimize hissettirilmemesi için her türlü kolaylık ve özveri gösterilmiştir. Ancak bu süreçte bilinmesi gereken asıl önemli husus, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarının, bütün çalışmalarını yasalara ve kurallara sıkı sıkıya bağlı olarak sürdürdüğüdür” diye konuştu.
 
Kamu malına sahip çıkma ve kamu zararı oluşturmama konusundaki hassasiyetlerinin sadece İzmir’de değil, Türkiye’nin her yerinde ve hatta dünya ölçeğinde yakından bilindiğine dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki sorunu da aynı prensipler çerçevesinde aşmaya çalışmaktadır. Her problemde olduğu gibi bu problemin de bir sorumlusu vardır. Ve bunun bedeli, mutlaka sorumlu ya da sorumlulara yansıtılacaktır. Bu zararın İzmirli hemşerilerimize rücu ettirileceği gibi senaryolar ise tamamıyla asılsızdır. Elektronik ücret toplama sistemine ilişkin ihaleyi kazanan yüklenici firma, sistemin sorunsuz işletilmesi konusunda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir.”

KENTKART’TAN YENİ AÇIKLAMA: TESLİM ETTİK
Öte yandan ihaleyi kaybeden ve sistem krizi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin hakkında suç duyurusunda bulunduğu Kentkart Şirketi’nden de yeni bir açıklama geldi.

Açıklamada, “Bilindiği üzere 01.06.2015 tarihi itibariyle İzmir'de Kentkart dönemi sona ermiştir. 16 yılı aşkın süre hizmet verdiğimiz ve hizmet vermekten gurur duyduğumuz güzel İzmir ile ilişkimiz sonlanırken, 16 yıl süresince birlikte büyük başarılara imza attığımız ESHOT ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin akıl almaz suçlamalarına maruz kalmak bizi fazlasıyla üzse de, yanımızda yer alan İzmir halkına bu vesile ile tekrar teşekkür ederiz.
Bilinmelidir ki; şirketimiz, ESHOT ve İBB'nin iddiasının aksine sözleşme süresinden sonra teslim etmesi gereken bilgi, belge, yazılım ve diğer her şeyi, ESHOT'un talebi ve haksız ısrarı doğrultusunda 28 Mayıs ve 29 Mayıs tarihinde teslim etmiştir.
ESHOT'a teslim ettiğimiz hiçbir şifre değiştirilmemiştir ve ESHOT'a 31.05.2015 günü saat 24:00'dan önce tüm sorumluluğu tarafımıza ait olan sisteme habersiz girmemesi ve hizmetimizi aksatacak bir değişiklik yapmaması da yazılı ve sözlü olarak bildirilmiştir.
Tüm bunlara karşın kendi işini baştan bu yana yapamayan ve geçişi beceremeyen kişilerin suçu Şirketimize atma çabasının nedeni suçluların telaşından başka bir şey değildir.
Şirketimize haksız ve asılsız suçlamalar yönelten şahıslara yargı önünde hesap sorulacaktır.
Şirketimiz hakkında haksız ve asılsız suçlamalar yapan kişi ve kurumları iftiralarını iddiaya davet ediyor, iddialarını ispatlayamamaları durumunda İzmir halkına verecekleri cevabı şimdiden merak ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 
Altay transfer yasağını kaldırıyor
 
Başkan Piriştina’dan Adatepe’ye 2 müjde birden
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İNSANIZ İNSAN 5 Haziran 2015 Cuma 15:59

SAYIN KAPI SEN DAİRE BAŞKANI OLUNCA YADA İZBETONA GELİRKEN İŞÇİ AZİZ BAŞKANA BUNU İSTEMİYOZ BU GELMESİN DEDİMİ SORUYORUM SİZE LÜTFEN AMA LÜTFEN ZATEN HÜSEYİN BEYDE KENDİ ÇAPINDA SİYASET YAPMAYA ÇALIŞIYOR BAŞI BOŞ İZBETON GENEL MÜDÜR İSTER SAYIN BAŞKAN

Yorumu oyla      12      5  
ahmet 5 Haziran 2015 Cuma 13:52

sayın başkanım dürüst başkanım herşey sizimi bulacak ama suç sizin alt kadronuzda mesala izbeton yetkilisi muzaffer kapı işi gücü bırakmış sendikayla hareket edip bölümünde usta olmuş işçiyi sendikal düşüncesinden dolayı alakası olmayan bilmediği işe vermeleri ve seçime müdahale etmesi işçiyi sıkıştırması daha neler nasıl anlatayım bilemiyorum şurda seçim arefesinde bukadar işi bırakıp sendikacılık yapması işçiyle oynamasına bi anlam veremiyorum bu tür birokratlarınızın dinlenmeye ihtiyacı oldugunu sizi yıpratmasına izin vermemenizi rica ediyorum

Yorumu oyla      13      5  
deli bekir 5 Haziran 2015 Cuma 09:43

hiçbir hizmet ücretsiz değildir.biri yada birileri bunun ücretini öder.

Yorumu oyla      19      6  
5 Haziran 2015 Cuma 08:54

Evet bu iş bilmemezlik ilk defa halkın işine yaradı. Akepeli kendini bilmezler kamu zararı diyor. Kardeşim ne kamu zararı? Halk yararlandı bu binişlerden. Bunun neresi zarar? Madem sizin çerez paranız çokmuş halkıda görün biraz. Bu arada Aziz Başkan Egekent'i aktarma ile sefil ettin. 342 Egekent Konak olana kadar size muhalif tutumumuz değişmeyecek. Ya koltuğu bırakacaksın yada kuzeyin en büyük semti Egekent'in otobüslerini vereceksiniz.

Yorumu oyla      19      10  
Oğulcan Cengiz 5 Haziran 2015 Cuma 08:05

Emniyetin tespit ettiği şifre değiştirme işine neden değinmiyor bu kentkart firması??

Yorumu oyla      19      7  
Vatandaş 4 Haziran 2015 Perşembe 22:52

kedi girmiştir kedi ya bırakın cevap vermeyi nasıl olsa bu toplum size oy veriyor başkan ne yapsan yine veriyor senin iş yapma gibi bir derdin yok nasıl olsaakp seçmenine cahil bunlar tayip e nasıl oy veriyor diyenler s iz nasıl veriyorsanız bizde öyle veriyoruz eyy iş yapmadan oy veren chp liler azize sahip çıktığınız kadar takımlarınıza sahip çıksanız süper ligde takımlarımız olurdu

Yorumu oyla      27      13  
vatandaş unutmaz 4 Haziran 2015 Perşembe 21:14

kedi girmiştir kedi

Yorumu oyla      18      12  
antiakp 4 Haziran 2015 Perşembe 17:21

Bu olay izmirliye çok hayırlı oldu.halk bedava yolculuk yaptı.kentkart ihaleyi kaybedince belediyeye kazık atmaya çalıştı.tabi ortada somut deliller olunca yargida tazminati çatır çatır odiyecek. halk çifte kazanc sağlamış oldu.

Yorumu oyla      38      19  
4 Haziran 2015 Perşembe 17:17

sorun ne tek tek ayrıntılı yazılsa. ve neden çözülemiyor?

Yorumu oyla      23      7  
metin 4 Haziran 2015 Perşembe 17:11

ortada her zaman olduğu gibi bir becerisizlik iş yapmama gabileyeti var.... Ama sonucu halk için hayırlı olmuştur.... ücretsiz ulaşım ... Tamam Aziz bey ve ekibi başarısız ama bu İzmir in yapısını değiştirmez .... zaten aziz bey olduğu için oy atılmadı .... Eleştiri yapan Akp liler dönüp lütfen aynaya baksın kanu zararı diyorlar .... buradaki kamu zararı direkt halkın cebine girdi .... ne demek istediğim net anlaşılmıştır .... Halkın çebine giren bir tutarla uğraşmak siyaset olmasa gerek ...

Yorumu oyla      40      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'tan Nazım'a tiyatrolu anma
Konak Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın ünlü şairi ve yazarı Nazım Hikmet ...
Yargı zaferi: Büyükşehir 'İzmir'in malları'nı geri alıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kapatılan İl Özel İdaresi mallarının dağıtımıyla ...
Karşıyaka’da duygulandıran anma: Nazım Hikmet Memleket
Türk ve dünya şiirinin unutulmaz ismi Nazım Hikmet, ölümünün 52. yıldönümünde, ...
 
Bornova’da kadınlara iş garantili kurs
Türkiye’nin en önemli sorunlarından olan işsizliğe çözüm bulmak amacıyla ...
‘Bizim Çocuklar’ın mezuniyet sevinci
Konak Belediyesi’nin dezavantajlı bölgelerde yaşayan anne ve çocuklarını ...
Karabağlarlı çocuklar doğa ve hayvan sevgisiyle büyüyor
Karabağlar Belediyesi çevre duyarlılığını arttırma ve doğayı koruma kapsamında ...
 
Nazım Hikmet Çiğli'de şiirleriyle anıldı
Usta Şair Nazım Hikmet Ran 52’inci ölüm yıl dönümünde, Çiğli Belediyesi ...
Çinliler’in İzmir ilgisi büyüyor!
Çin’in Tianjin, Wuhan ve Xiamen şehirleri ile “kardeş kent” olan İzmir’e ...
'Mavi Gözlü Dev'e İzmir'de iki anma birden
Memleket şairi Nazım Hikmet, ölümünün 52. yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva