HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2018 Perşembe - 12:13

Flaş açıklama: CHP içindeki en büyük aday...

Erken seçim kararıyla ilgili konuşan CHP Sözcüsü Tezcan, adaylık sorusunu "Bana göre CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu'dur" şeklinde yanıtladı. Tezcan, ittifaka kapalı olmadıklarını da sözlerine ekledi.

Flaş açıklama: CHP içindeki en büyük aday...

Siyasetin gündemi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihini 24 Haziran olarak açıkladığı erken seçim.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, erken seçimle ilgili NTV'nin sorularını yanıtladı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu: 
"Yönetemediklerinden erken seçim kararı alındı. AK Parti tek adam peşinde. 15 Temmuz sonrası 20 Temmuz darbesini yaptılar. O günden sonra adım adım tek adım rejimine gidildi. Bunun son aşaması 16 Nisan mühürsüz referandumuydu. OHAL KHK'larıyla fiilen tek adam rejimini uygulamaya başladılar. Bu çerçevede yönetemiyorlar. Ekonomik sıkıntılar yükseldi, dövizin ateşi düşmüyor. Enflasyon ve işsizlik çift haneli rakamlara geldi. 

Bu nedenle hep bir arayış içindeler. Her geçen gün daha kötüye gidecek iş. 2019'a kadar problemleri çözebileceklerine inansalar zamanında seçim yapıyoruz diyeceklerdi. Türkiye içeride ve dışarıda ciddi krizlerin yaşandığı bir duruma geldi. Baskın seçim bu ama şikayet anlamında söylemiyoruz. Sayın Devlet Bahçeli tek adam rejiminin sözcülüğüne soyunmuştur. 26 Ağustos telafuz edildiği an 'hodri meydan' dedik. Türkiye bu problemden çıkmak zorunda dedik.

24 Haziran dediler, Meclis karar verir deme tenezzülünde de bulunmadı. Meclis'in üzerinde olduğunu ima eder bir dil kullandı. 24 Haziran'a meseleyi seçerek güya muhalefeti hazırlıksız yakalayarak işi kotarma düşüncesine girdiler. Biz bu tabloda baskın seçim yapmak da isteseler baskın seçim onları basacak. 

OHAL KALDIRILSIN ÇAĞRISI
Adaylık konusunda tarih bizi sıkıştırmadı. Biz hodri meydan dedik. Biz seçime hazırız. Ama kavganın bile mertçe olanı makbuldür. Erken seçim, baskın seçim yapacaksın OHAL şartları altında seçime sokamazsınız. Seçim olmasın demiyorum ama bu seçimi zedelemeyin. Bu seçime gölge düşürüz. Bugünden itibaren OHAL'i kaldıralım. 

"SEÇENEKLERİMİZ ÇOK GENİŞ"
Biz adaylık konusunda avantajlı konumdayız. Tek adam koalisyonunun bir adamı var başka seçeneği yok. Birinci turda da ikinci turda da aday Erdoğan olacak. Biz öyle değiliz. Millet her gün 5 sefer TV'lerde konuşup hakaret eden cumhurbaşkanı istemiyor. Sandık geldi, bir huzura kavuşalım. Bizim seçeneklerimiz çok geniş, aday kousunda sıkışmadık.  Farklı kesimlerin de gönlünü hoş tutacak bir cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz. Birinci turda kim kazanırsa eyvallah. İkinci tura kalırsa demokrasi etrafında uzlaşanlar bir araya gelirler. Birinci turda da tek aday etrafınad toplanılabilir.

"ADAY EN KISA SÜREDE BELİRLENECEK"
Bana göre CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu'dur. Gönlümden geçen isim Genel Başkanımızdır. Ama adayımız Kılıçdaroğlu'dur deme yetkim yok. Bu beni gönlümden geçendir. Bu mesele sadece birini aday yapma meselesi değildir. Bu mesele sonuç alma meselesidir. En kısa sürede adayımızı belirleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde çok hızlı bir şekilde belirleyeceğiz. PM bir karar verecek bu konuda. Bizim için 2 günlük bir iştir.

"İTTİFAKA KAPALI DEĞİLİZ"
Barajı kaldıralım dedik kabul etmediler. Arkasından dolaştılar. İttifak yasasıyla MHP için barajı kaldırdılar. Barajın diğer partiler için da sıfırlanması lazım. Hiçbir ittifaka kapıyı kapatmıyoruz. Ön şartımız yok, mutlaka ittifak olacak diye bir şartımız da yok. 

İYİ PARTİ TARTIŞMALARI
Bu tartışmaya YSK'nın sebebiyet vermesini dahi ayıp görüyorum. Türkiye sanki ilk defa seçim yaşıyormuş gibi. YSK 1960'tan sonra yargı denetiminde kuruldu. YSK'nın içtihatları var, İyi Parti bunlara bakıldığında seçimlere girme hakkına sahip. Bu yaıp YSK'nındır. Bu ayıba izin verirse YSK, yüksek sabotaj kuruluna dönüşür."

 
İki partiden sürpriz erken seçim görüşmesi
 
Kemalpaşa'da lezzet festivali heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki partiden sürpriz erken seçim görüşmesi
Partiler erken seçim çalışmalarına start vermeye başladı. 65 gün sonra ...
AK Parti İzmir'den '100 bin kişilik' kongre: Başkan Şengül'den davet
Erken seçim kararının ardından, İzmir’de gözler AK PARTİ İzmir 6. Olağan ...
İzmir’de İYİ Partili o isimden eski partisine: Cumhurbaşkanı adayınız kim?
İYİ Parti Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ergenekon, MHP’den ...
 
'26 Ağustos'un neden kabul edilmediğini açıkladı
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "24 Haziran seçim için uygun bir tarih. ...
AK Parti İzmir'de 'Alevi açılımı': O ilçeye cemevi yapılacak
AK Parti İl Başkanı Şengül’ün tavsiyesinin ardından harekete geçen Narlıdere ...
24 Haziran seçimlerinde ilkler yaşanacak
Türkiye 24 Haziran'da sandık başında olacak. Önce Meclis'ten erken seçim ...
 
Cumhurbaşkanı açıkladı: Buca'da jet hızla levhalar asıldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “24 Haziran'da seçime gidiyoruz” ...
Erken seçim, seçme yaşında 1 sene oynattı
Erken seçim kararı, 18 yaşını doldurmayı bekleyen milyonlarca gencin ise ...
Erken seçim kararı gece yarısı alındı
6 Ağustos’ta erken seçim çağrısında bulunan MHP Lideri Bahçeli’yle dün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva